עבור לתוכן

מבקש המלצה למפרט מחשב כללי. ביתי. תקציב: 1000~2000

Featured Replies

פורסם

@NjsaComp

אני לא מבין מדוע בחרת לקנות את כונן ה SSD דווקא מאיבורי. המחירים של ה Samsung 850 Evo בנפח 250GB במספר חנויות:

באיבורי - 490 ש"ח, 5 שנות אחריות (קישור). זה המחיר הכי גבוה שראיתי.

בפלונטר - 427 ש"ח, 5 שנות אחריות (קישור).

ב TMS - גם כן 427 ש"ח, אך עם 3 שנות אחריות (קישור).

ב StartPC - המחיר הוא 429 ש"ח, אבל לא מצויין כמה שנות אחריות.

ב 1pc - המחיר הנמוך ביותר, 421 ש"ח, אך גם כאן יש רק 3 שנות אחריות (קישור).

יותר מזה - אתה יכול לחפש בחנויות אחרות בעצמך או אפילו בעזרת מנוע חיפוש כמו zap (קישור לחיפוש כונן ה SSD הספציפי הזה).

בהתחשב בכך שהמחיר הזול ביותר עבור רוב הרכיבים שבחרת הוא בפלונטר, אני לא מבין מדוע אתה לא מעוניין לקנות גם את כונן ה SSD מהם.

יש לציין כי לפי האתר של Samsung, כונן ה SSD הנ"ל מגיע עם 5 שנות אחריות או עד כתיבות בנפח של 75TB (קישור). זה אומר שגם אם החנות ממנה קנית מסרבת לתת לך אחריות ל-5 שנים, אתה כנראה תוכל לממש את האחריות בשנתיים האחרונות ישירות מול Samsung בעצמך.

• תגובות 49
  • צפיות 12.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

טעות שלי.
לא עבדתי יסודי כמוך.
פלונטר מחיבים ב 45 שקל שקלים שליח על החומרה שאני מזמין מהם אלי, זה יהיה חבל לא להוסיף גם SSD.
צודק. תודה ששמת לב והערת את עיניי. 

תודה שי.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי היום את המחשב :)

אהבתי את הסידור כבלים שעשו, רק מאחורה זה נראה מאוד צמוד, נקווה שזה לא יעשה נזק לכבלים.

גם הדיסק קשיח לא הכי קל להוציא אותו, גישה אליו. צריך לפתוח את הכיסוי של המארז מצידו השני. 

אצלי במחשב הקודם כל הכבלים היו מעורבבים בתוך המארז, לא היה כזה סדר מופתי. נחמד.

מה שכן במחשב הישן הדיסק קשיח היה ממש קל להוצאה. לפתוח 2 ברגים והוא בחוץ.

פה זה קצת יש חשש הם איך שהוא חיברו את החיבורים שלו בצורה כזאת, אבל לא משנה העיקר עובד :)

et46.thumb.jpg.f1d2d17cf5116e8581c1a04c54543y.thumb.jpg.f7dd7fc60f5111be65ff3db0

רציתי לשאול, פעם ראשונה שאני עובד עם וינדוס 10.

יש לי מסך 19"

הרזולוציה שהוא ממליץ לי 1366X768

אבל הכל נהיה לי קטן (אומנם איכותי וחד, אבל קטן)

במחשב הישן היה את האופציה "שנה את גודל הטקסט" ל 125% זה היה מושלם.

פה כשעושים 125% זה מקלקל את כל התצוגה, וזה נראה לא מפוקסל, לא חד, לא נעים.

ידוע לכם על דרך להתגבר על 125% ושאני לבד אחליט כמה % אני רוצה? דרך ה regedit אולי?

אני רוצה לנסות 115% נגיד. זה נותן או 100% או 125%. 
56f416126eec6_125.thumb.jpg.c1af8d6b47e7

יש לי עוד שאלה בבקשה, המחשב נרכש ללא כונן CD.

קיבלתי דיסק של ASUS עם כל הדרייברים. אבל אין לי כנן CD.

יש דרך להוריד את כל הדרייברים מהאינטרנט? נכנסתי לאתר הבא אבל הוא נותן להוריד דרייבר דרייבר וקצת הסתבכתי

הייתי מעדיף קובץ EXE אחד שאותו אני מריץ והוא מתקין הכל (דרייברים, ביוס, וכל מה שצריך)

https://www.asus.com/Motherboards/B150M-A-D3/HelpDesk_Download/

כרגע המצב שאני מוריד, ולא יודע מה לעשות. לדוגמה הקישור הראשון hotfix יורד לי, ויש המון קבצים בתיקיה. כמה קבצים עם השמות  setup

זה מסבך אותי.

יש מצב לקבל את כל הדרייברים ב EXE  אחד?

אם אפשר עוד שאלונת קטנה, יש תוכנה מומלצת שתסרוק לי את כל החומרה במחשב ואת הדרייברים ותגיד אם חסר משהו, ואם כן אז תציע לי הורדה שלו מהאתרים הרשמיים של היצרנים?

אם אפשר תוכנה חינמית בבקשה?

זה תמיד ככה כשיש מחשב חדש צריך לעשות לו בהתחלה יישור קו... המון תודה :) 

המחשב ממש שקט, לא שומעים אותו. נתתם לי המלצה טובה להכל, מארז, חומרה, ממש מרוצה! אומנם זה רק כמה שעות איתו, אבל מרוצה! :) 

פורסם

קודם כל תתחדש... עברתי קצת אחורה, באמת קיבלת מפרט מצויין.

"חסר" רק דבר אחד - כונן DVD... :)

אז תכל'ס, ככה:

1. אפשר להוריד מהאינטרנט מה שצריך ולהתקין. במקרה שלך זה דרייברים ללוח האם ולשבב של הסאונד, חלונות די מסתדרת עם כל השאר.

2. אפשר למצוא חבר עם DVD, להוריד מהדיסק שקיבלת את הדרייברים לדיסק-און-קי ולהתקין משם. האמת שזה מה שהייתי ממליץ לך, אם יש לך חברים שגרים קרוב.

3. ללכת לחנות ולקנות DVD... ההתקנה קלה וזה עולה 80-120 ש"ח מקס'. האמת שזה מה שהייתי ממליץ לך, אם יש לך כסף.

בקשר לאותיות, ברזולוציה לא גבוהה כמו שלך זה בטח מפריע. יש נקודות שחלונות 10 לא ממש ידידותית בהן...

לדעתי אין מה לעשות, חוץ מלהחליף מסך למשהו יותר חדש. אתה יכול גם לקנות יד שניה.

לגבי סריקת הדרייברים החסרים, עדיף שתתקין קודם את הדרייבר ללוח האם ואז תחפש, יש מצבים שהמחשב לא ידע לזהות נכון לפני כן. מחפשים ב- system בלוח הבקרה, דרך מנהל ההתקנים.

פורסם

@NjsaComp

1. תתחדש. בסופו של דבר קיבלת מחשב מאד משתלם ביחס לסכום שהשקעת.

2. בנוגע לכונן האופטי - בהודעה הראשונה כתבת:

ציטוט של NjsaComp

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים - חבל על הכסף, יש במחשב הנוכחי.

כל עוד הכונן האופטי שלך תקין והוא בעל חיבור SATA אין סיבה שהוא לא יעבוד במחשב החדש. פשוט תכניס אותו למקום במארז וחבר את כבלי המידע והמתח המתאימים.

3. אני לא ממש אוהב את Windows 10 - לדעתי Windows 8.1 יותר נוחה (ההרגשה שלי היא שב Windows 10 ניסו לפשט את הדברים כך מערכת ההפעלה תתאים גם למכשירים ניידים ואני אישית לא אוהב מחשב שמרגיש כמו טלפון חכם או טאבלט). אני לא יודע איך לפתור את הבעיה עם גודל הפונטים אצלך, אבל אתה תמיד יכול לשאול בפורום Windows  או לחפש באינטרנט פתרונות.

4. באופן אידיאלי אתה צריך לדעת איזו חומרה יש לך ואז פשוט לגשת לאתר היצרן ולהוריד משם את הדרייבר המתאים. ב Windows 10 (וכנראה גם בגירסאות הקודמות) מערכת ההפעלה אמורה לזהות את החומרה ולהוריד בעצמה מהאינטרנט את הדרייברים המתאימים. לדעתי זה לא אידיאלי, אבל זה מספיק טוב לרוב המשתמשים.

5. אני לא אוהב תוכנות ש"סורקות" לך את המחשב ומציעות לך להוריד דרייברים - יכול להיות שתוכנות כאלו "יישתילו" תוכנות זדוניות כאלו ואחרות במחשב או שהדרייברים שהן מפנות אליהן מכילים תוכנות נוספות או תוכנות זדוניות.

6. אם אתה לא יודע להתקין דרייבר זו דיי בעיה - כל מה שאתה צריך לעשות הוא להוריד את הדרייבר מאתר היצרן (וזה מחייב אותך לדעת איזו חומרה יש לך) ולהפעיל את תוכנת ההתקנה. במידה ואתה מוריד קובץ מכווץ (בד"כ עם סיומת ZIP או RAR) אתה צריך לחלץ את הקבצים ממנו ("לפתוח את הקובץ") ואז להפעיל את תוכנת ההפעלה, בד"כ ע"י הפעלת הקובץ בעל השם setup.exe.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

בקשר לאותיות, ברזולוציה לא גבוהה כמו שלך זה בטח מפריע. יש נקודות שחלונות 10 לא ממש ידידותית בהן...

לדעתי אין מה לעשות, חוץ מלהחליף מסך למשהו יותר חדש. אתה יכול גם לקנות יד שניה.

אז זה מסביר את הכל! o.O

בגלל זה לא נוח לי. ידעתי שאני לא מדמיין.

כי עשיתי את אותן הגדרות 1:1 כמו בוינדוס הקודם וינדוס 7, ומשום מה בוינדוס 10 החדש זה לא נוח.

לא שיניתי כלום. אפילו דאגתי לצלם מסך מהגדרות תצוגה של המחשב הישן, ולעשות בול אותן הגדרות במחשב החדש עם וינדוס 10.

את הרזולוציה השארתי למה שהמערכת ממליצה (הכי מומלץ, 1366X768 ) ואת גודל הגופנים תמיד היה לי 125%

רק שהפעם וינדוס 10 עושה את זה ממש לא נוח ונעים לשימוש.

כנראה זו בעיה במערכת הפעלה. מבאס לשמוע.

כי אני די חייב 125% אם לומר את האמת מבחינת נוחות (אני מבין שזה כי יש לי מסך קטן לדעתכם? 19'' נחשב קטן? o.O

ציטוט של E71

לגבי סריקת הדרייברים החסרים, עדיף שתתקין קודם את הדרייבר ללוח האם ואז תחפש, יש מצבים שהמחשב לא ידע לזהות נכון לפני כן. מחפשים ב- system בלוח הבקרה, דרך מנהל ההתקנים.

למה התכוונת שאני אתקין את הדרייבר ללוח אם?

האם הוא לא מגיע כבר עם דרייבר? איך עלי לבדוק זאת? אני תכף אצרף צילום של כל הדרייברים, לפי התמונה נראה שהכל פיקס, נכון?

קליק על התמונה להגדלה.

56f43e63b617d_.thumb.jpg.0c37fabd281073d

ציטוט של smalul

כל עוד הכונן האופטי שלך תקין והוא בעל חיבור SATA אין סיבה שהוא לא יעבוד במחשב החדש. פשוט תכניס אותו למקום במארז וחבר את כבלי המידע והמתח המתאימים.

זהו שהייתה תאונה קלה... :$

בשביל להוציא את הכונן הקודם, היה צריך לשחרר בורג סורר.

לא יודע אם אי פעם יצא לך, או לכם להיתקל בזה, אבל הבורג שהיה מוברג 10 שנים, לא יצא.

נאלצתי להביא כלים, מברגה, מה לא. הרסתי את הכונן, אין כונן :$

את ההתקנה של וינדוס ביצעתי עם USB, עבר בלי בעיות. 

ציטוט של smalul

אני לא ממש אוהב את Windows 10 - לדעתי Windows 8.1 יותר נוחה

אני רואה שכמו שמייקרוסופט נתנו הורדה של 10, אפשר להוריד את 8.

אני מתחיל בהורדה.

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows8

אני כמעט בטוח שאם אני אשנמך ל 8 אולי באמת לא יהיו לי את הבעיות שתיארתי.

כי נוחות תצוגה זה א' ב' בשימוש במחשב. אם זה לא נוח, זה משפיע על כל השימוש.

אני מוריד, ואנסה להתקין. גם ככה אין לי מה להפסיד, עוד לא העברתי למחשב דבר. הוא חדש.

כתבת שאני צריך להיכנס לאתר היצרן, לפי החומרה שלי, ולהוריד את הדרייברים. זה אכן מה שעשיתי, גם צירפתי קישור :)

רק הכל שם מסובך.

אני אדגים, למשל בקישור שצירפתי שנותן לי את הדרייברים לכל החומרה שלי (כי הרי הכל אצלי מובנה על הלוח אם, קול, מסך, הכל)

https://www.asus.com/Motherboards/B150M-A-D3/HelpDesk_Download/

אז למשל הורדתי את הדרייבר הכי ראשון.

עכשיו אני אצרף לך צילום מסך של תוכן התיקיה, ותראה איזה מבלבל זה. אתה לא יודע מהו קובץ ההתקנה. על מה ללחוץ בכדי להתקין?

56f43ff971eb3_hotfix.thumb.png.61a65e19a

אני בכל אופן אנסה באמת לראות אם יש לי מישהו בסביב עם כונן DVD ולהעתיק את כל תכולת הדיסק של ASUS ל USB

ולהריץ משם, אני מקווה שזה יהיה קובץ התקנה פשוט שיעשה הכל לבד.

כי אם לא אצטרך איך שהוא להבין איך אני מוריד דרייבר דרייבר מהאתר ומתקין אותו. כמו הקודם שצרפתי מסך ולא הבנתי היכן ההתקנה.

או למשל יש באתר https://www.asus.com/Motherboards/B150M-A-D3/HelpDesk_Download/

דרייבר של BIOS, עכשיו אין לי מושג האם עלי להתקין דרייבר של ביוס או שכבר יש לי במחשב? או שאין דבר כזה יש, ומומלץ להתקין ממש הכל לפי הרשימה אחד אחד?

גם בביוס זה מבלבל, כי באתר נגיד לחצתי על BIOS, ויוצאים 7 קבצים, איזה עלי להוריד מתוך 7 הקבצים האלה? את כולם, או את הכי עדכני מבחינת תאריך?

איזו סיבה יש ש ASUS שמו 7 קבצים להורדה של BIOS? 

ואני מאוד מסכים עם מה שכתבת 

ציטוט של smalul

בסופו של דבר קיבלת מחשב מאד משתלם ביחס לסכום שהשקעת.

בניתם לי מחשב טוב מאוד. אני מרוצה מאוד. 

עוד לא יצא לי להעמיס עליו מבחינת לראות איך הוא מתפקד תחת עומס, לחץ.

אבל אני מאמין שהמעבד יעמוד בזה. גם יש לי 7.78 ג'יגה ראם, שזה די טוב (הוא לא קולט 8GB, קראתי שזה בסדר באתר מייקרוסופט).

אני חייב לציין שגם זלזלתי בכרטיס מסך הפנימי של לוח האם. כי במחשב הקודם היה לי כרטיס מסך חיצוני של nvidia
אבל לא, כרטיס מסך פנימי של intel יודע להציג HD בסרטוני יוטיוב, ועושה עבודה די טובה. מרוצה :) 

פורסם
ציטוט של NjsaComp

אני כמעט בטוח שאם אני אשנמך ל 8 אולי באמת לא יהיו לי את הבעיות שתיארתי.

זה לא ש Windows 8 חפה מבעיות, אבל לדעתי היא עדיין יותר נוחה, במיוחד אם משתמשים ב Classic Start Menu.

בנוגע לדרייברים:

א. קודם כל אתה צריך לדעת בדיוק איזו חומרה יש לך, בדגש על הדגמים המדוייקים.

ב. נכון, אפשר להסתמך על מערכת ההפעלה שתתקין בעצמה את הדרייברים לחומרה (אני לא הייתי סומך על זה יותר מדיי), להשתמש בדיסקים שהגיעו עם החומרה (פחות מומלץ כי בד"כ מדובר על גירסאות פחות מעודכנות) או להוריד את הדרייברים מאתר לוח האם, אבל אני התכוונתי ממש להוריד את הדרייברים לכל רכיב חומרה בנפרד.

לדוגמא - יש לך לוח אם מדגם B150M-A של Asus (ולא B150M-A D3 כפי שכתבת, שהוא לוח דומה, אך בו נעשה שימוש בזיכרון DDR3 ולא בזיכרון DDR4). ערכת השבבים היא B150 של אינטל, אז ניגשים לאתר של אינטל ומורידים משם את הדרייבר לערכת השבבים:

https://downloadcenter.intel.com/download/20775/Intel-Chipset-Device-Software-INF-Update-Utility-

אפשרות אחרת היא פשוט להשתמש בתוכנת ה Intel Driver Update Utility, שאמורה לזהות אוטומטית את הרכיבים של אינטל, להוריד ולהתקין עבורם את הדרייברים המתאימים והמעודכנים ביותר.

אתה משתמש גם בליבה הגרפית המובנית במעבד, אז כדאי גם להוריד את הדרייבר עבורה:

https://downloadcenter.intel.com/download/25818/Intel-Graphics-Driver-for-Windows-7-8-1-10-15-40-

אני חושב שתוכנת זיהוי הרכיבים של אינטל אמורה להתקין גם את הדרייברים עבור הליבה הגרפית המובנית במעבד, אבל אני לא בטוח לחלוטין בקשר לכך.

כרטיס הרשת החוטי הוא RTL8111H של Realtek, אז את הדרייבר עבורו הייתי מציע להוריד מהאתר של Realtek:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false

כרטיס הקול הוא ALC887, גם הוא של Realtek, אז הדרייבר עבורו ניתן להורדה מכאן:

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

הערה: אתה כמובן צריך להוריד את הדרייבר המתאים למערכת ההפעלה שלך (צריך להוריד רק קובץ אחד ולא את כולם).

בנוגע לביוס של לוח האם - בעיקרון אם הכל עובד בצורה תקינה ואין לך בעיות עם המחשב, אתה כנראה לא צריך לעדכן את הביוס. אני אישית הייתי מעדיף לוודא שהביוס מעודכן לגירסה האחרונה שלו, אבל אם אין לך מושג מה אתה עושה - אל תעשה זאת, שכן אתה יכול לגרום להשבתה של לוח האם. את הביוס המעודכן מורידים מאתר לוח האם, כאשר חשוב מאד לדעת את הדגם המדוייק של לוח האם.

פורסם

קודם כל, smalul... גאון. ואיזו השקעה בתשובות.

לא נשאר שום דבר להוסיף!

לגבי הדרייבר ללוח האם, התכוונתי למה שהוצע לך כבר. מובן שאפשר גם להוריד אותו (או משהו מאוד דומה) מאתר היצרן.

ציטוט של NjsaComp

גם זלזלתי בכרטיס מסך הפנימי של לוח האם

כמעט לכל דבר שהוא לא משחקים ו/או עריכת וידאו המעבד המובנה מספיק חזק היום...

לגבי "מה להריץ מכל זה"... ממליץ לך להיכנס באקספלורר ל-Tools,  משם Folder options ובטאב view להוריד את הסימון מ- Hide extension for known file types. ככה תזהה יותר בקלות את קבצי ה-exe או ה- msi.

ובכל אופן, אם המארז מתאים, אני הייתי פשוט שם עוד כונן DVD. יש הרבה שמוותרים עליהם היום, אבל נראה לי שאפילו בשימוש של פעם-פעמיים הם מחזירים את ההשקעה.

פורסם

קודם כל, smalul... גאון. ואיזו השקעה בתשובות.

לא נשאר שום דבר להוסיף!

לגבי הדרייבר ללוח האם, התכוונתי למה שהוצע לך כבר. מובן שאפשר גם להוריד אותו (או משהו מאוד דומה) מאתר היצרן.

ציטוט של NjsaComp

גם זלזלתי בכרטיס מסך הפנימי של לוח האם

כמעט לכל דבר שהוא לא משחקים ו/או עריכת וידאו המעבד המובנה מספיק חזק היום...

לגבי "מה להריץ מכל זה"... ממליץ לך להיכנס באקספלורר ל-Tools,  משם Folder options ובטאב view להוריד את הסימון מ- Hide extension for known file types. ככה תזהה יותר בקלות את קבצי ה-exe או ה- msi.

ובכל אופן, אם המארז מתאים, אני הייתי פשוט שם עוד כונן DVD. יש הרבה שמוותרים עליהם היום, אבל נראה לי שאפילו בשימוש של פעם-פעמיים הם מחזירים את ההשקעה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

תודה על הטיפ של  Hide extension for known file type.

מסכים איתך שהתגובות של שי מאוד מושקעות, הוא באמת משקיע ומפרט מכל הלב. 

זה נחמד ונעים לראות את זה. גם לפני שהיה לי את המחשב עזרו לי פה מאוד.

עכשיו ממשיכים לעזור לי, תודה רבה :hi:

עכשיו בזכות התגובה המושקעת אני יודע איך להוריד דרייברים בצורה טובה, בלי להסתבך. 

המון תודה.

ניסיתי להתקין את הוינדוס 8 שהורדתי מהאתר של מייקרוסופט, לא הצלחתי.

כנראה יש איזו הגנה על הדיסק קשיח או משהו כזה, שאחרי שמתקינים פעם אחת מערכת הפעלה, אי אפשר כ"כ בקלות להתקין מערכת חדשה.

יש לי תמונה באיכות לא משהו, שרואים שם את השגיאה שיוצאת לי.

מסך התקנה שגיאה.jpg

אותה שגיאה שמסומנת בקו תחתון אדום מופיעה בכל כונן שאני מנסה מתוך כל הכוננים שיש לי.

לא משנה איזה כונן ניסיתי, זה קורה.

כשלוחצים לפרטים נוספים מקבלים את המשפט 

ציטוט

אין אפשרות להתקין את Windows בדיסק זה. הדיסק הנבחר כולל טבלת מחיצות מסוג MBR.במערכת EFI, ניתן להתקין את Windows בדיסקים מסוג GPT בלבד

בדקתי את העניין קצת בגוגל  וכנראה זו הגנה של ביוס משהו כזה, של EFI, וצריך איך שהוא לעשות משהו עם  MBR

די הלכתי לאיבוד....

בסה"כ ניסיתי להתקין וינדוס 8 אחרי שהתקנתי אתמול וינדוס 10. כל ההתקנות מאתר של מייקרוסופט.

בינתיים אני מנסה להסתגל למערכת ככה...

מודה שלא נעים כ"כ, ולא הכי נוח.

בזכות התגובה של שי הצלחתי להתקין את הדרייברים של אינטל בצורה הקלה ביותר, הכלי שלהם עשה לי את כל העבודה.

אבל עדיין העניין עם הרזולוציה וה 100% שלא נותן לי לשנות לפחות מ 125% הופך את החוויה ללא הכי נעימה...

אני מקווה שאני אצליח להתגבר על זה. אנסה לקרוא קצת יותר בגוגל בכדי שלא להפוך את הנושא הזה בפורום מפרטים לנושא מפלצתי של תמיכה.

המון תודה לכולם, ואני מאוד מרוצה מבחינת המחשב. ברגע שאני אצליח להסתדר גם עם מערכת ההפעלה

שתהיה לי נוחה מבחינת התצוגה (אין לי בעיה עם הרזולוציה, הבעיה שלי שאני מחוייב להישאר על 100% גודל טקסט, כי כשאני משנה ל 125% כמו שהייתי רגיל במשך שנים בוינדוס 7, זה מתחרבש ונהיה לא הכי נעים) אני אנסה לעבוד על זה.

נקווה שלא יצאו לי העיניים עד אז :$

פורסם
  • מחבר

@smalul 

אתם לא תאמינו מה קרה :(

אני כותב מהמחשב הישן ולא יודע מה יהיה :( כלום לא עולה רק ביוס.jpg

ניסיתי להתקין בכל זאת וינדוס 8.

כי אני לא מסתדר עם התצוגה של וינדוס 10.

מצאתי מדריך שאומר לי מה צריך לעשות בכדי להיפתר מהודעת השגיאה בעת ההתקנה, זאת שצילמתי לכם.

במדריך היה כתוב להיכנס להתקנה כרגיל, וכשיש שגיאה ללחוץ על

שיפט + F10, מגיעים למסך CMD שחור, צריך לכתוב DISKPART ואז צריך לכתוב LIST DISK

שם אני בוחר את כל אחד מהדיסקים שאני רואה ברשימה (היה לי כמה)

אני עושה על כל אחד clean ואז אני עושה לכל אחד convert GPT

כנראה מחקתי את כל המחיצות שהיו לי.

אני חושש שגם מחיצות שהגיעו עם הדיסק קשיח מהיצרן (יש דבר כזה?)

לא עולה לי המחשב עם דיסק קשיח :(

אני לא מצליח לעשות כלום. רק להגיע למסך ביוס. כאילו אין למחשב תקשורת עם הדיסק קשיח :( 

ניסיתי לחבר מהר את ה USB אולי שוב להיכנס לאותו מסך התקנה של וינדוס 8, ולחזור שוב על מה שעשיתי עם ה CMD והפקודות

אבל עכשיו אפילו זה הוא לא נותן.

פשוט נראה שמחקתי משהו חשוב.

אני זוכר בוודאות שבמסך התקנה זה שצילמתי לכם בעמוד הקודם, איפה שרואים את השגיאות

עם כל שאר הכוננים שרואים שם, אז הגעתי למצב שאחרי שהרצתי את כל הפקודות 

לא היה שם כלום. הבאתי את זה למצב שמחקתי כל מחיצה קיימת על המחשב ואני לא יודע למה גרמתי.

מדובר בדיסק קשיח 1TB שכפי שנראה בביוס עכשיו כל ה 1TB ריקים.

מה שלא היה לפני. לפני היה רק 930GB, כשהתקשרתי לחנות ביום שקיבלתי את המחשב

לשאול למה אין לי 1TB אלא 930GB אמרו לי שזה בסדר

כי המערכת או הלוח אם משהו כזה לוקחים לעצמם גם כמה GB

מה עשיתי פה? :( אם המחשב הגיע ככה מהחנות כנראה שהרסתי משהו אני ממש לחוץ

עשיתי משהו בלתי הפיך? 

אני יכול להחזיר את הגלגל אחורה?

כרגע המצב שכלום לא עולה לי.

אני מדליק מחשב ומגיע למסך של הביוס. אני מיואש וזה מחשב חדש אני לא יודע מה עשיתי :(

בטח לא הייתי צריך לעשות clean לכל המחיצות אלא רק למחיצה עליה רציתי להתקין את הוינדוס

בבקשה תגידו לי שיש מה לעשות? אני מבטיח לפעול לפי ההוראות, מה שתגידו. 

כרגע אי אפשר לעשות כלום. מדליקים את המחשב מגיעים ל BIOS מגיעים למסך הזה וזהו

אם הדיסק של ASUS שקיבלתי יציל אותי ממה שעשיתי אני מוכן לקנות כונן DVD.

אני מפגר שיצרתי לי הוצאה שלא רציתי. אבל אני מוכן לקנות רק בשביל להחזיר את המחשב לקדמותו.

השאלה אם הדיסק הזה יציל אותי או שאני יכול לבד לסדר את מה שעוללתי פה?

אני מנחש שהבאתי את הדיסק קשיח למצב של בלי מחיצות ואיך שהוא אני צריך ליצור לו מחיצה

ואז אולי אוכל להתקין וינדוס.

אבל אז עולה לי שאלה שאני לא מבין. אז למה כרגע במצב הנוכחי הוא לא נכנס לי למסך התקנה של וינדוס מ USB?

אולי הוא חכם והוא יודע שאין טעם להיכנס כי אין לי מחיצות? אני ממש מיואש :( 

פורסם

@NjsaComp

1. הביוס בלוח האם שלך עובד במצב UEFI (כנראה כברירת מחדל). בכדי להתקין מערכת הפעלה כאשר הביוס במצב UEFI צריך מערכת הפעלה שיודעת לעבוד עם ביוס UEFI, התקנה מתאימה ודיסק קשיח שמופרמט כ GPT ולא כ MBR. אתה צריך להכין את התקן האיתחול ממנו אתה מתקין את מערכת ההפעלה (כונן USB במקרה שלך) כך שהוא יתאים ל UEFI, אחרת הביוס כנראה לא יזהה אותו. התוצאה הראשונה בחיפוש בגוגל מעלה את הקישור הזה, שמסביר כיצד אפשר לעשות זאת (שתי השיטות הראשונות נראות קצרות ופשוטות יותר, אז עדיף לך לבחור אחת מהן).

2. הפעולות שביצעת הפכו את הדיסק הקשיח שלך ל GPT, אך התוצאה היא שכל המידע שהיה עליו נמחק (מעשית מחקת את טבלת המחיצות של הדיסק הקשיח). במצב הזה אתה אמור להיות מסוגל להתקין מערכת הפעלה על הדיסק הקשיח הזה. היות ויש לך דיסק קשיח אחד בלבד, אני מציע שתחלק את הדיסק הקשיח ל-2 מחיצות לפחות - אחת למערכת ההפעלה ואחת למידע, כך שאם בעתיד תרצה או תצטרך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה תוכל לפרמט רק את המחיצה של מערכת ההפעלה ולא תאבד את כל המידע שיש על הדיסק הקשיח.

3. אין דבר כזה " מחיצות שהגיעו עם הדיסק קשיח מהיצרן". אתה אמור לקבל דיסק קשיח חדש נקי ללא מחיצות כלל.

4. אם אתה רוצה לשחזר את המידע שהיה לך בדיסק קשיח זו בעיה. אולי יש תוכנות שיאפשרו לך לעשות זאת, אבל אני לא ממש מכיר כאלו (נסה לחפש באינטרנט) , ואני מניח שלא תרצה לשלם אלפי שקלים לחברה המתמחה בשיחזורי מידע. בכל מקרה, אני מקווה שלא היה מידע חשוב על הדיסק הקשיח שלך (אחרי הכל מידובר במחשב דיי חדש, כך שכנראה רוב המידע החשוב עדיין נמצא במחשב הישן).

5. כתבת שניסית להתקין מערכות הפעלה שהורדת מהאתר של מיקרוסופט. האם יש לך רישיון חוקי למערכות ההפעלה האלו? אם לא, אל תצפה שהן יזוהו כחוקיות.

6. יצרני התקני האיחסון בד"כ נוהגים לציין שמבחינתם 1MB שווה למיליון בתים, אולם בפועל זה לא נכון - 1KB שווה ל-1024 בתים (או 2 בחזקת 10) ולא ל-1000 בתים (שהם 10 בחזקת 3), 1MB שווה ל-1,048,576 בתים (או 2 בחזקת 20) וכו'. לכן אם תיקח את הנפח המצויין כמספר שהוא כפולה של 10 ותחלק ליחידות של 1024 תקבל את הנפח האמיתי. במקרה הזה 1TB פירושו 10 בחזקת 12 (1,000,000,000 בתים) מבחינת היצרן, אך חלוקה ב-1024 תגלה שלמעשה מדובר ב 976,562,200KB שהם 953,674MB, שהם 931GB, וזהו הנפח האמיתי שאתה רואה.

7. אני לא יודע איך בדיוק הדיסק שקיבלת מ Asus אמור להציל אותך, שכן סביר להניח שהוא מכיל רק דרייברים ללוח האם ולא תוכנות שיחזור מידע.

פורסם

האמת שדי ברור מה קרה. רצית למחוק את מערכת ההפעלה ומחקת את כל המחיצות, עכשיו הדיסק לא יודע לעלות.

תנסה את זה: במסך שצילמת יש מצב מתקדם (F7), תיכנס אליו, עכשיו יש בעיה - אני בעבודה ולא בבית, אין לי פה ביוס של אסוס ואני לא זוכר בדיוק איפה זה, אבל אם אני לא טועה זה ב-boot options - יש מקום שבו אתה יכול לבחור CSM במקום UEFI (או שאולי זה EFI?). תחפש איפה הבחירה בין CSM ל- UEFI (כל עוד הדיסק שלך לא גדול מ- 2TB זה לא כ"כ ישנה לך). תבחר CSM במקום UEFI ותנסה להתקין מע' הפעלה שוב מההתחלה.

ואז יש לך עוד בעיה: אם אין לך מס' סידורי חוקי של WIN 8 אתה תקבל מע' בלי מס' סידורי, מה שאומר שלא תצליח לאקטב אותה, וזה שיש לך רשיון לגרסה אחרת של WINDOWS לא יעזור...

עדיף שתתקין מה שיש לך חוקי ולא את מה שהורדת מהאתר של MS, זה מיועד למי שכן יש לו מס' חוקי של WIN 8.

פורסם

@E71

אין ממש סיבה שהוא יתקין מערכת הפעלה שאינה UEFI, במיוחד עכשו אחרי שהוא כבר מחק את כל מה שהיה לו בדיסק הקשיח והפך אותו ל GPT. למעשה, אני לא חושב שהוא בכלל יכול לטעון מערכת הפעלה אם הדיסק הקשיח יישאר כ GPT במידה והוא יעבור למצב CSM (או Legacy), לפחות ללא המרתו ל MBR.

פורסם
  • מחבר

@smalul

@E71

תודה לכם, הכל שב על כנו :)

איזה לחוץ הייתי. מחדש חדש. חשבתי מה עשיתי? 

אני חושב שהתקנתי במחשב מאז שהוא אצלי איזה 4-5 פעם מערכת הפעלה.

חבל על כל הפעמים האלה. בזבוז זמן, וסתם לכתוב על הדיסק קשיח ולמחוק. 

כבר התחלתי לדמיין שהוא גם לאחרונה נהיה יותר מרעיש מאיך שהוא היה ביום שקיבלתי.

אבל זה בטח כי ברוב טיפשותי עשיתי לי חוויה לא הכי נעימה, עם כל הבלאגן שיצרתי, אז אני מתחיל לדמיין דברים.

למרות שאני חייב לציין מי שרוצה לרכוש מחשב, וחשוב לו השקט, ואין לו חומרה חזקה - לא להתפתות להרבה מאווררים.

זה טוב, אבל אם אתם קרובים למחשב, זה יכול קצת להציק לכם. כי כל מאוורר = רעש. אבל אם לא אכפת לכם, בקטנה. זה דווקא היתרון.

OK

המחשב עובד. יש מערכת הפעלה :)

למה אני לא מתקין את מערכת ההפעלה שיש לי מפתח מוצר שלה, שנקנה בתשלום, חוקי למהדרין?

כי היא מערכת הפעלה 7. נרכשה לפני 4 שנים אולי 5 לא זוכר.

היא מעולה. אבל מה שהנחה אותי זה, הרי יש לי מחשב חדש. למה לא להתקדם? מייקרוסופט גם לא אוהבים שמשתמשים ב 7. הם גם לא נותנים לבעלי 7 להחליט אם לשדרג ל 8 או 10. אז ניסיתי לתת צ'אנס. ל 10 שהם דוחפים.

את  7 זנחתי. ניסיתי להתקין 10. 

עם 10 לא הסתדרתי, התצוגה (מה שעכשיו אין לי ב 8, הכל פיקס. אפילו כשאני עושה 125% גודל גופנים - מדהים!)

בסופו של דבר אני כרגע עם 8. ISO מהאתר של מייקרוסופט, רק בלי מפתח מוצר (לא מצליח לעשות עדכונים, נו ברור...)

אולי אנסה לרכוש מפתח מוצר מ eBay, אני אבדוק את זה (אני מתכוון לקנות חוקי, לא לחפש ברשתות שיטות וטריקים לפריצה).

לסיום רק תגידו אם יצאתי מטומטם:

יש לי מפתח של 7, שנקנה בצורה חוקית, בחנות אייבורי. 

יש סיכוי שהייתי יכול במקום לעשות את כל הסלט שעשיתי, להתקין על החדש 7, עם מפתח מוצר מקורי

ולקבל שדרוג ל 8 בחינם או שזה רק ל10 שאני לא אוהב ? אם תגידו כן אני אצא אחד המפגרים :( למרות שגם ככה תראו לאן הגענו.

מנושא של המלצה למפרט, לבלגן, תיקון הבלגן, אבל העיקר שזה מאחורינו. נכנס לנושא הזה עוד 10 שנים, נצחק xD

בקיצור לא הייתי רוצה להמשיך להציק יותר מדי. גם ככה עד עכשיו זה די והותר. 

יכול להיות שברוב טיפשותי, אני אמחק שוב את מערכת ההפעלה הנוכחית (ה 5 שאני מתקין) ואתקין 7 עם מפתח מוצר חוקי.

ואז אשדרג ל 8. רק אם זה אפשרי. כי 10 אני לא חוזר.

מפגר, אבל מה נעשה. אלה החיים. בית ספר אחד גדול (וכמה למדתי בימים האחרונים על מחשבים, אל תשאלו....)

תודה רבה לכולם ^_^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים