עבור לתוכן

האם Zalman באמת נמצאת בדרך לפשיטת רגל?

Featured Replies

• תגובות 34
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם הבנקים ידרשו פירעון מיידי של ההלוואות (כתוצאה מאי עמידה בקווננטים) זה נראה רע :(

פורסם

כתבה על ZALMAN עם תמונת ענק של קירור שבכלל מיוצר על ידי Tt...

תמיד יש אפשרות שחברה אחרת תקנה אותם, לפי מה שאומרים ZALMAN לא היו מודעים שמנצלים את המותג בשביל דיווחים כוזבים.

פורסם

מי בכלל צריך את כל החברות האלה שמייצרות קירורים למעבד? מה אנחנו בשנת 2001 ?

כולה מאוורר.

אינטל/AMD צריכות ליצור 2 גירסאות של גופי קירור "סטוק" שאפשריות לקניה בנפרד - גירסה אחת עם מאוורר חזק וגירסה שניה עם מאוורר שקט. שכל אחד יבחר מה שהוא מעדיף.

באותו רגע - לכל החברות האלה שכל מה שהן עושות זה לייצור גופי קרור - אין יותר זכות קיום...

פורסם

נראה לי שלמחלקות הr&d של אינטל יש דברים יותר טובים לעשות :)

פורסם

כולה מאוורר מסריח, והיא במילא מייצרת כבר גופי קירור OEM למקרה ששכחת (או לוקחת מוצר קיים של חברה אחרת, זה לא משנה זה אותו דבר).

היא בסך הכל צריכה לייצר 2 גירסאות במקום רק 1, זה לא שהיא לא עושה דברים דומים כבר במעבדים עצמם.. (גירסת K למשל, אז שיעשו גם "גירסת K" לגוף הקירור).

ל-90% מהאנשים קירור הסטוק שיש כבר היום הוא מספיק, וזאת בדיוק הסיבה שהחברות המוזרות האלה שלא עושות שום דבר חוץ מגופי קירור נמצאות בקשיים.

יש עוד 9% אחרים שמחפשים פתרונות שקטים באופן קיצוני, ועוד 1% חסרי חיים מסכנים שעושים אוברקלוק בשנת 2014... אפילו בכל השוק הגלובלי העולמי זה כנראה לא מספיק בשביל להחזיק חברה שלמה שכל מה שהיא עושה זה לייצר מאוורר.

פורסם

זה לא רק עניין של שקט, גם בגוף קירור שיהיה יעיל טרמית צריך להשקיע בפיתוח

הבעיה היא שהם בגודל של טנק :)

פורסם

אבל שוב - אינטל גם ככה כבר מייצרת (או קונה OEM ומוכרת תחת המותג שלה) גופי קירור סטוק - והם מכסים 90% מהשוק.

אני רק אומר שביום שאינטל תחליט לפצל את זה לשתי גירסאות - אחת עם מאוורר חזק יותר (ורועש יותר באופן טבעי) ואחת עם מאוורר חלש יותר למי שלא מעניין אותו קישקושי ביצים של אוברקלוק - אז לחברות היעודיות האלה כמו זלמן אפילו ה-10% הזה של השוק כבר יעלם.

פורסם
אני רק אומר שביום שאינטל תחליט לפצל את זה לשתי גירסאות - אחת עם מאוורר חזק יותר (ורועש יותר באופן טבעי) ואחת עם מאוורר חלש יותר למי שלא מעניין אותו קישקושי ביצים של אוברקלוק - אז לחברות היעודיות האלה כמו זלמן אפילו ה-10% הזה של השוק כבר יעלם.
אני מעדיף מאוורר חזק ושקט. תתקשר בבקשה לאינטל ותבקש שיעשו 3 גרסאות ולא 2. :)
פורסם

אני יודע שזה קשה לך אבל תנסה לא להיות חכמולוג.

הגירסה השקטה היא הכי חזקה שאפשר במסגרת מגבלות הרעש. הגירסה החזקה היא הכי שקטה שאפשר במסגרת מגבלות העוצמה.

פורסם

אז אולי נוטקאה תתקשר אליך ותקבל את המתכון?!

הם עובדים עליו שנים..

ובכלל אני בעד גם לייצר שני מעבדים אחד חזק ואחד זול, שני מסכים אחד גדול ואחד עם כוונון וכו'

במילים פשוטות החברות מאתגרות את עצמם כל הזמן בנסין לשכלל ולשפר את הקירורים שלהם מכל בחינה. ורואים שיפור, זאת עובדה. ההבדל בין הפירמות והדגמים גדול וכך גם רמות המחירים. פליז תקרא קצת אינפורמציה באינטרנט (אין לך במקרה אתר מחשבים).

פורסם

אוף, אלוהים, בבקשה תסביר לי למה יש אנשים דבילים בעולם?

פורסם

בהמשך ל5 ול TIM BORODIN, בימים שלנו הOC הוא כזה לא משמעותי. אני רואה אנשים מתוסכלים והזויים שבשביל לייצב עוד 200-300MHZ על המעבד הם מבזבבזים חודש ויותר מחייהם!....... (ובסוף זה בכלל קשור למעבד ולהנדסה והייצור שלו ולא להגדרות או מערכת הקירור).

רציתי גם אני להשיג OC מה DEVIL CANYON... אבל זה פשוט חסר כל טעם!

פורסם
  • מחבר

עולם הקירור היום במצב טוב יותר מתמיד מבחינת פיתוחים טכנולוגיים ונגישות.

קירורים היום לא קיימים רק בשביל אוברקלוק, אלא גם בשביל שקט ותנאים קשים.

זה נכון שאינטל מייצרת קירורים שעונים בקושי על פליטת החום של מעבדיהם החדשים, אבל היא משאירה המון מקום לאנשים שמעדיפים יותר שקט בעיקר.

לגבי כדאיותו של אוברקלוק וכמה הוא מהווה משמעות היום...

אין ספק שב-2014 אוברקלוקינג למעבדים הוא בעל חשיבות ויכולת נמוכה ממה שהיה לפני כמה שנים, ועל זה אין ויכוח. אבל אסור לשכוח את ההסטוריה וההשפעה של האוברקלוקינג על viability.

יש ברשותי כאן את ה-Q6600 מ-2006 ואת ה-I5 760 מ-2010.

קשה להתווכח על זה שה-Q6600 הוא המעבד השריד ביותר של אינטל לדורותיו. בזכות המהרה שמשפרת רוחבית יכולת של 4 ליבות, המהרה קלה לביצוע של המעבד מ-2400 ל-3300 מגה-הרץ (חיזוק של בערך 35%) מאפשרת שימוש בו אפילו למטרות מודרניות לא פשוטות. להזכיר, זה מעבד בן כמעט 8 שנים.

ה-i5 760 הולך בדרכו של ה-Q6600 והולך לשרת אותי או מי שהמעבד הזה יעבור אליו לשנים הקרובות גם כן במטרות לא פשוטות הודות לתוספת ביצועים של עשרות אחוזים באוברקלוק.

זה לא היה אפשרי אם הייתי משתמש בקירורי סטוק של אינטל בלבד, ואם האפשרות לאוברקלוק לא הייתה קיימת.

גם החיזוק שאפשר לתת למעבדים יותר מודרניים כמו ה-2500K וה-3570K משאיר אותם במשחק. אם אפשר להוסיף 25%, אז למה לא? זה יכול להחליק את מעט הקשיים שיכולים לבוא על מעבדים כאלה בעתיד ולגרום להם להיות שימושיים עוד קצת.

פורסם
אוף, אלוהים, בבקשה תסביר לי למה יש אנשים דבילים בעולם?

בדיוק מה שעולה לי בראש כשאני קורא את התגובות שלך בדיון הזה.

אני אנסה לכתוב תגובה הגיונית ומובנת אבל די ברור לי שאתה לא תקרא ותתלהם, נו מילא.

מעבד כמו i5 750\i7 920 או אפילו 2500K

את שני הראשונים אפשר להרים בעזרת לוח טוב ל4GHZ מה שגורם למעבדים האלה לא להיות כזה צוואר בקבוק היום

2500K מתחיל קצת להתיישן אבל ברגע שאתה מרים אותו ל4.5GHZ אתה מקבל מעבד שיותר חזק מכל מעבד מיינסטרים עדכני (כל מעבדי 1150 חוץ מ4790K) .

אותו דבר יהיה נכון גם ל4670K\4690K\4770K - לא היום אבל בעוד שנה שנתיים כשהמעבד כבר לא יסחב האופציה להרים אותו ל4.2GHZ ומעלה תעזור מאוד לשרידות שלו.

אז לסיכום, OC למעבד חדש ועדכני זה מיותר, אבל כאשר יש לך את האופציה המעבד שלך ישרוד הרבה יותר זמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים