עבור לתוכן

הסנדלר הולך יחף - EVGE GTX980 SC VS MSI GTX980 Gaming - נרכש - עדכון בעמוד 3

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

די בהתלבטות לרכוש כרטיס אחר במקום ה-Sapphire R9 290 Tri X OC 4GB שלי,בתקציב די מצומצם של 1400שח ואלו הדגמים שעלו:

EVGA GeForce GTX 980 SC GAMING ACX 2.0 - אחריות בגרמניה עד נובמבר 17.

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-2983-KR

או לחכות ל-RX 480 8GB שיהווה נמסיס ל-980 ויעלה באותו המחיר.

לצערי אינני יכול לעלות יותר בתקציב לחודשים הקרובים..

פורסם

ה980 ברמה של ה390X,שהוא 290X עם תדרים גבוהים יותר, ככה שהשיפור שתקבל יהיה מינימלי מול ה290 החלש בכמה אחוזים. ובכותרי DX12 מסויימים יכול להיות שה290 שלך אף יהיה חזק יותר מה980. על ה480 מנגד אנחנו לא יודעים הרבה, השמועות אומרים או ביצועים ברמה של ה390/970 או 390X/980 או ברמה של ה-Fury. ולא נדע עד ההשקה ב29 לחודש.

בקיצור אין לך סיבה לשדרג כרגע, יש לך אחלה 290 עם קירור מצויין, תשחק קצת עם OC, סיכוי גבוהה שתוכל להריץ אותו לפחות בתדרים של ה-390 בלי העלאת מתח. כי בתקציב שלך את פשוט תשרוף כסף על אותם הביצועים.

פורסם

למה אתה רוצה לשדרג?

פורסם
  • מחבר

הזדמנות חדפעמית לשנה הקרובה לשדרוג :)

פורסם

איזה מן שדרוג זה שדרוג של 10%, בנדה, תמתין עם הדבר הזה. תעשה קצת מדיטציה עד אחרי הקיץ ותתפנק עם שדרוג יותר רציני.

פורסם
  • מחבר

אומנם ביצועי ה290 שלי רחוקים בכ-15% מה-980 אך כשיגיע ה-480 הוא יוריד את GTX970 מתחת לקו ה1000שח וערכו של ה290ירד בשוק יד2 אף מתחת ל-800שח.
אחת הסיבות לשדרוג שלי כרגע הוא מבחינת ערך המוצר - ערכו של הכרטיס שלי כעת הוא 850שח אני משדרג בערך אחת לשנה בתוספת כספית "מזערית".

לצערי אין לי יכולת לרכוש 980TI יד2 שנושקים מעל 2K..

פורסם

אתה יכול ללכת על הRX480 עוד חודש שבמקרה הטוב יהיה פחות או יותר כמו ה980 ,אבל זה לא יהיה משמעותי בכלל, הקפיצה הרצינית היחידה תהיה ל1070 וזה כבר הרבה מעבר לתקציב.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שטעיתי בגדול - החל מהחודש הבא יש הוצאות רבות ולא אוכל להשקיע ברכישות נוספות לכן הזמן הוא כעת..

כרגע קיימות 2 גרסאות שעליהן אני די חושב:

MSI GTX 980 GAMING 4G

https://www.msi.com/Graphics-card/GTX-980-GAMING-4G.html#hero-overview

• נרכש בארץ מחיר 1400~
  • אחריות בישראל

או

EVGA GeForce GTX 980 SC GAMING ACX 2.0
P/N: 04G-P4-2983-KR

http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-2983-KR

• נרכש בחו"ל יש קבלה עד 11/2017.
  • מחיר 1400~.
  • מגיע עם Backplate.
פורסם

תעשה לעצמך טובה ושמור על ה290, אם טרנד הDX12 ימשיך GCN יהיה עדיף על Maxwell בטווח הרחוק, ואת זה אומר מישהו עם 970 במחשב שלו, הכרטיסים של AMD מקבלים בוסט באופן קבוע של 10-15 אחוז מה שמציב את ה290 אפילו מעבר ה980 אם תעלה את התדרים טיפה. מבחינת ערך יד שנייה, אני באמת לא מבין אך זה אמור להפריע לך כרגע, מצד אחד אתה מחפש לחסוך עכשיו, מצד שני אתה מתכוון לבזבז כסף כדי שתוכל למכור את כ.המסך שלך בעתיד בסכום טיפה יותר גבוהה.. נשמע לי שאתה לא חופש באופן הגיוני..

פורסם

ה-BACKPLATE זה סתם קישוט, לא באמת פקטור בקנייה של כרטיס מסך חדש.

פורסם

לא יודע אם עשית כבר OC לכרטיס.

אבל אם לא עשית עדיין, אז קרע לו את הצורה, ככה תקבל שדרוג של כמה אחוזים ובחינם.

ובמידת הצורך תגדיר פרופיל קירור יותר אגרסיבי.

כמו שנאמר מעלי, השדרוג שאתה רוצה לעשות איננו ראוי גם לא בתוספת של 200 שקלים לדעתי.. בטח שלא בתוספת של 600..

ואם יש לך הוצאות רבות אז אדרבה :D  שמור על הכסף. מה זה משנה אם הם מתחילות חודש הבא או היום אתה יודע שהן מגיעות. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Nand

ה-BACKPLATE זה סתם קישוט, לא באמת פקטור בקנייה של כרטיס מסך חדש.

Backplate (ממתכת) גורם לפיזור חום טוב.

פורסם

שטויות. תקרא ברשת על אנשים שהוסיפו פלטה אחורית לכרטיס מסך שלהם, כולם טוענים שאין הבדל בטמפרטורה. 

פורסם

שום הבדל. לפחות לא כשמקדימה יש בלוק מים... מצד שני זה נראה יותר טוב :)

פורסם

לגבי ביצועים, ע"פ TPU ברזולוציה 1080p, בסטוק, היום ה-gtx980 חזק מ-r9 290 בכ-21% בממוצע.

מבדיקת OC ידני שלהם במשחק ספציפי (BF3), עם קירורים מתקדמים, ה-r9 290 מגיע לתוספת ביצועים של כ-16% לעומת סטוק, מול gtx980 שמגיע לתוספת ביצועים של כ-23%.

ז"א עם OC ההפרש רק יגדל לטובת gtx980, נאמר עד כדי 28% וחצי (אם נתייחס לתוצאת BF3 כאילו משליכה על כל הממוצע)

* ברזולוציה 1440p, בסטוק ה-r9 290 מצמצם את הפרש ההובלה של -gtx980 מ-21% לכ-13%.  משמע לרז' יש משמעות די גדולה מבחינת הפרשי הביצועים בין הכרטיסים.

* שוב מזכיר שמסתמך על תוצאות TPU בלבד, בהתיחס לממוצעי ביצועים של 16 משחקים, למעט OC שמתבסס על תוצאות במשחק אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים