עבור לתוכן

מתלבט בין 1060 ל 480

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אני מבין לא גדול בתחום וחברים המליצו לי חלק על הכרטיס הזה וחלק על השני.ראיתי שהמחירים שלהם די דומים. מה נחשב כרטיס טוב יותר? פעם היה לי כרטיס של nvidia לפנינכמה שנים והייתי מרוצה.

פורסם

סביר להניח שחצי מהתשובות לדיון הזה יהיו RX 480 והחצי השני GTX 1060, קח את זה בחשבון

מהו מפרט המחשב אליו מיועד הכרטיס?

פורסם
  • מחבר

שאלה טובה כי טרם הוחלט.אני אמור לשבת על זה עם מוכר מחר בערב.רק שרציתי לקבל המלצה אוביקטיבית ממבינים לגבי הכרטיס לפני שאני פוגש אותו מחר להכנת מפרט.סומך על האוביקטיביות של מי שאינו זה שמוכר לי.

פורסם

אולי עדיף לך לפתוח דיון שלם בפורום מפרטים בכלל?
בכל מקרה אם אתה מוצא את הRX480 4 גיגה באזור ה1100-1200 תקנה אותו אם אתה מוצא את ה1060 במחיר יותר זול מהRX480 8גיגה תקנה אותו.
גם תלוי מה אתה רוצה לשחק, אם אתה רוצה לשחק hitman ashes of the singularity או doom אז בכל מקרה RX 480 ואם אתה רוצה לשחק איזשהו משחק אחר מהשנים האחרונות אז 1060.

פורסם

ערב טוב טוני,

כמו שציין העורך הראשי ליאור שענה לך קודם, תקבל המלצות לכאן ולכאן ואין כנראה מותג אחד ספציפי מבין השניים

הללו, העדפה נחרצת בסגמנט הזה.

ברמת העקרון יתרונות שיש לנוידיאה gtx1060 יהיו ביצועים מעט עדיפים תחת תקני API של DX11

הוותיק והקלאסי, זה שעימו עובד עדיין מרבית השוק עד היום וזה ישאר כך כנראה לעוד זמן מה.

כמו כן ה gtx1060 מאפשר לבצע המהרה באחוז גבוה יותר ממה שמאפשר ה- rx480 מה שמקנה לו יתרון קליל בביצועים,

אך לא דרמטי.  כך שבבחינת ביצועים נטו ב DX11 ישנו יתרון לנוידיאה וכרטיסה GTX1060.

מן הצד השני ל RX480 של AMD יש ככל הנראה יתרון תחת תקני API חדשים יותר כמו DX12 ו- vulkan

אלא שאלו עדיין טרם תפסו נתח ארי מהשוק, דבר שייקח עוד זמן מה, יתכן אפילו שנה בשקט.

*אגב יתכן שבהמשך נוידיאה תצמצם את הפער תחת תקנים אלו כך שהיתרון הזה ימחק.

יתרון נוסף וקטן יש ל RX480 הוא בנפח זכרון שהוא 8GB במקום רק 6GB לנוידיאה, אך זהו יתרון יחסית לא דרמטי,

רק שליש. קשה לראות כיום מתי היתרון הזה יהפך למשהו מהותי, וכנראה ששני הכרטיסים יחיו טוב בשנתיים שלוש הקרובים.

יש יתרון קל בנושא אפשרות לעבוד ב CF בכרטיס RX480 שנמנע בדגם gtx1060 , אם כי אני בספק רב עד כמה זה

בכלל רלוונטי והייתי די מתעלם מכך.

יש יתרון אחר מנגד, שקשור בכלל לתחום ניהול הסכונים, ובכרטיס של נוידיאה הסכון להערכתי הזהירה הוא קטן יותר

מבחינה עסקית להשרדותה של החברה AMD לאורך השנים קדימה. יתרון לא דרמטי לנוידיאה, אבל צריכים לקחת זאת

בחשבון אם להיות כנים.

עכשיו, אם אתה מצמיד לי אקדח לרכה ומבקש שאהיה יותר החלטי וישיר, ככה שלא אענה בדיפלומטיות

של הצגת רק יתרונות אל מול חסרונות, אזי עבורך כצרכן "החובב הקל" ממה שהבנתי, הייתי נוטה לכוון GTX1060

כשהעיקר מתבסס מבחינתי, בהקטנת הסיכון לטווח הארוך בתמיכה שבמוצר.

ככל שיהיו בידך עוד שאלות אנו כאן ונשמח לסייע.

פורסם
  • מחבר

אוקי,אז אם אני מבין נכון אתם תכלס ממליצים לי על 1060. אם מחר זה יצטלב גם עם דעתו של המוכר אז זה מה שאני ייקח.מקווה רק שהוא לא יכניס אותי לבלבלה ויגיד ההפך 

פורסם

למה לעזאזל אתה מתעניין בדעת המוכר בכלל?
למה אתה משאיר את ההחלטה בידיים של מי שיש לו רק מקום להרוויח ממכירה של מה שנוח לו ולאו דווקא ממה שטוב לך?!
לטובתך תפתח דיון בפורום מפרטים וכמעט בטוח ששם יתנו לך מענה הרבה יותר הולם מאשר מוכר שהאינטרס שלו נמצא בכיסו.

פורסם

אף פעם בחיים שלך אל תגיע לחנות מחשבים ותבקש מהם לבנות לך מחשב.

אינטרס אחד עומד להם לרוב מול העיניים וזה להיפטר מחלקים שהם תקועים איתם. 

והוא תמיד ימליץ לך על החלקים שמהם הוא מרוויח הכי הרבה.

עשיתי את הטעות הזאת לפני איזה 6 שנים מKSP כשלא הבנתי כלום, אחרי כמה שנים כשקצת התחלתי להבין בתחום פתחתי את המחשב כדי להבין ששמו לי לוח אם עם 4 חריצים לכרטיסי מסך ואיזה 6 לRAM שכנראה עלה יותר מהכרטיס מסך ששמו לי.

תתייעץ פה בפורום יבנו לך מפרט מלא.

פורסם

אל תאמין לנו :-)

פורסם

תחכה ל480 עם קירור צד3 שאמורים ממש אוטוטו להכנס לשוק.

אם מדגדג לך לקנות את המחשב עכשיו קח את ה1060 הבא

http://www.rsm.co.il/Product/כרטיס-מסך-gainward-geforce-gtx-1060-6gb-ddr5-phonix-gs

אומנם יקר בכ100שח מהגרסה הבסיסית אך עם קירור שכזה ועוד זריקת c@ קטנה זה שווה את התוספת.

פורסם

מה יש לך להפסיד ?

פתח דיון בפורום מפרטים ותהייה חכם יותר מול המוכר בחנות , ידע זה כוח.

פורסם

אני חושב שעד ש AMD יראו יתרון גדול עם ה API החדש וגם DX12 ( אם בכלל ) וכו' וכו' אז 480 כבר לא יהיה רלוונטי.

אישית הייתי קונה 1060 ולא 480 אם הייתי נניח מתלבט על רכישה מבין שניהם עכשיו.

פורסם

GTX 1060 במיוחד עם היכולת אוברקלוק שלו.

פורסם

אסכם את זה איך שאני רואה את העניין מבחינתי :

ה-1060 יותר קריר , צורך פחות חשמל במאמץ  ובעל יכולת OC נדיבה הרבה יותר (ניתן להשיג שיפור של 10%-15% בממוצע).

ל-480 גרסת 8 ג'יגה יש 2 ג'יגה יותר של זכרון גרפי אבל אני לא הייתי מחשיב את זה כיתרון אמיתי מהסיבה הפשוטה שהכרטיסים הללו פשוט לא חזקים מספיק כדי לנצל יותר מ 4-5 ג'יגה של זכרון גרפי בהתחשב בכוח הגרפי שלהם.

מבחינת ביצועים - במשחקי DX11 ה-1060 יותר טוב מה-480 בממוצע שנע בין 5% ל-15%. ב-DX12 ובמשחק היחיד שתומך כרגע בוולקן התמונה מעט משתנה כשב-DX12 רוב  הזמן הביצועים שווים פחות או יותר או יתרון קל ל-480 ובוולקן ה-480 יותר טוב מה-1060.

אם הייתי צריך לבחור בין אחד הכרטיסים ובמיוחד בהתחשב בכך שה-480 ניטרו של ספייר עולה 1500 וניתן להשיג גרסאות צד שלישי של ה-1060 גם ב-1500 ואפילו מעט פחות (יש גם את הגרסה של גיינוורד ב-1440 שקלים בחנויות השונות) כנראה שהייתי הולך על ה-1060 אבל...

לכרטיס של AMD יש יתרון משמעותי אחר שלא ראיתי שאנשים הזכירו אותו כלל. אם ברצונך להתחדש על הדרך בזמן שאתה קונה כרטיס גרפי חדש גם במסך גיימינג 144HZ עם FREESYNC או GSYNC אזי כאן הבחירה תהייה חייבת להיות ה-480 מכיוון שמסך ה-144HZ FREESYNC הכי זול בארץ (AOC G2460PF) עולה כ-500 שקלים פחות ממסך ה-144HZ GSYNC הכי זול בארץ (ASUS VG248QE).
למי שיש כבר מסך עם FREESYNC כמובן שהוא ילך על ה-480 ולמי שיש כבר GSYNC כמובן שהוא ילך על כרטיס של נוידיה אבל לכל מי שמתלבט ורוצה לקנות מסך גיימינג חדש ....אזי הבחירה ההגיונית תהיה ה-480.

פורסם

הsync לא באמת משנה כל עוד ההתדירות כל כך גדולה, מה אכפת לך אם המסך מראה 70 פריימים לשניה(בsync) או 144 פריימים שחלקם מוכפלים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים