עבור לתוכן

מעבד חדש (התלבטות)

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין למה זה עשה POST

רק התחלתי לכתוב את זה... וזה בנתיים דף וחצי

u]Understanding x86/87 modern execution units in a nutshell - By IIB

שלום גבירותי ורבותי. המטרה של מה שאני הולך להראות ולכתוב כאן היא אחת - להסביר ל Ibrow-now

למה האתלון הוא כן מעבד דור-שביעי ולמה הוא קפיצה אדירה מעל הפנטיום 3.

באותו זמן אשמח אם תלמדו משהו על דיאגרמות בלוק ועל יחידות ביצוע של מעבדים.

p3-architecture.jpg

מה שאתם רואים בתמונה שמעליכם הוא דיאגרמת בלוק של מעבד פנטיום 3, הדיאגרמה נמצאת באתר של אינטל באופן חופשי - אבל פה היא מסומתנת בכמה נקודות חשובות.

דיאגרמת בלוק מראה לנו את כל החלקים שמרכיבים מיקרופרוססור במקרה הזה מעבד פנטיום 3.

בצד שמאל שלכם תראו את הבאס - מטרתו היא כמובן לדאוג לשטף מידע מהזיכרון לתוך ה Cache שהוא זיכרון מובנה על המעבד

זיכרון המטמון (Cachce) נמצא בחלק העליון של הדיאגרמה - מסומן בשם Instruction Cache מדובר ב L1 Cache שהוא הזיכרון

הקרוב ביותר לליבת הביצוע והוא המזין שלה.

עם תעקבו אחר הקווים למטה מה instruction Cache תגיעו ל Decoder ה Decoder והוא המפענח של פקודות x86.

איך מופענחים פקודות x86 כבר הסברתי פעם בפורמים של פיסי-פרו

לכן אצטט את עצמי:

שפת X86 היא שפה מורכבת שהפקודות בה באות באורכים שונים.

על כך מעבדי x86 נקראים מעבדי CISC - Complex Instruction Set Computing.

מעבדי X86 כמו הפנטיום או האתלון לא יכולים לבצע פקודה מורכבת (CISC) בתור פקודה אחת עקב האורך השונה של הפקודות והמורכבות שלהם. לכן בכל מעבד יש "רכיב" שנקרא מפענוח - Decoder. הרכיב הזה מפענח פקודות x86 מורכבות לתוך מה שנקרא מיקרו אופים - Micro Ops אשר הם פקודות פשוטות שאינם תלוית אחד בשני וכולם באותו אורך (בדומה לפקודות למעבדי RISC) ומהווים את הפקודות הבסיסיות ביותר שהמעבד באמת "מבין", כל פקודת x86 מתפענחת אל כמה מיקרופ-אפים שמרכיבים את הוראת ה x86 המורכבת.

מיקרו אופים מתבצעים על ידי יחידות הביצוע של המעבד בין השאר:

ALU, STORE/LOAD שהם היחידות הבסיסיות ביותר של המעבד כולל ה ALU שאחראי לאריתמתיקה פשוטה, יחידה אריתמתית.

FADD,FMUL,FSTORE שהם יחידות FPU - Floting Point Unit נקודה צפה.

מיקרו אופים מאופיים הפשוט והבילתי תלוי יכולים להתבצע בכל סדר - Out Of Order (במעבדים מודרניים) ובאופן פראללי על ידי מספר יחידות ביצוע באותו זמן. לכן למעבדים כמו הפנטיום 4 והאתלון יש מספר יחידות ביצוע אשר פועלות במקביל.

למשל אם מעבד CISC מקבל פקודה שלעשות את הכפל 8*4 ואז להוסיף את לתוך תא זיכרון XXXX.

המעבד צריך ליצור 4 מיקרו אופים כדי לחבר את השמניות (8+8+8+8), עוד מיקרו אופן כדי להביא את המספר מתא XXXX בזיכרון ואז עוד מיקרו אופ כדי לחבר את אותו לתוצאה.

בסך הכל 6 מקרו אופים לבצע פקודה אחת... ושפע פעולות ל ALU...

המפענח של הפנטיום 3 למרבה הצער הוא דבר די מטומטם יחסית... הוא יכול לפענח פקודה מורכבת אחת בלבד בו זמנית ולהנפיק מקסימום של שלושה מיקרו-אופים כל פעם.

המיקרו-אופים האלה נכנסים לתור ( reservation station) - התור הוא בסך הכל מין אוגר של מיקרו-אופים שתפקידו לנהל את הכנסתם ליחידות הביצוע. התור הוא מעיין Buffer וככל שהוא יותר גדול הוא מסוגל להשאיר את יחידות הביצוע מלאות באופן יותר חלק (ממש כמו צריבה - אתה צריך לספק לצורב מידע לעבדו איתו - ואם הבאפר שלך קטן מידי אתה מעבד יעילות - או במקרה של צורבים גרוע מזה).

התור של הפנטיום 3 יכול לנהל 20 מיקרו-אופים כמות סבירה יחסית לכוח הביצוע של המעבד עצמו.

ופה אחנו מגיעים לקצפת - יחידות הביצוע.

אם תמשיכו לקווים למטה שיוצאים מהתור תראו שיחידות הביצוע מתחלקים לשתי חלקים עיקראים:

בצד ימים נמצאות יחידות הביצוע שאחראיות לעבודה על לוגיקה ומספרים שלמים. הם כוללות את ה ALU

-------------

anyway

אני אמשיך את זה אחר-כך

אני מחפש תמונת בלוק יותר טובה של הפנטיום 3...

צפו להמשך

• תגובות 93
  • צפיות 10.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ה Athlon XP יצא ב 9.9.01

הנורתווד יצא ב 07.01.02

חחחחחחחחחח ידעתי שתכתוב את זה. דיי אתה מדבר שטויות ומשנה את האמת. מי דיבר על נורת'ווד? נורת'ווד זה חדש.

אם להזכיר לך, אחרי ATHLON XP 1800+ יצא ממש אחרי זה פנטיום 4 2GHz (לא נורת'ווד) ועדיין מוכרים אותו אם אתה לא מאמין. והוא היה המעבד הכי מהיר עד שAMD הוציאו את ATHLON XP 1900+ שגם הוא לא תמיד ניצח אותו. כשיצא 2000+ זה כבר היה נורת'ווד וזה כבר סיפור אחר. כי נורת'ווד 2.2GHz עדיין יותר חזק מ2000+ (אבל זה לא רלוונטי כי בחו"ל כבר יצא 2100).

לא דיברתי על הנורת'ווד, גם הפנטיום 4 2GHz הרגיל היה באותה תקופה ועקף את ATHLON.

אני עדיין זוכר את ההודעה בPCPRO שיצא פנטיום 4 2GHz עם כל המבחנים שלו, אתה לא זוכר שהייתה תקופה של איז החודש וחצי חודשיים שלמים שפנטיום 4 2GHz הרגיל (לא נורת'ווד) שלט? (והמעבד היריב מצד AMD היה 1800+... תמיד אמרתי שAMD לא עומדים בקצב)

על זה אני מדבר. לא על שום נורת'ווד.

ה Athlon הוא בהחלט מעבד דור שביעי הוא היה קפיצה גדולה מאוד מעל הפנטיום 3

הוא היה המעבד הראשון בעל יחידת FPU בעלת 3 יחידות ביצוע שיכולות לבצע פקודות ללא סדר ותלות בין המיקרו-אופים (Out Of Order)

בעל 3 יחידות ALU ו AGU בעל ליבת ביצוע שיכולה להנפיק (תרגום של Issue... עברית ואריכטקטורה לא מסתדרים) 9 מיקרו אופים ולטפל

ב 72 פקודות בו זמנית (in flight).

יופי שאתה מכניס לי מילים לפה.

אין על כך אין שום מחלוקת שהאתלון הוא מעבד דור-שביעי. כיוון שהוא היה קפיצה גדולה מאוד מארכיטקטורת P6 של אינטל (P6 זה פנטיום פרו עד פנטיום 3). לא רק שהיא ביצעה יותר טוב לאותה מהירות שעון אלא היא הגיעה למהירויות שעון הרבה יותר גבוהות (על אותו תהליך 0.18u)

לא רק שהיא בצעה יותר טוב באותה מהירות שעון? להזכירך ATHLON T-bird 1GHz לא בדיוק קטל את פנטיום 3 1000MHz... הם היו בערך באותה רמה ורוב הזמן פנטיום ניצח בגלל הערכת שבבים של VIA (ואתה לא יכול להאשים את VIA... חברת AMD הייתה צריכה לדאוג לביצועים של המעבדים שלהם, לא VIA). הם היו בערך אותו הדבר, אף מעבד של AMD באותה מהירות שעון של פנטיום 3 לא קטל ת'פנטיום 3. מהירויות שעון יותר גבוהות זה נכון, ראינו מה הם עשו עם T-bird (עד 1.4GHz).

אתה רואה, עם כל זה שAMD היה הרבה יותר טוב מפנטיום 3, הם עדיין היו באותה רמת ביצועים ולרוב פנטיום עקף אולי מסיבות תאימות וערכת שבבים אבל זה לא רלוונטי ללמה זה קרה כי אינטל תמיד דואגת לערכת שבבים מתאימה כדי להיות בטוחה שהמעבד שלה יעבוד כראוי בלי להיות תלויה ביצרניות אחרות. היום VIA התפתחה וערכות השבבים שלהם כבר הרבה יותר טובות אז אפשר עוד לחשוב על זה. והפואנטה היא:

כמו שAMD אז היה יותר טוב מפנטיום 3 (דור שביעי לעומת דור שישי), הוא עדיין היה באותה רמת ביצועים של הפנטיום 3 ולפעמים פחות. וזה בדיוק שפנטיום 4 היה אמור להיות מעבד מעולה ומהיר אבל גם הוא שומר על אותה רמת ביצועים של AMD ATHLON XP (אומנם במהירות שעון גבוהה יותר)..... כך שבסופו של דבר הדור לא קובע, קובעת מהירות השעון ולאן אפשר להגיע איתה.

פורסם

הנה

While there was some debate as to which was faster, the Pentium 4 2.0GHz or Athlon-C 1.4GHz, the Athlon XP clearly establishes a performance lead over the competing Pentium 4 solutions. At 1.53GHz, the Athlon XP is able to consistently outperform the Pentium 4

והנה

The results speak for themselves, Athlon is able to beat Pentium III in almost every benchmark and it leaves PIII particularly far behind in Intel's former strongholds.

פורסם
  • מחבר

די לריב די!!!!!!!!!!!!!

אי אפשר ליעץ בשקט בלא לפגוע בדעה של השני?!

תפסיקו לריב כבר אנשים פה שלא מבינים כלום לגבי חומרה (לא אני במקרה הזה) "שמקבלים" כאלה ריבים בTHRED שלהם כשהם סך הכל שאלו מה יותר מתשלם לא ידעו מה אתם רוצים מהם. רוצים להתווכח תורידו איסיקיו תורידו ODIGO צשלחו EMIALים אחד לשני אבל לא פה!

סה"כ שאלתי מה יהיה יותר משתלם מבחינת מחיר

ולפי דעתי "לסחות" יותר ביצועים מהפנטיום 4 1.6 (NOTRHWOOD) זה הרבה יותר כל ופשוט ועם אני אגעיה איתו ל 2.1 אני בהחלט חושב שהוא יהיה יותר מהיר מ AMD ATHLON XP 1900 + לא?!

ומבחינת מחיר שאני אצתרך להשקיעה בהמהרת המעבד הזה הוא יותר קטן לעומת ה ATHLON שגם האוברקלוק לATHLON קצת יותר מסובך (בגלל המכפל שלו) לא שאני חושב שATHLON הוא פחות טוב לפי דעתי הוא מעבד אדיר פשוט עם אינטל זה יותר קל

אתם לא חושבים כך? (ולא לריב בגלל שזה אינטל אני סה"כ רוצה לדעת אם יש דרך קלה יחסית להמהירת את הAHTLON XP 1700+ מבלי כל מיני הסתבחויות של פתיחת גשרים כי חבר שלי בחיים לא יסיכים לזה אם זה היה מעבד שלי ישר הייתי הולך על זה אבל הוא פחדן)

פורסם

די לריב די!!!!!!!!!!!!!

אי אפשר ליעץ בשקט בלא לפגוע בדעה של השני?!

תפסיקו לריב כבר אנשים פה שלא מבינים כלום לגבי חומרה (לא אני במקרה הזה) "שמקבלים" כאלה ריבים בTHRED שלהם כשהם סך הכל שאלו מה יותר מתשלם לא ידעו מה אתם רוצים מהם. רוצים להתווכח תורידו איסיקיו תורידו ODIGO צשלחו EMIALים אחד לשני אבל לא פה!

סה"כ שאלתי מה יהיה יותר משתלם מבחינת מחיר

ולפי דעתי "לסחות" יותר ביצועים מהפנטיום 4 1.6 (NOTRHWOOD) זה הרבה יותר כל ופשוט ועם אני אגעיה איתו ל 2.1 אני בהחלט חושב שהוא יהיה יותר מהיר מ AMD ATHLON XP 1900 + לא?!

ומבחינת מחיר שאני אצתרך להשקיעה בהמהרת המעבד הזה הוא יותר קטן לעומת ה ATHLON שגם האוברקלוק לATHLON קצת יותר מסובך (בגלל המכפל שלו) לא שאני חושב שATHLON הוא פחות טוב לפי דעתי הוא מעבד אדיר פשוט עם אינטל זה יותר קל

אתם לא חושבים כך? (ולא לריב בגלל שזה אינטל אני סה"כ רוצה לדעת אם יש דרך קלה יחסית להמהירת את הAHTLON XP 1700+ מבלי כל מיני הסתבחויות של פתיחת גשרים כי חבר שלי בחיים לא יסיכים לזה אם זה היה מעבד שלי ישר הייתי הולך על זה אבל הוא פחדן)

בסופו של דבר מה שמשנה זה הביצועים.

קנה לוח וזכרונות שעובדים ב-333MHZ תריץ את המעבד ב-FSB333 ויש לך אוברקלוק בלי לפתוח מכפלה וכלום.

אני הולך לעשות את זה עם המחשב החדש שקניתי XP2000.

מחירו של ה-ATHLON XP 1900 הוא 1168ש"ח

מחירו של ה-PENTIUM4 1.6 הוא 995ש"ח

הפרש לא משמעותי והבדל ביצועים לא קטן.

אין בכלל מה להשוות ביניהם, ה-ATHLON אוכל את ה-PENTIUM בלי מלח.

נתתי דוגמה למטה, ה-PENTIUM4 1.6 נמצא הרחק למטה.

לכל הבנצ'מרקים.

פורסם
While there was some debate as to which was faster, the Pentium 4 2.0GHz or Athlon-C 1.4GHz, the Athlon XP clearly establishes a performance lead over the competing Pentium 4 solutions. At 1.53GHz, the Athlon XP is able to consistently outperform the Pentium 4

זה היה לפני שATHLON XP 1800+ יצא או אחרי?

בלי קשר, ברוב הפעמים כמו שאמרתי פנטיום 4 2GHz עקף את ATHLON XP 1800. נכון שיש מקרים שאפילו ATHLON XP 1700 עקף את פנטיום 4 אבל ברוב המקרים פנטיום 4 2GHz עקף והוא היה המלך לתקופה דיי ארוכה. אתה עכשיו סתם מתחיל לשקר ולסלף דברים, כי כולנו זוכרים שהייתה תקופה מאוד ארוכה שפנטיום 4 2GHz היה המלך ועדיין אפילו שATHLON XP 1800 היה פנטיום 4 היה המלך. רק כשהגיע 1900+ הדברים התחילו להשתנות. אין לי מה להתווכח איתך יותר, אתה תגיד שזה לא נכון ואני אגיד שזה כן נכון אבל שניינו נדע שאני צודק.

The results speak for themselves, Athlon is able to beat Pentium III in almost every benchmark and it leaves PIII particularly far behind in Intel's former strongholds.

אפשר לדעת מאיזה אתר זה לקוח, איזה ATHLON השוו נגד איזה פנטיום 3, מי מה מו?!

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון seven או איך שאתה כותב את הניק שלכה

הפנטיום 4 1.6 עולה (הליבה של NORTHWOOD עם 512K של CHACHE)

840 שקל וAMD ATHLOLN XP 1700 עולה 870 הבדל בכלל לא משמעותי מה שכן משמעותי זה האמצעים שצריך להשקיעה ב AMD בישביל להאיץ אותו (זכרונות יותר מהירים מאוור חזק שאג אתה יכול להמליץ לי על אחד כזה?) לגבי אינטל אני קונה זכרונות PC2100 עושה לאינטל FSB של 133 מקבל מהירות DDR של 266 ומהירות מעבד של 2100 בלי מאמץ מיותר (אני מתכוון קירור מיוחד ועוד כל מיני דברים אחרים) ואני בטוח שהמעבד הזה אחרי העובר קלולק יתן ביצועים מאוד קרובים עם לא כמו של ה AHTLON XP 1900

אתה לא חושה כך?

כמובן שחס וחלילה אני לא פוסל את AMD עם אני אמצא איפושהו מפרט טוב לAMD (כולל זכרונות מהירים ומאוור חזק) אז אני ישר לוקח אותו?

נ.ב

מישהו כבר מוכן לענות לי איזה צ'יפסט לאינטל יהיה הכי טוב לעוברקלוק?????????. של SIS של אינטל עצמם (I845) או של VIA

תענו כבר אתה רק רבים ולא עוזרים לי בכלום! (לוח אם אני הולך לקחת EPOX עכשיו בחנות הזו שאני רוצה לקנות יש להם של EPOX רק צ'יפסט של אינטל ושל SIS עם תמליצו על צ'יפסט של VIA אני אלך אל איזה לוח אם אחר)

ובבקשה ממכם IIB ו IBROW די לריב !

פורסם

זה היה לפני שATHLON XP 1800+ יצא או אחרי?

בלי קשר, ברוב הפעמים כמו שאמרתי פנטיום 4 2GHz עקף את ATHLON XP 1800. נכון שיש מקרים שאפילו ATHLON XP 1700 עקף את פנטיום 4 אבל ברוב המקרים פנטיום 4 2GHz עקף והוא היה המלך לתקופה דיי ארוכה. אתה עכשיו סתם מתחיל לשקר ולסלף דברים, כי כולנו זוכרים שהייתה תקופה מאוד ארוכה שפנטיום 4 2GHz היה המלך ועדיין אפילו שATHLON XP 1800 היה פנטיום 4 היה המלך. רק כשהגיע 1900+ הדברים התחילו להשתנות. אין לי מה להתווכח איתך יותר, אתה תגיד שזה לא נכון ואני אגיד שזה כן נכון אבל שניינו נדע שאני צודק.

אפשר לדעת מאיזה אתר זה לקוח, איזה ATHLON השוו נגד איזה פנטיום 3, מי מה מו?!

אין צורך להוכיח שוב שאתה אידיוט - הציטוט הראשון לקוח מתוך ה Review הראשון על האתלון XP מ anandtech

בה Athlon XP 1800 ביצע טוב יותר ב 90% מהבאנצאמרקים - ורוב הזמן הוביל בהפרש של עד 10 אחוז.

כפי שאנאנד אומר בסיכום - והמילה שלו שווה משהו.

והלינק השני זה ה Review הראשון על מעבד האתלון - כשהוא יצא לעולם - רק להראות לך את ההפרשי ביצועים בין מעבד האתלון דור-שביעי

למעבד הפנטיום 3.

פורסם

דבר ראשון seven או איך שאתה כותב את הניק שלכה

הפנטיום 4 1.6 עולה (הליבה של NORTHWOOD עם 512K של CHACHE)

840 שקל וAMD ATHLOLN XP 1700 עולה 870 הבדל בכלל לא משמעותי מה שכן משמעותי זה האמצעים שצריך להשקיעה ב AMD בישביל להאיץ אותו (זכרונות יותר מהירים מאוור חזק שאג אתה יכול להמליץ לי על אחד כזה?) לגבי אינטל אני קונה זכרונות PC2100 עושה לאינטל FSB של 133 מקבל מהירות DDR של 266 ומהירות מעבד של 2100 בלי מאמץ מיותר (אני מתכוון קירור מיוחד ועוד כל מיני דברים אחרים) ואני בטוח שהמעבד הזה אחרי העובר קלולק יתן ביצועים מאוד קרובים עם לא כמו של ה AHTLON XP 1900

אתה לא חושה כך?

כמובן שחס וחלילה אני לא פוסל את AMD עם אני אמצא איפושהו מפרט טוב לAMD (כולל זכרונות מהירים ומאוור חזק) אז אני ישר לוקח אותו?

אם אתה קונה P4 אתה חייב לקנות זכרונות RDRAM יקרים.

256MB RDRAM עולה 704ש"ח

256MB DDR 333MHZ עולה 609ש"ח

ואני מניח שתקנה יותר מ-256MB אז זה יוצא כמעט 200ש"ח יותר.

כל מה שאני מנסה להגיד זה: שמעבד P4 מומהר לא יהיה יותר מהיר ממעבד XP שאפשר להמהיר בקלות בעזרת זכרונות PC2700 ולוח מבוסס KT333...אתה אפילו לא צריך לפתוח את המכפלה!!!

במקרה של XP1700 אתה תקבל תוספת מגהרצים של 365MHZ בלי לעשות שום דבר מיוחד.

בכל מקרה אתה לא תצטרך להריץ אותו ביותר מזה...ואם תרצה תוכל ב-200ש"ח שחסכת על הזכרונות לקנות מאוורר טוב שיעשה

את העבודה.

פורסם

אבל לפעמים, למעבד עצמו יש פוטנציאל אוברקלוק יותר טוב.

פורסם

מגהרצים זה לא הכל.

זה שהרווחת יותר מגהרצים עם מערכת מבוססת P4 זה לא אומר שהרווחת יותר כח חישוב.

מעבד XP נותן לך יותר פעולות בכל סיבוב שעון.

פורסם

עם זה אני לא מתוכח..

;D

פורסם
  • מחבר

seven מה לא ברור אמרתי כבר שאין תקציב גבוהה! ופנטיום 4 אפשר להמהיר ממש בלי בעיה עם DDR ולוח עם מתאים

לא צריך שום KT33 שהוא יקר

פורסם

שמעו.... האט'לון XP מתוכנן להתחרות בP4 wilamate ובגרסאות המוקדמות משהו (עד 2.6 או 2.8 G) של הנורט'ווד, אח"כ נכנס הטי-ברד לתמונה ומשנה הכל.....

ibrow-now, צל"ש על זה שלמדת לצטט.

אבל... אבל מדבר שטויות, בלי כל קשר למציאות... לוח שעובד עם זכרונות 333, צ'יפסט 333 (kt333) ומעבד AMD Athlon XP 1700שמתוכנן לבאס של 266 יקרע את הP4 1.6 גם בOC. בוא נחשבן, טוב? מכפלת הXP1700 היא בערך 11 (נכון?) אז כמה קבלנו?

פורסם

מבחינה טכנית, לפעמים, אבל לפעמים ההמהרה פחות מושפעת מהמערכת, אלה ממש מהמעבד עצמו,

המעבד פשוט מגיע יותר גבוהה ללא קשר למערכת. (למרות שיש גם לזה השפעה.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים