עבור לתוכן

להיות שמאלני במדינת ישראל...

Featured Replies

פורסם

פרקש אתה מדבר שטויות ומציג בורות מדהימה וטיפשות בלתי נלאית.

אני מסכים ומחזק כל מילה מההודעה של amitr. האיסלם במהותה היא דת שמתבססת על ברבריות תת-אנושית.

"אין קשר לכיבוש ולא לכלום. זו התרבות שלהם, זו המציאות שהם רוצים ליישם בעולם.

כאשר יהיה פה רוב ערבי שיבחר בממשלה ערבית, יהיה פה בעצם מדינה כמו עירק, כמו איראן.. כמו.... פלסטין.

ואז שיחליף מנעול בדלת ויתקין סורגים, או שיטוס לקנדה, כי את הילדות שלו יאנסו ברחוב או בבית, וברחוב יעשו עליו פוגרומים, ושופט אריתראי מוסלמי יחייב את הבת הנאנסת שלו להתחתן עם האונס כמקובל באפריקה.

שופט ערבי ישחרר את האנס כי דם יהודי הוא גם ככה טמא וכופר, שתגיד תודה בכלל שעושים משפט ולא תולים אותה על מנוף בכיכר העיר כמו באיראן שהיא ממציאה שקר כזה היהודיה הכופרת. "

• תגובות 1.2k
  • צפיות 297.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם לך נעלמו כפתורי העריכה?

יש מישהו שהם לא נעלמו לו?

פורסם

למעשה, פרקש, תגובתך רק מוכיחה את אותם חלקים בדבריו של עמית שבחרת להדגיש.

פורסם

מה הקשר מילפורד?

אני צועק פה על כך שהבנאדם מחזיק בדעות גזעניות ומסוכנות כלפי יהודים המחזיקים בדעות שונות משלו, דעות שאתה כמנהל בכיר פה בוחר להתעלם מהם במקום להטיס את האידיוט הזה מכאן.

סלח לי, אבל אם אתה לא קורא את מה שהוא כתב ומזדעזע אתה בושה לא פחות ממנו, ובזיון שאתה מנהל כאן בפורום.

אני מחכה לצנזורה/באן מה שזה לא יהיה כי איבדתי כל תקווה מחלק מהאנשים כאן.

בקשר לדעות שלי.

אני לא מאמין שאפשר להגיע איתם להסכם בעתיד הנראה לעין.

אני מאמין שצריך לעשות מהלך מהיר וחד ולהשאיר אותם מאחורי חומה גדולה מכותרים(כשאנחנו מחזיקים את גבול הירדן), עד שמישהו שם התעורר.

אני מאמין שאין שום אינטרס ישראלי בבניית התנחלויות חדשות במקומות נידחים.

אני מאמין שאין שום אינטרס ישראלי בבניית אוטוסטרדות לאותם התנחלויות, בפיתוח על חשבון המדינה (בחינם כן הם לא משלמים על פיתוח), כאשר ישנו שטח עצום במרחק פחות משעה מת"א שלאף אחד אין שום וויכוח איתנו עליו שנקרא הנגב, ובינתיים הוא מתמלא בבדויים.

אלו חלק מהדעות שלי.

אז מה אני? שמאלני? ימני?

אני מגדיר את עצמי כראליסט.

פורסם
Animor אני האחרון שיזלזל בשואה, יחד עם זאת הדברים שלו פשוט מזעזעים. אני חושב שמדובר בבנאדם מסוכן מאוד, ההבדל בין מחשבה שאתה מאמין בה בלב שלם למעשה הוא קצר.

הדברים שלו אכן מזעזעים, יחד עם זאת זה לא מצדיק לכנות אותו או כל אחד אחר "היטלר". צריך עור די עבה כדי להשתתף בדיונים בפורום אקטואליה, אל תתן לזה להוריד אותך לרמתם של אלה שאתה מתדיין עמם.

לגבי רמת הסיכון שלו, אני לא חושב שצריך להתרגש יותר מדי מכל מיני ילדים גיבורי מקלדת.

התרבות המערבית היא תוצאה של המוסריות היהודונוצרית.

זה אמנם לא נושא הדיון, אבל אני לא מסכים עם האמירה הזו.

ראשית, החיבור שאתה עושה בין היהדות והנצרות אינו עומד במבחן המציאות. אלה שתי דתות שונות, עם ערכים שונים ולעתים אף נוגדים זה את זה. אבל נעזוב את זה, שכן זה לא העיקר.

אני לא מסכים שהתרבות המערבית היא תוצאה של המוסריות היהודית או הנוצרית. נהפוך הוא - מדובר במוסר חילוני.

התרבות המערבית היא תוצאה של תהליך של חילון, של השכלה להמונים, של מדע, של חקר הטבע והעולם, של סקרנות כלפי הגורמים והסיבות למציאות שאנו חווים. המוסריות המערבית אינה קשורה ואינה נובעת כלל ועיקר מהדתות, אלא מפילוסופיה חילונית, כדוגמת זו של עמנואל קאנט. הרשויות ומוסדות הדת היוו אך גורם מעכב שהפריע למוסרי המערבי להתפתח ולשגשג במשך שנים רבות. הדת ונציגיה ניסו למנוע את עידן הנאורות בכל אמצעי שעמד לרשותם. למזלנו הם נכשלו כישלון חרוץ.

בדיוק כמו שקרה עם שוויון האישה, הדוגמה שאתה הבאת - אם זה היה תלוי בעמדות היהדות והנצרות, לנשים עדיין לא הייתה זכות הצבעה. השינוי חל רק במאה ה-20, כששלטון הדת התערער ואיבד מהכוח המוחלט שהיה לו על המין האנושי.

בחר איזו דוגמה שתרצה ותראה שככל שהמקום אדוק יותר בדתו (וזה לא משנה איזו דת), כך יש פחות זכויות אדם שמכובדות ומוגנות. וגם הזכויות שכן מוכרות, תלויות בלהטוטים פרשניים של אנשי דת מודרניים, שמנסים לאנוס כתבי קודש חשוכים, כדי להראות שהם בכל זאת מתאימים גם לערכים נאורים ומתקדמים.

המוסר המערבי והתרבות המערבית שכרוכה בו הם חילונים גמורים.

פורסם

אחת הסיבות לכך שהדיונים בפורום אקטואליה ותרבות הם ברמה כול כך נמוכה לדעתי היא שלא עושים עניין מ"גיבורי מקלדת", וצריך להכיל אותם. אז אני מאלץ לא להסכים איתך הפעם, למרות שבדרך כלל אני מוצא את דעותיך קרובות לשלי. אלו דעות שיש להוקיע באפס סובלנות גם אם מדובר בילד משועמם בן 12.

לעניין ההשוואה להיטלר. הוא עוד לא קרוב להיטלר, אבל הוא מחזיק בדעות עם מאפיינים שגם היטלר החזיק.

ההבדל הגדול הוא שאותו היטלר הגיע לעמדת כוח אבסולוטית והצליח לסחוף איתו מדינה ועם שלם לאותה אידיאולוגיה מטורפת, ולתוצאות שלה.

אתה יכול להבטיח לי שאם אותו "גיבור מקלדת" יגיע לעמדת כוח אבסולוטית כזו הוא לא יתחיל לבצע מעשים חסרי תקנה?(אני לא אומר שהוא יעשה את מה שהיטלר עשה, אבל גם משהו רחוק מאוד מזה יהיה מזעזע).

כדי להגיע לעמדה כזו לא צריך הרבה, עמדת כוח אבסולוטית מבחינתי היא לעמוד במרחק לא רב לראש הממשלה למשל עם אקדח. זו חתיכת עמדת כוח.

אבל למה ראש ממשלה? להגיע להפגנה של שלום עכשיו עם אקדח זה הרבה יותר פשוט, וגם זו עמדת כוח אבסולוטית מבחינתי.

פורסם

אני לא "מכיל" שום דבר. אני בוחר למי להגיב ועם מי לדון, בנושאים שמעניינים אותי. לא תמיד אני קורא הכול. ישנם מגיבים שמעניין אותי לקרוא את דבריהם, וישנם כאלה שלא.

אל תתייחס לפורום הזה כמו הסכר ההולנדי שעומד להתפרץ ומחייב אותך לתקוע אצבע כדי למנוע אסון. המלחמות בפורום הזה הן שערה בכוס תה ותו לא. אני יכול להבטיח לך שהנער גיבור המקלדת שלנו כאן לעולם לא יגיע לעמדת כוח אבסולוטית. חסרה בו התבונה והכריזמה עד כדי כך, שאפילו אלה שחושבים כמוהו מזלזלים במרומז בסגנון הכתיבה וההתבטאות שלו. היטלר, ימ"ש, היה נואם מעולה שסחף אחריו המונים. זה ממש לא המצב כאן.

האם מדובר ביונה אברושמי חדש? יכול להיות, אבל אני אישית מטיל בכך ספק. הכוח היחידי שיש לפוחז הזה נובע מכך שאנשים מגיבים להבלים שהוא כותב, כפי שגם אני עשיתי מוקדם יותר בדיון. הוא טרול שאינו יודע שהוא טרול. וכידוע, הדרך הכי טובה להתמודד עם טרולים, היא פשוט לא להאכיל אותם.

חוץ מזה, הוא ממש אינו הסיבה שהדיונים בפורום הזה מגיעים לעתים לרמה נמוכה. השתרש פה נוהג מצער של היעדר תרבות דיון: אנשים התרגלו לקלל, לנאץ ולגדף את מי שאינו מסכים עמם, לעתים גם לאחל לו מיתה (באחד העמודים הקודמים ייחלו לתלייתי...). אם זה חורה לך, אל תצטרף למשחק הזה. אל תכנה אחרים "היטלר", אל תקלל אותם. אחרת, תמצא עצמך מהר מאוד מידרדר לרמה הנמוכה שצורמת לך, וזה סתם מבאס ומוציא את הכיף. כך לפחות אני רואה את הדברים :)

פורסם

הוא פשוט לא מסוגל להתדיין על עיקרי הדברים.

במקום זאת הוא מתמקד בשולי והטפל.

במה שצורם לו לאוזן יפת הנפש שלו(לכאורה).

כל כך הרבה אנשים סובלים בגלל האיסלם ומה שמפריע לו זה ניסוח קיצוני של כשלי הלוגיקה השמאלנית.

פורסם

Animor תראה יש סיכוי שהגזמתי, ויש סיכוי שלא.

אני מספיק וותיק בפורום הזה כדי לדעת את הלך הרוח של דיון מסוים רק מהכותרת שלו, לכן חסכתי לעצמי חלק ניכר מהדיון הזה כי ידעתי בדיוק מה נכתב בו.

כאשר ראיתי את התגובה שלו זה הכעיס אותי מאוד. יש סיכוי שאם הייתי רואה כבר קודם מה הוא כתב הייתי בוחר להתעלם.

עדיין אל תזלזל בכוחם של מילים, ובכוחו של הפורום הזה.

יש לפורום תעבורת גולשים גדולה, ויש כאן המון ילדים שאין להם עדיין מספיק השכלה והבנה על מנת לפתח דעות אישיות על סמך הגיון שהם מצאו לבדם. דעות כאלו קיצוניות יכולות להשפיע ולהרוס, ואין להם מקום בשום מקום.

Art בחרתי לא להגיב. אני כבר מכיר אותך ויודע בדיוק לאן זה התקדם מכאן תעשה חיים יש לך שק אגרוף בחינם.

פורסם

כן, אני מסכים עם זה. איני מזלזל בכוחן של מלים. אבל ילדים בסופו של דבר יתבגרו ויפתחו חשיבה עצמאית. ואם לא, אז זה לא משנה היכן הם ישמעו שטויות או עמדות קיצוניות.

קח בחשבון שמנקודת מבטם של חבורת כהנא ותומכיהם, דעות של שמאלני הנן "קיצוניות שיכולות להשפיע ולהרוס, ואין להן מקום בשום מקום". כלומר, בדיוק כמו שאתה הגדרת את דעותיהם.

זו דוגמה טובה לחשיבותו של חופש הביטוי, לדעתי.

אם זה היה תלוי בי אישית, לא הייתי מאפשר לדיונים להידרדר לרמה נמוכה, ללא קשר עם עמדות הכותב. לא הייתי מאפשר קללות, לא הייתי מאפשר לייחל למותו של מגיב ולא הייתי מאפשר לכנות מגיב "היטלר". אבל זה לא תלוי בי, ואלה הם כללי המשחק בפורום הספציפי הזה. הבחירה נתונה בידינו אם לקחת חלק בדיונים כאן או לא.

פורסם
גם לך נעלמו כפתורי העריכה?

יש מישהו שהם לא נעלמו לו?

זה מופנה אליי? למה, כי השתמשתי במרכאות במקום בתג ציטוט? לא נעלם לי שום דבר.

לא השתמשתי בציטוט אלא בטקסט רגיל כי רציתי שהוא יקרא את זה שוב. מטקסט שבתוך ציטוט נוטים להתעלם.

פורסם

Art בחרתי לא להגיב. אני כבר מכיר אותך ויודע בדיוק לאן זה התקדם מכאן תעשה חיים יש לך שק אגרוף בחינם.

אתה בעצם אומר את אותם הדברים בדיוק שעליהם אתה מלין.

רק הניסוח מפריע לך, לא משמעות הדברים בהם אתה עושה שימוש בעצמך.

פורסם
באחד העמודים הקודמים ייחלו לתלייתי...

היות והכוונה בין השאר אלי, הרשה לי לדייק: אף אחד לא מייחל לתלייתך כמטרה בפני עצמה (פרט לכמה מאות מליוני מוסלמים). העניין מאוד פשוט: ההתנהלות הנוכחית של האיסלאם בעולם תמשיך כל עוד המערב, ויחד איתו גם סין ורוסיה שסובלות גם הן מהאיסלאם, לא ינהיגו מדיניות של אפס סובלנות ל"תרבות האסלאם". לפני שפרקש שוב קופץ - "תרבות האיסלאם", ולא "כל אדם שבמקרה נולד במדינה מוסלמית". "אפס", במובן המילולי ביותר - וזה לא יקרה כל עוד קיימים אנשים במערב שטוענים שצריך לקבל את האסלאם, או אפילו רק "להכיל" אותו.

אולי, אם במקום אוסלו על אלפי קורבנותיו היו תולים פה כמות שווה של "פעילי שמאל" (מהטופ כלפי מטה), חיילי צה"ל לא היו מפחדים לפתוח באש כשצריך, והערבים פה היו מבינים את מקומם - אורחים לא קרואים במדינה שלעולם לא תהיה "שלהם", שנמצאים פה בחסד ולא בזכות. יבחרו להיות חלק ממנה - אהלן וסהלן. יבחרו לפעול נגדה - דמם בראשם.

פורסם

אל תאשים את פעילי השמאל באוזלת ידם של חיילי צה"ל.

תאשים את ההנהגה.

אין שום מדיניות בנושא, הצבא לא יפתח מדיניות בלי שזו תוכתב מלמעלה.

אין שום קשר לשמאל, אם יגידו לחיילים שיש להם אישור לירות ושיש להם גב הם ירו ולא יעניין אותם מי מצלם אותם.

עוד מעט תאשים גם את השמאל בטיפול בעזה.

אז לפני שתתחיל גם שם השמאל לא אשם, מי שאשם הוא ראש הממשלה בשנים האחרונות וקודמו שלא כיסחו להם שם את הצורה.

מי שאשם הוא מי שמסכים להכיל קסאם פה וקסאם שם.

הרבה פעמים השמאל הקיצוני בארץ מתנהג בצורה שאני לא יכול להבין, אבל הרבה פעמים הימין בארץ מאשים את השמאל בדברים שאין לו שום קשר אליהם, ולא רק מי שאשם בהם הוא אותו ימין שנמצא בשלטון ולא עושה כלום.

גם להפך זה עובד. השמאל מאשים את הימין בבניית התנחלויות כאשר בממשלות השמאל לדורותיהן נבנו גם לא מעט מהם.

אם נסתכל על המיינסטרים של השמאל והימין אתה תראה שמדובר סך הכול באנשים לא כול כך שונים ששניהם חוטאים באותו חטא.

אני לא מבין למה אתה מתכוון ב"יבחרו להיות חלק ממנה- אהלן וסהלן" אני לא רוצה אף ערבי נוסף תחת שליטתי(שליטתי=עם תעודת זהות) פרט למי שכבר יש.

אני לא רוצה שום אינטרקציה אתם, ובטח שאני לא רוצה שהפלסטינאים יקומו בבוקר ויחליטו שהם רוצים להיות חלק מהמדינה=סוף המדינה.

פורסם
אולי, אם במקום אוסלו על אלפי קורבנותיו היו תולים פה כמות שווה של "פעילי שמאל" (מהטופ כלפי מטה), חיילי צה"ל לא היו מפחדים לפתוח באש כשצריך, והערבים פה היו מבינים את מקומם - אורחים לא קרואים במדינה שלעולם לא תהיה "שלהם", שנמצאים פה בחסד ולא בזכות. יבחרו להיות חלק ממנה - אהלן וסהלן. יבחרו לפעול נגדה - דמם בראשם.

כן, בוא נתלה פעילי שמאל. מדינה בה תולים מישהו בשל עמדתו הפוליטית היא בהחלט מדינה שטוב לחיות בה.

הקשר בין פעילי השמאל הקיצוני המעטים ובין נהלי הפתיחה באש או כל עניין מדיני-בטחוני אחר הוא קלוש ביותר, אם בכלל קיים. כבר שנים שהימין בשלטון והוא לא משנה את הדברים האלה. זה ממש לא בגלל קומץ שמאלנים הזויים שמפגינים בבילעין עם הערבים. בקושי נשאר שמאל קיצוני בארץ, מרץ/חד"ש לא באמת קיימים או נשמעים. להאשים אותם באוזלת היד של הממשלה מול האויבים שלנו זה מגוחך ולא מציאותי.

אבל אתה יודע מה? אני אלך אתך: שיתלו פעילי שמאל קיצוני אבל שיתלו לצדם גם פעילי ימין קיצוני. אלה גם אלה מסכנים את המדינה ברעיונות ההזויים שלהם. בכלל, בוא נתלה כל מי שלא מוצא בעיניי.

קיצונים, נמאסתם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים