בקרוב: להתראות כרום OS, היי אנדרואיד - הסבר מעט מעמיק יותר - גאדג'טים ומובייל - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

בקרוב: להתראות כרום OS, היי אנדרואיד - הסבר מעט מעמיק יותר


nachum37

Recommended Posts

הסבר מעמיק יותר על השינוי, ובנוסף גם הסבר סוף סוף למחירו המופרז של ה C.

 

קרדיט לכותב (זה לא אני!):

בקרוב: להתראות כרום OS, היי אנדרואיד

 

גוגל בשנים האחרונות מפתחת 2 מערכות הפעלה: (טלויזיה, רכב, שעון, טאבלט/טלפון), וכן את כרום OS שיותר מיועד לכיתות לימוד ופה ושם לעסקים. "כבש" את השוק בכל מה שקשור לטלפונים (תלוי כמובן היכן מסתכלים – כובשת יותר בארה"ב, פחות בשאר העולם) אבל עדיין לא כבש את שוק הטאבלטים (והבה נודה: הוא די רחוק מכך ואפשר להאשים לא מעט בסיטואציה הזו את גוגל).

כרום OS זו "חיה" די מוזרה. זו שבהחלט מתאימה למקומות סגורים (כמו מוסדות לימוד וכו') אבל יש כמה בעיות גדולות איתה:

  • גוגל לא מאפשרת לך לקנות ערימת כרומבוקים ולהטמיע אותם בעסק – מבלי שתממשק אותם לתשתית של עם מנוי חודשי פר מכונה/פר משתמש. אין לך שום אפשרות להוסיף תוסף כלשהו ולאפשר לבצע Login דרך Active Directory או כל שרת LDAP מקומי שיש בחברה והכל חייב לעבור דרך השרתים של .
  • האפליקציות לכרום OS חייבות להיות "ווביות". מפתחים כמובן יכולים להשתמש ב-pNacl כדי לכתוב את האפליקציות ולקבל מהירות טבעית, אבל האפליקציות האלו לא יכולים לרוץ בשום סביבה אחרת שאינה , ומה לעשות שכרום עדיין לא נותן לך אפשרויות גישת חומרה מספקות בהשוואה למה שמקבלים לדוגמא באנדרואיד.
  • אי אפשר "להרחיב" את כרום OS (מעבר להתקנת ווביות מהחנות) ואין אפשרות אפילו להוסיף מקודדי או אפילו נגן אודיו/וידאו עצמאי (נסו לנגן על כרומבוק קובץ MKV ותקבלו ללא אודיו).

כפי שציינתי בנקודות לעיל, המגבלות האלו מקשות, במיוחד המגבלה הראשונה שלעניות דעתי מראה על כך שבגוגל לא חשבו לטווח הארוך על ה-Corporate עם OS. אחרי הכל, למיקרוסופט אין שום בעיה עם זה שאני לא אחבר תחנות לשרת LDAP עצמאי דרך SAMBA ולא AD, ולמיקרוסופט אין שום בעיה שתחבר כל מכשיר שהוא לא מבוסס מערכת הפעלה לתשתית (רק שכמובן תצטרך לשלם על רשיון אבל אחרי התשלום אתה משתמש בתשתית שלך או בתשתית AZURE שלהם, לבחירתך).

photo.jpgמי שנכנס בשנתיים האחרונות לעובי הקורה הוא סונדר פיצ'אי והוא לא ממש אהב את הרעיון של 2 מערכות הפעלה נפרדות. אחרי הכל זה דורש השקעה ניכרת של 2 צוותים גדולים כדי לפתח הן את והן את כרום. נוסיף לכך את העובדה שהמערכות לא "מדברות" ולא תואמות אחת לשניה (יש כרום לאנדרואיד, אבל זו גירסה מקוצצת לחלוטין בהשוואה לכרום בכרום OS או בלינוקס/מק/ווינדוז. אין לה אפילו ניהול משלה או תמיכה בתוספים וכו') – ולכן הבלאגן חוגג.

גוגל החלו לפני שנתיים (פחות או יותר) בעבודת Porting של אנדרואיד והכנסתו לתוך כרום, כך שיהיה מעין runtime שיריץ אנדרואיד (תוך שימוש ב-pNaCL) עם השרותים ואפליקציות אנדרואיד ירוצו על זה. העבודה הזו מתקדמת בעצלתיים ונכון לניסויים שערכתי לפני שבוע, המצב על הפרצוף. הרצתי לדוגמא אפליקציות RDP או אופיס לאנדרואיד על העבודה שגוגל עושים (תוך שימוש ב- Welder של גוגל) והתוצאות מפתיעות באיטיותן, וה"ברזל" שאני מריץ את הטסטים עליו הוא די מכובד: מעבד i7, כרטיס גרפי GTX 760, עם 16 ג'יגהבייט זכרון ו-2 כונני , והביצועים כאלו גרועים – שמעבד 4 שקיים לי ב-Slate 21 שלי עושה עבודה הרבה יותר טובה! (ובאותו SLATE יש רק 1 ג'יגהבייט של זכרון!).

גוגל כבר מזמן מודעים לעניין זה ולכן הם החליטו להפוך את הדברים (אם כי לתת לצוות שעושה Porting לאנדרואיד לכרום – להמשיך את עבודתו כרגע): הבה ניקח את ונהפוך את מערכת ההפעלה ליותר "דסקטופית", כך שכרום יקבל בחזרה את היכולות הטבעיות שלו, קיצורי מקשים יתמכו בצורה יותר טובה ואפליקציות יפסיקו לסובב את עצמן למצב Portrait כי המפתח לא פיתח לגמרי מצב Landscape – ועוד שורה ארוכה של שיפורים ושינויים שיופיעו קרוב לוודאי בגירסת אנדרואיד 7.

אבל פרויקט כזה הוא פרויקט גדול, אתה לא יכול לבוא ולהנחית לעולם אנדרואיד כזה ולזרוק דורות של כרומבוקים שנמכרו ושותפויות שנבנו על OS.

לפיכך גוגל הכריזה על מוצר חדש שנקרא C:

hero-image_2x.jpgיחודו של ה-PIXEL C הוא שהוא אינו חלק ממשפחת ה-. הוא לא עוד מכשיר אנדרואיד והוא אינו עוד מבוסס אנדרואיד. זהו המכשיר שיקבל את העדכונים מהפרויקט החדש עם השינויים שגוגל תכניס באנדרואיד ובכרום. בניגוד לכל עדכון אנדרואיד, המכשיר הזה מקבל עדכון כל 6 שבועות ולא פעם בשנה, ואגב – אם אתם רוצים לרכוש אותו, תצטרכו את המקלדת (למרות שגוגל מציגים אותה כאופציונאלית) כי הרבה שינויים יהיו קשורים להתנהגות אנדרואיד עם מקלדת (והמצב של אנדרואיד עם מקלדות כרגע הוא בכי רע, מנסיון!).

מה עם כל הכרומבוקים? ובכן, כרומבוק טיפוסי מכיל כיום 2 או 4 ג'י'גהבייט RAM ומעבד CELERON או i3 או , וזה מספיק חזק כדי להריץ אנדרואיד, וזה העדכון שגוגל תפיץ (לא כרגע, זה יחל בשנה הבאה דרך Canary, כמה חודשים לאחר מכן Beta ובהתחלת 2017 ל-Stable) – וכך הכרומבוק יהפך ל"אנדרובוק" או כל שם שגוגל תבחר.

כמובן, כדי שכרומבוקים יריצו אנדרואיד בצורה טובה, יש צורך בשינויים עוד ברמת ה-BIOS (בכרומבוק אין BIOS, יש CoreBoot) וצוותי הפיתוח בגוגל הכניסו לאחרונה ספריה חדשה ל-Coreboot שנקרא CBGFX (הנה התחלת ה-change בקוד). הספריה הזו תהפוך את הכרומבוק לגרפי עוד מהפעלת כפתור ה-Power כך שניתן יהיה להציג מסך גרפי מיד בהפעלה (כמו בטלפונים ובטאבלטים כיום, ושונה מהמצב כיום בו כרומבוק עולה במצב טקסט חבוי, עובר למוד גרפי סטטי ולאחר שעולה ה-Xorg הוא נכנס למצב גרפי מלא).

שינויים נוספים שאנדרואיד יעבור יהיו קשורים ל-Sound (סוף סוף ניפטר מה-CRAS בכרומבוק!), התנהגות ותמיכה הרבה יותר טובה בעכבר, וסוף סוף נוכל להשתמש במסכי מגע לכרומבוקים שנמכרו עם מסך כזה, וכפי שציינתי לעיל – מכיוון שאנדרואיד לא צריך משאבי מעבד חזקים, למי שיהיה כמו i5 או i3, הוא יקבל ביצועים מעולים. יתרון נוסף: סוף סוף אפשר יהיה לחבר מכשיר "אנדרובוק" כזה ל-AD, ולנהל אותם דרך המערכת הרגילה של ה-Corporate כמו שמנהלים מכשירי אנדרואיד ואייפונים.

שותפי החומרה של כבר מודעים לשינויים (אם כי אין להם גישה לקוד כרגע, לא נותנת לאף אחד גישה וכששותף רוצה למכור כרומבוק כיום עם מעבד חדש – גוגל עושים את העבודה ורק אחר כך היצרן יכול להוסיף את השטויות שלו, למעט קבצים חתומים שהשותף מעביר כדי לשלב לאחר עליית ה-Coreboot) וסביר להניח שב-2017 נראה ציודים חדשים שימכרו כך ול-Corporate ציודים עם חבילות ניהול מרכזיות וכו'.

הולך להיות בהחלט מעניין :)

 

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...