עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מה אני צריך: ראוטר או Access Point? פרטים בפנים...

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לחבר שלי דירה עם גג. הקטע הוא שבקומה למטה יש את המחשב עם הראוטר ולמעלה בגג יש לו XBOX שלא מצליח לקלוט מן הסתם את ה-WIFI. אז אמרתי לו שכדאי להעביר כבל רשת מלמטה למעלה ולשים שם ראוטר כדי שתהיה קליטה.

הלכנו היום לאופיס דיפו וראינו שם ראוטרים של TP-LINK אבל גם שמתי לב שיש מוצר שנקרא Access Point (נקודת גישה) וחשבתי שאולי זה מה שאנחנו מחפשים, אז רציתי לשאול כאן אם זה באמת המוצר שאנחנו מחפשים, או שעדיף לקנות ראוטר למקרה הנ"ל?

אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה!

פורסם

ראוטר אחד יותר ממספיק בבית, כדי להגדיל את טווח הקליטה של הרשת האלחוטית קונים AP.

אבל אם אתם כבר מעבירים כבל רשת עד הקונסולה, למה לא לחבר אותו אלייה?

קצת "גס" אבל יעיל :)

פורסם
  • מחבר

מעבירים כבל למעלה. הקונסולה תהיה במרחק של כ-10 מטר.

תודה רבה על התשובה! נלך לקנות AP ונתחבר לעולם :)

פורסם

בדר"כ המחיר של ap עולה כמו ראוטר שהוא גם ap. יכול להיות שהטווח שלו גדול יותר לא בדקתי, הייתי קונה ראוטר כדי שיוכל לשמש ככזה במידת הצורך. אלה אם כן ap זול משמעותית.

פורסם
  • מחבר

האמת שה-AP היה כמעט כפול במחיר (220 לעומת 120 שהראוטר עלה). כדאי בכל זאת ראוטר?

ומה לגבי ה"התקנה"? צריך להגדיר משהו מיוחד או שברגע שמחברים כבל רשת ומפעילים את ה-AP אז ישר יש אינטרנט?

ד"א לא אמרתי קודם, אבל הראוטר/AP שיירכש, יתחבר לראוטר NETGEAR של בזק. אין עם זה בעיה, נכון?

פורסם

בהגדרה, כל ראוטר אלחוטי הוא בעצם שלושה מוצרים בקופסה אחת: ראוטר + מתג חוטי + AP אלחוטי. כל ראוטר שראיתי מאז ומעולם איפשר כיבוי של פונקציית הניתוב ואז הוא מתפקד כAP רגיל לכל דבר. לכן אין הצדקה לשלם יותר על AP, כדי לקבל פחות. לך תדע, אולי בזמן אחר ובקונפיגורציה אחרת הציוד הזה יהיה שימושי דווקא בתור ראוטר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אם ככה, כנראה שנלך על ראוטר.

רק תסבירו לי בבקשה מה אני אמור לעשות אחרי שאני מחבר את כבל הרשת לראוטר שנמצא בגג?

כלומר במחשב עצמו שנמצא למטה ומחובר לראוטר של בזק, אני אמור להגדיר משהו? איך זה עובד?

פורסם

יש AP מסחריים שעולים הרבה יותר מראוטר ושווים את זה. (איירונט, די לינק). זה לא המקרה כנראה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה. היום החבר רכש את הראוטר 841 של TP-LINK ובימים הקרובים ננסה לסדר את זה.

אם תהיה לי בעיה עם ההגדרה של הראוטר אני אשאל כאן.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום!

אתמול הלכתי לחבר כדי להגדיר הכל. פעלתי לפי המדריך הזה: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

בשורה התחתונה - זה הצליח. יש אינטרנט בגג עם קליטה טובה (לפעמים שני קווים ולפעמים שלושה, כלומר קליטה מלאה).

רק לא הבנתי במדריך למה מבקשים ממני לבטל את ההצפנה. כשסיימתי את המדריך, לא נראה היה שיש קליטה של אינטרנט בגג.

אחר כך הגעתי לקטע של ה"הערות" במדריך וראיתי שצריך להגדיר SSID זהה, הצפנה זהה וסיסמה זהה. אחרי שעשיתי את זה, פתאום היתה קליטה של אינטרנט בגג והכל עבד.

זו טעות במדריך או שככה התהליך אמור להיות (לבטל הצפנה ואז להחזיר אותה)?

בכל מקרה, תודה רבה על העזרה :)

פורסם

ככה זה צריך להיות - קודם כל לבצע את החיבור ללא הצפנה - כדי לוודא שההצפנה אינה גורם מפריע ורק אחרי שהכל עובד - להוסיף אותה. טוב לשמוע שהצליח לך.

פורסם

אצלו זה היה הפוך, בלי הצפנה היו לו בעיות. המכשירים יודעים להתחבר לחיבור עם אותו ssid אחד עם הצפנה אחד בלי?

אני משער שחלק (כולם) לא ובגלל זה לא היתה לו קליטה (סביר שהוא לא ביטל בראשון). הייתי מדגיש שצריך לבטל את ההצפנה גם בראוטר הראשון, בלי קשר זו הזדמנות להודות

על המדריך.

פורסם

את ההצפנה צריך לבטל בשני הצדדים - ורק אחרי זה לבצע את תהליך ההגדרה. ישנם לא מעט מצבים בהם ההצפנה היא זו שמונעת את החיבור. אם אחרי ביטול ההצפנה בשני הצדדים העסק העובד, אפשר לגשת להפעלת ההצפנה בשני הצדדים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עכשיו הכל מובן לי. שוב תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.