עבור לתוכן

עזרה בשיחזור Partition Tabl

Featured Replies

פורסם

אין לי מושג איך חיברת אותו ל- VM ואיך אובונטו מתנהג עם דיסק שלא אמרת לו לבצע לו mount (אני עובד בעיקר בדביאן - command line ולא עם אובונטו עם GUI).

נסה לחבר אותו שוב לווינדוס ולבדוק את טבלת המחיצות בעזרת איזשהו partition manager חינמי (minitool/paragon/easeus), המטרה היא לראות אם התוכנה מזהה אחת מהמחיצות כ- ext4.

מהצצה מהירה לאתרים של החברות הנ״ל, paragon היחידים שמצהירים על תמיכה ב- ext4 , למרות שאני די בטוח שגם האחרים ידעו לזהות partition כזה , גם אם כן או לא יוכלו לבצע עליו פעולות (שאנחנו לא צריכים לבצע בכל מקרה).

נכנסתי עכשיו לכונן שלי ולפי מה שאני רואה הדיסק לא מנוהל עם MBR אלא כ- GPT.

ניתן לראות שהמחיצה הראשונה והשניה מוגדרות כ- RAID1 (על אותו הדיסק!!) בגודל 2GB רק לצורך מערכת ההפעלה של הכונן. אני מניח שזה נועד ליתירות כדי שבמהלך עדכון קושחה יוכלו לעדכן עותק אחד ועדיין לרוץ ללא בעיות, ולאחר מכן לבצע reboot ולעדכן גם את העותק השני.

המחיצה השלישית הינה מחיצת swap קטנה בגודל חצי גיגה

המחיצה האחרונה בגודל כמעט 3 טרה ומכילה את הדאטה שעל הכונן.

די ברור למה הם השתמשו ב-GPT לכונן 3 טרה, היות ש - MBR מוגבל ל-2 טרה.

הייתי רוצה להאמין שגם אצלך השתמשו ב- GPT אפילו שאין ממש צורך (יש לך כונן של 1 טרה?) כדי לשמור על אחידות התוכנה בין כל המודלים.

דרך אגב - אמרת שזרקת את הלוח. את המארז שמרת במקרה?

(parted) print
Model: ATA WDC WD30EZRS-11J (scsi)
Disk /dev/sda: 3001GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: gpt
Number  Start   End     Size    File system     Name     Flags
 3      15.7MB  528MB   513MB   linux-swap(v1)  primary
 1      528MB   2576MB  2048MB  ext3            primary  raid
 2      2576MB  4624MB  2048MB  ext3            primary  raid
 4      4624MB  3001GB  2996GB  ext4            primary

פורסם
  • מחבר
ציטוט של udif

אין לי מושג איך חיברת אותו ל- VM ואיך אובונטו מתנהג עם דיסק שלא אמרת לו לבצע לו mount (אני עובד בעיקר בדביאן - command line ולא עם אובונטו עם GUI).

נסה לחבר אותו שוב לווינדוס ולבדוק את טבלת המחיצות בעזרת איזשהו partition manager חינמי (minitool/paragon/easeus), המטרה היא לראות אם התוכנה מזהה אחת מהמחיצות כ- ext4.

מהצצה מהירה לאתרים של החברות הנ״ל, paragon היחידים שמצהירים על תמיכה ב- ext4 , למרות שאני די בטוח שגם האחרים ידעו לזהות partition כזה , גם אם כן או לא יוכלו לבצע עליו פעולות (שאנחנו לא צריכים לבצע בכל מקרה).

נכנסתי עכשיו לכונן שלי ולפי מה שאני רואה הדיסק לא מנוהל עם MBR אלא כ- GPT.

ניתן לראות שהמחיצה הראשונה והשניה מוגדרות כ- RAID1 (על אותו הדיסק!!) בגודל 2GB רק לצורך מערכת ההפעלה של הכונן. אני מניח שזה נועד ליתירות כדי שבמהלך עדכון קושחה יוכלו לעדכן עותק אחד ועדיין לרוץ ללא בעיות, ולאחר מכן לבצע reboot ולעדכן גם את העותק השני.

המחיצה השלישית הינה מחיצת swap קטנה בגודל חצי גיגה

המחיצה האחרונה בגודל כמעט 3 טרה ומכילה את הדאטה שעל הכונן.

די ברור למה הם השתמשו ב-GPT לכונן 3 טרה, היות ש - MBR מוגבל ל-2 טרה.

הייתי רוצה להאמין שגם אצלך השתמשו ב- GPT אפילו שאין ממש צורך (יש לך כונן של 1 טרה?) כדי לשמור על אחידות התוכנה בין כל המודלים.

דרך אגב - אמרת שזרקת את הלוח. את המארז שמרת במקרה?

(parted) print
Model: ATA WDC WD30EZRS-11J (scsi)
Disk /dev/sda: 3001GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: gpt
Number  Start   End     Size    File system     Name     Flags
 3      15.7MB  528MB   513MB   linux-swap(v1)  primary
 1      528MB   2576MB  2048MB  ext3            primary  raid
 2      2576MB  4624MB  2048MB  ext3            primary  raid
 4      4624MB  3001GB  2996GB  ext4            primary

לא ברור לי מה יעזור לך המארז של הכונן, אני פשוט יכול לחבר אותו כSATA ישירות למחשב.

בנוגע לכונן עצמו, כן, הוא 1T.

אני לא רוצה לצאת בהצהרות שאני לא מבין אותם ב100% "סתם", אבל לפי מה שהבנתי מהתמונה שהצגתי בתחילת הדיון, אין אפשרות לשחזר את המידע שהיה עליו (כמו שאמרתי, בחרתי בשחזור המחיצות מסוג GPT).

ולמרות כל זאת, אני לא הצלחתי לראות שום מחיצה בווינדוס ואפילו הוא לא הצליח "לראות" שום קובץ שסרקתי אותו עם Recuva.

זאת פעם ראשונה בשבילי שהוא אשכרה לא שיחזר לי אפילו קובץ אחד, רק קבצים שהוא לא ידע איך להגדיר אותם (מכיוון שזה ככל הנראה היה מוצפן).

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש סגור אם הוא עוקב או לא, אז רציתי להיות בטוח שזה ישלח לו התראה כלשהי.

בקשר למה שהוצע, אני אולי לא ממש המבין הכי גדול שזה נוגע לשחזור מידע, אבל נסיתי גם לשחזר את המחיצות בעזרת התוכנה שהשתמשתי בתחילת הדיון, גם בכלים של WD וגם בשלושה כלים שדומים ל Recuva (כולל).

ואף אחד מהם לא הצליח לתת לי מענה, אז מוזר לי קצת לשמוע שלינוקס (לא משנה כל כך איזה) יוכל לקרוא משם משהו ע"י mount בלבד (למה לעזאזל זה לא קורה אוטומטית באובונטו?)

אבל אני אשמח להבין עוד יותר לעומק איך אמור לעבוד התהליך הזה, בהנחה והוא אכן רלוונטי.

פורסם
  • מחבר

"גרסת רקובה" נשמע מצחיק xD

https://i.imgur.com/pAo1wMi.jpg

עונה על השאלה שלך?

פורסם

פשוט אין מצב שהדיסק מוצפן.

https://community.wd.com/t/guide-how-to-unbrick-a-totally-dead-mbl/56658

שים לב שזה בדיוק מה שהם מציעים, וניתן גם לראות שלדיסק יש טבלת מחיצות מסוג GPT.

זו בדיוק היחידה שיש לך (1TB).

בכלל, אחרי שחיברת את הדיסק, הוא בכלל מופיע ה- BIOS בהדלקה?

יכול להיות שהדיסק עצמו קרס, בלי קשר לבקר ? (שאולי סתם השלכת לפח?)

אם הדיסק מופיע בהדלקה, הייתי מציע שתשים איזו תמונת מסך מאיזה partition manager, אפילו זה המובנה של חלונות (אם איזו גרסה אתה עובד?)

ולגבי המארז - לא שאלתי כדי לעזור לך, פשוט אם אתה לא צריך אותו, יש לי מה לעשות איתו :-) יש לי מספיק לוחות ARM "שמתים" למארז.

פורסם

אני אישית! ביטלתי הצפנה עם כלי הניהול  של WD . אז אולי בכונן שלו אין הצפנה, למרות שבדקתי

ומצאתי שהוא כן מוצפן לפ המודל שלו לפני שהעלתי את הנושא.

תיקו.   ( "תיקו" בתלמוד מציין  שאלה או מחלוקת שנותרה ללא הכרעה. )

פורסם
  • מחבר

udif, אני האמת זרקתי אותה לפח ממזמן, אבל אם היית עונה לי פה בדיון באותו שבוע שבו שאלתי את השאלה הזו אז בכיף הייתי שומר לך את זה.

בכל אופן, כבר בובלתי לגמרי, זה מוצפן או לא?

יש לי הרגשה שWD סתם סיבכו את האמ-אמא של האופן שבו המחיצות מנוהלות שם בלי סיבה מוצדקת :facepalm:.

אם זה זה אכן לא מוצפן, למה לעזאזל אני חייב להשתמש בלינוקס כדי לקרוא את מה שיש שם?

אני יודע שזה נשמע קצת קטנוני, אבל אם לומר את האמת, אני מתעייף רק מלקרוא את המדריך הזה וזה קצת מוריד לי את החשק להתעסק עם זה עוד :badhairday:

פורסם

@Ivan, אין מצב שבעולם שאתה ביטלת הצפנה לכונן הזה , פשוט כי אין לו הצפנה.

אתם מוזמנים לקרוא כאן:

https://community.wd.com/t/aes-encryption/54510/7

התקציר: אין הצפנה בכל מודלי ה- NAS בגלל סיבות עסקיות (מסבך את היצוא מארה"ב), ניתן להוסיף הצפנה בעצמך אם אתה יודע מה שאתה עושה (לינוקס, אמרנו?).

אני אישית בדקתי את תפריט הניהול , ואין שום אופציית הצפנה.

@Lyor, הסיבה שאתה חייב לינוקס היא כי ללינוקס יש מערכת קבצים משלה, והמערכת היחידה המשותפת עם ווינדוס היא FAT לנגזרותיה.

רק כדי לוודא שאנחנו מבינים את המושג - מערכת קבצים זו השיטה בה ניתן לייצג עץ קבצים על ידי איחסונו ברשימה רציפה של בלוקי זכרון באורך קבוע על הדיסק. מערכת הקבצים מגדירה איך רושמים קובץ ואיך מוצאים אותו על הדיסק.

מאז תחילת עולם המחשבים פותחו  עשרות/מאות מערכות קבצים. למה? ככה.

מערכות הקבצים נבדלות בכל מיני פרמטרים -

גודל דיסק מקסימלי? גודל קובץ מקסימלי ? אורך שמות קבצים מקסימלי?

מה סט האותיות בו ניתן להשתמש כדי ליצור שמות קבצים (שמות קבצים בסינית?)? האם יש הבחנה בין קבצים עם שמות באותיות קטנות/גדולות?

האם ניתן ליצור תיקיות? האם ניתן ליצור תיקיות בתוך תיקיות?

האם יש תמיכה ב- soft links? hard links?

מה מודל ההרשאות? ללא הרשאות? שם משתמש? שם משתמש+קבוצה? ACL?

האם יש תמיכה ב- sparse files?

מה מודל ניהול הנתונים בדיסק? האם יש למערכת journaling?

האם המערכת תומכת ב- snapshots?

מעבר לכך יש נושא של פטנטים - exFAT  די מוגנת בפטנטים אחרי שהם נכשלו בתביעות נגד מימושים של FAT על מערכות שאינן מיקרוסופט.

רשימה מקוצרת של מערכות קבצים:

מיקרוסופט: FAT12/FAT16/FAT32/NTFS/exFAT

יוניקס: , XFS, ZFS, UFS, FFS, hammer - כל אחת של חברה אחרת או פרויקט אחר

לינוקס: ext2/3/4, reiserfs/2/3/4, btrfs

אפל: HFS, HFS+, AppleDOS, ProDOS

ואלו רק מערכות שהיו בשימוש נרחב.

אני יכול להוסיף עוד 10-20 לשימושים מיוחדים , אבל הבנו את העיקרון.

בקיצור, WD לא סיבכו כלום, הם בנו שרת NAS על בסיס לינוקס כי זה חסך להם פיתוח תוכנה קניינית שהיתה עולה יותר, מבצעת פחות דברים, מכילה יותר באגים, והפיתוח שלה היה נמשך יותר זמן בסדרי גודל.

הם בחרו לאיחסון את מערכת הקבצים הפופולרית ביותר בעולם הלינוקס שנקראת ext4.

כשאתה משתמש בדיסק כמו שהוא הוגדר, גרך הרשת, אתה אפילו לא מודע לזה.

אם אתה מנסה לשחזר אותו דרך מחשב, תוכל לעשות את זה אם אתה מבין קצת בלינוקס.

ולעניין - הצעתי לך לשים קצת תמונות מסך כדי לנסות לקדם את מצבך, בינתיים חוץ מתלונות לא ראיתי ממך כלום :-)

אה ולסיום קצת רכילות (עתיקה) - אחת ממערכות הקבצים הבולטות של לינוקס בעשור הקודם נקראה reiserfs על שם מחברה, Hans Reiser. פיתוח המערכת נעצר וגווע היות שהוא נשלח ל-15 שנות לאחר שהוא רצח את אשתו ולא העלים ראיות כמו שצריך...

פורסם

בשום מקום לא כתבתי שביטלתי לכונן הזה

אינני זוכר כבר באיזה מודלים מדויקים כן בטלתי.

פורסם
  • מחבר

@udif, אז מה בדיוק אתה מציע לי לעשות?

אני צריך לעשות mount לכונן תחת אובונטו? אם כן, לא כל כך הבנתי איך עושים את זה.

פורסם

אובונטו עושה mount אוטומטי לכל הכוננים המחוברים. מעולם לא הייתי צריך לעשות את זה ידנית.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

פורסם
  • מחבר

@omrij, אז... אני לא הצלחתי לעשות את זה בגלל שהשתמשתי בVM?

פורסם

כן

תכין dok עם אובונטו ותעשה ממנו בוט

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

פורסם

בשלב ראשון אפילו תמונה מה- disk management של חלונות מספיקה, שנראה קודם את חלוקת ה- partitions

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים