עבור לתוכן

מה נסגר עם המחירים של 1070 בארץ?

Featured Replies

פורסם

המחיר שיש כרגע זה המחיר בשטח, מה שאמור להיות מתומחר טוב על הנייר לא קורה בפועל, MSRP זה רק המלצה לצערנו.

• תגובות 47
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ציטוט של zippoxer

בוזה לא מוצר נישה שהיבואנים מזמינים בבודדים. אני משער לעצמי שהם מזמינים לפחות כמה במכה אז המחיר משלוח לכל יחידה לא עובר את ה-50 ש"ח.

אז זהו שכן. זה בדיוק מוצר נישה.

מתוך כל המחשבים שנמכרים, כמה אתה חושב שנמכרים עם 1070? מבטיח לך שמדובר באחוז קטן מאוד.

פורסם
ציטוט של pdx

המחיר שיש כרגע זה המחיר בשטח, מה שאמור להיות מתומחר טוב על הנייר לא קורה בפועל, MSRP זה רק המלצה לצערנו.

באמזון כל כמה ימים צץ 1070 במחיר פחות או יותר הגיוני. אני כבר ראיתי את הגרסאות חזקות של MSI ואסוס (סטריקס OC) ב-450$. קצת יקר ביחס ל-380-400 שהבטיחו אבל בסה"כ 450 דולר ל-1070 הכי יקר של אסוס זה לא כ"כ רחוק מהמחיר ש'אמור' להיות. הבעיה שהכרטיסים האלה נעלמים מהמלאי תוך יום-יומיים גג. זה מתורגם למשהו כמו 2100 ש"ח בארץ. יקר אבל עדיין יותר זול מה-1070 הכי פח בחנות הכי זולה....

פורסם

אתה באמת משווה את כוח המכירה של אמזון לזה של חנות בישראל?

פורסם
ציטוט של pdx

נכון כי  קיים מחסור בהיצע בכל העולם ויש לכרטיסים ביקוש. לא כי NV מתמחרים את זה ב 500 דולר.

מי שלא סבלני שיהנה מלשבור את הראש בלנסות להבין למה המחיר ככה..

המחיר בפועל לפעמים מושפע מדברים לא צפויים, לצערי.

אני ממליץ לכל מי שחשוב לו בכמה הוא קונה לנטוש לחלוטין רעיון של רכישת 1070 בארץ, או באינטרנט

אלא אם כן הוא מצא דיל שאף אחד לא יודע עליו. מי שרוצה לשלם 400 דולר על כרטיס צד שלישי יצטרך להיות

סבלני ולהפסיק לכוון את האצבע ל NV  :)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של coch

נכון כי  קיים מחסור בהיצע בכל העולם ויש לכרטיסים ביקוש. לא כי NV מתמחרים את זה ב 500 דולר.

מי שלא סבלני שיהנה מלשבור את הראש בלנסות להבין למה המחיר ככה..

המחיר בפועל לפעמים מושפע מדברים לא צפויים, לצערי.

אני ממליץ לכל מי שחשוב לו בכמה הוא קונה לנטוש לחלוטין רעיון של רכישת 1070 בארץ, או באינטרנט

אלא אם כן הוא מצא דיל שאף אחד לא יודע עליו. מי שרוצה לשלם 400 דולר על כרטיס צד שלישי יצטרך להיות

סבלני ולהפסיק לכוון את האצבע ל NV  :)

אני דווקא חושב להפך. למרות ש-NV לא מרוויחים מהאינפלציה הזאת (החנויות והיבואנים מרויחים), אני חושב שהיא מכוונת. אני חושב ש-NV מייצרים הספק מצומצם כדי בסופו של דבר להעלות את המחירים שאנחנו מוכנים לשלם על כרטיסי מסך high-end וכך בדור הבא להציב MSRP גבוהה יותר (לדוגמא $700 ל-1180) וליצור תפוקה מספיקה כך שהכרטיסים ימכרו באמת בסביבות ה-MSRP רק שהרווח ילך אליהם ולא אל החנויות\יבואנים.

אין לי שום הוכחה, אבל זה לא יפתיע אותי אם ה-1180 יעלה $700 (או אותו מחיר כמו ה-1080 אבל לצד דגם דגל חדש ויקר יותר לדוגמא 1190). אם תסתכל על מונופולים כמו YES ו-HOT בארץ, תראה שגם הם מנסים להעלות את המחיר שאנחנו משלמים להם (לצערם יש רגולציה לרשתות טלויזיה בארץ שמונעת מהם אם אני זוכר טוב). אני חושב ש-NV, בתור מונופול, גם רוצים לעלות מחירים והדרך שלהם היא ליצור אינפלציה בדור הזה כדי שבדור הבא נהיה מוכנים לשלם יותר בלי אינפלציה.

MY 2 CENTS.

פורסם
ציטוט של zippoxer

כל החנויות בארץ רוצות מעל 2400 שקל על הדגמים הכי זולים שאפילו באירופה עולים פחות מ-2000 שקל אחרי מס.

כבר חודש אני מחכה שהמחירים ירדו והחנויות ממשיכות לעקוץ אותנו.

אני מרגיש פראייר לשלם כזה סכום...

למה החנויות מתמחרות את ה-1070 בלפחות 500 שקל יותר ממה שהם קונות אותו?

עניין של ביקוש והיצע.
אם בעולם קשה מאוד למצוא כרטיסים במחירים נורמאלים, על אחת כמה וכמה בארץ.
אני יכול להגיד שדיברתי עם אחד היבואנים בארץ והוא טען שכל מה שהצליח לשים עליו את היד היו 40(!!!) חתיכות של 1070.
אלו כמובן הוזמנו מראש עוד לפני שנחתו בנתב"ג.

מה שקורה עכשיו זה פחות או יותר כמו שוק הדיור. החנויות עושות תחרות ביניהן מי הכי פחות יקרה. הן יכולות לקחת 10 אחוז רווח

על כל מכירה אך מכיוון שהן יודעות שכך או כך המוצרים יעופו מהמדפים הן מרשות לעצמן לקחת למעלה מ-20.

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

אתה באמת משווה את כוח המכירה של אמזון לזה של חנות בישראל?

אין פה השוואה בין כוח מכירה, זה מושג שאתה דחפת. ההשוואה שלי הרבה יותר פשוטה - שקל מול שקל. 2100 מול 2700 לאותה סחורה באותה נקודה בזמן. אם אתה רוצה להכנס לסיבות ואולי להצדיק את ההפרשים אתה מוזמן אבל אותי זה לא מעניין. אין לי שום סיבה לשלם 30% יותר על אותו דבר.

פורסם

אני לא מבין על מה אתם בוכים.

יש X כרטיסים שיצאו מהמפעל ומוכנים לשיווק בכל העולם.

יש X כפול Y אנשים שרוצים לקנות את הכרטיסים האלה.

אז המחיר עולה.

זה צפוי, זה טבעי, זה הגיוני ולגיטימי לחלוטין. ככה פועל שוק חופשי, מי שחושב שיש פה "חוצפה" כלשהי הוא אידיוט.

כל עסק שמוכר משהו והביקוש גבוה מההיצע - מעלה מחירים. מי שלא מודע לעניין הזה כנראה באמת לא עבר מעולם את כיתה ג'.

לגבי ההפרשים בין אמזון ל"דודו מחשבים" מהשכונה שלכם:

אם אמזון מקבלים מאות כרטיסים לשיווק, אז דודו מחשבים מקבל 2. למה? ככה. כי יש סדר עדיפויות וחנות ענקית שמוכרת בשעה את מה שדודו לא מוכר בחודש מקבלת עדיפות אצל היצרנים.

מה שזה אומר זה שאמזון יכולים למכור ב-10% רווח ולהציג שורה תחתונה יפה, לעומת דודו מחשבים שקיבל רק 2 כרטיסים כאלה, והוא צריך למכור כל אחד ב-20% רווח בשביל להצליח בסוף החודש לשלם את הארנונה על החנות שלו.

בנוסף לזה, למקרה שאתם שוקיסטים בקטע אחר ומנותקים לחלוטין מהמציאות - אמזון שמוכרים פי-כמה-אלפים מדודו גם מקבלים מחירים זולים יותר ממנו.

פורסם

זה לא חוצפה, כל חנות יכולה לעשות מה שהיא רוצה וזה 100%, וכל צרכן ישלם (או לא) למי שהוא רוצה. הנקודה שלי היא אחרת לגמרי - אנשים התלוננו שבארץ עולה להם 2400 ש"ח לכרטיס FE מעפן - רק אמרתי שיעקבו קצת אחרי אמזון וב-2100 או פחות יביאו כרטיס OC מחברה איכותית. כמו שאמרת - להתלונן זה מיותר. ועם קצת סבלנות יש מחירים סבירים (הכל יחסי, כן? בכל זאת כרטייס חדש עם מלאי מאוד מוגבל ואינסוף ביקוש).

אני לא מצפה מדודו שימכור כרטיסים במחיר שאמזון מוכרים. מאוד ברור למה זה לא עולה אותו דבר. אולי קצת פחות ברור למה כרטיס באמזון עם מסים מקומיים וומשלוח לארץ עדיין עולה 30% פחות - אבל כמו שאמרתי כבר, גם זה לא מעניין אותי. 

ציטוט של Milford Cubicle

אז אל תשלם

אני כן אשלם, לאמזון. עוד שבוע אמור להגיע ;)

פורסם

כל מוצר  אלקטרוניקה חדש בשוק ישראל גובים את מחיר הטופ  שלו  זה  במיוחד שזה פירמה ידועה  לוקח לפחות חצי שנה עד שיורד המחיר כך קניתי את 970 בהמתנה חצי שנה  מה לעשות אנחנו מדינה שלוקחת הכי הרבה מיסים בעולם ממידנות ה ocd

פורסם

אני יחזק את מה ש Milford אמר ואני יתייחס לכמה דברים שעדיין לא מסתכלים עליהם בצורה נכונה.

1. זה ש NV תמיד הייתה יקרה יותר זה לא משהו חדש. מי שחושב שהאסטרטגיה שלהם תשתנה - הוא לא בכיוון. בשביל שדבר כזה

יקרה החברה צריכה לעבור שינוי משמעותי, בין אם זה מכלול חדש לגמרי ( מנכל, סמנכל כספים וכו' ) או זעזוע לא צפוי וחזק בשוק הזה.

כמובן שכל מה שאני אומר בעניין הזה הוא לא מוחלט אבל הוא ריאלי. לשנות אסטרגיית תמחור זה לא משהו שקורה בלי שיקולים די מהותיים.

2. אין יותר מידי תחרות בשוק הזה. אין עשרות כרטיסי מסך מעשרות חברות שונות לכן לכאן או לכאן - סבלנות זה המפתח שקורה מצב לא צפוי.

3. המחירים בארץ לא יכולים להיות מדד לכעס על NV. אם זה ככה אז כל החברות בעולם ששייכות למשל לתעשיית הרכבים

הם פשוט חוצפניות. כנ"ל בעוד עשרות שווקים. זה לא נכון - כי NV לא מבקשים על הכרטיס 650 דולר ( שזה בערך ) בפועל מה שהצרכן הישראלי

ישלם היום על קניית 1070 מחנות פיזית בארץ. הרי שאתה הולך לקנות Audi A6 חדשה והנציג מכירות החתיך אומר לך שזה 400 אלף בלי תוספות

זה לא באמת המחיר ש Audi דורשת עליו, בישראל אתה משלם תוספות של אחוזים מגוחכים ( עד 200 אחוז ) על רכב חדש ממה שיצרנית דורשת.

4. שוק הדיור בישראל ( בהתייחסות לאחת התגובות ) לא מושפע אך ורק מביקוש והיצע. אנשים שחוקרים את זה לעומק, למדו את זה שנים ועשורים

והם בקיאים מאוד בתחום הכלכלה הישראלית יגידו שזה קשור גם בהשקעות במדינה, מן הסתם בריבית במשק, לפיזור תקציבים ציבוריים ע"י הממשלה.

יש כלכלנים שטוענים שמזמן גם היו צריכים לאפשר לקבלנים מחו"ל לבנות פה. גם לסינים. מאחר וחברות הבנייה בארץ גם הם בונים במחירי קרטל.

מצד שני יש לך את החברות בנייה בארץ שאומרים שהממשלה משחררת קרקעות בצורה עבריינית וגובה מחירים מטורפים על מכרזים.. וזה למה אין

היצע אמיתי. ואז הממשלה באה וטוענת דברים אחרים..  ויש עוד גורמים שמדברים עליהם אבל כבר חפרתי גם ככה.

בקיצור.. אם יש אנשים ( ויש ) שקנו כרטיסי 1070FE במחיר של 449 דולר וכרטיסים מהיצרניות השונות בפחות מזה - אפשר להאשים את זה

שכרגע יש מחסור ואנשים ממשיכים לרצות לקנות. זה הכול. ומי שעדיין חושב ש 2400 שקל יהיה יקר מאוד בשביל 1070 גם אחרי התייצבות מחירים

שלא יפרנס את החנויות בארץ. אולי זו לא אשמתם והיבואנים הם אלו שדורשים יותר אבל עדיין אותי מעניין כמה אני משלם בסופו של דבר.

zippoxer - המחירים בחנויות בארה"ב ( בדקתי ) הם מחירים פחות או יותר של השקה. לא ראיתי עדיין 1070 ב 379 דולר, אבל כן ב 400 דולר

וכן ב 419 וכן ב 409 בחנויות פיזיות. ידידה שלי כרגע בווגאס ואני ממתין ל 1070 ( שלא קיים במלאי פיזי ). שהמחירים בארה"ב הם כפי שפורסמו

אבל אין מלאי זה לא כי הם מנסים ליצור איזשהו מצב. הם נכנסו לבעיית ייצור עוד לפני שהכרטיסים הגיעו לחנויות וסה"כ יחסית לביקוש המאוד גדול

שיש ל 1070 בעיקר ( ואני צופה גם ל 1060 ) הם מפסידים מזה שהם לא מסוגלים לייצר מספיק ולמכור מספיק יחידות. זמן זה כסף.

גם TSMC לא התחמקו מזה שנוצר עיכוב.

פורסם
ציטוט של nitzanj

אין פה השוואה בין כוח מכירה, זה מושג שאתה דחפת. ההשוואה שלי הרבה יותר פשוטה - שקל מול שקל. 2100 מול 2700 לאותה סחורה באותה נקודה בזמן. אם אתה רוצה להכנס לסיבות ואולי להצדיק את ההפרשים אתה מוזמן אבל אותי זה לא מעניין. אין לי שום סיבה לשלם 30% יותר על אותו דבר.

קישקוש.

גם על מקדונלדס (ועוד מיליון דברים) אתה לא משלם אותו דבר פה ושם.

פורסם

כבר עניתי על זה אבל נראה שמישהו נעלב מהניסוחים שלי ומחקו את התגובה. ננסה שוב. 

תשקיע יותר מחצי שניה בלקרוא את מה שכתבת לפני שאתה קורא לי קשקשן. אני לא משווה בין מחיר פה למחיר שם. אני משווה בין מחיר פה למחיר פה... פשוט מחנות אחרת, שבמקרה נמצאת בארה"ב ומוכנה לשלוח לי לפה את המוצרים שלה.

אתה רוצה לשלם לחנות בארץ 600 ש"ח יותר בשביל אותו דבר? אתה מוזמן. כל הדיון הזה נפתח בגלל מחירים אז אני מרשה לעצמי להניח שבשביל רוב האנשים פה 600 ש"ח זה חסכון משמעותי. אם בשבילך 600 ש"ח זה קשקוש - אשריך. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים