עבור לתוכן

עד 2400 שקל - GTX 1060 או GTX 1070? פרטים בדיון

Featured Replies

פורסם
ציטוט של coch

OC רחב יותר

בלי גישה לכלים לא רשמיים זו פיקציה. תמשיך לקרוא כדי להבין למה

ציטוט של coch

כרטיסים שקטים יותר

התקציביים שנמצאים ב-100 השקלים התחתונים של GTX 1070 בארץ הם שקטים מאוד, חלק מהם שקטים כמו היקרים ביותר (קירור זהה ל-Jetstram ו-Gainward Phoenix, אותו יצור).

ציטוט של coch

עם פלטה שסופגת חלק מהחום

הוא סופגת אותו כמו שהיא נשארת חמה צמוד אל הלוח המודפס הרבה זמן. לא הוכח שפלטה אחורית מסייעת לקירור כרטיס המסך. אם יש לך אחת, אתה מוזמן למדוד טמפרטורות רכיבים עם ובלי, אתה תופתע.

ציטוט של coch

ויש אפילו כאלה שההבדל פריימים ביניהם

יכול להיות כבר מהמפעל על 5-10 אחוזים

הבדל הפריימים בין כרטיס שרץ ב1850 מגה-הרץ לבין כזה שרץ ב-1950 מגה-הרץ הוא לא גדול בכלל, 5 אחוז זה נדיבות יתר (הנה שלך לעומת רפרנס blower בסיסי). 1850 הוא תדר בוסט טיפוסי של GTX 1070 התקציבי ביותר שתמצא. גרסאות כמו ה-Jetsream של Palit מגיעות אפילו בתדרים נדיבים יותר, דומים מאוד לכרטיסים שעולים 300 שקל יותר.

ציטוט של coch

ידנית אפשר לסחוט עוד גם בגלל הקירור המעולה וגם בגלל ה 8+6.

עיצוב הרכיבים המוגזם בכרטיסי 160 וואט האלה לא באמת תורם לאוברקלוקינג משמעותי. סטטיסטית? אין שום סיבה שכרטיסי Founders המהונדסים בצורה הפשוטה ביותר לא יוכלו לסחוט תדרים גבוהים. הדבר היחיד שמפריע לגרסה הזאת להשאר בתדר גבוה הוא הקירור, שקיים בצורה מעולה בכרטיסים התקציביים.

אני לא בא ואומר שאין מקום בשוק לגרסאות שעולות 200-400 שקל יותר מ-GTX 1070 "הפשוטים", אני פשוט אומר שיש "פשוטים" שיש להם מאפיינים טכניים ופרופיליים (חשמל, חום, קירור) כמו אלו שעולים 200-400 שקלים יותר. 

זה באמת כזה פשוט

פורסם

פלטה סופגת חום. אם הפלטה אטומה ללא חורים אז הפעולה שהיא אמורה לעשות - לא יעילה. לכרטיסי EVGA מהדור האחרון

יש פלטות מאוד אטומות ביחס ל MSI ו GB למשל. אם זה מעניין אותך או מישהו אפשר להסתכל שהטמפרטורות באיזור המעגל גבוהות

משמעותית ( יש ביקורות ויש מספרים ). האם זה רק הבדלי הקירור ? לא חושב מאחר ו ה ACX הוא קירור מוצלח מאוד, היו לי כמה כאלה.

מה שהתכוונת זה שפלטות אטומות עושות את הפעולה הזו. פלטות עם מספיק חריצים ( למשל כמו ה Gaming X ) עושות עבודה

בצורה יעילה. הם סופגות את החום וכל עוד יש דחיפת אוויר - הבנו את הפואנטה אני מניח.

ההבדל פריימים שיש לי לצורך העניין בטומב ריידר עומד על 6 פריימים בין Game Mod לתדרים סטנדרטיים לחלוטין. ידנית אפילו עוד לא ניסיתי

לשחק עם זה.. שזה אומר ש 6 פריימים ( ממוצעים לא מינימליים ) זה עשר אחוז עגול מ 60. יש תוספת ביצועים זניחה ולא מורגשת ( לא מורגשת בכלל אפילו )

אבל היא קיימת. אין לי כרגע עוד משהו מותקן לבדוק מעבר ל TimeSpy.

לא הבנתי את ההקשר של הפיקציה. OC רחב יותר מתאפשר גם בכרטיסים כמו ה FTW לעומת אחרים בגלל חיבורי חשמל נוספים..

אם יש אופציה לרכישה של כרטיס כמו Palit ב 200 שקל יותר זול ועם אותם תדרים - פיצוץ.. רק צריך להסתכל על ההשקעה כחבילה גדולה.

אם מישהו מעניין אותו שקט במאמץ ודברים כאלה ואחרים הוא צריך לבדוק עוד אופציות. קירור נורמלי זה אחלה.. גם אותי עניין פעם אך ורק

מפוחים שסחטתי מהם את המיץ מבחינת תדרים... וזה לא היה אפשרי בחלק מהדגמים. באחרים כן.

פורסם

פעם אוברקלוק היה שונה. היום מגבלות TDP חומרתיות ותוכנתיות של NVIDIA שמות את הגבול, ולא כמה אובר-מהונדסת היא החומרה.

כמו שקישרתי, גם הגרסאות העסיסיות ביותר של GTX 1070 מגיעות לאוברקלוק דומה לגרסאות התקציביות, וזו השורה התחתונה. אני שמח שכשאתה מבצע אוברקלוק תוכנתי אתה מוסיף ביצועים, כמו כולם.

פורסם

מספיק אנשים הראו שה-founders מגיע פלוס מינוס לאותם 2000-2100 כמו הכרטיסים היקרים יותר.

שים עוד 1000 חיבורים 5000 פינים על כרטיס שלא משתמש בהם (כי הוא מוגבל בכמה הוא יכול לצרוך) ולא תראה טיפת הבדל.

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

מבלי להכנס לקישקע של הנושא משום שאין לי לא הזמן ולא האנרגיה לכך, אכתוב בקצרה:

**ראשית, DJ האלקטרוני פה צודק בדברים שהוא מעלה (ועוד כמה כותבים נוספים).

ועתה לעניין:

זה שיש מי שמודד את הטמפ' של רכיבים על הלוח המודפס, ורואה שבכרטיסים שונים ישנה טמפ' שונה בכמה מעלות צלסיוס על רכיבים,

אינו אומר כהוא זה על יכולות OC או על פוטנציאל, או על אמינות. זו בעיקר מדידה לשם מדידה ללא מהות הנדסית או פרקטית מאחוריה.

הרכיבים שיש על לוח מודפס - העיקריים שבהם המייצרים חום רב אלו הליבה של השבב ASIC, ורכיב הזנת הזרם החשמלי המכונה VRM.

השבב מהונדס לעבוד תקנית עד טמפ' של 95 מעלות ללא כל נזק או בלאי רלוונטי. רכיבי VRM עד 105 מעלות טיפוסי ללא כל קושי,

ויש כאלו שיכולים גם מעבר לכך. זה תלוי במפרט הטכני של הרכיב האלקטרוני. מתאימים את הרכיב לסביבה הטיפוסית שבה הוא יעבוד

כך שייצרני הכרטיס המודפס יודעים מה הם עושים.

לכן אם במעגל אחד הטמפ' שונה ממעגל שני, אך עדיין לא התקרבנו אל האזור חיוג שמציג בעיות בתיקרת הטמפ' של הרכיב,

השאלה על מה עדיף מבין הכרטיסים מתאיינת מרלוונטיות. רכיב שנועד לעבוד עד 105 מעלות, לא מעניין אותו האם הוא ב 85 או ב 100

מעלות צלסיוס. הוא עובד היטב תחת שני מצבים אלו.

לגבי יכולת OC:

האמור קשור כמעט לחלוטין למזל אקראי של השבב ASIC שקבלנו בהגרלה באיקזמבפלר שלנו. הסטטיסטיקה במקרה זה מתפלגת

פעמונית לפי חוק ההתפלגות הנורמאלית. מרבית הסכויים שנקבל שבב באזור 80% המרכזי של הטבלה, ומשכך הפערים המקסימליים 

בתדר מקסימלי שבין האיקזמפלרים השונים, אינם כה גדולים מבחינה אחוזית ב- MHZ. ההשפעה של התדרים בין הכרטיסים היותר

מוצלחים לפחות, השפעתה ב- FPS היא אחוזים בודדים בלבד לכאן או לכאן וממילא אינה משהו שניתן לחוש בו מצד המשתמש.

כל שניתן זה במקרה הטוב, לראות הבדל בטכומטר שרץ בצד על המסך - עוד איזה פריים פה או שם.

משכך, לשלם יותר כסף על הכרטיס במונחים של עוד 10-20%, תמורת "אפס הבדל מובחן בחושיו של אדם", הינה במידה מסוימת זריקת

כסף על כלום, או לומר: הוצאת כסף על תחושה פסיכולוגית "שיש לי הכי טוב" גם אם טכנית אין סיכוי שבעולם שנוכל לחוש בכך.

הכי מתומצת שיכולתי להביא הפעם, מבלי לכתוב מגילת אסתר.

מקווה שזה מקל, ושתהיה לכולנו שבת נפלאה.

פורסם
ציטוט של captaincaveman

מספיק אנשים הראו שה-founders מגיע פלוס מינוס לאותם 2000-2100 כמו הכרטיסים היקרים יותר.

שים עוד 1000 חיבורים 5000 פינים על כרטיס שלא משתמש בהם (כי הוא מוגבל בכמה הוא יכול לצרוך) ולא תראה טיפת הבדל.

Sent from my A0001 using Tapatalk

בוודאי :) גם אני הגעתי עם מפוחים ל OC מעולה שלא מבייש קירורים כמו ה STRIX.

השאלה מה קורה שמפריע לך הרעש. לחלוטין שונה מאדם לחברו.

ציטוט של djelectric

פעם אוברקלוק היה שונה. היום מגבלות TDP חומרתיות ותוכנתיות של NVIDIA שמות את הגבול, ולא כמה אובר-מהונדסת היא החומרה.

כמו שקישרתי, גם הגרסאות העסיסיות ביותר של GTX 1070 מגיעות לאוברקלוק דומה לגרסאות התקציביות, וזו השורה התחתונה. אני שמח שכשאתה מבצע אוברקלוק תוכנתי אתה מוסיף ביצועים, כמו כולם.

אם כל כרטיס היה מגיע לאותו תדר ( נניח 2000 ) אז כולם היו לוקחים את המפוח הכי זול.

יש לך עוד קריטריונים בכרטיס מסך כמו שציינתי - שקט במאמץ, מותג שאתה מרוצה ממנו וכו', טמפ' במאמץ.

כמו שאמרתי ל captain אפשר לעשות הרבה דברים עם מפוחים במידה ולא מפריע לך רעש של שואב אבק ויש לך מספיק

קירור במארז - אז תקנה את הכרטיס מפוח הכי פשוט שיכול להיות ותחסוך 400 שקל. OC זה דבר אחד, יש עוד דברים.

@nec_000

איך רכיבי VRM וטמפ' ו ASIC וטמ' של 105 שייך לזה שכבר ב 85 מעלות אפשר לראות את ה 480 מוריד קלוקים ?

כנ"ל בזמנו לקירורי מפוח התנורים שעבדו עם 290\290X היה אפשר לראות חוסר יציבות בקלוקים שהם חצו את רף ה 85-90.

אנשים מתעניינים פרקטית מה קורה להם במחשב. אם מהנדס יגיד זה בסדר גמור הטמפ' האלה ומצד שני כל האינטרנט מלא

בחומר קריא וברור על זה שהכרטיסים הנ"ל שציינתי מורידים קלוקים שהם מגיעים ל X טמפ' - מה עשינו בזה ?

אני לא קונה את הסיפורי סבתא האלה שלך של זריקת כסף. כסף זה צריכה שמבוססת על העדפות אחרי שעברת את הביטחון-כלכלי בסיסי.

"לזרוק" כסף על כרטיס מסך שבמאמץ מלא מגלח את ה 60 מעלות ( במקרה שלי ) ופולט פחות חום מכרטיס אחר, שקט - חרישי לחלוטין

במאמץ ונניח שפלטה וכו' וכו' זה תוספות שוליות. בשביל השקט הזה והטמפ' עבודה הנמוכה באופן שוטף - לשלם עוד 200-300 שקל

מכרטיס אחר זה זריקת כסף למי שלא מחפש את זה. אחלה שבת גם לך !

פורסם

בנוגע לVRMים - אני לחלוטין לא מסכים  שזה "בסדר" שיעבדו קרוב לנקודת המקסימום שלהם.

כל כרטיסי המסך בהסטוריה של השנים האחרונות קיבלו אחוזי חזרה עצומים אחרי 1-3 שנות פעילות רציפות. חום קיצוני וקור קיצוני קדימה ואחורה הוכיחו שהם מעייפים את החומר מהר והמספרים מדברים.

גלים של כרטיסי X1950 הרוסים, אחרי גלים של כרטיסי רפרנס 8800GT מקולקלים, אחרי גלים של רפרנסים של HD4870+HD4850 בגרסאות נטולות קירור מתקדם שפשוט פותחות לי פה דיוני "מחפש כרטיס חדש, שלי מת".

יש הסכמה כוללת - צריך שכרטיס המסך על כל רכיביו יקורר כמו שצריך. אין פה שאלה בכלל. "רכיבים קרירים הם רכיבים שמחים" הוא פתגם ישן כאן בפורום. תוסיף לזה שקט בלתי מתפשר והרבה נחושת.

אבל - אני לא דיברתי על קירור מפוח, אלא לקחתי אותו כדוגמה קיצונית להבדלים. אגיע הפעם דוך לנקודה. יש לך את Palit\Gainward ולעיתים את EVGA בצמוד עם דגמים מוזלים וקירורים מפלצתיים שיכלו להמכר בשקט תחת תג גבוה ב-400 שקלים. במקרה הזה, קשה לי מאוד למצוא הצדקה לשכנע משתמש לשים עוד 200-400 שקלים לדגם אחר כי.. ככה. כי רשום עליו גיימינג או כי הוא מיוצר על ידי חברה יותר מוכרת לו.

יש סבירות מסויימת שאם תמדוד את איכות הרכיבים בכרטיסים המוזלים הללו, הם יהיו איכותיים יותר ויקרים יותר מדגמים יקרים מסויימים. אף אחד לא יכול להבטיח לך דבר כזה. עם 160 וואט מסכנים של מעטפת חום יש ליצרניות כרטיסים כל כך הרבה חופש לחרטט משתמשים, שהן לוקחות אותו ומתפרעות איתו.

בנוגע ל-ASIC - זה פחות או יותר כל הסיפור. ברגע שיש קירור תתפלל לאל הסיליקון.

פורסם

בטח.. אם יש כרטיסים שנותנים טמ' ורעש ברמה מספקת והם זולים יותר.. מעולה. אני  נגד לזרוק כספים סתם, רכשתי ב 1950 שקל

כרטיס מחו"ל כמחיר סופי אחרי כניסה לארץ ללא אחריות. הבעיה בכרטיסים צד שלישי זולים יותר ( ככה בכללי לא חברה ספציפית ) זה למשל שיצרניות

גדולות עושות כל מיני דגמים של Dual שהם לא המותגים הרגילים שלהם ומתמחרים אותם זול יותר. אחרי שאתה קורא ב 2-3 אתרים דמוי אמאזון

אתה מגלה שהם עובדים יופי רק שזה בא על חשבון של מאווררים רועשים מאוד וכל מיני תלונות של coil whine והרגשה "פלסטיקית" מידי לגוף קירור.. וכו'.

כמובן שגם את התלונות האלה צריך לכמת ולא לצאת מנקודת הנחה שהכרטיסים האלה הם לא מספקים. אבל עדיין זה דברים שחשובים לחלק גדול
מהשחקנים. אני אישית אחרי שהבנתי עד כמה שונים המפוחים האחרונים שהיו לי מהקירור הנוכחי.. ( אני מדבר רק על מאמץ ) זה אבסורד. אני

לא שומע את הכרטיס גם אחרי 3-4 לופים ב TimeSpy והוא מגיע בחדר בלי מזגן לאיזור ה 61 מעלות +- כלומר במשחקים הוא לא שם אפילו.

אני לא מוצא הצדקה להמליץ על חברה כזו או אחרת עם הבדל של 400 שקל - אבל אני כן יכול להגיד ש MSI לצורך העניין לקחו את הקירור והכרטיס

הזה ברצינות ויש לשקול כרטיסים יקרים יותר במידה ומה שהם נותנים מדבר אלייך. יהיה לי מאוד קשה לוותר על כרטיס כזה עכשיו ולעבור למפוח נניח

מאחר ואני לא שומע את המחשב.. חרישי עם 8 מאווררים.

לא צריך גם הסברים מדעיים ( בכללי לא אתה אישית ) על רף עליון של רכיבי אלקטרוניקה ועד כמה הכרטיסי מסך יכולים לספוג.

הרי הראו כבר שיש תופעות כאלה ואחרות עם הכרטיסים האלה ( קירורי סטוק ובעיקר AMD ) בטמ' נמוכות הרבה יותר מהרף

העליון.

פורסם

רצחתם את הפוסט הזה...

מה זה משנה Strix, OC, פלטה בלי פלטה, מפוח, צד שלישי, רפרנס - שיקח את ה GTX1070 שהכי קרוב לתקציב שלו וזה יעשה אחלה עבודה על 1440p.. הכי חשוב זה שיקח משהו שהוא מעל 1060.

פורסם
  • מחבר

אז על איזה GTX 1070 שמקורר כמו שצריך אתם הייתם ממליצים? תרגישו חופשיים לנצל את התקציב כולו, רק בלי כרטיסים של EVGA כי מנסיוני הם גם לא אמינים וגם יקרים נורא סתם. החנות שממנה אני אקנה כנראה תהיה Zigzag2000 או פלונטר. בנוסף, צאו מנקודת הנחה שאני רוצה אוברקלוק קיצוני ככל האפשר מהמפעל מכיוון שאני לא עושה אוברקלוק לכרטיסי מסך בעצמי.

פורסם
  • מחבר

מישהו? אולי בכל זאת ה-ASUS?

פורסם
  • מחבר

אלו מגיעים עם האוברקלוק הכי קיצוני שיש מהמפעל על קירור אוויר?

פורסם

לא, קח את אחד מהם ותשים עם MSI afterburner את הקלוקים הכי גבוהים שאתה יכול למצוא כרטיסים מגיעים בהם והכל יהיה מצוין.

פורסם
  • מחבר

אני שוב אומר, אני מכיר את עצמי, אני לא אעשה אוברקלוק לכרטיס מסך בעצמי, ולכן אני שואל שוב - איזה מהם מגיע עם אוברקלוק הכי קיצוני מהמפעל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים