עבור לתוכן

בזמן שישנתם שדדו אתכם

Featured Replies

פורסם

ברגע שרואים ממי זה מגיע, ברור שזה לא רציני.

אני ממש לא מבין מה הבעיה שלכם עם התספורת לדנקנר. בואו נתחיל מהעובדה הפשוטה שזה לא קשור בשום צורה לחברי הכנסת - הם לא אלו שדנקנר חייב להם כסף והם לא אלו שמאשרים או דוחים את הסדר החוב. שני הליצנים מההודעה הראשונה סתם נטפלים לכנסת בנושא הזה.

אף אחד לא נתן לדנקנר הלוואה בלי ערבונות. למעשה, נתנו לו הלוואות עם ערבונות מצוינים. אלא מה, shit happens, הבורסה נפלה, אנשים קופצים מהגג, גם משיח קפץ והודיעו שהוא נהרג, היו כמה משברים ובראשם משבר ה- sub prime וכתוצאה מכך אין לדנקנר כסף להחזיר והערך של הערבונות ירד בצורה משמעותית כך שהם לא מכסים את החוב. הלווים יכולים עכשיו לפעול באחת משתי דרכים: ללכת עם הראש בקיר ולקחת את כל מה שאפשר לקחת מדנקנר או להגיע איתו להסדר חוב. בשיטה הראשונה הם יקבלו פחות כסף מאשר בהסדר חוב! זה לא בחירה בין לגבות את כל הכסף או רק חלק ממנו, זו ברירה בין לגבות חלק מהכסף או לגבות חלק גדול יותר מהכסף.

זוכרים שבנק לאומי רצה לעשות לדנקנר תספורת של 150 מיליון? אחרי הרבה לחץ ציבורי, הבנק ירד מזה. ומה התוצאה? כרגע נראה שהבנק הולך להפסיד 450 מיליון מההלוואה הזו, כלומר פי שלוש מההפסד לו היו ממשיכים עם הסדר החוב. הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם, מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם.

• תגובות 87
  • צפיות 17.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה אתה אומר לגבי "מלחמת" הדיור ?

פורסם
הלווים יכולים עכשיו לפעול באחת משתי דרכים: ללכת עם הראש בקיר ולקחת את כל מה שאפשר לקחת מדנקנר או להגיע איתו להסדר חוב. בשיטה הראשונה הם יקבלו פחות כסף מאשר בהסדר חוב! זה לא בחירה בין לגבות את כל הכסף או רק חלק ממנו, זו ברירה בין לגבות חלק מהכסף או לגבות חלק גדול יותר מהכסף.
אתה לא מדייק ושוכח לציין שזו בחירה בין לקבל חלק מהכסף עכשיו בוודאות של 100%, לבין חלק קטן יותר מהכסף עכשיו, וחלק גדול יותר אולי בעתיד, בוודאות קטנה משמעותית מ100%. אז הבחירה היא בין ציפור ביד לבין שתיים על העץ, ואנשים רבים יעדיפו את הציפור ביד, ואי-אפשר לטעון שזו לא העדפה הגיונית.
פורסם
  • מחבר
פילון מי שדד אותך ? בקושי כסף לכבל SATA משומש יש לך

כל החוקים לטובת האזרח

מישהו צריך לשדוד אותי אישית כדי שיהיה אכפת לי? זאת זולתנות, אני חושב גם על אחרים. אולי זה לא הקטע שלך, סבבה. תן לאחרים להתדיין וכשיהיה לי כבל SATA אתה הראשון שאני אודיע לו :)

פורסם

מילא היה דיון, אבל זו בעיקר דמגוגיה הכוללת הצגת "עובדות" באופן מעוות לחלוטין (או עם ריח פוליטי חזק מאוד).

פורסם
מה אתה אומר לגבי "מלחמת" הדיור ?

מה? מי? למה? איפה? איך?

איזו מלחמת דיור?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אתה לא מדייק ושוכח לציין שזו בחירה בין לקבל חלק מהכסף עכשיו בוודאות של 100%, לבין חלק קטן יותר מהכסף עכשיו, וחלק גדול יותר אולי בעתיד, בוודאות קטנה משמעותית מ100%. אז הבחירה היא בין ציפור ביד לבין שתיים על העץ, ואנשים רבים יעדיפו את הציפור ביד, ואי-אפשר לטעון שזו לא העדפה הגיונית.

למה? זה אף פעם לא יהיה "ביד ומיד". צריך לגשת לבית המשפט ולהגיש בקשה לכינוס נכסים, בעל החוב יתנגד, אם בית המשפט יאשר ימונה כונס נכסים שינסה למכור את הנכסים (ויקבל כמה בוכטות רציניות בעצמו) ואז הנושים יריבו על השלל. יעבור זמן עד שהם יראו את הכסף. אבל אם הנושים והחייב מסכימים, העסק הולך הרבה יותר מהר. במקרים שכאלו, בד"כ לוקחים את הכסף שכבר יש בחברה והבעלים שלה מוסיף עוד מכיסו הפרטי (זו בד"כ חברה בע"מ, שקל לא יוציאו ממנו אם זה פירוק שלא מרצונו) בתמורה לשמירה על הבעלות או לפחות חלק ממנה.

אז כן, בד"כ חלק מהחוב נדחה ומותנה בכך שהחברה תצליח לשרוד עד לאותו עתיד או מומר מאג"ח, שלו יש ביטחון גבוה, למניות שלא מבטיחות כלום (אבל נותנות חלק מהשליטה בחברה), אבל עדיין, הסכום במזומן שהנושים יקבלו בזמן קצר יהיה באותו סדר הגודל של הסכום שהם היו מקבלים בפירוק ועם הרבה פחות מאבקים. אז זו לא שאלה של קצת עכשיו או אולי הרבה ואולי כלום אח"כ, אלא שאלה של קצת אח"כ מול קצת עכשיו ואולי עוד או כלום אח"כ.

וזה בלי לדבר על האפשרות שהחייב יצליח לקבל הגנה של פשיטת רגל מבית המשפט, ואז הנושים ממש נדפקו.

פורסם

ואתה לא רואה שום בעיה בכך שהדברים מתנהלים בדרך הזו? אני מבין שכאשר כבר מגיעים לחוב של חצי מליארד שקל אין כ"כ מה לעשות, אבל אתה באמת לא מוצא כל פסול בכך שהמערכת הכלכלית מאפשרת למצב הזה לקרות מלכתחילה?

פורסם

אני מדבר על הניסיון הפתאטי של הממשלה להוריד את מחירי הדירות .

ניסיון , שמחושק ע"י קבלנים ובעלי עניינים בשוק הנדלן .

פורסם
ואתה לא רואה שום בעיה בכך שהדברים מתנהלים בדרך הזו? אני מבין שכאשר כבר מגיעים לחוב של חצי מליארד שקל אין כ"כ מה לעשות, אבל אתה באמת לא מוצא כל פסול בכך שהמערכת הכלכלית מאפשרת למצב הזה לקרות מלכתחילה?

זה הכל תוצאה של הדרך בה הממשלה נכנעת לסחטנות הפלסטינית כדי להימנע מעימותים.

גם ככה המנטליות(והמעשים בפועל) היא לשלם פרוטקשן, אז מה משנה עוד כמה מיליונים?

בקיצור,

הסתכלות לטווח הקצר.

חוסר אחריות של ממשלת ישראל.

פורסם

לא, אין שום פסול. גם אתה יכול לעשות את זה - לא עם חצי מיליארד, אבל החנות הקטנה שלך יכולה להסתבך בחובות שלעולם לא תוכל לשלם וגם איתך יסגרו עסקה כי אין אפשרות אחרת.

שוב: תמורת ההלוואות, היו ערבונות טובים. מאז הדברים השתנו - בגלל השקעות גרועות ומשבר כלכלי, ההון של דנקנר הצטמצם משמעותית והוא לא יכול להחזיר את ההלוואות, אבל גם הערבונות שלו כבר שווים הרבה פחות, אותה סיבה בדיוק.

למה קשה להבין שבהשקעה, תמיד יש אלמנט של סיכון? אתה מהמר על הכסף. הצלחת? קיבלת אותו בחזרה עם תוספת. לא הצלחת? תקבל בחזרה רק חלק ממנו, אם בכלל. אם לא היה שום סיכון, לא היתה שום ריבית.

רוצים שיטה כלכלית אחרת, בה אי אפשר לקבל הלוואות שלא בטוח שתוכלו להחזיר? בסדר. חושבים לקנות דירה? אם אתם לא עשירים, איך אתם מתכננים לעשות את זה בלי משכנתה? משכנתה לוקחים כי אין מספיק כסף לדירה בזמן בו אתם רוצים לקנות אותה. כלומר אין לכם שום ערבונות ששווים מספיק כסף באותו זמן. אז אין הלוואה. מה, אתם רוצים להציב את הדירה עצמה כערבון למשכנתה? ואם יקרה משהו וערך הדירה ייפול (נאמר החמאס יתחיל לירות באופן קבוע על העיר שלכם)? מצטערים, אסור לתת לכם הלוואה אם לא בטוחים שתצליחו להחזיר אותה. חושבים לפתוח עסק? אוטלי לפתח עסק קיים? לאפשר לעסק קיים לשרוד תקופה קשה? תשכחו מהלוואות.

התוצאה היא הרבה פחות מקומות עבודה. גם למדינה יהיו הרב פחות הכנסות ממסים ולכן השירותים שהיא מספקת והקצבאות שהיא נותנת יצטמצמו משמעותית. אני מקווה שאין לכם משהו נגד מוות מרעב.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני מדבר על הניסיון הפתאטי של הממשלה להוריד את מחירי הדירות .

ניסיון , שמחושק ע"י קבלנים ובעלי עניינים בשוק הנדלן .

אה, תלוי. הפטור ממע"מ של לפיד הוא לא פתטי, הוא מסוכן. את המחירים הוא לא יוריד. לעומת זאת, פטורים קל לתת, מפתה להרחיב וקשה מאוד לבטל. אם יעשו את זה, יעבור הרבה זמן לפני שניפטר מהנזק.

מחיר מטרה? לא יודע. אולי. אני לא יודע אם יכולים לחייב את הרוכשים להישאר בדירות המוזלות שהם יקנו, אחרת אנשים יכנסו להגרלות רק כדי למכור את הדירות אחרי חודש בתוספת של 10%, מה שייתן להם יופי של רווח ועדיין מי שירכוש מהם יקבל דירה מוזלת. הקבלנים יבנו את הדירות בסטנדרט נמוך יותר וממילא הרוכשים יהיו בעלי אמצעים פחותים, אז יש סיכון להתפתחות סלאמס. נראה.

הסכמי גג? נשמע מבטיח. זה יכול להגדיל בצורה משמעותית את הבניה. לא במרכז, אבל קרוב.

אף קבלן לא מחשק כלום כי אף קבלן לא יכול לחשק כלום. יש יותר מידי מהם כדי שזה יעבוד. בחודשים האחרונים כמעט ואין עסקאות נדל"ן חדשות, אז מה, הקבלנים הפסיקו לבנות? מה פתאום, הם לא יכולים להרשות לעצמם. אף קבלן לא מממן את הפרוייקטים שהוא בונה מההון העצמי שלו, הכל זה הלוואות. והלוואות צריך להחזיר, אחרת יש ריבית שאוכלת את הרווח. אי אפשר לשבת על בניין חצי גמור עד שהכל יסתדר.

אבל אל תצפו שהמחירים בשנה הבאה יהיו נמוכים בצורה משמעותית מהמחירים עכשיו. אולי יצליחו לבלום את העליה ובשנים הבאות תהיה ירידה מתונה. אם תהיה ירידה מהירה, זה סימן שמשהו רע מאוד קרה.

פורסם

באמת משימה בלתי אפשרית להוריד את מחירי הדיור.

295xsia.jpg

פורסם

הממ... אתה מודע לזה שבעיית של יוקר דיור ובעיה של מחסור בדירות הן לא בדיוק אותה הבעיה, נכון?

פורסם

הם חלק מאותה המציאות בה נדל"ן הופך להיות כלי לניצול כלכלי ע"י בעלי ממון.

ניצול שגולש מהמרחב הכלכלי אל תוך משרדי ממשלה שמועלים בתפקידם לדאוג לאינטרס הציבורי .

פורסם
הממ... אתה מודע לזה שבעיית של יוקר דיור ובעיה של מחסור בדירות הן לא בדיוק אותה הבעיה, נכון?

אהה, אז הבעיה לא נובעת ממחסור בהיצע? תסביר לי איך יכול להיות שמחיר של מוצר עולה אם אין עודף בביקוש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים