עבור לתוכן

|שאלה|האם בשביל מסך 4K עלי להחליף כרטיס מסך חדש?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים :)

יש ברשותי כרטיס מסך geforce gtx 760 4ram.ואני מעוניין ברכישת מסך asus 28 4K

לדעתכם עלי להחליף לכרטיס מסך אחר כמו geforce gtx 980 או ששלי ה 760 GTX יתמוך?

תודה מראש לעוזרים.

:beerchug:

פורסם

שניהם תומכים. אבל עם 760 אי אפשר לשחק בכלל ועם 980 לא כיף בכלל ולא שווה ב 4K.

אם אתה חושב רק על משחקים, לא הייתי קונה מסך ובטח שלא כרטיס מסך ל- 4K נכון להיום.

(וקצת הגזמת עם גודל הפונט...זה מפריע לקרוא ככה..)

פורסם

אין אפילו דיבור על כרטיס בודד שמחיר עד 3000 ש"ח שמריץ 4k על 60 fps

פורסם

בתאוריה זה אפשרי עם 980, אבל צריך להתפשר על הגדרות אחרות...

פורסם

אפשרי בהחלט אבל זה לא יחזיק בצורה הזאת לעוד הרבה זמן.

בעתיד הלא רחוק זה כבר לא יחזיק . .. אני מציע להישאר עם ה760 עוד קצת עד שיגיעו כרטיסים שמצמצמים את הפער.

פורסם

למטרת גיימינג לדעתי מסך 4K מתאים רק למי שמחזיק מערך כרטיסים HIGH END ומשדרג אותו כל שנתיים.

אתה יכול לנסות להריץ משחקים ב4K על מסך 1080P עם GEDOSATO, תראה מה קורה לביצועים...

פורסם

עם 980 תצטרך להסתפק בהגדרות של medium או medium-low ברוב המשחקים בשביל לשחק חלק וזה רק עכשיו לא יודע מה יהיה במשחקים של הדורות הבאים. עם הטיטן האחרון תוכל לשחק על medium-high עוד חודש אם יצאו הכרטיסים החדשים של AMD אולי יהיה שם כרטיס בודד שיוכל להתמודד עם הרזולוציה הזאת בהגדרות גבוהות יותר...

אתה יכול גם לשקול ללכת על מערך של שני כרטיסי 970 אם יש לך מעבד ,לוח אם וספק מתאימים ...

פורסם

אני עדיין לא רואה איפה הוא הזכיר פה שהוא רוצה לשחק משחקים ב-4K...

שאל אם יתמוך, התשובה היא כן.

פורסם

לשדרג 2713H(לפי פוסטים ישנים) ב4K זול יתן לך בהחלט יותר שטח עבודה, אבל תאבד איכות תמונה וזיוויות צפייה.

פורסם
אני עדיין לא רואה איפה הוא הזכיר פה שהוא רוצה לשחק משחקים ב-4K...

שאל אם יתמוך, התשובה היא כן.

הקונטקסט מובנה בשאלה.

פורסם

Sli 970 מריץ 4k על 60 fps על הגדרות ultra?

פורסם

לא אבל יהיה שחיק לחלוטין ברוב הבנצים שראיתי זה נע מ40-60 בלי יותר מידי דרופים שזה כבר טווח חלק. אם מורידים איזה פילטר ,למשל AA שפחות משנה ברזולוציה הזאת ,זה יכול לעלות ל45 או קצת יותר.

פורסם

ואללה צריך כזה כח עיבוד מטורף? עובדים על כרטיס בודד שיתמודד עם 4k בקלות שfhd רץ על כרטיסים היום?

פורסם

אני מאמין שמפתחי המשחקים מכוונים יותר ל 1080p ומטה (קונסולות ורוב מוחלט של משתמשי PC).

ע"פ סקר סטים עבור מסך ראשי כל הרז' מעל 1080p ביחד מהוות 3.8%~ מכלל השוק. 4K לבדו מהווה 0.05%.

למרות שיצרניות השבבים תמיד עובדות על הכרטיס הבא (הפרש הביצועים בין PC לקונסולות ממשיך לגדול), הם גם רוצות למכור כמה שיותר, בזוגות ושלשות אם אפשר, לכן דואגות להציע למפתחים ולמשתמשים שיפורים ויזואלים שינצלו כח זה ברזולוציות הנפוצות, דבר שגם מאט את המעבר לרז' 4K על כרטיס בודד, ביחד עם המחיר הגבוה למסכים והגבלת 60hz זה יקח זמן.

פורסם
ואללה צריך כזה כח עיבוד מטורף? עובדים על כרטיס בודד שיתמודד עם 4k בקלות שfhd רץ על כרטיסים היום?

בלי להתחשב בכל מיני כלים שאמורים להוריד קצת עומס ,יש לך בערך פי 4 יותר פיקסלים לעדכן כל הזמן ב4K אז צריך פי 4 יותר חישובים. כלומר שבשביל 60 FPS ב4K אתה צריך כוח גרפי שיכול לספק 240! FPS בFHD...

ויש בעיות אחרות עם מערכי כרטיסים שהופכים את העסק ללא כדאי למשל ,אפשר לראות מיוטוברים שמבקרים משחקים שבהרבה משחקים יש ריצודים מעצבנים באופק כל פעם שזזים או שהרבה משחקים פשוט לא עובדים על מערך כרטיסים או קורסים כל הזמן וצריך לחכות שהמפתחים יוסיפו תמיכה למערך.

אבל בתקווה זה אמור להשתנות עם הDX12 שלמיטב הבנתי הולך לשנות את הדרך שבה הכרטיסים מתפקדים במערך אז אולי עוד שנה יהיה משתלם לעשות מערך של כמה כרטיסים זהים או שונים ולהביא מסך שכזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים