עבור לתוכן

לאן כדאי לי להגר ? - הדיון הגדול -

Featured Replies

פורסם

אל תהיה אידיוט, תלמד משהו פה לפני או שתלך ללמוד שם, אני אומר לך בתור אחד שגר בברלין שנה, אין דבר כזה "ללכת לגור בברלין", אם מטרת הטיסה היא לא לימודים שכח מזה, אין טעם.

• תגובות 81
  • צפיות 20.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וזה למה? הרי אחרי הכל הרבה עושים את זה, ואני לא מדבר על ישראלים, אלה גם שבדים, צרפתים, בריטים וכו', חסר אירופאים בברלין שחיים בברלין כבר 3-4 שנים וחיים מעבודות מזדמנות? יש לו אזרחות צרפתית, אם הוא יחסוך לשנה, הוא יוכל ללמוד את השפה כמו שצריך ואז להתחיל לעבוד פחות או יותר באותם עבודות שהוא יכול לעבוד בארץ, רק שבברלין אפשר לחיות מהן, ובישראל לא (לפחות בגוש דן).

פורסם
  • מחבר
אל תהיה אידיוט, תלמד משהו פה לפני או שתלך ללמוד שם, אני אומר לך בתור אחד שגר בברלין שנה, אין דבר כזה "ללכת לגור בברלין", אם מטרת הטיסה היא לא לימודים שכח מזה, אין טעם.

קשה לזרים למצוא עבודות בברלין???

לדוגמא אני הולך לבית קפה ומציע את עצמי לעבודה שם בשטיפת כלים (וכן אני יכול) אתה חושב שיקבלו אותי ???

פורסם

ומה עשית בזה?

נסעת עד ברלין כדי לעבוד במינימום?

תחשוב בהגיון שניה,

אתה רוצה לרדת מהארץ, סבבה.

אבל אל תרד מהארץ רק כדי להיות פרזיט במקום אחר.

מילא הייתה אומר שאתה רוצה ללמוד משהו הייתי עוד זורם אם זה.

אבל לרדת מהארץ כדי לעבוד בשטיפת כלים?

ואתה עוד מתייעץ על זה?

נראה לי שאתה סתם מפונק שיהיה לו קצת קשה בצבא

פורסם
קשה לזרים למצוא עבודות בברלין???

לדוגמא אני הולך לבית קפה ומציע את עצמי לעבודה שם בשטיפת כלים (וכן אני יכול) אתה חושב שיקבלו אותי ???

בטח שכן, אם זו התוכנית הנפלאה שלך לרדת מהארץ, ללכת לשטוף כלים בברלין אז לך על זה חבר, שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

אתם מגזימים עם העליהום.

גם בארץ רבים מאיתנו החלו בעבודות שכר מינימום שלא טובות הרבה יותר משטיפת כלים. ותוך כדי התחלנו לימודים, שכרנו דירה קטנה וזולה/שותפים, מצאנו עבודה טובה יותר, והתקדמנו בחיים במשך הזמן. באותה מידה זה יכול לעשות במדינה אחרת.

אתם שוכחים שעם הגיל היכולת לעשות שינוי מהותי בחיים יורדת, מסיבות שונות ומגוונות. יש דברים שעדיף לעשות כשאתה צעיר ועדיין הדברים לא התקבעו בראש, ולא נכנסת למסלולים מחייבים בחיים. שאז ההחלטה הרבה יותר מורכבת, ולפעמים לא תלויה רק בך.

אני לא אתווכח עם העובדה שתמיד עדיף להגר עם מקצוע מבוקש. אבל מעבר לזה שלעיתים זה לא קורה לבסוף למרות הרצון מהסיבות שהזכרתי למעלה, אחרי הכל מקצוע מבוקש מקל על המעבר, אבל הוא לא הדבר היחיד שיקבע הצלחה או כישלון באינטגרציה במדינה זרה. ישנם כאלו שהיגרו בהצלחה חסרי כל כסף וחסרי כל השכלה פורמלית וצמחו עם הזמן. וישנם כאלו שהיגרו אל תוך משרה מבוקשת, וחזרו אומללים לאחר זמן מה. לדעתי זה יותר תלוי באופי ובשלב בחיים, מאשר בהשכלה.

אתה צריך לצפות לכל הקשיים הרבים שיעמדו לפניך בעיניים פתוחות, וחשוב שיהיו לך את הכוחות הנפשיים להתמודד עימם. (בנוגע לזה - רק אתה יודע זאת, ותהיה כנה עם עצמך) וגם להבין, שאם לא הלך וחזרת לארץ בסופו של דבר, לא קרה כלום ולפחות ניסית את חלומך.

אני לא חושב שזה המקום האידיאלי בלשון המעטה לברר את הנושא. מציע שתחפש בגוגל משהו כמו "להגר לברלין" או "פורום ישראלים בברלין". קרא כמה שיותר ואז תתחיל לשאול שאלות באותו פורום.

פורסם

יש 2 מדינות שיחסית קל לעבור אליהם אבל זה בתנאי שיש לך מקצוע שהם צריכים, באוסטרליה פעם זה היה ספרים ונגרים ועוד, היום אין לי מושג, בקנדה קר ואוסטרליה זה מקום שקל להסתדר עם השקעה קטנה יחסית, הסיבה לזה שאלו מדינות עם שטח ענק ומעט תושבים יחסית כך שאין להם בעיה לקלוט אנשים שתורמים להם (בשלבים) אישית הייתי עובר לקולומביה

פורסם

אני חייב להסכים עם Roger That, מעבר לזה שאנשים לא מבינים שהרבה יותר קל לחיות בברלין מחצי משרה של שוטף כלים בברלין מאשר כל עבודת שכר מינימום במשרה מלאה בגוש דן. ומה בדיוק פרזיטי בלשטוף כלים Mr Anderson? הוא יכול לעבוד למחייתו בברלין, אין לו צורך בלהיות פרזיט.

פורסם

ללכת לעבוד בתור שוטף כלים אצל הנאצים, וואלה מעדיף לחתוך תזין...

פורסם

זו שאלה מוסרית מעניינת: האם זה ראוי שיהודי יהגר לגרמניה, לאור ההיסטוריה העגומה שלנו איתם?

האם הגרמנים של היום הם אותו עם שכמעט השמיד אותנו, או שהם השתנו?

לי אישית אין תשובה לזה... אבל בכל זאת עצם המחשבה על גרמניה כיעד הגירה מוסיפה לדיון טעם מעט רע מבחינתי.

פורסם

נשמע לי קצת מטומטם לנסוע עד לבירת הנאציזם האירפואית כדי להיות עבד של חבורת נאצים כי אתה לא מוכן לעבוד במשרה כזו אצל יהודים (למה נראה לך ששם יש הבדל?). בכל מקרה רק שלא תגמור כמו מוטי בננה בציריך.

פורסם

חוץ מזה שיש גל של אנטישמיות באירופה בעקבות ההגירה האיסלמית הכבדה.

זה רק ילך ויחמיר.

פורסם
נשמע לי קצת מטומטם לנסוע עד לבירת הנאציזם האירפואית כדי להיות עבד של חבורת נאצים כי אתה לא מוכן לעבוד במשרה כזו אצל יהודים (למה נראה לך ששם יש הבדל?). בכל מקרה רק שלא תגמור כמו מוטי בננה בציריך.
חוץ מזה שיש גל של אנטישמיות באירופה בעקבות ההגירה האיסלמית הכבדה.

זה רק ילך ויחמיר.

עד כמה מנותקים מהמציאות אפשר להיות, זה כאילו שיש אנשים שחיים בדף הבית של וואינט.

אין מילים :smiley1::smiley1:

פורסם

מה שתחסוף בארץ ב3 שנים באירופה תעשה בשנה. אז כנראה ששווה ללכץ לעבוד אצל חבורת הנאצים שלפחות דואגת לתנאי סבירים מאשר אצל היהודים זכי הלבב שמשלמים מספיק בערך עבור השכ"ד + ארנונה + חשמל.

פורסם

באירופה אפשר לחיות ליד מיעוט מסויים של אנטישמים - שחלקו אלים וחלקו לא - וגודלו משתנה ממדינה למדינה (דווקא בגרמניה נניח יש הרבה פחות אנטישמיות מצרפת או אפילו בריטניה כנראה... הכי מעט אנטישמיות אפשר למצוא בארה"ב, דנמרק, קנדה, אוסטרליה ודומיהן).

בארץ אפשר לחיות במוּבלעת שמוקפת במונרכיות, דיקטטורות או תיאוקרטיות בעלות רוב אנטישמי, ואשר מטווחת מכל הכיוונים ברקטות ארוכות טווח, מחבלים ונשק בלתי קונבנציונאלי

מה עדיף?

שכל אחד יעשה מה שנוח לו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים