עבור לתוכן

ת'רד בחירות 2015

Featured Replies

פורסם

כן ואז הם רושמים את המיסים על העסק שלהם ומקבלים החזרים. מה תעשה? תבטל את ההחזרים על המס לבעליי עסקים?

מס על ירושה? איך בדיוק תעשה מס על ירושה? תתן למדינה להציץ לכל אחד בחשבון בנק הפרטי שלו? בעיה לפתוח חשבון בנק משותף? או שאני לא מבין איך ירושה עובדת.

• תגובות 1.2k
  • צפיות 642.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אם היום דירת 100 מטר בסטנדרט x בשכונה y עולה 1.5-1.6 מליון. יבוא השמאי הממשלתי ויגיד שבאיזור הזה יש הטבה רק עד מחיר של 1.55 מליון. הקבלן לא ימכור ביותר כי הוא ירצה למשוך עוד אוכלוסיות - אותו זוג יקבל הטבה של 1.55*18%

אם הקבלן ימכור ב1.7 - אף אחד לא יקבל הטבה אז לא יהיה גידול בביקושים.

אני חושב שאתה עדיין מפספס פה נקודה או שתיים.

נאמר אפילו שזה יעבוד לך יופי על הדירה של ה1.55 (למרות שאם יש מספיק ביקוש - אז הקבלן ימצא גם אנשים שיקנו ב1.7, גם בלי הטבה. ואם לא הקבלן הזה - אז הקבלן הבא).

מה עם הדירה שמתחת למחיר המקסימלי? נאמר, דירה של 1.2? היום הקבלן מוכר אותה ב1.2 כי זו נקודת שיווי משקל מבחינתו שתאפשר לו למכור את הכמות שהוא רוצה בקצב שהוא רוצה. עכשיו פתאום לחלק מהרוכשים יש תקציב גדול יותר לדירה, אז (בלי לחשוב על זה אפילו רציונלית) הם אולי מוכנים לשלם יותר? ואז אם מחיר הדירה יעלה קצת, עדיין תישמר רמת הביקוש הנדרשת. והופ - הנה עלייה במחירי הדירות. או שמעצם זה שהכנסת יותר אנשים למעגל הקונים, שקודם לא היו מתחרים, תיגרם עלייה הדרגתית במחירים. אז זה לא ישפיע על המכרז הזה, אבל במכרז הבא כבר כן, ואותו שמאי ממשלתי יצטרך לעדכן את המחיר בהתאם, ושוב חוזר חלילה.

לא עוזר לך שבנית מנגנון פיקוח, האפקט קיים כאילו סתם נתת כסף ישירות לזכאים.

כמובן, אתה יכול לומר שאפשר לפלח עוד ועוד, ולהגדיר מחיר מקסימום לכל סוג דירה, כלומר מעשית - להכניס את השוק לפיקוח ממשלתי. אז בסדר - אפשר לעשות את זה. לא בטוח שזה יהיה יעיל, אבל זה אפשרי. אבל זה רחוק מלהיות סתם "חוק מעמ אפס", ובספק שזו הייתה כוונת המשורר שניסח את החוק.

אבל אני יודע להעריך אדם שנלחם על דברים, גם אם אלו שנכשלו בדיוק באותו נושא אומרים לו שהוא טועה :)

שמע, אפשר לסובב כמעט כל דבר לכיוון שאתה רוצה. אם אתה מראש משוכנע בצדקתו / נכונות דרכו של לפיד, אתה תראה את המאבק על מע"מ 0 באור חיובי. באותה דרך אפשר להעריך את ביבי על התעקשותו לנאום בקונגרס, על אף כל אלה שאמרו לו זה מיותר ואף מזיק (בלי להיכנס לדיון מה נכון). אבל מי שמראש צבע את ביבי בצבעים רעים, ייראה בכל דבר וגם בזה משהו שלילי.

אני חושב שבשתי הדוגמאות היחס א-פריורי לאדם עיצב את התפיסה לגבי נכונות המהלך בקרב מרבית האנשים.

ואני בטוח שגם אני וגם אתה מסכימים שצריך להילחם את המלחמות הנכונות, אנחנו רק לא תמיד מסכימים מהן. :)

פורסם
כן ואז הם רושמים את המיסים על העסק שלהם ומקבלים החזרים. מה תעשה? תבטל את ההחזרים על המס לבעליי עסקים?

מס על ירושה? איך בדיוק תעשה מס על ירושה? תתן למדינה להציץ לכל אחד בחשבון בנק הפרטי שלו? בעיה לפתוח חשבון בנק משותף? או שאני לא מבין איך ירושה עובדת.

האמת היא - זה נשמע כאילו אתה באמת לא יודע איך שום דבר עובד.

כאילו אי אפשר לראות על מה ולמה העסק הוציא כספים, ואז להחליט האם זה מוצדק או לא. כאילו לא עושים את זה יום-יום כבר עכשיו.

ירושה היא מצב שבו רכוש שהיה רשום על שם המנוח נרשם על השם היורש. זו פרוצדורה מוגדרת היטב שאין שום בעיה לעקוב אחריה.

"תיתן למדינה להציץ בחשבון הבנק הפרטי של כל אחד"? אתה באמת חושב שהיום המדינה לא יכולה לעשות את זה?

אתה לא מודע לכך שבמדינות אחרות (למשל, ארה"ב) יש מס על ירושה? אם אפשר לנהל את זה בקרב 300 מיליון אמריקאים, אפשר לנהל את זה בקרב 8 מיליון ישראלים. אפילו שהישראלים יותר תחמנים. :)

נערך על-ידי QttP

פורסם

+ גם בישראל היה קיים בעבר מס ירושה

פורסם

כל מנגנון פיקוח בנושאים האלה דינו להיכשל זו מדינת הקומבינות.

בנוסף המדינה אף פעם לא טרחה לעבוד קשה בשביל כסף אלה תמיד חיפשה את הפתרון הקל.

דוגמאות: כמה כסף יש בשוק השחור? על כמה כסף לא נגבה מס?

המדינה לא עובדת מספיק קשה כדי לגבות את הכסף הזה היא מעדיפה להעלות את המס על הדלק, בלו, כדי לסתום את החור בתקציב כי זה הרבה יותר פשוט.

בעבר ניתנה הטבה לטנדרונים וג'יפים. מה עשו כל מני עו"ד תחמנים? קנו ג'יפים ונהנו מההטבה.

מה עשתה המדינה בתגובה? ביטלה את כל ההטבות, ואז אותו בעל מפעל/טכנאי מזגנים/עצמאי נדפק.

המדינה הזו היא מדינה של תחמנים וקומבינטורים שמנצלים כל פירצה קטנה בחוק בשביל להרוויח, אבל עושים זאת בצורה מוגזמת. האמת אי אפשר להאשים אותם הרי המדינה שולחת יד לכל דבר אז למה לא לדפוק אותה בחזרה?

סוג של ביצה ותרנגולת.

בכל מקרה הנקודה היא שאין למדינה את היכולת או האינטרס להשקיע משאבים כל כך גדולים בפיקוח על שוק שיצא משליטה. היא לא עשתה את זה/הצליחה בזה במקרים אחרים ופשוטים ובטח שלא תצליח עכשיו במקרה כל כך מסובך.

הפתרון היחיד הוא לחכות X שנים עד לירידת מחירי הדיור עקב משבר/מלחמה/אנה ערף או להגדיל משמעותית את ההיצע תחת פיקוח.

יש למדינה דווקא הזדמנות ליישב את הפריפריה הבעיה שהמדינה חמדנית, והבעיה שהמדינה עובדת לאט ובצורה מטופשת.

למה קרקע בבאר שבע עולה כסף? חלק קרקע חינם עם הבטחה לדירת 4 חדרים ב600 אלף שקל, ואם קבלנים ישראלים לא יסכימו תביא סינים. תדאג לרכבת של 30 דקות מבש לתל אביב בתדירות גבוהה, ותראה נהירה של אנשים לנגב.

גם בירוחם פתאום קרקע התחילה להיות יקרה. סבתא שלי גרה שם ואני באמת לא מבין למה. הקימו שכונה חדשה צמודה על איזה גבעה. אבל יש מסביב עוד ים גבעות מדבריות ריקות.

פשוט שוק שמתנהל בצורה על גבול המאפיה.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

ירוחם התייקרה בגלל שהיא המקום הכי קרוב לעיר הבהד"ים. ברגע שידאגו שם למקומות בילוי וחינוך רציניים אנשים ישכחו שהיא אי פעם הייתה עיירת פיתוח.

בקשר לבניה - יש צורך להרבות את היצע הדירות. הבעיה היא שהקבלנים מעדיפים לבנות בקצב שנוח להם למכור את הדירות (במחיר מקסימלי מבחינתם כמובן). יש צורך בעידוד קבלנים קטנים ובינוניים לבנות בקצב מהיר יותר מהקיים. בנוסף ניתן לשווק קרקעות עם "תאריך תפוגה" שאחריו הקבלן ישלם קנס מכובד או אפילו יחזיר את האדמות למדינה לשיווק מחדש. כך ניתן לוודא שקרקע שמשוחררת לבניה תגיע בהקדם לצרכנים ולא תעוכב שנים כמו היום.

פורסם

אני הייתי מוסיף עוד סנקציות לתאריך תפוגה - למשל קנס על כל חודש שמגרש ששווק יושב ריק ולא בעבודה, למשל מניעת אפשרות להשתתף במכרזים לקבלנים שמשתתפים ב"קרטל המכסות" של הדירות.

ואם כל זה לא יעזור, אז הייתי מאפשר לחברות בחו"ל להשתתף פה במכרזים, זה בטוח יתמרץ את הקבלנים.

פורסם

ag43 הבעיה בירוחם ובכלל בנגב היא שיש שם אינסוף שטח. הגבעה שהקימו עליה את השכונה החדשה מוקפת בעוד 10 גבעות דומות. אז למה הקרקע עולה כסף?

המדינה מספסרת בקרקעות ששייכות לכולנו, ועד שלא התחלף התקליט הזה יהיה קשה לפתור את הבעיות.

לגבי הקבלנים בארץ צריך להציב להם עובדות. קל מאוד לחשב כמה עולה לבנות, יש לזה אפילו מדד שמתעדכן. אם עולה לבנות x אז קובעים לקבלן שהוא מקבל את הקרקע ומוכר בy תוך פרק זמן z לא מתאים לך? נביא סיני. אלו תנאי המכרז. זה צריך לקרות במסות מספיק גדולות כדי שזה ישפיע.

פורסם

זה עולה מהסיבה הפשוטה שהדירות בכל הארץ עולות אז הן גוררות את השאר איתן.

פורסם

תפריד בין מחיר הקרקע למחיר הדירה. מחיר הקרקע נקבע ע"י המדינה. המדינה יכולה לתמחר את הקרקע כאפס.

עכשיו באיזורים מבוססים בהם אין קרקע אני מבין למה הקרקע יקרה, אבל באיזורים בהם יש קרקע בלי הגבלה ויש למדינה אינטרס לישב אותם לא מבין למה המדינה מספסרת בקרקעות.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

מה גורם לך לחשוב שמחיר הקרקע הוא הגורם למחיר היקר שם?

פורסם

מחיר הקרקע והספסרות.

אם מגרש שם עולה 200 אלף שקל נניח זו בושה.

אם יש ביקוש גבוה אבל לא מפשירים גם את הגבעה ממול אז מובילים לעליית מחירים, ושוב היא מלאכותית לגמרי כי אין שום בעיה להקים עוד שכונה.

פורסם

המחירים עולים כי כמו בכל הארץ אין סיבה שהם ירדו. אם היו מורידים רק את מחיר הקרקע בלי לטפל בכשלים האחרים מחירי הדירות שם היו נשארים בדיוק אותו דבר והרווח היה הולך לכיס הקבלן.

פורסם

מה יהיה עם הח"כים האלו?

מרוב ספינים השתבשה עליהם דעתם:

נתניהו - "לפיד שותף טבעי" (התכוון לליברמן)

הרצוג - "אשמור על נתניהו מאוחדת"

ואיילת שקד ששברה את השיא - "כל מי שדואג לארץ ישראל שיצביע ליכוד"

מעניין מה תהיה השפעת הספין האחרון של נתניהו מול כחלון. באמת מזמן הוא לא קיבל הבטחה מביבי :)

נערך על-ידי omrij

פורסם

זה מה שקורה כשמתעסקים עם הקשקושים לתקשורת ולא בנושאים החשובים באמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים