עבור לתוכן

אז לשדרג או לפרק?!

Featured Replies

פורסם
ציטוט של Gilbk

אני צריך לוח שתומך בזכרונות DDR4 ושיתאים לI7-6700K(וזהו לפי מה שאני יודע, תקן אותי אם אני טועה), תוכל להמליץ לי על כמה כאלה?

טוב, אז אני מבין שהחלטת ללכת על החלפת השילוש של המחשב, כאשר המעבד שבחרת הוא ה Core i7-6700K. במקרה כזה אתה חייב לוח אם בעל תושבת 1151. בנוגע לתמיכה בזיכרון - בעיקרון אפשר לקנות לוח אם שמסוגל לעבוד עם זיכרון DDR3L (זיכרון DDR3 העובד במתח של 1.35V), כך שאם יש לך כבר זיכרון כזה תוכל להשתמש בו, אך לדעתי זו תהיה טעות שכן השיפור ברוחב הפס לזיכרון מ DDR3 ל DDR4 יכול לשפר את הביצועים במקרים מסויימים.

באופן כללי, בלי לדעת דרישות ספציפיות שלך (כמו מספר חיבורי USB וסוגם, מספר חיבורי SATA, תמיכה במערך כרטיסי מסך, מספר חיבורי אודיו וכד') למעט הצורך ביכולת המהרה, הייתי מציע לך לבדוק לוחות אם כמו ה Z170 Extreme6 של ASRock, ה MAXIMUS VIII RANGER של Asus, ה GA-Z170X-UD5 של Gigabyte וה Z170A GAMING M5 של MSI, שעולים בסביבות ה 800-1000 ש"ח בערך ואמורים להתאים להמהרה (עדיף להתייעץ בפורום אוברקלוקינג וקירור או/ו לחפש ביקורות לגביהם בכדי לוודא זאת). כמובן שאתה צריך לבדוק שהלוח מתאים לך מבחינת הדרישות, המחיר והנוחות מבחינת מימוש האחריות (במידה ותהיה בעיה עם לוח האם כנראה שתעדיף להגיע לחנות שקרובה אליך מאשר לחנות רחוקה). בנוסף יש לציין שאלו הם לא לוחות האם היחידים שקיימים ויש עוד הרבה לוחות אם אחרים שכנראה יתאימו לך, כך שתמיד מומלץ שתחקור את הנושא בעצמך.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

טוב, אז אני מבין שהחלטת ללכת על החלפת השילוש של המחשב, כאשר המעבד שבחרת הוא ה Core i7-6700K. במקרה כזה אתה חייב לוח אם בעל תושבת 1151. בנוגע לתמיכה בזיכרון - בעיקרון אפשר לקנות לוח אם שמסוגל לעבוד עם זיכרון DDR3L (זיכרון DDR3 העובד במתח של 1.35V), כך שאם יש לך כבר זיכרון כזה תוכל להשתמש בו, אך לדעתי זו תהיה טעות שכן השיפור ברוחב הפס לזיכרון מ DDR3 ל DDR4 יכול לשפר את הביצועים במקרים מסויימים.

באופן כללי, בלי לדעת דרישות ספציפיות שלך (כמו מספר חיבורי USB וסוגם, מספר חיבורי SATA, תמיכה במערך כרטיסי מסך, מספר חיבורי אודיו וכד') למעט הצורך ביכולת המהרה, הייתי מציע לך לבדוק לוחות אם כמו ה Z170 Extreme6 של ASRock, ה MAXIMUS VIII RANGER של Asus, ה GA-Z170X-UD5 של Gigabyte וה Z170A GAMING M5 של MSI, שעולים בסביבות ה 800-1000 ש"ח בערך ואמורים להתאים להמהרה (עדיף להתייעץ בפורום אוברקלוקינג וקירור או/ו לחפש ביקורות לגביהם בכדי לוודא זאת). כמובן שאתה צריך לבדוק שהלוח מתאים לך מבחינת הדרישות, המחיר והנוחות מבחינת מימוש האחריות (במידה ותהיה בעיה עם לוח האם כנראה שתעדיף להגיע לחנות שקרובה אליך מאשר לחנות רחוקה). בנוסף יש לציין שאלו הם לא לוחות האם היחידים שקיימים ויש עוד הרבה לוחות אם אחרים שכנראה יתאימו לך, כך שתמיד מומלץ שתחקור את הנושא בעצמך.

חשבתי על זה עוד קצת והבנתי שאולי באמת אין טעם לשדרג את המעבד אלא פשוט לשדרג את הראם, לקנות למעבד איזה קירור טוב, לעשות לו OC, לקנות SSD או שניים ועוד הארד דיסק ולהשקיע את רוב הכסף על כרטיס מסך.

לפי האתר של Gigabyte הלוח אם שלי תומך בSATA III(אלא אם הבנתי לא נכון, אשמח אם תתקן אותי), ככה שאין בעיה עם לקנות SSD/הארד דיסק חדשים לפי מיטב הבנתי.

ראם - לפי מה שאני רואה אני לא כ"כ בטוח אם יש מקום לעוד עם הקירור של המעבד, אבדוק את זה מחר כשאנקה את המחשב. בכל מקרה, במידה ואני קונה חדש - איך Hyper X Fury 8X2 DDR3 1600MHz?

SSD - אקנה את הסמסונג שהמלצת. אני רואה שאחד של 500GB יעלה לי פחות משניים של 250GB, אז אני מניח שעדיף ללכת על זה או שלא כדאי מסיבה אחרת כלשהי(כמו הפרדה בין הוינדוס למשחקים וכו')?

HDD - אשמח להמלצה. צריך 2TB. אני רואה שהרוב היום זה כוננים של WD, איך הם? אני זוכר שפעם הייתה איתם בעיה, או עם אחד מהדגמים שלהם(כחול/שחור/אנעראף).

קירור חדש למעבד - מה כדאי? ראיתי כאן באתר לא מזמן המלצה על הקירור Scythe Ninja 4. ללכת עליו?

כרטיס מסך - כדאי ללכת על ה1070 או על ה1080ׁ(מזכיר שאני לפחות כרגע ברזולוציה של 1920X1080)?

נערך על-ידי Gilbk

פורסם
ציטוט של Gilbk

פי האתר של Gigabyte הלוח אם שלי תומך בSATA III(אלא אם הבנתי לא נכון, אשמח אם תתקן אותי), ככה שאין בעיה עם לקנות SSD/הארד דיסק חדשים

א. לוח האם GA-Z68A-D3-B3 של Gigabyte כולל 6 חיבורי SATA - שניים מהם הם מסוג SATA3 (בעלי רוחב פס של 6Gb/s) והשאר הם מסוג SATA2 (בעלי רוחב פס של 3Gb/s).

ב. גם אם לוח האם שלך היה תומך ב SATA2 בלבד עדיין לא הייתה בעיה לחבר אליו כונן SSD או דיסק קשיח (בהנחה שיש מספיק חיבורים פנויים כמובן) - לכל היותר כונן ה SSD לא היה מסוגל לעבוד ב"מהירות" המקסימלית שלו (אבל גם מצב כזה עדיין עדיף על דיסק קשיח מכני) ואילו על הדיסק הקשיח זה כנראה לא היה משפיע כלל פשוט כי גם כך הוא לא מסוגל להגיע ל"מהירויות" כאלו.

ציטוט של Gilbk

ראם - לפי מה שאני רואה אני לא כ"כ בטוח אם יש מקום לעוד עם הקירור של המעבד, אבדוק את זה מחר כשאנקה את המחשב. בכל מקרה, במידה ואני קונה חדש - איך Hyper X Fury 8X2 DDR3 1600MHz?

א. אתה צריך לבדוק האם יש לך מספיק מקום בין חריץ ההרחבה לזיכרון ובין גוף הקירור. ייתכן שיש מספיק מקום, אך בכדי להתקין את הזיכרון יהיה צורך בפירוק גוף הקירור. בכל מקרה יש שים לב לגובה הזיכרונות שאתה קונה, שכן אם הזיכרון גבוה (בגלל גוף הקירור או בגלל ה PCB) יכול להיות הוא לא יתאים.

ב. היות ויש לך כרגע מעבד מהדור השני, הזיכרון שלך כנראה עובד בתדר של 1333MHz לכל היותר שכן המעבד Core i5-2500K, כמו כל המעבדים מהדור השני, תומך רישמית בתדר זיכרון מקסימלי של 1333MHz, אלא אם כן בוצעה המהרה לתדר הזיכרון (סביר להניח שלוח האם שלך מאפשר זאת או אם ביצעת המהרה של תדר הבסיס של לוח האם).

ג. הדבר החשוב ביותר שיש לשים לב אליו כאשר מוסיפים זיכרון הוא לוודא שהוא מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים. במקרה הזה ה CMZ8GX3M2A1600C9 מסדרת ה Vengeance של Corsair עובד במתח של 1.5V גם בתדר של 1333MHz וגם בתדר של 1600MHz. בנוגע לזיכרון של HyperX מסדרת ה FURY - חיפוש באתר שלהם מעלה שישנם 5 דגמי זיכרונות DDR3 שהם ערכה של 16GB המורכבים משני מודולי זיכרון של 8GB כל אחד ושעובדים בתדר של 1600MHz. בעוד שארבעת הדגמים הראשונים הם זהים למעט הצבע שלהם (כמו ה HX316C10FBK2/16), החמישי (דגם ה HX316LC10FBK2/16) מסוגל לעבוד גם במתח של 1.35V וגם במתח של 1.5V, אז לא אמורה להיות בעיה מבחינת המתח. יש לשים לב שהזיכרון הנוכחי מסוגל לעבוד בתיזמונים של 9-9-9 בתדר של 1600MHz בעוד שהזיכרון הנ"ל של HyperX מסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 10-10-10, כלומר הוא קצת יותר איטי (בתדר של 1333MHz כל הזיכרונות מסוגלים לעבוד בתיזמונים של 9-9-9).

ד. יש לציין כי תמיד יש סיכוי, אם כי קטן, שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון הקיים והזיכרון החדש או בין הזיכרון החדש ולוח האם. אין יותר מדיי מה לעשות בקשר לכך מלבד לדאוג שהביוס של לוח האם יהיה מעודכן, שכן לעיתים עדכוני ביוס פותרים בעיות תאימות עם הזיכרונות) ואם אפשר - לבדוק את הזיכרון במחשב לפני הקנייה. אתה גם יכול לחפש מקרים זהים באינטרנט שבהם ניסו להתקין באותו לוח אם ועם אותו מעבד שילוב של זיכרון כמו שאתה מתכנן ולראות האם זה עבד או לא.

ציטוט של Gilbk

HDD - אשמח להמלצה. צריך 2TB. אני רואה שהרוב היום זה כוננים של WD, איך הם? אני זוכר שפעם הייתה איתם בעיה, או עם אחד מהדגמים שלהם(כחול/שחור/אנעראף).

אני אמליץ לך להתייעץ בפורום אמצעי אחסון, אבל אני יכול לומר לך שאני אישית קניתי לעצמי דיסק קשיח בנפח של 2TB של Seagate לפני מספר שבועות. בחרתי בדיסק של Seagate פשוט כי מספר דיסקים קשיחים של Western Digital שהיו לי בעבר התקלקלו בעוד שאלו של Seagate עדיין עובדים. כמובן שיש אנשים שאצלם המצב בדיוק הפוך ולכן הם ימליצו לך דווקא על דיסקים קשיחים של Western Digital או של חברה אחרת כמו Toshiba. סיבה נוספת שבגללה בחרתי בדיסק הקשיח של Seagate היא שבחנות שממנה קניתי אותו (StartPC) מציעים עליו 3 שנות אחריות בעוד שבחנויות אחרות גם על הדיסקים הקשיחים של Western Digital (מסדרת ה Blue וה Green) וגם על הדיסקים הקשיחים של Seagate מציעים רק שנתיים אחריות.

בכל מקרה, אם אתה בוחר בדיסק קשיח של Western Digital אני לא רואה סיבה לקנות דיסק קשיח מסדרת ה Green (פשוט כי הם איטיים יותר) או מסדרת ה Black (למרות שיש עליהם בד"כ 5 שנות אחריות והם אמורים להיות מהירים יותר, המחיר שלהם הוא דיי גבוה ובכל מקרה אתה תשתמש בכונן SSD למערכת ההפעלה ולתוכנות שלך כך שיתרון ה"מהירות" שלהם לא ממש יבוא לידי ביטוי) כך שעדיף לך לבחור בדיסק קשיח מסדרת ה Blue.

ציטוט של Gilbk

קירור חדש למעבד - מה כדאי? ראיתי כאן באתר לא מזמן המלצה על הקירור Scythe Ninja 4. ללכת עליו?

היות ומדובר בקירור למטרות המהרה, אני אמליץ לך להתייעץ בפורום אוברקלוקינג וקירור, שם כנראה יוכלו לעזור לך יותר, אבל באופן כללי אני לא רואה סיבה מדוע יש צורך להחליף את הקירור הקיים (ה Scythe Mugen 2), שכן הוא נראה לי קירור שמתאים להמהרה.

ציטוט של Gilbk

כרטיס מסך - כדאי ללכת על ה1070 או על ה1080ׁ(מזכיר שאני לפחות כרגע ברזולוציה של 1920X1080)?

גם כאן אני אמליץ לך להתייעץ בפורום כרטיסי מסך, אולם באופן כללי מדובר כאן בשאלה תקציבית, שכן ה GTX 1080 אמור להיות הרבה יותר יקר  (אני לא בטוח בדיוק בכמה, אבל יכול להיות שההפרש יגיע לאלפי שקלים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים