עבור לתוכן

מסתמן שה- GTX970 סובל מבעיות גישה ל VRAM

Featured Replies

פורסם

ביצעתי את הבדיקה (GTX970) ואכן יש 2 נפילות - אחת החל מ-3 ג'יגה, ואחד קיצונית יותר בקרבה ל-3.5 ג'יגה.

מה שכן, עד כה לא הרגשתי שום הגבלה בגיימינג, וגם לא ראיתי שום בנצ'מרקים (כולל בנצ'מרקים ב-4K) שמראים צניחת פריימים קיצונית במשחקים.

כך או כך, גם אם יש כזאת, ומישהו צריך לרכוש כרטיס מסך בזה הרגע, כך או כך אין אלטרנטיבות טובות יותר.

פורסם

יש תחושה שזה קשור לדחיסה ש"מגדילה" רוחב הפס.

פורסם
  • מחבר

לא יודע מה זה הכלי בדיקה הזה, ראיתי אנשים שבדקו עם התוכנה של MSI וכל מני כלים אחרים שכוללים יותר מחלון דוס שאף אחד לא יודע מה עומד מאחוריו. חוץ מזה יכול להיות שזה משהו ש NVIDIA עשו גם בעבר ורק עכשיו "תפסו" אותם. גם עד לא מזמן כרטיסים של NVIDIA לא הציגו RGB מלא אם השתמשת ב HDMI ולהשתמש בכרטיס מסך שלהם בלינוקס זה בכלל אסון, התקנה של הדרייבר הרבה פעמים שוברת את הממשק הגרפי...

אף אחד לא אומר לעבור ל AMD, זה לא שלהם אין דברים כאלה, ל CFX היו מלא בעיות ועבר הרבה זמן (שנים!) עד ששחררו מבחני ביצועים שהראו את הבעיה עם זמני הפריימים (והיום במשחקים שהם לא DX9 הרבה פעמים CFX עובד טוב יותר מ SLI). שלא לדבר על הבאגים שהם לא סדרו, מסכים כחולים שקשורים לפלאש, mouse cursor corruption, מסכים כחולים מעדכוני דרייברים ועוד כל מיני דברים שהיו אמורים לסדר לפני שנתיים ויותר.

בסופו של דבר קונים מה שמתאים, אם אני אקנה מחשב חדש כנראה שיהיה בו כרטיס מסך של NVIDIA (כרגע יש לי AMD) בלי קשר לכמה בעיות כאלה יהיו להם, לשחק DOTA 2 עם כרטיס של AMD זה כאב ראש (הסמן של העכבר נדפק כל הזמן) וכניראה שהמחשב הבא שלי יהיה SFF אז יחס FPS/WATT יחסית חשוב. זה לא מונע ממני לנגח את NVIDIA על זה שהם חיפפו וחשבו שאף אחד לא יעלה על זה.

פורסם
יש תחושה שזה קשור לדחיסה ש"מגדילה" רוחב הפס.

אני איתך בתחושה. למקסוול כבר דור שלישי של ה delta color compression, שמוריד את דרישות רוחב הפס של NVIDIA בכ-25% מעבר לדור הקפלר.

זה לא סוד, הם בעצמם מתגאים ביעילות טכנולוגית הדחיסה שלהם. זה בטוח מקצץ להם ים עלויות.

מצד שני הדחיסה הזאת מאבדת משמעות באפליקציות HPC צמאות לרוחב פס ונראה שכאן בעיקר נמצא ה-tradeoff. אך אל דאגה, בדיוק בשביל זה הם מוכרים מאיצי Tesla יוקרתיים.

פורסם
ביצעתי את הבדיקה (GTX970) ואכן יש 2 נפילות - אחת החל מ-3 ג'יגה, ואחד קיצונית יותר בקרבה ל-3.5 ג'יגה.

מה שכן, עד כה לא הרגשתי שום הגבלה בגיימינג, וגם לא ראיתי שום בנצ'מרקים (כולל בנצ'מרקים ב-4K) שמראים צניחת פריימים קיצונית במשחקים.

כך או כך, גם אם יש כזאת, ומישהו צריך לרכוש כרטיס מסך בזה הרגע, כך או כך אין אלטרנטיבות טובות יותר.

יש מצב שתבדוק את זה במשחק שצמא מאוד לזיכרון גראפי? נניח shadow of mordor. פעם אחת עם הגדרות שצורכות עד 3 ג'יגה ופעם אחת הגדרות שיצרכו 3.5 ותבדוק את ההפרש בפריימים האם הוא גבוה או משהו יותר מתקבל על הדעת?

פורסם

איזה קרנבל נהדר זה יוצר.

מחכה לראות השוואות בין כל הכרטיסים המלאים לבין "הגרסאות החתוכות" (cut-down)

ויותר מכך לראות את התופעה בעיניים ולא במבחנים סינטטיים שכל עוד הם עומדים רק בפני עצמם הם חסרי משמעות.

מתחושת בטן ושיטוט בפורומים השונים באנגלית נראה הגיוני ש"באג הקצאת הזיכרון" יתקיים בכל "כרטיס חתוך" (970, 770, 290, 280 וכו') אז איך רק עכשיו זה מתגלה?

אולי זה היה קיים אבל ההשפעה הייתה מזערית כל כך שאף אחד לא שם לב ובהמשך לנאמר פה יתכן שהדחיסה היעילה של מקסוול גורמת לאפקט המזערי להיות יותר משמעותי ובעצם חוזרת כמו בומרנג.

קשה לי לראות איך Nvidia יוצאת מהאירוע הזה במצב יותר טוב משנכנסה.

בטח יהיו לא מעט בעלי 970 שירגישו מרומים\מאוכזבים\נדפקים אם לא ימצא פתרון מעשי, גם אם הם בכלל לא חווה בעיה עד עכשיו.

כי בעצם "יש מספרים שמראים שיש בעיה, אז לכרטיס יש בעיה וגם אם אני לא מרגיש בה זה פוגע בי". ישבור להם את קונספצית "970 המושלם".

נראה איך זה יתגלגל אבל לדעתי כרגע, מי שרוצה FHD אוברקיל או 1440 - 970 הוא הבחירה הראשונה בפער גדול מהאופציות האחרות.

מצב מעניין:

- אולי הבעיה הזו ב 970 תתן בוסט מכירות ל 960, כי בסוף עדיף SLI960 מכרטיס 970 "שבור"...

- AMD יכולים לנסות לנצל את הבלגן ולהכות שהברזל חם עם כרטיס שישירות מתחרה ב 970

- Nvidia תשחרר את הכרטיס המתווך בין 690 ל 970 מהר מהמתוכנן

- ירידת מחירים ויד2 של 970 בשלב מאוד מוקדם בחיים שלו

פורסם

שימו לב לפתיל הבא:

http://forum.notebookreview.com/gaming-software-graphics-cards/769854-check-whether-your-card-can-use-all-its-vram.html

יש שם מידע רב ובנצ' להורדה לבדיקת רוחב הפס בכל תפוסת זכרון.

משתמשים מדווחים שכל גרסאות ה-9XXM (מובייל) סובלים מאותה תופעה. אפילו ה-980M.

אצלי 880M (קפלר) יש גם ירידה בחצי ג'יגה האחרונים. (אבל פחות אכפת לי כי יש לי 8).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים