עבור לתוכן

האם ניתן "להשכיב" הארדיסק חיצוני עומד?

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון ספציפית לסדרת WD ELEMENTS DESKTOP, שבעבר הייתה מיועדת להשכבה, אך היום הדגמים החדשים מיועדים לעמידה. האם זה אפשרי ובטוח?

פורסם

ברמת העקרון לדיסק מכני מותר לעמוד או לשכב כאשר הוא דומם.

לא בריא להזיז אותו בזמן שהוא עובד ולמיטב ידיעתי גם לא מומלץ לתת לו לעבוד באלכסון ( לפחות לא לאורך זמן )

פורסם

כן. זה לא משנה אם הדיסק "ישכב" או "יעמוד".

פורסם

חוץ מאם הדיסק כבר היה בשימוש לאורך כמה שנים במצב עומד

לדעתי (שמבוססת על ניסיון אישי אבל ללא מדידה כמותית של הנתונים) שינוי מצב לדיסק ש "התרגל" להיות במצב עומד עלול לפגוע בו

פורסם
חוץ מאם הדיסק כבר היה בשימוש לאורך כמה שנים במצב עומד

לדעתי (שמבוססת על ניסיון אישי אבל ללא מדידה כמותית של הנתונים) שינוי מצב לדיסק ש "התרגל" להיות במצב עומד עלול לפגוע בו

אשמח לשמוע איך הגעת למסקנה הזאת? מאיזה בחינה דיסק "מתרגל" למשהו מסויים?

פורסם

דיסק שעבד במצב שכיבה ועובר למצב עמידה יש לפרמט

חיבים לתת לו להתחמם במשך 20 דקות ורק אז לפרמט אותו

ניתוניפ שנכתבו במצב שכיבה יתברברו במשך הזמן כאשר הדיסק יהיה במצב עמידה

פורסם
דיסק שעבד במצב שכיבה ועובר למצב עמידה יש לפרמט

חיבים לתת לו להתחמם במשך 20 דקות ורק אז לפרמט אותו

ניתוניפ שנכתבו במצב שכיבה יתברברו במשך הזמן כאשר הדיסק יהיה במצב עמידה

שוב, אשמח לקצת הסבר מאיפה התיאוריה הזאת באה?

(לא שאני אומר שזה לא נכון, פשוט בחיים לא שמעתי על זה)

אני אשמח לשמוע מאיפה בא ההגיון הזה.

פורסם

אני מנחש שהציר שעליו מחוברות הפלאטות נשחק איכשהוא, ואז נוצר מצב שאם הוא ממשיך לעמוד באותו מצב הוא מסתדר, אם משנים את המצב שלו נוצר לו חופש תנועה לצדדים שלא אמור להיות

רק ניחוש, כאמור הדבר היחיד שאני יכול לאמר זה ששמתי לב לתופעה של דיסקים שנהרסו אחריי שהם עמדו אנכית (יש הרבה כאלה במחשבי מותגים) ואז שינו מצב (עברו למחשב אחר או השכיבו את המחשב ולכן את הדיסק). לא באמת בדקתי אם זה שונה מהסטטיסטיקה, אבל איכשהוא כן שמתי לב לזה אז יכול להיות שכן

פורסם

היה מאמר של משרד התכנון של WD שהסביר שיש לקחת בחשבון את המשקל העצמי של הזרוע

האם היא פועלת מלמטה למעלה או מלמעלה למטה

בקיצור עם אנו מטים את הדיסק ממצב אופקי עם כוון השעון או נגד כוון השעון

בקיצור המשקל העצמי של הזרוע לא יביא את הזרוע למקום של המסלול הקיים מהפרמוט הראשוני

לכן יש לבצע פירמוט חדש במצב של דיסק חם

פורסם

ככל הידוע לי ומנסיוני האישי

לא היה ולא נברא.

הזרוע ממקמת את עצמה כל הזמן על הטראק שבו היא עובדת לקליטה מקסימלית.

לא יודע איך זה היום אבל בעבר הלא רחוק כשהיתה בעיית קריאה הזרוע היתה מוסטת מהמרכז

ל 2 הצדדים כדי לנסות בכל זאת לקרוא

הציר יושב בתוך מיסבים ולכן לא מתבלה בכיוון מסוים.

פורסם

הזרוע מופעלת על ידיי voice coil. הייתי מנחש שתהיה שם מערכת משוב שמשווה את ה cylinder שהראש קורא ל cylinder הרצוי ומשנה את המתח בהתאם. אם יש מערכת כזאת, היא תתמודד אם שינוי על ידיי שינוי המתח בהתאם עד שהראש מגיע ל cylinder הרצוי

לא חושב שאמורה להיות הבעיה אם המשקל של הראש

זה לא כמו כונן דיסקטים - שם הראש היה מופעל על ידיי מנוע צעד, שהיה מבצע x צעדים וחושב שהוא הגיע למקום הנכון בלי לוודא את זה

פורסם

מצטער אבל זה לא נשמע לי כל כך הגיוני.

זה נשמע יותר כמו המיתוסים האלה של "להכניס לתנור" או "להכניס לפריזר"....

אז מה יקרה אם אני ישים את ההארד דיסק במאוזן אבל הפוך?

אני מניח שפעם היו בעיות כאלה אבל עם הטכנולוגיה של היום אני די בטוח שאיכות הבניה והחומרים עלתה כך שאין צורך לדאוג.

עריכה:

תקראו

http://www.howtogeek.com/128397/does-hard-drive-orientation-affect-its-lifespan/

פורסם

עוד לא ראיתי אף קשיח שכוון ההתקנה שלו מסומן בסמל בין לאומי..............

פורסם

היצרנים שם כותבים error rate within specification. כלומר : כמות שגיאות לא יותר מהמקס' שהחלטנו, במשך תקופת האחריות. מציאותית המשתמש מצפה ל 0 שגיאות מבחוץ, גם לאורך תקופה ארוכה יותר בכמה שנים מתקופת האחריות. והיי, דיסקים בדרך כלל מקיימים את זה

ההיכרות שלי אם הבעיה היא מלפניי כמה שנים, מדיסקים בסדר גודל של 40G של חברות שונות, חלק גדול שם היו של WD. הדיסקים האלה עמדו במחשבים משרדיים רגילים (מחשבי מותג) והבעיות ששמתי לב אליהן התחילו בעיקר בדיסקים שעברו בין מארזי sff ו tower כששינו את המצב שלהם, או במחשבים שעבדו במקום A כשהדיסק בפנים עומד ולאחר כמה זמן העבירו אותם למקום B כשהדיסק בפנים שוכב

פורסם

העברת דיסק קשיח לכשעצמה יכולה לגרום לבעיות - יותר נוגעים, יותר שוברים.

חשמל סטטי עלולים להרוס אלקטרוניקה, טלטולים וכו' הורסים את המכניקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים