עבור לתוכן

שאלה למומחי הפורום בנוגע לקניית מחשב נייד - האם נחוץ כונן SSD

Featured Replies

פורסם

למה, אתה חי תחת הרושם שבעבודה מול הדפדפן (למעט פתיחתו הראשונית) אתה כן תרגיש הבדל כלשהו? או אולי בזמן צפיית סרט?

ולגבי התנשאות - אין שום פסול בלהתרגל לדברים טובים כהרגשה סובייקטיבית, אך יש הבדל גדול בין זה ובין אמירות כלליות מהסוג שאמר נמסיס. מה שאתה אמרת שקול ל"אחרי שעברתי לנהוג על BMW, אני אתקשה לחזור לנהוג על הקיה שהייתי לי פעם", ואילו מה שנמסיס אמר שקול ל"אני לא מבין איך מישהו מסוגל לנהוג על פחות מBMW. יש לך קיה? איככס, תתרחק ממני חתיכת איכר", כמובן מפי בעלים של BMW.

נערך על-ידי vic07

פורסם
ואילו מה שנמסיס אמר שקול ל"אני לא מבין איך מישהו מסוגל לנהוג על פחות מBMW. יש לך קיה? איככס, תתרחק ממני חתיכת איכר", כמובן מפי בעלים של BMW.
זה לא הוא אמר, זה אתה אמרת. למה אתה מתעקש לריב על כל שטות?

אין אף אחד שמסוגל להרשות לעצמו מחשב חדש ולא מסוגל להרשות לעצמו שיהיה בו SSD. זה מאות שקלים בודדות לנפח שיהיה סביר לכל מערכת הפעלה, ולרוב אפשר להוסיף את זה בנוסף לכונן מכני גדול. אפשר בלי בעיה למצוא איפה לחסוך כדי להכניס SSD בכל תקציב.

פורסם
האופציה הזו תמיד קיימת למיטב ידיעתי (אני לא מכיר מחשבים שמותקן בהם כונן מכאני שאינו ניתן להחלפה. עם SSD שאינו ניתן להחלפה דווקא יש), אבל שוב, כונן SSD לחלוטין לא רלוונטי לעבודה שוטפת כל עוד אינך צריך לטעון קבצים מההארד דיסק או לשמור קבצים אליו (או לגשת לPAGE FILE מפאת חוסר זכרון - תכונה שממילא רצוי לבטל אם יש לך SSD כי היא מגדילה בהרבה את נפח התעבורה לכונן ובכך מקצרת משמעותית את חייו). אתה עובד עם 30 טאבים פתוחים בדפדפן? כונן SSD לא יתן לך כלום. אתה עובד עם מסמכים לא גדולים באופיס ששמירתם\פתיחתם ממילא לוקחת שניה בקושי? SSD לא יתן לך כלום. אתה צופה בסרטים? SSD יזרז את זמן טעינת הסרט, אבל מאותו הרגע ועד סוף הסרט לא יתן לך כלום.

תחשוב טוב האם SSD באמת שווה לך את העליה המשמעותית במחיר והירידה המשמעותית בנפח האחסון. לדעתי, אלא אם אין לך צורך בנפח אחסון ויש לך תקציב גמיש מאוד, אין לך כל סיבה להתעקש על SSD על חשבון תכונות אחרות.

- - - תגובה אוחדה: - - -

בדיוק כמו שאנשים מסוגלים להשתמש במחשב בלי Quad SLI. לא כולם טובעים בכסף, ולא לכולם אותה שניה פה וחצי שניה שם שווה תוספת מחיר של מאות שקלים לעלות המחשב. בתור אדם שעובד הרבה עם מחשבים אך אינו מבוסס כלכלית, עדיין, אני רואה את דבריך כמתנשאים בצורה קיצונית וממש לא יאים למנהל בפורום.

רד מהעץ. אתה מקצין את הדברים בצורה היסטרית.

אף אחד לא הציע לו שדרוג שעולה 5,000 ש"ח.

SSD מצויין בנפח 240-256 ג'יגה עולה כ-400 ש"ח. אם הוא רוצה להזדכות/למכור את הקשיח - עוד פחות.

ה-SSD משמעותי גם בעבודה משרדית פשוטה. החל מזמני פתיחת קבצים, זמני הטעינה מה- Cache של הדפדפן בעת פתיחת אתרים, מולטיטאסקינג כשהזכרון מתחיל להתמלא.

אלא עוד הדברים הקטנים. ההבדלים מתחילים להיות משמעותיים יותר כשמערכת ההפעלה כבר לא בת יומיים, אלא בת שנה עם מלא ג'אנק, זמן עלייה וכיבוי במקרים האלה, זמן התקנת עדכונים מתקצר בצורה מאוד משמעותית וכולי.

אגב, ההמלצה לבטל Page File על SSD במידה ואין מספיק זכרון היא שטויות. זה לא מדגדג לאורך החיים של ה-SSD בגרוש. SSD מודרניים בנפח 250 ג'יגה שורדים בסביבות 1000 טרהבייט של כתיבות לפני שהם מתים. ה- Page file הוא טיפה בים, וגם כך הכונן צפוי להפוך למוצג מוזיאוני הרבה לפני שחיקת התאים, במיוחד בשימוש משרדי.

זה לא מפתיע כשאתה משווה כפול ליבה בתדר 1.6-2.6 למרובע ליבה בתדר 3.4-3.8. ברוב המקרים במחשבים ניידים בכל מקרה מדברים על כפולי ליבה, וגם התדרים שלהם נמוכים יותר מהשולחניים, אז ההבדל שם בפועל יהיה קטן עוד יותר מאשר אצלך.

לא הבנתי, ההבדל אצלי מורגש למדי. מספיק למשל להכנס לפורומים בתפוז בשני המחשבים ולהשוות. פתיחה של נושאים קיימים זריזה באופן מורגש על השולחני לעומת הנייד.

באיזה מקרה זה יהיה פחות מורגש? אגב, אני לא טוען שכדאי לקחת 4700HQ בנייד. הוא לא יקר יותר ב-MSRP, אבל זמן הסוללה צפוי לצנוח דרמטית.

פורסם

נו, אז אתה מתנשא בדיוק כמוהו. ואם אני צריך מחשב מינימאלי לצרכי לימודים למשל, ואין לי 300 שקל מיותרים בשביל לחסוך חצי שניה כשאני פותח קובץ? ומה אם יש לי, אבל אני מעדיף לייעד אותם לדברים אחרים? האם זה אומר שאסור לי להשתמש במחשב, כי מר נמסיס (וכפי הנראה, גם אתה QTTP) "לא מבין" איך אפשר להשתמש במחשב שאין בו SSD? אליטיזם במיטבו. איכס. פשוט איכס.

נערך על-ידי vic07

פורסם

אני חושב שהפורום זקוק דחוף לסשן לגירוש עין הרע, רוחות רעות ושאר פורענויות המתרגשות לבוא לעולם.

אני לא מבין איך דיון שכל תוכנו הוא לסייע לחבר בהחלטה מושכלת צריך להדרדר לכזו רמה של התכתשויות.

נא לשמור על רמת דיון נאותה.

פורסם

כשמנהלי הפורום לא מבינים שלא לכולם יש כסף בלתי מוגבל לבזבז על מחשבים וחושבים שמי שיש לו קצת פחות ובהתאמה מוכן להסתפק בקצת פחות כבר לא ראוי להבנה, אל תופתע מזה שמשתמשים כמוני מטיחים זאת בפרצופים שלהם.

נערך על-ידי vic07

פורסם
לא הבנתי, ההבדל אצלי מורגש למדי. מספיק למשל להכנס לפורומים בתפוז בשני המחשבים ולהשוות. פתיחה של נושאים קיימים זריזה באופן מורגש על השולחני לעומת הנייד.באיזה מקרה זה יהיה פחות מורגש? אגב, אני לא טוען שכדאי לקחת 4700HQ בנייד. הוא לא יקר יותר ב-MSRP, אבל זמן הסוללה צפוי לצנוח דרמטית.

אתה משווה מעבד K שולחני למעבד U של נייד. כשתשווה מעבד M של נייד למעבד U (שזו ההשוואה הרלוונטית) ההבדל יהיה קטן יותר מאשר אצלך. לזה התכוונתי.

אגב, אם אתה עובד על סוללה, ניידים רבים נועלים את המעבד על המכפלה המינימלית, שזה כנראה פחות מ1GHZ. זה לכעשצמו יעצה הבדל מורגש במערכות זוועתיות כמו זו של תפוז (וגם הפורום פה לא רחוק מכך למען האמת).

נו, אז אתה מתנשא בדיוק כמוהו. ואם אני צריך מחשב מינימאלי לצרכי לימודים למשל, ואין לי 300 שקל מיותרים בשביל לחסוך חצי שניה כשאני פותח קובץ?
יש 2000 שקל למחשב נייד אבל אין 300 שקל לSSD? אין כזה דבר. ואם אתה באמת כזה עני מרוד, עצם ההחלטה לקנות מחשב נייד חדש היא משהו שגוי כלכלית, כשאפשר בכיף להשתמש ב"מחשב מינימלי ללימודים" גם במחשב בן 6 שנים, שכנראה כבר יש לך, ואם אין / התקלקל, אז אפשר לקנות בכמה מאות שקלים.

אז כל מי שקונה מחשב חדש ולא נשאר עם הCore 2 Duo שלו הוא גם אליטיסט לדבריך?

כשמנהלי הפורום לא מבינים שלא לכולם יש כסף בלתי מוגבל לבזבז על מחשבים וחושבים שמי שיש לו קצת פחות כבר לא ראוי להבנה, אל תופתע מזה שמשתמשים כמוני מטיחים זאת בפרצופים שלהם.
אתה נובח על העץ הלא נכון. מה שאתה כנראה עוד לא מבין כי אתה תקוע בעבר (למשל התפיסה ההזויה שלא צריך לשים PAGEFILE על SSD היא עדות לכך), היא שSSD הוא כבר mainstream. המחיר שלהם הוא כבר "מחיר לכל כיס". כל מי שיכול להרשות לעצמו מחשב חדש יכול להרשות לעצמו SSD, ואל תנסה לטעון אחרת, כי זה בולשיט.

ואם הוא מעדיף להשקיע את ההפרש במשהו אחר, זו זכותו, אבל במרבית המקרים, הוא כנראה טועה, כי SSD הוא רכיב החומרה שכנראה משפר הכי הרבה חוויית שימוש כללית ושוטפת במחשב. וזה מה שמנסים להסביר בדיונים כאלה, וזה מה שNemesis התכוון אליו, והיית יכול להבין את זה בעצמך אם לא היית מחליט להיטפל בצורה מוגזמת למילים שהוא בחר להשתמש בהם.

הדוגמה שלך עם הBMW לא רלוונטית, כי BMW זה לא מיינסטרים, הוא יקר בצורה לא פרופורציונלית, ולא כל-אחד יכול להרשות את זה לעצמו.

רוצה לצעוק על "אליטיסטים בזבזניים"? לך תתפרע בפורום כרטיסי מסך שכל דיון שני שם מדבר על תנורי חימום במחיר 1500 שקל וצפונה. או אפילו על החבר'ה בפורום מסכים שרוצים מסכי 4K 144HZ.

פורסם

אבל אין לי שום בעיה עם אנשים שמחפשים מוצרי "פרימיום" לעצמם. למה שיציקו לי אלו שבאים להתייעץ לפני רכישת כרטיס מסך ב2000 שקל וצפונה? הם יציקו לי רק כאשר מישהו מהם יטען ש"אני לא מבין איך מישהו שאין לו לפחות GTX970 יכול לשחק במשחקים". זה לא משנה בכלל האם מדובר במוצר "פרימיום" או לא, לפחות כל עוד הרבה מהמשתמשים עדיין לא הצטיידו במוצר המדובר. חוסר היכולת של האנשים בפורום הזה להבין אנלוגיות פשוטות היא פשוט מדהימה.

לי יש מחשב נייח אחד ומחשב נייד אחד, שניהם מלפני כמה שנים. אני מרוצה מאוד משניהם, כל אחד לתפקיד שלו, וזאת למרות שבאף אחד מהם אין SSD. דווקא היה לי SSD לתקופה קצרה - ניסיתי לקנות בזמנו SSD עם תוכנת Caching כדי לספק ביצועים טובים למחשב בלי להשקיע בSSD בנפח גדול שיתפקד ככונן נפרד, אבל היות ואת הקניה עשיתי ביום בו את הקשיח שהיה לי קודם מסרתי להחלפה במסגרת האחריות, במשך שבועיים בערך הSSD תפקד ככונן עצמאי. בסופו של דבר נאלצתי לבטל את הרכישה לאחר שהתברר שפגם כלשהו בתוכנת הניהול של הכונן הופך אותו ללא שמיש למטרה העיקרית שלשמה קניתי אותו, וחזרתי לHDD. ומה, אתה ונמסיס חושבים שעכשיו אני סובל מכל רגע ולא מסוגל להשתמש במחשב, כי הוא מבוסס על כונן מכאני מסכן? בולשיט גמור, שלא לומר פלצנות. כרגע, אם היו לי 400 שקל שאין לי מושג במה להשקיע אותם, בהחלט הייתי שוקל לקנות SSD. במצב בפועל, אף שאינני "עני מרוד" כדבריך, יש לי דברים הרבה יותר גבוהים בסדר העדיפויות מאשר שיפור המחשב ע"י SSD.

פורסם

^^^

החוויה האישית העקומה והמוזרה שהייתה לך עם SSD גורמת לך לתת עצות אחיתופל ידידי.

חותם בשתי ידיים כל מה שאמר ידידנו QttP.

מה שיתן SSD לא יתן שום מעבד חזק יותר בחווית השימוש.

אין שידרוג חשוב מזה.

מה שווה מעבד חזק יותר והרבה זכרון אם כל פעם הוא צריך לחכות למחט שבראש הקריאה שתאיל בטובה ותזיז כבר את התחת האלקטרומגנטי שלה לביט הנדרש כל פעם מחדש.

פורסם

נו, אז כנראה שאני הוזה בכך שנדמה לי שהמחשב שלי, חסר הSSD, משרת אותי נאמנה לשימושים שלי מבלי שאני מרגיש איזושהי איטיות או תקיעות מתסכלות. מיצינו.

פורסם

^^^

לשימושים שלך!

וכן כנראה נדמה לך.

אין שום תרחיש שאתה צודק בו.

זו האמת.

פורסם

ויק, חבל על הויכוח. אתה סתם נטפל למילים מסוימות. הלך הרוח שהולך בפורומים של כרטיסי מסך / מפרטי מחשב הוא בדיוק כזה. קיימת תפיסה שכרטיס מסך בפחות מ1000 שקל לא מתאים למשחקים, ובכל מצב שמישהו יבקש מחשב למשחקים זה הדבר הראשון שיציעו לו להשקיע בו. זה לגיטימי במידה מסוימת, אבל בדיוק באותה מידה לגיטימי להציע לכל אחד שקונה מחשב להשקיע בSSD, כי זו השקעה שמביאה תועלת כמעט בכל מקום, והיא כבר לא גדולה כמו בעבר.

אף אחד לא "סובל מכל רגע". המחשב הראשי שלי הוא בן 7 שנים, ואף פעם לא היה ולא יהיה בו SSD, וגם אני לא סובל. יש לי גם כמה מחשבים בשימוש שוטף שיש בהם SSD, וכן אני מרגיש את היתרונות איפה שהם קיימים, ולא רואה סיבה לוותר עליהם כשקונים מחשב חדש (ראה לעיל). אתה מציג את זה כאילו מדובר פה על התלבטות בין SSD למחשב לבין אוכל לילדים, ומישהו פה דוחף לSSD במקרה הזה. סה"כ אומרים שאם יש משהו ששווה להשקיע בו מעבר למינימום במחשב מודרני, הרי זה SSD, ובמרבית המקרים אני חושב שזה נכון.

פורסם

אישית הייתי מתעקש על SSD (כמובן במידה ולא נדרש שטח אחסון גדול) ולא בלבד שהקשיח בניידים במהירות 5400 בד"כ, ואז ההבדל באמת מורגש.

(כרגע בנייח עם כונן מערכת ירוק, 5400, ופשוט אפשר להשתגע מהאדישות של כל פעולה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים