עבור לתוכן

מפרט לגיימינג כבד

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל החדשים

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 , 23

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז ( CM STORM SCOUT וכונן DVD)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP אילת

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? שבוע הבא

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נערך על-ידי Cypherlz

פורסם

אין צורך להעתיק את השאלון מFXP שלא ברור לי למה הוא ארוך כ"כ ויש פה בנעוץ גם שאלון

חוקי פורום מפרטי מחשב + שאלון - חובה לקרוא!

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

בכל מקרה ב5 לאוגוסט יוצאים מעבדי הדור ה6(גרסאות הK שמיועדות למהרה) וב30 כל שאר הגרסאות שלא מיועדות להמהרה ביחד עם לוחות שייתמכו בDDR3 ו4 במחירים נמוכים יותר.

הנה זה בא: מעבדי ה-Skylake יושקו ב-5 באוגוסט - HWzone

skkl.jpg

פורסם
  • מחבר

ערכתי את הפוסט, אני לא מתעסק בOC

נערך על-ידי Cypherlz

פורסם

אתה לא מעוניין להמתין למעבדים החדשים?

לבינתיים הינה מפרט אפשרי

*כרטיס המסך באורך של 256.5מ"מ ככה שהוא ייכנס במארז שלך שמקבל כרטיסי מסך באורך של עד 270מ"מ.

אמנם לא ציינת בכמה אפשר לחרוג אבל יצא שחרגתי ב79ש"ח למרות שגם ככה אי אפשר באמת להכין מפרט שייצא בסכום המדויק בדרך כלל זה קצת יותר או קצת פחות.

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer i11 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך EVGA GTX970 SSO ACX 2.0 4GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E500 500GB SSD SATA III 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומודולארי SeaSonic 550W 80+ Gold G-550 1

הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 5079 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל אני מעדיף להוזיל מהSSD ל250 לטובת הראם או כרטיס מסך

נערך על-ידי Cypherlz

פורסם

אין צורך לצטט הודעה מעל זה מיותר וסתם מאריך את הדיון.

בכל מקרה בבקשה ירדתי ל250GB ועליתי ל16GB ועכשיו זה יוצא מעט פחות מ5000ש"ח.

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer i11 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance LP 2x8GB DDR3 1600MHz CL10 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1

כונני SSD: כונן קשיח Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי ומודולארי SeaSonic 550W 80+ Gold G-550 1

הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 4975 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין הראם שהבאתה לי לבין

http://ksp.co.il/?uin=16277

פשוט הרבה אנשים המליצו לי עליו

מה ההבדל בין SSO ACX ל FTW ACX ?

במקרה והכרטיס לא יהיה במלאי, תוכל להביא כרטיס דומה לו ?

נערך על-ידי Cypherlz

פורסם

לא יודע מי אלו האנשים האלו שהמליצו עליו אבל אין טעם ללכת על זכרונות יותר יקרים או סתם יפים יותר מאשר פשוט על הזולים ביותר ואלו שבחרתי מגיעים ביחד למחיר של 440ש"ח ואם מורידים אותם ולוקחים את הזכרונות שאתה בחרת המפרט ייצא יקר יותר(5050ש"ח) ולא באמת תרוויח ביצועים.

לגבי הכרטיס הFTW ACX כשהוא מעלה את התדר שלו הוא מגיע לתדר מעט יותר גבוהה(1367MHz) לעומת הSSO ACX שמגיע לתדר מעט נמוך יותר(1342MHz) ומאחר וההפרש הוא 26ש"ח אז אין בעיה לעלות אליו ולכן ערכתי את המפרט ועדיין אין חריגה.

במקרה ואין במלאי לא תוכל לבחור כל 970 מאחר וכמו שאמרתי קודם המארז שלך מגביל ומקבל כרטיסי מסך באורך של עד 270מ"מ לכן אם אחד מכרטיסי הEVGA לא יהיו במלאי(שים לב שיש 3 סניפים באילת אז תבדוק בכולם) וכרגע בנפטון-רימונים הFTW ACX זמין במלאי ואחריו באותו הסניף יש גם את הMSI GTX970 Gaming 4GB OC ב1609ש"ח(קישור) והדגם הזה באורך של 269ס"מ.

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

אני לא רציתי לקחת אותם כי הם יפים, אלא כי הם אמרו לי שהם מולטי צ'אנל וה

Latency שלהם נמוך וזה מעולה לגיימינג

המארז שלי תומך עד 400 ס"מ/15.7 אינץ' (במידה ומורידים כלוב של HDD)

נערך על-ידי Cypherlz

פורסם

גם הזכרונות שרוני נתן לך יעבדו בערוץ כפול, ברגע שקונים קיט בתאוריה אתה מקטין את הסיכוי לחוסר תאימות בין הזכרונות, אחרי קיט עדיף זכרונות זהים כמו שקיבלת ואחר"כ זכרונות שונים עם נתונים כמה שיותר זהים, מתח תדר וכו'. שים לב למילה תאוריה, הסיכוי שזכרונות זהים לא יעבדו ביחד כראוי הוא נמוך מאוד, ז"א האחוזים לבעיות (לא משהו שידוע לי אלה לצורך העניין) משתנים מ0.1% ל0.2%, לשיקולך.

תזמונים נמוכים בתאוריה עדיפים לפי מה שבדקתי בזמנו יווצר הבדל בעיקר במצב בו הזכרון יוצר את צוואר הבקבוק שזה מצב שכמעט לא קורה למשל שיש מעבד וכרטיס חזקים ומורידים מאוד הגדרות שיש "חופש" לכרטיס להגיע לfps גבוהה ומתחיל להיות צוואר בקבוק במעבד ניתן להגיע למצב שהבדלים בתזמונים ובתדר יעשה הבדל משמעותי של מעל 1-3%. או במערכות עם oc גבוהה של המעבד וצמד כרטיסי מסך.

דוגמאות עם שינוי תדר:

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/11/27/battlefield-4-performance-analysis/9

http://www.tomshardware.com/reviews/memory-scaling-gaming-haswell-richland,3593-11.html

דוגמא להפרש קיצוני עם המהרה למעבד וזוג כרטיסים בהמהרה, אתר יצרן:

http://www.corsair.com/en-us/blog/2013/october/battlefield-4-loves-high-speed-memory

בהגדרות בינוניות היה הבדל בין 1333-2133 בגבוהות לא.

http://www.overclock.net/t/1438222/battlefield-4-ram-memory-benchmark/40

במקרה שלך עם אותו תדר ההבדלים יהיו קטנים יותר.

לדעתי 1600 מינימום, אם יש הפרש קטן אין סיבה לא לעלות, במקרה שלך עוד 5 ש"ח.

http://ksp.co.il/?uin=23116

נערך על-ידי none77

פורסם
אני לא רציתי לקחת אותם כי הם יפים, אלא כי הם אמרו לי שהם מולטי צ'אנל וה

Latency שלהם נמוך וזה מעולה לגיימינג

המארז שלי תומך עד 400 ס"מ/15.7 אינץ' (במידה ומורידים כלוב של HDD)

לפני שכתבתי את מה שכתבתי בדקתי באתר היצרן וכמו שאפשר לראות כתוב שם על הScout

http://gaming.coolermaster.com/en/products/cases/scout/

e89ebQL.png

^אחרת היו מציינים אפשרות נוספת עם פירוק של כלוב הקשיחים.

אבל מצד שני ע"פ מה שאתה אומר אתה זה שהטעה אותי בכך שכתבת

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז ( CM STORM SCOUT וכונן DVD)
אני לא רואה שכתבת 2 ככה שעצם זה שאתה לא מדייק זה יכול להטעות כל אחד כי בScout 2 אפשר עד 399מ"מ ואפילו בזה חיפפת וכתבת "400" אבל זה לא משנה כבר כשאפשר להוריד את כלוב הקשיחים.

http://gaming.coolermaster.com/en/products/cases/scout_2/

S2mf12C.png

מאחר ועכשיו דגם המארז המדויק שלך ברור אז אפשר לשנות את כרטיס המסך לGTX970 G1 GAMING ואת הזכרונות לאלו שnone77 ציין רק כרגע הם לא זמינים באף סניף בנוסף עליתי גם בלוח האם לGigabyte GA-H97-D3H ועדיין אין חריגה(ערכתי את המפרט בתגובה 6#).

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

מצטער לא שמתי לב, תודה רבה לך על העזרה :)

תוכל להמליץ לי על ספק כוח חלופי במידה ולא יהיה במלאי ? (אל תשנא אותי בבקשה חחח)

נערך על-ידי Cypherlz

פורסם

בכיף שמחתי לעזור :)

דווקא את הSeaSonic G-550 80+ Gold שבחרתי יש במלאי בסניף אילת לגונה, בכל מקרה את כל שאר החלקים יש במלאי באילת נפטון רימונים ע"פ האתר של KSP רק את הזכרונות אין באף סניף שלהם אבל דווקא את הזכרונות שבחרתי קודם(קישור) יש בסניף אילת לגונה רק אם אתה קונה אז תקנה 2 מאחר וזה זיכרון יחיד של 8GB ולא ערכה של 8GBx2.

נערך על-ידי rony2

פורסם

זו תהייה איוולת, כי הלוח של ג'יגהבייט טוב יותר. ציפ הסאונד ALC1150 מתקדם יותר מזה של האסוס, וכך גם יציאת SATA Express שלאסוס אין.

נערך על-ידי ZiggyMan

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים