עבור לתוכן

בשורה חדשה של DIRECTX 12?

Featured Replies

פורסם

זה יהיה אפשרי רק אם מפתחי המשחקים יתכנתו את המשחק לכך. אחרת זה היה כמו שיש עכשיו.

DX12 מאפשר גישה לכל הזיכרונות שקיים במחשב וגם של הכרטיס הגרפי אבל כדי שזה יעבוד המפתחים יצטרכו להכין את המשחק כדי לנצל.

המידע שלי מהאינטרנט בלבד כמובן(וקצת הגיון).

פורסם

אם אני חושב על זה שנית, אם DirectX

בעצמו מחלק את העבודה בין הכרטיסים יש לו קצת יותר מידע על המתרחש ועל הקוד העתיד לבוא, יכול להיות והוא יכול לחלק את העבודה בין הכרטיסים בצורה כזו כך שלא נדרשים הרבה משאבים משותפים. אבל קשה לחשוב על מצב בו אף משאב לא משותף. כל מצב בו צריך להתחיל להעביר מידע בין הכרטיסים יגרור עיכובים.

פורסם

ההבדל בין DX12 לקודמים לו נובע קודם כל מהעובדה שמדובר ב-API שעובד בתקשורת עם יותר מליבת עיבוד אחת.

אם יש לך כמה ליבות עיבוד שונות, אתה יכול לחלק את העבודה לפי ליבות כדי לבצע תקשורת עם התקנים שונים

פורסם

זה בדיוק מה שכתבתי קודם. אבל במצב הזה לא יכול להיות כל הזיכרון זמין, אלא יהיה זיכרון שיהיה תפוס בשני הכרטיסים על ידי משאב משותף. בנוסף, ניסיון לבצע אופטימיזציה אגרסיבית מדי כך שכמה שפחות זיכרון יהיה תפוס על ידי משאבים משותפים עלול לגרום למצב בו שני הכרטיסים לא עובדים במלוא התפוקה כיוון שאין להם מספיק מידע רלוונטי בזיכרון שלהם.

פורסם

זאת בעיה שזיכרון HBM הולך לפנות אליה. זה גם משהו ש-DDR4 יתן לו פוש.

נראה לאן דברים יתקדמו ב-2016, שאמורה להיות פסיכית בכל הנוגע לביצועי תלת מימד

פורסם

HBM רק יחמיר את הבעיה.

מדברים על שיפור רוחב פס של פי ארבע וחצי לעומת GDDR5

ההבדלים הופכים להיות יותר דרמטיים. ומעבדים פשוט ירעבו אם יחכו לממשק האיטי.

זיכרון המערכת גם לא אמור להביא שיפור דרמטי. הוא איטי ברמות קיצוניות אפילו בהשוואה ל PCIE

כמובן יתכן ולמעבד הגרפי אין כל שימוש בקצבים שיתמכו ע"י HBM

ואז לא ישתנה כלום. אבל במצב כזה בשביל מה עשו שינוי כה רדיקלי? קצת צריכת הספק?

פורסם

שיפור בתעבורת זיכרון גרפי? זה שיפור שתמיד נחוץ לאוטונומיה שבין הליבה, בקר הזיכרון שבה והשבבים עצמם.

השוק לא דוחף את עצמו קדימה בנושא לחינם.

אני מסכים שזיכרון ה-RAM נגרר מאחור והוא יחד עם ליבות המעבד הן צוואר הבקבוק בכל הקשור לעיבוד תלת מימדי כבד, אבל לפחות DX12 היא צעד בכיוון הנכון.

יתכן מאוד שגם אינטל עובדת כרגע על שיפור בנושא. היא תמיד עובדת על שיפור תעבורת זיכרון במערכת, אבל הקצב נמוך משמעותית מזה בשוק הגרפי. אני מניח שנשאר להמתין לחלונות 10 וDX12 כדי לראות איפה ההבטחות עומדות. מי יודע, אולי אינטל תחליט שלא להטמיע ליבת עיבוד גרפית שתהווה 50% ממעבד שמיועד לגיימרים ואוברקלוקרים.

פורסם

אולי. הכל השערות בינתיים.

אבל אני בהחלט יכול להתחייב שלא יהיה מצב כמו שדיברו עליו קודם בו כל הזיכרון הוא מצטבר ונגיש לשני הכרטיסים בקצב של הזיכרון המקומי.

בלתי אפשרי טכנית.

פורסם

תמיד אפשר ליצור איזשהו חיבור SLI/CF (כמו שהיה פעם. או אולי עדיין היום?) שיהיה מהיר יותר מPCIE

אפשר לעשות הרבה דברים וכל הפיצ'רים האלה של DX12 נחמד שיש אותם אבל לא בהכרח שימושיים

פורסם

החיבורים האלו היו די איטיים למיטב זכרוני

פורסם

כי יצרו אותם למטרה מסויימת. אפשר תמיד ליצור חיבור מהיר יותר

פורסם

יותר מהיר מ pci-e x16 בגודל קטן יותר משמעותית?

כולל תאימות לתקן אחד בין שתי החברות? אני בספק וגם אין כל רמז לכך כרגע.

פורסם

http://www.nvidia.com/object/nvlink.html

אם כי אני לא מהמר על תאימות GPU מתחרה במידה וזה יגיע לשוק הצרכני.

נערך על-ידי SyndromE

פורסם

לא רואה איך זה מגיע למחשב הביתי לפי הכתוב זה גם מחליף את ערוץ התקשורת למעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים