עבור לתוכן

הגרלות של דירות מוזלות? מה אתם יודעים?

Featured Replies

פורסם

איך בדיוק תכנת בסטארט אפ שהבוס לוחץ עליו לבוא כל יום ולעבוד 8 שעות בזמן שהוא הולך לחוג סוסים עם הילדים שלו נחשף לכל האנשים הלאה?

אוליי הייזם נחשף לכל האנשים האלה, אבל התכנת בעיקר יושב בחדר שלו מול המחשב כשמסתכלים לו כמה זמן הוא יצא לאכול ולוחצים עליו להספיק כמה שיותר.

אין שום קשר בין סטארט אפ לבין מה שאתה מתאר (מה שמראה שאתה לא באמת יודע איך עובד סטארט אפ). וזם משקיע את הנשמה שלו הרבה יותר מהמתכנתים שהוא מעסיק. אם הסטארט אפ יקרוס, המתכנת ייקח את אוזניות הביטס שלו ויעבור לסטארט אפ אחר בדלת ליד, היזם במקרה הטוב יישאר בלי כלום.

מעבר למחסור בבירוקרטיה, סטארט אפים מתעסקים בדרך כלל בחוד החנית של הטכנולוגיה, לעומת חברות גדולות יותר שבהן גם המתכנת המוכשר ביותר כבול לשפות / מתודולוגיות המוכרות.

עם כמה שאני סולד מהמרכז בכלל ומתל אביב בפרט, אני בהחלט יכול להבין את המשיכה של אנשים לעיר הזו. אי אפשר להתעלם מהעובדה ששם "דברים קורים" ועם כל הכבוד ל"אזורי ההייטק" של חיפה ויקנעם, ההיצע בהם כמעט זניח לעומת המרכז (גם בכמות המשרות עצמן, גם באיכות שלהן וגם בשכר).

• תגובות 87
  • צפיות 21.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

יזם משקיע את הנשמה? כן בטח, עיקר העבודה בסטארט אפ היא של התכנתים. הצד העיסקי הוא גם חשוב מאוד, אבל הוא דורש הרבה פחות שעות לשבת על התחת מאשר לתכנת.

יכול להיות שיזם "נותן את הנשמה" אבל השעות הדרושות ממנו שהוא צריך להשקיע הן הרבה פחות מהתכתנים וגם יש לו את האפשרות לבחור כמה ואיזה שעות הוא רוצה לעבוד. לתכנתים אין את האפשרות הזו.

אז היזם יכול לקחת את הילד שלו לחוג סוסים בעוד שאם התכנת לא עובד מספיק שעות יום אחד הוא מקבל נזיפה.

היזם אומנם מסכן את המוניטין שלו אבל הוא לא מסכן את הכסף שלו. יש לו משקיעים.

בתכלס, היזם מסכן קצת את המוניטין ואת הכסף של המשקיעים ואולי קצת מהכסף של עצמו. אבל הרווח הוא בפקוטר של פי כמה.

לעומת זאת התכנת משקיע 40 שעות בשבוע, מקבל משכורת נמוכה יותר מבחברות גדולות והוא לא מרוויח הרבה יותר אם הסטארט אפ נמכר.

ההבדל הגדול הוא הזמן שהתכנת משקיע לעומת הזמן שהיזם משקיע ומצד שני הרווח של התכנת לעומת הרווח של היזם.

לא ידעתי שלעבוד במרכז הפיתוח מאחד הגדולים בעולם של אינטל שבמתמ זה "איכות נמוכה של משרה".

בחברות גדולות השכר יותר גבוהה מבסטארט אפ. כמה פעמים אני צריך לחזור על זה? זה כולל כשאתה עובד באינטל ובמיקרוסופט בחיפה לעומת בסטארט אפ במרכז.

אגב מרכז הפיתוח של אינטל בחיפה חולל מהפכה בתחום המחשבים. אם אני לא טועה הבטריות הראשונות של הלאפ טופים פותחו בחיפה ואפשרו את כל מהפכת הניידים.

וזה שסטארט אפים הם חוד החנית של הטכנולוגיה זה קישקוש בתחת. מה אתה חושב שלסטארט אפים יש מחקרים ופיתוחים יותר מתקדמים משל אינטל ומיקרוסופט? אתה חיי בסרט.

פורסם

יצא לי להכיר סטארטפ או שניים, שסתם שורפים כסף לאיזה מיליונר/מיליארדר על רעיון, שאפילו חלק מעובדי החברה לא מאמינים בו.

פורסם
  • מחבר

מין הסתם אנשים היו מפסיקים להשקיע בסטארט אפים אם כל הסטארטאפים היו כאלה...

זה ידוע לי שרוב התכנתים הם גרועים. גם בחברות גדולות.

רוב התכנתים זה אנשים שאחריי שהם יושבים את ה8 שעות שלהם על התחת מול המחשב הם הולכים הביתה ולא חושבים יותר על תיכנות ורק רואים סדרות.

אם אתה רוצה להתקדם ולהתפתח בתור תכנת אתה חייב להשקיע בזה גם מחוץ לעבודה. בזמנך הפנוי.

אתה צריך לעשות פרוייקטים "חובבניים" בזמנך הפנוי.

וכן זה רק התכנתים הגרועים. יש גם את התכנתים שגם לא עובדים בעבודה עצמה. ואחר כך הם בוכים שבגיל 40 הם לא מוצאים עבודה.

פורסם
יזם משקיע את הנשמה? כן בטח, עיקר העבודה בסטארט אפ היא של התכנתים. הצד העיסקי הוא גם חשוב מאוד, אבל הוא דורש הרבה פחות שעות לשבת על התחת מאשר לתכנת.

יכול להיות שיזם "נותן את הנשמה" אבל השעות הדרושות ממנו שהוא צריך להשקיע הן הרבה פחות מהתכתנים וגם יש לו את האפשרות לבחור כמה ואיזה שעות הוא רוצה לעבוד. לתכנתים אין את האפשרות הזו.

אז היזם יכול לקחת את הילד שלו לחוג סוסים בעוד שאם התכנת לא עובד מספיק שעות יום אחד הוא מקבל נזיפה.

היזם אומנם מסכן את המוניטין שלו אבל הוא לא מסכן את הכסף שלו. יש לו משקיעים.

בתכלס, היזם מסכן קצת את המוניטין ואת הכסף של המשקיעים ואולי קצת מהכסף של עצמו. אבל הרווח הוא בפקוטר של פי כמה.

לעומת זאת התכנת משקיע 40 שעות בשבוע, מקבל משכורת נמוכה יותר מבחברות גדולות והוא לא מרוויח הרבה יותר אם הסטארט אפ נמכר.

ההבדל הגדול הוא הזמן שהתכנת משקיע לעומת הזמן שהיזם משקיע ומצד שני הרווח של התכנת לעומת הרווח של היזם.

לא ידעתי שלעבוד במרכז הפיתוח מאחד הגדולים בעולם של אינטל שבמתמ זה "איכות נמוכה של משרה".

בחברות גדולות השכר יותר גבוהה מבסטארט אפ. כמה פעמים אני צריך לחזור על זה? זה כולל כשאתה עובד באינטל ובמיקרוסופט בחיפה לעומת בסטארט אפ במרכז.

אגב מרכז הפיתוח של אינטל בחיפה חולל מהפכה בתחום המחשבים. אם אני לא טועה הבטריות הראשונות של הלאפ טופים פותחו בחיפה ואפשרו את כל מהפכת הניידים.

וזה שסטארט אפים הם חוד החנית של הטכנולוגיה זה קישקוש בתחת. מה אתה חושב שלסטארט אפים יש מחקרים ופיתוחים יותר מתקדמים משל אינטל ומיקרוסופט? אתה חיי בסרט.

שמע, אין לך פשוט שום מושג על מה אתה מדבר.

א) יזם עובד יותר מהעובדים שלו, ומסכן יותר מהעובדים שלו. מנסיון. זה שתטען אחרת לא ישנה את המציאות.

ב) השכר ההתחלתי בחברות הגדולות יותר נמוך מבסטארט אפ בכ-30%. מנסיון. כמובן שאחרי 15 שנה בחברה גדולה אתה תגיע לשכר יפה, רק שיכולת להגיע אליו הרבה יותר מהר אם היית מראש מתחיל לעבוד בסטארט אפ.

ג) הכל יחסי - בגדול, למהנדסים באמת מוכשרים אין מה לחפש בחברות גדולות שמערימות קשיים בירוקרטיים על כל יוזמה. בממוצע, איכות כח האדם בחברות הגדולות נמוכה יותר מזו של סטארט אפים. גם זה מנסיון.

ד) אתה טועה. מרכז הפיתוח של אינטל בחיפה מעולם לא עסק בבטריות, ומחשבים ניידים היו קיימים גם לפני פלטפורמת הסנטרינו.

ה) יש תחומים בהם אינטל ומיקרוסופט נמצאות חמש שנים לפני התעשיה ויש תחומים בהם הן נמצאות עשור מאחורי התעשיה. זו הסיבה שהן כל הזמן קונות חברות אחרות עם טכנולוגיה מתקדמת יותר. זה נכון בעיקר כשמדובר בביזנס שהוא לא הליבה של החברה, למרות שלפעמים גם בתחומי הליבה מבצעים רכישות גדולות כדי לא להשקיע מיליארדים בפיתוח טכנולוגיה שמישהו כבר הוציא לשוק (ע"ע אינטל ואלטרה).

פורסם
  • מחבר

א) אוליי יזם שהוא בעצמו תכנת. אבל ייזם שהוא רק מנהל את הסטארט אפ, לא ייעזור לו אם הוא ישב עם שוט על העובדים שלו כל יום.

ב) אתה בטוח בזה? איך בדיוק תגיע לאותו שכר בסטארט אפ אם סטארט אפים גם ככה נמכרים אחרי 4 שנים? אוליי לך נתנו שכר נמוך יותר בהתאם לתפקיד שלך.... לסטארט אפ אין בדרך כלל את התקציבים שיש לחברות גדולות. מה אתה חושב שמשקיעים נהנים לשלם משכורות גבוהות?

ג) איזה יוזמה בדיוק? מה אתה חושב שאתה הולך לסטארט אפ ואומר לבוס שלך... היום בא לי לפתח משהו חדש ושונה לגמריי! אתה מפתח מה שצריך ממך... אם כבר בחברות כמו גוגל ובחברות גדולות יש חממות של אנשים שרק עושים פיתוחים לשם הפיתוח. סטארט אפ שיעשה פיתוח שהוא לא ריווחי יסגר די מהר. חברות גדולות יכולות להרשות לעצמם לעשות מחקר ופיתוח ולספוג את העלויות.

ד) לא יודע, אוליי אני טועה. אני רק יודע שמרכז הפיתוח של אינטל בחיפה מאוד מוצלח והוא רק הולך וגדל משנה לשנה. הם משתרעים על חלק גדול ממתמ.

ה) פה אני מסכים איתך. אף אחד לא יכול לעסוק בהכל, אבל כל הנקודות הקודמות פשוט לא נכונות. גם כשחברה גדולה קונה חברת סטארט אפ וקונה את העובדים הריי שהיא חייבת לשדרג להם את השכר אחרת למה להם לעבוד בחברה הגדולה? אתה חושב שחברה גדולה רק קונה את הטכנולוגיה ומפתרת את העובדים? הטכנולוגיה לא שווה הרבה בלי העובדים, לפחות לפני שעושים העברה של שנה שנתיים.

פורסם

התחלתי לענות סעיף סעיף אבל התייאשתי באמצע כי נראה לי שזה חסר תועלת. אתה לא באמת מכיר את המציאות בשטח וכל מה שאתה כותב פשוט לא נכון עובדתית ואתה גם מתווכח סתם עם אנשים שיש להם נסיון בתחום.

אני מת לדעת איזה נסיון תעסוקתי יש לך, ובכמה חברות גדולות/קטנות עבדת בחיים שלך. כל מה שכתבתי זה מנסיון אישי שלי ושל אנשים שאני מכיר ישירות (ולא חבר של חבר).

פורסם
  • מחבר

יש לי ניסיון אישי ומשל אנשים שאני מכיר.

רק תענה לי בבקשה, איך בדיוק חברות גדולות קונות סטארט אפים אם כשחברה גדולה קונה סטארט אפ היא גם לוקחת את העובדים אבל מכיוון שאתה אומר שהיא משלמת פחות למה שהעובדים בכלל יסכימו לעבוד בשביל החברה הגדולה?

ידוע לי על סטארט אפים שמבזבזים כספים על ימין ועל שמאל אבל זה סטארט אפים שהייזמים שלהם חצי עבריינים והמשקיעים לא יראו הרבה כסף בחזרה.

פורסם

אני מצטער אבל האופן שבו אתה מנסח את השאלות מראה שאתה לא באמת יודע איך עובד עולם ההייטק... לא תמיד חברות לוקחות את העובדים, ולא תמיד העובדים רוצים להשאר.

בכלל, חברות גדולות אף פעם לא קונות סטארט אפים בשביל העובדים, הן קונות אותם בשביל ה-IP שלהם. מן הסתם כחלק מההסכם החברה הגדולה בדרך כלל מתחייבת להמשיך להעסיק כל עובד שרוצה להשאר, למשך X שנים, באותם תנאים וכו'.

לא כתבתי שהשכר בחברות גדולות נמוך יותר באופן אבסולוטי. כתבתי שהשכר ההתחלתי בהן נמוך יותר. ראש צוות עם 15 שנות נסיון ירוויח כנראה יותר כסף באינטל מאשר בסטארט אפ, מהסיבה הפשוטה סטארט אפ לא צריך ראש צוות כל כך יקר. מצד שני, מהנדס תוכנה fresh out of school כן יקבל יותר כסף בסטארט אפ, מאשר בחברה גדולה.

אין שום קשר בין השכר והתנאים שמוצעים לבוגרי אוניברסיטאות לבין תנאים ספציפיים בעסקת רכישה כזו או אחרת.

פורסם
  • מחבר

אם אתה חושב שחברות קונות סטארט אפים בשביל הIP בלי העובדים אז אתה לא מבין בטכנולוגיות מבוססות תוכנה.

יש סטארט אפים שקונים אותם בלי העובדים בגלל שהסטארט אפ לא ממש פיתח איזה מוצר מהפכני או איזה פיתוח טכנולוגי חדש. הם בסך הכל קונים את החברה בשביל מליוני הלקוחות ולא בשביל התוכנה עצמה.

כשאתה קונה חברה בשביל התוכנה עצמה אתה מאוד רוצה את העובדים שלה כי הם מכירים הכי טוב את הקוד שאתה הולך לקנות.

איזה הגיון זה לקנות קוד ולתת אותו לתחזוקה של אנשים שבכלל לא מכירים את הקוד? לא עדיף שהאנשים שכתבו את הקוד יתחזקו אותו או יעבירו אותו?

כנ"ל לגבי מחקר, אם אלגוריתמאי מפתח אלגוריתם אתה בדרך כלל רוצה לפחות ייעוץ מאותו אלגוריתמאי, ואם תכנתים פיתחו את האלגוריתם אתה רוצה שהתכנתים יעבירו לך את הקוד.

איזה אינטרס יש בדיוק לסטארט אפ להכריח חברה גדולה לקחת את העובדים שלה אם לטענתך העובדים גם ככה לא שווים הרבה וממש לא צריך אותם?

אתה באמת חושב שלייזם אכפת מה יהיה עם העובדים שלו אחריי שהוא עושה את המיליונים שלו? מצידו שלא יקבלו כלום וגם יפוטרו.

נראה לי שאתה לא מבין איך סטארט אפים שמפתחים טכנולוגיות ומוצרים מתקדמים עובדים.

אוליי אתה מכיר יותר את הסטארט אפים שצוברים לקוחות בסושיאל ואז קונים אותם רק בשביל המליוני לקוחות ולא צריכים מהם אפילו שורת קוד אחת.

בוגרי אוניברסיטה הם בדרגות שכר שאני בכלל לא מתייחס אליהם, הם בתחתית שרשרת המזון. אני מתייחס לאנשים שיש להם הרבה ידע שיכולים לפתח דברים מתקדמים שאין לתחרות.

פורסם

טוב אחי. מיציתי.

פורסם
  • מחבר

יש לך ידע נסתר שאתה יודע איך הכל עובד וכולם צריכים להאמין לך אבל אתה לא יכול להתמודד עם סתירות לוגיות בטיעונים שלך.

פורסם

ה"הסתירות הלוגיות" הם דברים שרק לא מסתדרים אם מה שאתה מאמין שהוא נכון

מהדברים שאתה כותב אפשר להבין לא רק שאתה לא יודע איך סטאראפים ורכישות עובדות אלא גם שאין לך שום ניסיון ממשי בתכנות.

פורסם
  • מחבר

"

איזה אינטרס יש בדיוק לסטארט אפ להכריח חברה גדולה לקחת את העובדים שלה אם לטענתך העובדים גם ככה לא שווים הרבה וממש לא צריך אותם?"

בבקשה, תענה על זה.

פורסם

אתה בעצם שואל למה לחברה יש רצון להבטיח תעסוקה לעובדים שלה לאחר האקזיט? אתה באמת שואל אותי את השאלה המטומטמת הזאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים