עבור לתוכן

** החל ממחר - בזק תשדרג חינם ל־100 מגה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

צר לי, אך הראיה שלך היא מאוד חד צדדית. כדאי שתשים לב למאפייני המבצע של בזק, שהם מאוד מוגבלים:

1. המבצע הוא לשבועיים וחצי בלבד ומסתיים ב-28/2.

2. המבצע מוצע רק ללקוחות קיימים של חברת בזק.

3. המבצע מוצע רק דרך אתר האינטרנט של החברה.

דרך אגב, מעניין שהמשרד לא עוצר את את המבצע של HOT שמציעה שדרוג חינמי ל-30M.

ולגבי המחיר - רק לשוטים ניתנה הנבואה מה יהיו המחירים בעוד שנה - מדובר בשוק דינמי ומשתנה שבעוד שנה, עם הכניסה של IBC, יכול להראות שונה לחלוטין.

http://www.netcheif.com/blog/?p=4902

• תגובות 88
  • צפיות 20.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההבדל בין המבצע של בזק למבצע של הוט מאוד ברור.

המבצע של הוט הוא במטרה לקבוע מהירות מינימום חדשה, היו גם לבזק מבצעים כאלה ומשרד התקשורת לא עצר אותם.

יש כאן גם מטרה סמויה של משרד התקשורת להעלות באופן כללי את מהירות ההמינימום שקיימת באינטרנט בארץ.

המבצע של בזק הוא לא על מהירות מינימום, מדובר על קפיצה למהירות המקסימום הקיימת היום בשוק. במחירים שהם זולים יותר משהיא מוכנה למכור בשוק הסיטונאי.

פורסם
צר לי, אך הראיה שלך היא מאוד חד צדדית. כדאי שתשים לב למאפייני המבצע של בזק, שהם מאוד מוגבלים:

ולגבי המחיר - רק לשוטים ניתנה הנבואה מה יהיו המחירים בעוד שנה - מדובר בשוק דינמי ומשתנה שבעוד שנה, עם הכניסה של IBC, יכול להראות שונה לחלוטין.

העובדות שלך לגבי המבצע של בזק נכונות, אבל המסקנה שלך שגויה.

סביר שבזק ינסו להצניע את המבצע שלהם באמצעות תנאים ומגבלות, משום שהם יודעים שהוא אינו חוקי.

בסופו של דבר, כל לקוח שישודרג ל-100 מגה במסגרת המבצע לא יעבור למתחרים של בזק, שכן הם לא יוכלו להציע לו מחיר טוב יותר בגלל העלות שהם משלמים לבזק. כל לקוח שמשדרג דרך המבצע הוא לקוח שבוי שייפגע בתחרות העתידית.

לבזק אסור להציע מחירים כאלה, חד וחלק. אסור להם להציע מחירים טורפניים, אסור להם לשבור את השוק, אסור להם לדרוס ולהדיר את המתחרים שלהם.

לגבי הוט - כבר קיבלת תשובה מירח אפל.

פורסם
  • מחבר

אתה רק שוכח עובדה קטנה אחת - בפועל בזק לא יכולה לספק מהירות של 100M לרוב המוחלט של הלקוחות שלה. ההערכות בשוק מדברות על 5% עד 10% מהלקוחות שמקבלים בפועל 100M. הרוב המוחלט מקבל 55M עד 65M. גם לא ברור לי למה הלקוחות שבויים - מי מונע ממך לעבור מחברה לחברה?

פורסם

תדמיין את הסיטואציה הבאה:

שנת 2011 - רגע לפני שנכנסות מתחרות חדשות לשוק הסלולר

אפ״ס מחליטות להוריד את המחיר לשנה ל1 ש״ח בחודש - חבילה ללא הגבלה

ברור לך שמהלך כזה היה מעקר את כל ״מהפכת הסלולר״? שום חברה חדשה לא היתה נכנסת/שורדת בשוק

ואחרי שנה - המחירים היו קופצים חזרה.

זה בדיוק מה שבזק עושים עכשיו - מציעים לך את ״החבילה״ המקסימלית שלהם במחירי הפסד (או לפחות במחיר שאף גוף אחר לא יכול להתחרות איתם)

רק בגלל שהם יכולים להרשות לעצמם הפסדים בטווח הקצר.

פורסם
אתה רק שוכח עובדה קטנה אחת - בפועל בזק לא יכולה לספק מהירות של 100M לרוב המוחלט של הלקוחות שלה. ההערכות בשוק מדברות על 5% עד 10% מהלקוחות שמקבלים בפועל 100M. הרוב המוחלט מקבל 55M עד 65M. גם לא ברור לי למה הלקוחות שבויים - מי מונע ממך לעבור מחברה לחברה?

הלקוחות שבויים משום שבזק מציעה להם מחיר שהיא מונעת מהמתחרים להציע להם. לקוח רציונלי לא יעבור למתחרה כדי לשלם יותר. זו המהות והמטרה המלוכלכת של מחירים טורפניים, כאשר אתה שולט במחיר הקמעונאי והמחיר הסיטונאי מוגבל/קבוע. זה מה שאני מנסה להסביר כבר כמה הודעות.

אני באמת לא יודע איך עוד לכתוב את הדברים כך שהם יובנו... אולי הדוגמה (הנכונה, גם אם מעט קיצונית) של omrij מעליי תעזור להמחיש את זה.

פורסם

יש לקחת בחשבון שהלקוחות שבעיקר לא יהיה להם משתלם להם לעבור במהלך כזה יהיו הלקוחות במהירות 15.

הלקוחות במהירות 30 ומעלה שילמו בכל מקרה מחיר קרוב מאוד ל-100, כך שאין בזה הבדל גדול מבחינתם.

אני גם מאמין שהחלק הארי של הלקוחות עברו למהירויות הגבוהות (והיקרות) יותר ממזמן.

עריכה: גם במהירות 15, עקב התמחורים הלקויים של בזק, יש המון לקוחות ששחטו אותם במחיר, במיוחד אלו שלא עומדים על המשמר ממילא (ולכן גם לא היו חלק מהמשדרגים המקדימים), כך שהאחוז שבאמת נהנה פה ממבצע "משתלם במיוחד" הוא חלק קטן מאוד, להערכתי. צריך שתהיה לך חבילה ב-69 או פחות בבזק.

אצל רוב האנשים מדובר בהפרש של שקלים בודדים מהמחיר השוק "המקובל" ל-100 שלהערכתי עומד על 100 ש"ח.

פורסם
  • מחבר
הלקוחות שבויים משום שבזק מציעה להם מחיר שהיא מונעת מהמתחרים להציע להם. לקוח רציונלי לא יעבור למתחרה כדי לשלם יותר. זו המהות והמטרה המלוכלכת של מחירים טורפניים, כאשר אתה שולט במחיר הקמעונאי והמחיר הסיטונאי מוגבל/קבוע. זה מה שאני מנסה להסביר כבר כמה הודעות.

אני באמת לא יודע איך עוד לכתוב את הדברים כך שהם יובנו... אולי הדוגמה (הנכונה, גם אם מעט קיצונית) של omrij מעליי תעזור להמחיש את זה.

יש כשל לוגי בטיעון שלך. כתבת: "הלקוחות שבויים משום שבזק מציעה להם מחיר שהיא מונעת מהמתחרים להציע להם".

מי בדיוק המתחרים שאליהם אתה מתייחס? אתה "דואג" לשכוח שכרגע אין "שוק סיטונאי" ושהמבצע יגמר הרבה לפני שיהיה שוק כזה, אם בכלל.

גם הדוגמא הקיצונית של omrij אינה רלוונטית כי למבצע של בזק יש מגבלות מאוד ברורות - גם אם יצטרפו אליו כמה אלפים של לקוחות, או אפילו כמה עשרות אלפים, זה לא ישנה בשוק שיש בו למעלה מ-1.5 מיליון מינויי אינטרנט.

פורסם
יש כשל לוגי בטיעון שלך. כתבת: "הלקוחות שבויים משום שבזק מציעה להם מחיר שהיא מונעת מהמתחרים להציע להם".

מי בדיוק המתחרים שאליהם אתה מתייחס? אתה "דואג" לשכוח שכרגע אין "שוק סיטונאי" ושהמבצע יגמר הרבה לפני שיהיה שוק כזה, אם בכלל.

גם הדוגמא הקיצונית של omrij אינה רלוונטית כי למבצע של בזק יש מגבלות מאוד ברורות - גם אם יצטרפו אליו כמה אלפים של לקוחות, או אפילו כמה עשרות אלפים, זה לא ישנה בשוק שיש בו למעלה מ-1.5 מיליון מינויי אינטרנט.

אין שום כשל לוגי. בזק ניסתה להכין את הקרקע לתחרות העתידית שמשרד התקשורת כופה עליה. הרפורמה כבר נקבעה, היה שימוע, יודעים מה יידרש מבזק לספק שכן משרד התקשורת הכין את המסמכים והכריז על החלטתו לאחר השימוש וההסתייגויות של בזק. לשאלתך, המתחרים העתידיים של בזק הם סלקום ופרטנר.

זה שנכון להיום עדיין אין מתחרים אינו מעלה ומוריד דבר, שכן בזק כבר יודעת מה המחיר הסיטונאי בו היא תהיה מחויבת למכור רוחב פס למתחרים שלה. הרפורמה אמורה להתחיל כבר השנה, כך שהמבצע הזה רלוונטי מאוד - מי שישדרג ל-100 בבמסגרת המבצע יקבל מחיר נמוך יותר מזה שהמתחרים מסוגלים לתת לו.

כשיש תחרות, כל לקוח חשוב ועל כל לקוח נאבקים. גם אם המבצע הזה יניב "רק" כמה עשרות אלפי לקוחות (ואין לי מושג על סמך מה אתה מבסס את המספרים שלך), זה עדיין משמעותי, משום שמדובר בלקוחות שבזק מבטיחה שלא יעזבו אותה.

פורסם

אני קיבלתי ביום חמישי שתי שיחות אחת מבזק והשניה מהוט

בזק ניסו להעביר אותי לחיבור 100 אבל התייאשו אחרי שאמרתי שאני מקבל 100 בהוט

הוט כרגיל ניסו למכור טריפל ולא הצליחו.

אני מחכה לפתיחת השוק לספק נוסף

פורסם

יש לי אחד מהנתבים שבזק נותנים

חתיכת צואה בלתי אפשרית

כל כמה זמן יש ניתוקים מוזרים של שניה או פחות(לפחות פעמיים ביום)

פורסם

אם יש לי נתב של 15 מגה, אני צריך לסמן שאני רוצה לקבל רשת אלחוטית?

פורסם
אם יש לי נתב של 15 מגה, אני צריך לסמן שאני רוצה לקבל רשת אלחוטית?

כן אבל אתה גם צריך להחזיר נתב ישן לבזק ואופציה זו לא מופיע באתר ולכן השליח לא יאסוף אותו ולכן בכל מקרה תצטרך ללכת לחנות בזק.

לכן עדיף לסמן שאתה לא רוצה לקבל את הנתב עם שליח ואז ללכת לחנות בזק ולבצע החלפה.

פורסם
אפשר לקנות את המודם? או חייבים בשכירות?

אפשר לקנות מודם VDSL תומך 1Gb ממקום צד ג' ולבקש רק את החבילה ללא מודם?

וכמה בזב"ל יגנבו על שדרוג ל-100? כרגע אנחנו 15 בזק + בזב"ל

מצטרף לשאלה

פורסם
מצטרף לשאלה

לא ניתן לקנות דרך בזק. ראיתי כאן בפורומים שכן ניתן לרכוש ב EBAY וגם בארץ אך לדעתי זה לא כדאי. ייקח כשנתיים של השכרה עד שתחזיר את ההשקעה וברגע שאתה משאיל את הציוד בעת התקלה יחליפו לך אותו במכשיר תקין ללא עלות. ומי יודע מה יהיה בעוד שנתיים סיכוי גבוהה שיעברו לטכנולוגיה חדשה.

לגבי שדרוג אצל ספק אני ב 018 התקשרתי אליהם ותוך 5 דקות (תוך איזכור קצר של עזיבה להוטנט) קיבלתי שידרוג מ 15 ל 100 ללא תוספת מחיר לחצי שנה - מחיר 20 ש"ח. כמובן שהבטחתי להם שבעוד חצי שנה נדבר שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים