עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט סטנדרטי

Featured Replies

פורסם

אפשר חוות דעת על המפרט הבא, מחשב בייתי אינטרנט \תיכנות חשוב שקט תקציב לא מוגבל יש לי הארד דיסקים אז לא צריך

plonter_logo.png
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1151
CM8066201920404 - Intel - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 961/942 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח
CT16G4DFD8213 - Crucial - 16GB DDR4 PC4-17000 - CL15 - Dual Ranked - x8 based - Unbuffered - DDR4-2133 - 1.2V...
אחריות לכל החיים - הזמנה מיוחדת. זמן אספקה עד 15 ימי עבודה
 כמות:  - 1 - 587/575 ₪ 

לוחות אם - Intel LGA1151
GA-H110M-S2H - Gigabyte - 2x DDR4 up to 32 GB at 2133 MHz - PCIe x16 - 2x PCIe x1 - 4x SATA 6Gb/s - 4x USB 3.0 - 8x USB 2.0 - VGA - DVI - HDMI (1.4) - S/PDIF - Realtek GbE - mATX (22.6x17.4cm)...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 319/313 ₪ 

מארזי מחשב - מארז עם ספק
VSP5000-400 - Antec - Antec VSP-5000 2x USB3.0 - 3x 120mm - 400W - with Antec VP400PC - Also know as the Antec P70...
שנה אחריות למארז ושלוש שנים לספק
 כמות:  - 1 - 374/367 ₪ 

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים
DCACO-FP701-CSA01 - Arctic - Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - 775,1150/1151/1155/1156/1366, AM3/AM2+/AM2/939 - 115W - 127mm (H) - Ultra quiet - 92mm - PWM fan...
שנה אחריות
 כמות:  - 1 - 143/140 ₪ 

2384.00 / 2336 ₪ 

המחיר אינו כולל משלוח
עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=45605

נערך על-ידי Tomer Yech

פורסם

אם תקציב לא מוגבל, כדאי לשדרג לוח אם ולא לקחת לוח הכי זול עם שני חריצי זכרון בלבד. כמו כן, אתה לא צריך 16GB, מספיק 8GB מעל ומעבר. גם הייתי משדרג ספק ומארז אם השקט באמת חשוב (לא שבחרת בטרקטור ובכל זאת יש אופציות עדיפות). קירור למעבד - OVERKILL וגם לא אחד שמשתלם לדעתי. הייתי ממליץ למלא את השאלון שבדביק ולהמשיך משם.

פורסם
  • מחבר

היי תודה על התגובה

אני צריך 16GB (מכונות וירטואליות וכו')

אכן תקציב לא מוגבל אבל לא מעוניין להשקיע בדברים שלא נותנים ערך, למה אני צריך לוח עם יותר חריצים אם אני לוקח זיכרון של 16GB ובעתיד אוכל להוסיף עוד 16 אם אצטרך.(סיכוי קלוש שאצטרך יותר מ32GB), יש סיבה אחרת שבגללה כדאי להשקיע בלוח אם יותר יקר?

תוכל לתת לי המלצה למארז וקירור עדיפים?

פורסם

הייתי משקיע בספק יותר איכותי בעיקר אם המערכת צפוייה לדלוק הרבה.

פורסם

הייתי לוקח ספק איכותי ולוח עם 4 סלוטים לראם.

קודם כל תמיד טוב שיש את האפשרות הרחבה הזו, אני גם לקחתי לוח עם 2 סלוטים ועכשיו אני מצטער על זה.

אם אתה לא מתכוון לשחק הקירור למעבד טיפה מוגזם אבל בסדר.

פורסם
ציטוט של Tomer Yech

היי תודה על התגובה

אני צריך 16GB (מכונות וירטואליות וכו')

אכן תקציב לא מוגבל אבל לא מעוניין להשקיע בדברים שלא נותנים ערך, למה אני צריך לוח עם יותר חריצים אם אני לוקח זיכרון של 16GB ובעתיד אוכל להוסיף עוד 16 אם אצטרך.(סיכוי קלוש שאצטרך יותר מ32GB), יש סיבה אחרת שבגללה כדאי להשקיע בלוח אם יותר יקר?

תוכל לתת לי המלצה למארז וקירור עדיפים?

לגבי נפח ה-RAM קיבלתי. 

לגבי לוח אם - אין באמת סיבה מיוחדת לוותר על ערוץ כפול אלא אם אתה צריך לחסוך כל פרוטה ועוד פחות סיבות מזה כשאתה משתמש בכרטיס מסך מובנה שאין לו זכרון משלו. אני די בספק שתצטרך יותר מ-16GB במהלך חייו של מחשב זה, ובכל זאת ליתר בטחון הייתי לוקח ב2*8 עכשיו ומוסיף עוד סט כזה אם וכאשר הצורך יגיע. בנוסף לכך, בסקיילייק החזירו את מייצבי המתח בחזרה ללוחות אם והשקעה בלוח קצת יותר איכותי לא לגמרי מיותרת כמו בדור הקודם. לא יודע כמה כוננים יש לך וכמה אתה מתכוון להרחיב בעתיד, אבל צריך לזכור שבלוח הזה יש רק 4 פורטי SATA וזהו. ועוד כמה דברים מינוריים. בעקרון שום דבר מזה לא עניין של חיים ומוות ואילו התקציב היה מוגבל ל-2300 ש"ח, הייתי אומר שהמפרט מצויין. אבל אם יש מרווח נשימה, זה משהו שאני הייתי מעדיף.

לגבי ספק כח -  הייתי הולך על משהו כמו SS-400ET. איכותי ושקט. בחירה במארז  קצת יותר בעייתית, כי זה עניין של טעם. ותקציב. אם משהו לא יקר בצורה מטורפת - NZXT 340 SOURCE, CORSAIR CARBIDE 200R. או אפשר ללכת על משהו קטן יותר אך לא קטן מדי שלא יחניק את הרכיבים  כמו NANOXIA DEEP SILENCE 4. 

קירור - בכללי אין לי בעיה אם "מגזימים" עם הקריר באקלים שלנו, כל עוד זה בטוב טעם, אבל ZALMAN CNPS5X PERFORMA יספיק למפרט הנ"ל בהחלט.

פורסם
ציטוט של Tomer Yech

מחשב בייתי אינטרנט \תיכנות חשוב שקט תקציב לא מוגבל

מפתיע אותי שלא אמרו את המובן מאליו -

אם התקציב בכלל לא מוגבל ואתה אומר שתשים על המחשב מכונות וירטואליות ותתכנת עליו, אז למה i5 6500? קח 6600 או 6600K (שמגיע עם שעון מהיר יותר).

זו לא תוספת קריטית לביצועים, אמנם, אבל עדיין - אם התקציב לא מוגבל אז שווה להוציא על מעבד חזק עוד 200 ש"ח.

אגב, חשבת על i7? (לא יודע אם אתה צריך, פשוט כי לא כתבת מה אתה הולך לעשות עם ה-VM's, אבל אם אתה מתכנן להריץ כמה VM מהירים אז זה יעזור).

ואם חשוב לך שקט הייתי ממליץ על ספק ללא מאוורר של Seasonic - קח את ה-SS400FL.

יעלה לך קצת יותר, אבל כשיכנס קצת אבק לספק שבחרת הוא יתחיל להרעיש, זה ישאר שקט לתמיד.

עוד נקודה, כתבת שיש דיסקים, לא SSD. מניח שברור לך שזה כמעט בגדר חובה כיום.

פורסם

ממש מסכים עם E71..

המפרט לא משחק על איזושהי נקודת עלות\תועלת יוצאת דופן ויש בו הרבה פשרות.

ממה שאני מבין אתה כן מחפש עלות/תועלת ולא רק רכיבים חזקים ויקרים. רשמת שאתה לא מעוניין ברכיבים שלא נותנים 'ערך' אבל המונח הזה הוא מאוד אובייקטיבי.

יותר שקט, יותר עמידות, יותר שלבי ייצוב מתח, יותר אפשרויות לשדרוג, חיבור USB typeC , יופי של מארז , אפשרות להמהרה, ועוד רשימה ארוכה..

משהו מהדברים האלה חשובים לך? יש לו 'ערך' בעיניך? כי דיי התפשרת על כולם במפרט שבנית. 

מבחינת ביצועים אני משוכנע שאם המחשב שבנית היה נופל לך עכשיו על השולחן היית מבסוט ממנו והוא היה מתפקד מצויין השאלה היא לאורך זמן אם הוא היה מחזיק ועונה על דרישות נוספות (שאולי) יהיו לך ממנו בעתיד. בקיצור אתה צריך לעשות חושבים קודם כל על מה אתה מוכן להתפשר ועל מה לא..

כהתחלה הייתי מציע לך להגדיר תקציב זה שלב חשוב כי עבור אותם ביצועים אפשר גם לקנות מחשב כפול במחיר עם מארז שקט יותר, ספק כח יותר טוב, קירור שקטי יותר, לוח אם מפוצ'ר יותר ועוד..

בקשר לרכיבים עצמם..

יכול להיות שהקירור למעבד הוא אוברקיל מבחינת ביצועים אבל הוא דיי הכרחי לשקט יחסי בכל מקרה הוא לא משתלם כל כך כי היחס עלות\תועלת שלו לא טוב. כי אפשר למשל ב150 שקל כבר לקנות את הscyth iori למשל שהרבה יותר שקט וטוב ומומלץ בכללי. 

אני גם הייתי משתדל להימנע מלוח אם עם 2 חריצי זכרונות ובכללי הייתי נוטה יותר לגיוון הציפסטים העיסקיים B/Q.

הזכרונות האלו דיי יקרים ללא תמורה, אפשר למצוא היום סטיקים של 8ג'יגה באזור ה210 שקל

ספק כח כמו שרשמו לך פה כבר.. 

פורסם

@stojakovic

מסכים עם כל ההערות...

ולגבי קירור, אם שקט חשוב והוא כבר לקח משהו ב-150 ש"ח, בלי ספק הייתי מוסיף עוד 100-150 ולוקח Noctua טוב כמו ה-D14. אם הוא לא עושה OC הוא יכול להשתמש בו כקירור כמעט פסיבי (עם מאוורר יחיד מוחלש, תלוי באיוורור של המארז) ואם תוסיף ספק FANLESS ומארז קצת יותר מוצלח הוא מקבל מחשב שממש לא שומעים אותו.

מצד אחד התקציב לא מוגבל, מצד שני - בפחות מ-1000 ש"ח תוספת אפשר לקבל ספק ומאוורר שלא עושים רעש, מעבד חזק יותר, מארז יותר טוב, לוח יותר טוב...

פורסם
ציטוט של E71

מצד אחד התקציב לא מוגבל, מצד שני - בפחות מ-1000 ש"ח תוספת אפשר לקבל ספק ומאוורר שלא עושים רעש, מעבד חזק יותר, מארז יותר טוב, לוח יותר טוב...

מצד שלישי, באחד השרשורים שנפתחו לאחרונה בעל תקציב לא מוגבל ביקש מפרט לעבודה משרדית ב-6K... אני מתרשם שלקחנו את נושא חוסר המגבלה באופן מילולי מדי ותומר נוטה יותר לכוון של "מוכן להתגמש קצת פה ושם אבל עדיין מעוניין לשמור על עליות מינימליות". I7 + ספק ללא מאוורר + D14 - זה תוספת של יותר מ-1350 ש"ח ועוד לא נגענו בלוח אם ומארז. יותר מ-50% מהתקציב שבודאות לא יתן תוספת של 50% ביצועים - לא נראה לי שזה רלוונטי במקרה הנתון. כשנשמע שוב מתומר אולי נדע יותר טוב. 

בכל אופן, D14 - קירור לא פחות ממדהים, אבל OVERKILL עצבני ביותר. יש פתרונות שקטים בהרבה פחות מזה. וגם לא חסר שילובים של ספק ומארז נורמליים שיתנו תמורה יותר טובה לכסף מאשר ה-SS ללא מאוורר. לא 8/8 של שקט, עדיין הולם ביותר למחשב עבודה.

לגבי I7 בכללי - לפי כמות ה-RAM אני מניח שלא מדובר ביותר מ-2-3 VM קלילות, ו-I5 יתמודד עמן ללא בעיה. לגבי 6500 או 6600/6600K זה כבר החלטה יותר מעניינת. תלוי כמה זמן המעבד יהיה תחת עומס (כמעט) מקסימלי. תוספת תשלום לא גבוהה במיוחד אבל אפילו אז לא בטוח ש-5-8% של מהירות שעון יורגשו בצורה כלשהי.

אכן לא שמתי לב למחיר הזכרונות. אפשר לקצץ ב-100 ש"ח בלי בעיה. אפילו 150.

פורסם
ציטוט של Monsi

I7 + ספק ללא מאוורר + D14

משום מה הכנסת i7 לתוך ה-1000 ש"ח. בוא נראה בלי i7:

מעבד i5 6600 (תוספת 85 ש' בלבד) +

ספק ללא מאוורר (שעולה 520 ש') + מארז נורמלי (400 ש', נניח) - תוספת של 600 ש"ח על ה-320 שבהצעה המקורית +

קירור D14 (תוספת של 150 ש"ח) +

לוח טוב יותר - נגיד, משהו ב-450 ש"ח, תוספת 130 ש"ח - הנה, הגענו ל- 965 ש"ח.

הנה, הכל נכנס. והמחשב הזה:

- יהיה מהיר יותר - מעבד יותר חזק

- לא יעשה רעש בכלל - כל הרכיבים שקטים הרבה יותר (או דוממים לגמרי), שים אותו בחדר שינה וה-VM's יעבדו בזמן שהוא ישן

- עם יותר פיצ'רים בלוח, לוח יותר אמין

- אמינות גבוהה בהרבה בזכות הספק, בזכות קירור טוב יותר, לוח יקר יותר...

D14 למחשב הזה זה לא אוברקיל בעיני - הוא נותן מה שמשלמים בשבילו: קירור יעיל ושקט שלא מתקלקל (עובד אפילו כפסיבי). למי שרוצה OC הוא נותן קירור מספיק, מי שלא צריך מקבל את השיפור בתור תוספת לשקט.

והוא כן אמר שהתקציב "לא מוגבל". זה לא שבניתי מפלצת ב-10000 ש"ח, סה"כ 1000 ש"ח תוספת...

פורסם

רק שללא I7 התוספת בביצועים תהיה כמעט אפסית ותוספת תשלום עדיין כמעט 50%. אני בעד לשלם יותר על אמינות ושלווה נפשית, לכן כתבתי את מה שכתבתי לגבי ספק ולוח אם. השאר זה כבר פינוקים. עבור רוב האנשים 1000 ש"ח זה לא "סה"כ 1000ש"ח" אלא אוכל של שבועיים למשפחה. אבל אם בן אדם יכול להרשות לעצמו - אז בכיף.  לא אעצור בעדו, רק אקנא בשקט. :D

פורסם
ציטוט של Monsi

רק שללא I7 התוספת בביצועים תהיה כמעט אפסית ותוספת תשלום עדיין כמעט 50%. אני בעד לשלם יותר על אמינות ושלווה נפשית, לכן כתבתי את מה שכתבתי לגבי ספק ולוח אם. השאר זה כבר פינוקים. עבור רוב האנשים 1000 ש"ח זה לא "סה"כ 1000ש"ח" אלא אוכל של שבועיים למשפחה. אבל אם בן אדם יכול להרשות לעצמו - אז בכיף.  לא אעצור בעדו, רק אקנא בשקט. :D

יש הרבה ילדים רעבים בהודו, ויש אנשים שבשבילם 1000 ש"ח זה אוכל של שבועיים, אבל יש גם כאלה ש-1000 ש"ח זה בשבילם הפסד בעסקה בבורסה או כרטיס למשחק של יונייטד בטיול הבא.

אם הוא היה מבקש עצות לגבי אוכל של שבועיים למשפחה אולי הייתי שולח אותו לרמי לוי...

אבל הוא לא ביקש את זה, אלא מחשב שקט, עבודה עם VM וללא מגבלה תקציבית. והמפרט שהוא הציג היה של מחשב לא שקט וקצת מוגבל תקציבית. אז נתתי כמה עצות, לדעתי טובות!

תחשוב גם על זה שמחשב כזה יכול להחזיק עוד שנתיים-שלוש מעבר למחשב הקודם שהוא תכנן (בזכות הספק והלוח).

ובקשר למה שהוא צריך או לא... אני לא נכנס לשיקולים שלו. הנתונים לפניו, שיחליט הוא איפה הוא רוצה להשקיע 1000 ש"ח...

נערך על-ידי E71

פורסם

מונסי, אני מבין מה שאתה אומר ומסכים עם זה שD14 למשל אוברקיל או ש 6600 ייתן שיפורים זניחים אבל לא מן הנמנע שבן אדם בה ורושם תקציב בלתי מוגבל שלפחות נציג לו אפשרויות נוספות, ברור שבסוף הוא יעשה את השיקולים שלו. אני בטוח שהתקציב שלו לא באמת 'בלתי מוגבל' מילולית אבל יכול להיות שכדי להגדיר לעצמו תקציב הגיוני ולבנות לעצמו מפרט טוב יעזור לו לדעת מה האפשרויות שלו לפחות ואיזה אפשרויות יותר טובות ובמה.  

פורסם

ברור שצריך להציג את כל האפשרויות על כל יתרונותיהן וחסרונותיהן. וכך, אני מקווה, עשינו. נראה מה פותח הדיון יחליט. אני סקרן.

נערך על-ידי Monsi

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים