עבור לתוכן

כונן SSD 480GB שישמש להכל: גם SYSTEM DISK גם DATA DISK ברכישת מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

קצת רקע:

מעוניינת לקנות מחשב חדש (רב תכליתי) שיחליף מחשב ישן בן 12.

תוכניתנית בעברי, עד שנת 95, על MAIN FRAME, ובשנים האחרונות גם על המחשבים האישיים של IBM ותואמיהם שהיו אז בשוק.

מבינה מעט מאד בחומרה של היום, אבל -

× מכיוון שאני פרפקציוניסטית באופיי,

× ומכיוון שאיני מתכוונת להחליף/לשדרג את המחשב החדש שאקנה בעשר השנים הבאות,

× ומכיוון שעלי לגבש החלטה רציונלית לגבי המפרט הרצוי לי,

אני משתדלת לקרוא חומר על הנושא באתרים הנראים לי מקצועיים כמו שלכם.

לעצם השאלה:

התרשמתי מהיתרונות של דיסק ה SSD ולכן אני מעוניינת לשלבו במפרט.

במפרטים המומלצים על ידכם מומלץ בדרך כלל לשלבו בנפחים של GB120-240 /GB 128-256,

עם דיסק קשיח בנפח של TERA1 ומעלה, במגמה שישמש כ SYSTEM DISK, בעוד שהדיסק הקשיח ישמש כ DATA DISK.

אם איני מתכוונת לשמור כמויות אדירות של DATA, האם לא עדיף להשתמש בדיסק ה SSD בנפח של GB480 / 512 שישמש ל 2 המטרות? עובדה היא שעד היום הסתדרתי עם 40GB.

(מה שהפריע לי יותר זה דווקא הזכרון המוגבל של1.5GB ).

מן הסתם, עד שהוא יתמלא, מחירי הכוננים האלה ירד, ואוכל להוסיף כונן נוסף כזה, וגם אם אמלא אותו בטרם ירדו המחירים, אוכל תמיד להוסיף כונן לדיסק קשיח רגיל.

הבעיה שלי היא, שבגלל מחירו הגבוה כיום, החלטה לשלבו במפרט, עלולה לאלץ אותי להוריד את רמתם של יתר הרכיבים במפרט אם ארצה לעמוד במגבלה תקציבית כלשהי, בעוד שאני, כאמור, מעוניינת שהמפרט יוותר מעודכן בעשר השנים הבאות, (או לפחות בחמש), ואיני מעוניינת להתעסק בשדרוג של המחשב או בהחלפתו במהלך תקופה זו.

בכוונה לא ציינתי מגבלה תקציבית, כי השאלה היא בעצם עקרונית.

אז מה אומר הצוות?

פורסם

אין עם זה בעיה, אבל עליך לזכור - מידע על SSD - לא ניתן לשחזור.

הכונן מת, נפגם, קרה משהו - אין לך הרבה דרכים לשחזר אותו ביעילות ורוב המעבדות לא ידעו איך להתמודד או שזה יהיה מאוד יקר.

תמיד אני ממליץ HDD נפרד למידע חשוב. הם יותר עמידים ויש בהם יותר מקום, והם כל כך זולים שחבל לא לקנות. (260 שקל לטרה)

ותתפלא, אני פעם לא הייתה לי בעיה עם ה-80GB של המחשב שלי, והיום אחרי שיש לי כונן 3TB, בלי להרגיש מילאתי חצי

פורסם
  • מחבר

לפי מה שקראתי, הכוננים האלה אמורים להיות לא רק יותר מהירים, אלא גם יותר אמינים מכונני הדיסקים הקשיחים.

פורסם

מפרט לא ישאר מעודכן 10 שנים כמה כסף שלא תשקיעי, וגם לא 5.

תמלאי את השאלון שנמצא בחוקי הפורום בנעוץ

בנוסף, כמויות עצומות של מידע לא בדיוק מסתדר עם 40GB, היום אנשים נחנקים גם עם 1TB

פורסם
לפי מה שקראתי, הכוננים האלה אמורים להיות לא רק יותר מהירים, אלא גם יותר אמינים מכונני הדיסקים הקשיחים.

נכון אבל אם קרה כשל הלך הכל.

בניגוד לכוננים מגנטיים שהמידע נשמר(כקוטביות מגנטית) גם אחרי כשל אלקטרוני.

בכל מקרה הכי מומלץ SSD לעבודה שוטפת ו-HDD לגיבוי.

ככה מרוויחים מכל הצדדים.

פורסם

אין שום בעיה במה שהצאת, הרכבתי מחשבים עם דיסק ssd בודד למי שלא צריך הרבה אחסון. צריך לדאוג לגבות בלי קשר לסוג הדיסק, מי שסומך על יכולת שיחזור של דיסק רגיל או אמינות של ssd במקום גיבוי חמור. (לא מתווכח על הצד הטכני שנכתב בדיון).

נערך על-ידי none77

פורסם

ככה מרוויחים מכל הצדדים.

זה בדיוק מה שגם אני הייתי ממליץ. הדיסק לגיבוי יכול להיות גם חיצוני, שמחברים אותו רק מידי פעם. למרות שבמחשב נייח שאין בו הגבלת מקום, מאוד נחמד יכול להיות לחבר אותו כדיסק פנימי ולהגדיר גיבוי אוטמוטי "שגר ושכח" מהSSD הראשי אליו. אין כאב ראש והתעסקות, והגיבוי תמיד עדכני.
פורסם

וגם חשוב לציין שלא הכל באמת צריך לשבת על איחסון מהיר. תוכן שלא דורש ביצועים אפשר להשאיר על דיסק קשיח.

פורסם

אמנם ההיענות כאן רבה אך שאלת הכוננים הקשיחים אינה מתאימה לפורום זה (יש פורום כוננים קשיחים במיוחד בשביל זה...)

עסקננו כאן בהרכבת מחשב חדש אם אינני טועה, אך אין שום דרישה למחשב מסוים מלבד דיסק SSD. אנא למלא טופס . .

פורסם
  • מחבר

השאלה אינה מתייחסת לנתונים טכניים של ה SSD אלא היא שאלת עלות/תועלת האם כדאי לשלב כונן זה במפרט, באיזה גודל, וכן האם ככונן יחיד או בשילוב עם כונן דיסק קשיח. לא ביקשתי מפרט לכן לא מילאתי טופס. השאלה נשאלה בהקשר למפרט שברצוני להרכיב, ואת הנתונים הרלוונטיים סיפקתי בשאלה. לכן שאלתי אותה בפורום זה ולא בפורום כוננים קשיחים. התשובות שאני מקבלת, לעומת זאת, עוסקות דווקא יותר בהבטים טכניים ופחות בשאלת עלות/תועלת.

נערך על-ידי yuditm
התשובה הקודמת הייתה מיועדת למישהו אחר ובטעות נכנסה לכאן

פורסם

אין בעיה כונן ssd בודד. אם המידע בו חשוב לך צריך לגבות בכל מקרה בלי קשר לסוג הכונן.

עבור כונן גיבוי מומלץ דיסק רגיל.

זהו.

פורסם
  • מחבר

מפרט לא ישאר מעודכן 10 שנים כמה כסף שלא תשקיעי, וגם לא 5.

תמלאי את השאלון שנמצא בחוקי הפורום בנעוץ

בנוסף, כמויות עצומות של מידע לא בדיוק מסתדר עם 40GB, היום אנשים נחנקים גם עם 1TB

לא הבנתי את התשובה.

כתבתי שאיני נוהגת לשמור כמויות עצומות של מידע, ולכן הסתדרתי עם 40GB. מה לא בסדר עם זה?

אם יש אנשים שנחנקים עם 1TB , אז אני לא אחת מהם.

באשר לטופס, כאשר ארצה מפרט – אמלא אותו. בינתיים, אני שואלת שאלה עקרונית, שתעזור לי להחליט לגבי המפרט, בין אם בכוחות עצמי, ובין אם אבקש המלצה מכם

- - - תגובה אוחדה: - - -

אין שום בעיה במה שהצאת, הרכבתי מחשבים עם דיסק ssd בודד למי שלא צריך הרבה אחסון. צריך לדאוג לגבות בלי קשר לסוג הדיסק, מי שסומך על יכולת שיחזור של דיסק רגיל או אמינות של ssd במקום גיבוי חמור. (לא מתווכח על הצד הטכני שנכתב בדיון).

לגבות או לא, זו החלטה אינדיבידואלית, שלא קשורה לשאלה ששאלתי. אני אישית לא מגבה, ולא מפני שאני סומכת על יכולת השחזור של הדיסק הקשיח, אלא מפני שהחומר לא כזה חשוב. אם הייתי בנק לדוגמא, מובן שהגישה שלי הייתה שונה. לכן גם לא מרתיע אותי שאת ה SSD לא ניתן לשחזר.

נכון אבל אם קרה כשל הלך הכל.

בניגוד לכוננים מגנטיים שהמידע נשמר(כקוטביות מגנטית) גם אחרי כשל אלקטרוני.

אם היה הולך לי דיסק, לא הייתי עושה שמיניות באוויר כדי לשחזרו, גם אם זה היה דיסק קשיח רגיל.

כי החומר הוא לא כזה חשוב. זה לא עבודה לצורך פרנסה או לימודים שהשקעתי בהם חודשים.

השאלה היא לגבי התדירות שדבר כזה קורה ל SDD בהשוואה לכונן רגיל.

ככה מרוויחים מכל הצדדים.

זה נשמע לי כמו מנטרה שמישהו הגה וכולם חוזרים עליה בלי לחשוב פעמיים האם זה באמת נכון.

לכן גם לא ביקשתי מפרט. כי ידעתי שאקבל אוטומטית את התשובה הזאת, לפי מפרטים מומלצים אחרים שקראתי, ואני רציתי דווקא לאתגר אתכם לחשוב ספציפית על השאלה הזו.

האם כולם מגבים? אני מוכנה להתערב שרק חלק קטן מן האנשים מגבה.

אז אם מישהו לא מאחסן הרבה וגם לא מגבה, בשביל מה הוא צריך את ה HDD?

נערך על-ידי yuditm

פורסם

במקרה שלי כשאני מגבה זה בענן(Microsoft OneDrive/Google Drive...) אבל גם לא כמות מידע מטורפת ואם מישהו לא מאחסן הרבה אז אולי הוא צריך את הדיסק קשיח שיהיה לו מקום למשחקים ששוקלים לא מעט היום או סדרות וסרטים באיכות גבוהה, ואלו לא ממש דברים שצריך לגבות.

פורסם

אחרי שקצת חידדת, אענה לך באופן ישיר לשאלתך: כן,

רכישת כונן SSD בודד עבור מערכת ההפעלה ואחסון מידע יחדיו (בנפחים קטנים כפי שציינת) הוא רעיון לא בכלל שישרת אותך נאמנה.

במקרה שלך אפילו הייתי מוותר על 512 GB שכנראה לא יהיו בשימוש לעולם ומסתפק בכונן SSD בנפח 256 בלבד (מה שאגב קורה ומומלץ היום בקרב ניידים)

ובכל זאת? אני עדיין נוטה לחשוב שאין כל קשר בין השאלה התכנית שנשאלה הנוגעת 'למהותו של כונן פלאש' לבין מפרט מחשב שלא נמצא עמנו כאן,

לכן סביר שהיית מקבלת תשובה ממוקדת יותר בפורום המתאים מאשר כאן . חפיף

פורסם
השאלה אינה מתייחסת לנתונים טכניים של ה SSD אלא היא שאלת עלות/תועלת האם כדאי לשלב כונן זה במפרט, באיזה גודל, וכן האם ככונן יחיד או בשילוב עם כונן דיסק קשיח.
כן, כדאי. הוא מזרז את העבודה הכללית עם המחשב.

באיזה גודל? בגודל שאת צריכה ותלוי בתקציב שאת מעמידה לעניין זה.

בשילוב עם כונן קשיח? בשביל מה? מה הקשיח ייתן לך? לפי דברייך, את לא זקוקה לאחסון הנוסף ואת לא מתכוונת להשתמש בו לגיבוי, אז למה?

לא ביקשתי מפרט לכן לא מילאתי טופס. השאלה נשאלה בהקשר למפרט שברצוני להרכיב, ואת הנתונים הרלוונטיים סיפקתי בשאלה. לכן שאלתי אותה בפורום זה ולא בפורום כוננים קשיחים.
וזו הייתה הטעות שלך. בזה ששאלת פה, בלבלת את האנשים, כי בפורום הזה שואלים לגבי מחשבים שלמים. זה לא משנה שזה "בהקשר" למשהו שאת רוצה להרכיב. הרי אם היית רוצה לקנות מחשב כדי לכתוב עליו ספרים, בכל זאת היית מתייעצת בפורום מחשבים ולא בפורום סופרים. בסופו של דבר שאלת שאלה ספציפית על אחסון, ולכן מוטב היה שהיית שואלת אותה בפורום אחסון. כך היית מקבלת תשובות יותר ממוקדות, כמו שכבר אמר furyanaor.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים