עבור לתוכן

יש אפשרות לניתוק סוללה מASUS X555L?

Featured Replies

פורסם

היי, אתמול קיבלתי את המחשב החדש שלי - ASUS X555L, וגיליתי שאי אפשר לנתק את הסוללה כך שהמחשב יהיה מחובר לחשמל ישירות.

זה קצת מבאס בהתחשב בזה שכנראה שהסוללה שלי תמות דיי מהר.

מישהו יודע אם יש דרך (אולי בהגדרות וכו') לגרום למחשב להתחבר ישירות לחשמל מבלי הבטרייה? או שיש דרך להוציא את הסוללה ואני איכשהו מפספס אותה? :|

ואם לא - אז לפחות טיפים איך לשמור על חיי הסוללה כך? תודה!!

פורסם

יש לך סוללה מובנית ? תפתח מאחורה ותנתק את החיבור של הסוללה לכיוון הלוח בזהירות זה אמור להיות בצבע לבן אם לפחות 4 חוטים לא זוכר כמה ואז תחבר ישירות ללא סוללה

אולי תעלה תמונה נוכל לעזור

פורסם

אולי ניתן לשלוט בזה דרך ישום ניהול צריכת חשמל של יצרן המחשב, אם ישנו כזה.

בניידים עסקיים, Thinkpad למשל, בדגמים מסויימים ישנם שני סוללות - פנימית קטנה וחיצונית גדולה יותר שניתן לנתק תוך כדי פעולה ולהחליף באחרת, או להשתמש רק במובנית פלוס חיבור לחשמל וכו'.

פורסם
  • מחבר

[ATTACH=CONFIG]9906[/ATTACH]

מצ"ב תמונה של אחורי המחשב... זה נראה כאילו הבטרייה בפנים וצריך לפרק את הברגים וכאלה נכון?

אני מפחד להרוס את המחשב כך :|

פורסם

התמונות בפורום עדיין לא עובדות.

תעלה אותה לאתר חינמי.

פורסם
[ATTACH=CONFIG]9906[/ATTACH]

מצ"ב תמונה של אחורי המחשב... זה נראה כאילו הבטרייה בפנים וצריך לפרק את הברגים וכאלה נכון?

אני מפחד להרוס את המחשב כך :|

אם אין לך ידים טובות אל תיגע

אתה לא צריך להוציא את הסוללה פיזית

אלא לפתוח את כל הכיסוי האחורי ולנתק את החיבור של החשמל

אבל זה סתם כאב ראש אלא אם אתה קבוע לא משתמש בסוללה

פורסם
  • מחבר
אם אין לך ידים טובות אל תיגע

אתה לא צריך להוציא את הסוללה פיזית

אלא לפתוח את כל הכיסוי האחורי ולנתק את החיבור של החשמל

אבל זה סתם כאב ראש אלא אם אתה קבוע לא משתמש בסוללה

איזו באסה :|

אני לרוב משתמש בחשמל קבוע, אבל פעם בשבוע בערך אני כן אוציא את המחשב ללימודים, אולי פעמיים.

אתה חושב שיש דרך לשנות את זה דרך ההגדרות של המחשב?

פורסם

הלוואי

לי זה נשמע ענין של חומרה ולא תוכנה אבל אולי יש פה מישהו שיודע

פורסם

זה בולשיט! אין שום סיבה לעשות שום דבר!

כשהסוללה טעונה במלואה, מעגל הטעינה מנתק אותה והמחשב עובד ישירות מהחשמל.

הפתרון הנכון הוא פשוט להשתמש במחשב כמו שהוא תוכנן, כלומר עם סוללה בפנים, על חשמל כשאפשר ועל סוללה כשיש צורך. כל פתרון אחר הוא פתרון של טמבלים משועממים שקראו יותר מידי שטויות באינטרנט.

פורסם
זה בולשיט! אין שום סיבה לעשות שום דבר!

כשהסוללה טעונה במלואה, מעגל הטעינה מנתק אותה והמחשב עובד ישירות מהחשמל.

הפתרון הנכון הוא פשוט להשתמש במחשב כמו שהוא תוכנן, כלומר עם סוללה בפנים, על חשמל כשאפשר ועל סוללה כשיש צורך. כל פתרון אחר הוא פתרון של טמבלים משועממים שקראו יותר מידי שטויות באינטרנט.

לך לישון

פורסם
  • מחבר

על סמך מה אתה אומר את זה? אז בשביל מה ייצרו את האופציה לניתוק הבטרייה במרבית המחשבים?

אני מאוד אשמח לגלות שמה שאתה אומר נכון... אבל איפה דבר כזה רשום?

פורסם

את האופציה לניתוק הסוללה עשו כדי שאפשר יהיה להחליף סוללות בקלות (למשל אם אתה מרוחק מהחשמל לזמן ארוך מאוד, אתה מביא שתי סוללות טעונות במלואן, כשאחת מתרוקנת, אתה מכבה את המחשב לכמה שניות ומחליף. וגם כדי שאם הסוללה תמות אפשר יהיה להחליפה בקלות בחדשה.

האופציה הזו לא נועד על מנת שהמחשב הנייד יעבוד דרך קבע ללא סוללה. למרות שזה אפשרי, זה לא נועד לעבוד ככה, זה טיפשי ומיותר, מונע ממך הגנה אפשרית במקרה של נפילת מתח / ניתוק בשגגה של הכבל, וגם יש מחשבים ניידים שמגבילים את ביצועיהם כשהם מזהים שאין סוללה.

פורסם
  • מחבר
את האופציה לניתוק הסוללה עשו כדי שאפשר יהיה להחליף סוללות בקלות (למשל אם אתה מרוחק מהחשמל לזמן ארוך מאוד, אתה מביא שתי סוללות טעונות במלואן, כשאחת מתרוקנת, אתה מכבה את המחשב לכמה שניות ומחליף. וגם כדי שאם הסוללה תמות אפשר יהיה להחליפה בקלות בחדשה.

האופציה הזו לא נועד על מנת שהמחשב הנייד יעבוד דרך קבע ללא סוללה. למרות שזה אפשרי, זה לא נועד לעבוד ככה, זה טיפשי ומיותר, מונע ממך הגנה אפשרית במקרה של נפילת מתח / ניתוק בשגגה של הכבל, וגם יש מחשבים ניידים שמגבילים את ביצועיהם כשהם מזהים שאין סוללה.

לא הכרתי את זה... טוב לדעת!!

אז אתה ממליץ להשאיר את הבטרייה מחוברת כל הזמן?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לדעתי כן, יש לי חבר שעבד עם הסוללה מנותקת באופן קבוע, וקרתה לו נפילת מתח בבית, מה שגרם לזה שנשרף הלוח אם.

בקיצור זה חיסכון לא משתלם

מה שכן גם הקיבולת של סוללה יורדת לאט לאט גם אם לא משתמשים בה בכלל, זה לא רק פריקות/הטענות ואם היא מתחממת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים