עבור לתוכן

מחפש מערכת הפעלה לנטבוק

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מערכת הפעלה לנטבוק, אין לי מושג בלינוקס ואני רוצה ללמוד את זה עד לרמה מקצועית, יש מערכת הפעלה שמומלצת בשביל זה?

• תגובות 50
  • צפיות 11.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל מערכת לינוקס רגילה

ההמלצות הקבועות שלי למשתמשים חדשים הם opensuse ומערכות דומות (ולא אובונטו, למרות שהרבה ממליצים אותה, לדעתי פחות טובה). יש 2 דסקטופים נפוצים - KDE ו Gnome, הם שונים ובטוח שאם אחד מהם תסתדר יותר טוב מהשני - לכן תנסה את שתיהם

אבל הרקע שלי באותה opensuse הוא אפסי - אני בעצמי משתמש arch

אם אתה רוצה משהוא שמחייב למידה ועבודה על המערכת (כולל בקונסול והרבה ללא רחם) אתה מוזמן לנסות את אותה arch, או את chakra שמבוססת עליה (דומה ל arch + יש GUI להתקנה, ב arch אין), או gentoo

וחוצמזה תנסה מה שבא לך, לא תמיד מה שימליצו לך זה מה שאתה באמת רוצה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה.

פורסם

שווה לנסות גם את Fedora, אם אתה מתכוון לרמה מקצועית כי אתה הולך לעסוק בזה, שווה לנסות את הכיוון של RedHat (פדורה זה פשוט ההפצה הביתית שלהם)

Red-Hat מאוד חזקים בשוק העסקי. RHEL, Oracle Enterprise

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בהתחלה האיתי ממליץ על linux mint cinmon

ואז לאן שאתה רוצה

הכי טוב אובונטו אבל עם שינוי שולחן עבודה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם, אבל הם יעלו על נטבוק (די ישן)?

פורסם

מה הנתונים של הנטבוק ?

פורסם
  • מחבר

האמת שהמחשב כרגע לא לידי אז אני לא יודע, כשהוא יהיה לידי אני אכתוב בדיוק.

אם זה עוזר קניתי אותו לפני שנתיים אז הוא לא יכול להיות כ"כ טוב... (אם אני לא טועה יש לו מעבד תומך רק ליבה אחת...).

פורסם

הייתי אומר ההיפך, אם קנית אותו לפניי 2 שנים הוא לא אמור להיות כל כך חלש.....

לינוקס מסתדר בלי בעיה אם ליבה אחת, אינ כותב את ההודעה הזאת כרגע מפנטיום 4. וגם לא בטוח שהוא ליבה אחת

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה:

מעבד - Intel® Atom CPU N455 @ 1.66GHz‏, ‎1667 Mhz‏, 1 ליבות, 2 מעבדים לוגייםזיכרון RAM - DDR3 1GB

דיסק קשיח 250GB

צריך עוד משהו?

בעיקרון הדגם של המחשב זה msi wind u135dx

אגב חשבתי, להתקין מערכת אחת במחשב ואחת השתמש מdok' למחשב אני רוצה אחת קשה שתחייב אותי ללמוד את זה, ובdok מערכת אחרת למתי שאין לי עצבים לטרמינל וקימפולים.

אשמח להמלצות

פורסם

archlinux - המערכת שאני משתמש בה

https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners'_Guide

למחשב הזה לא אמורה להיות בעיה מיוחדת להריץ דסקטופים של לינוקס, מה שהכי מגביל בו זה 1G RAM. אני מריץ KDE (אם ערכת נושא פשוטה, לא הברירת מחדל) על מחשב אם מעבד celeron ו 1G RAM והוא עובד טוב אם לא פותחים יותר מידי דברים בו זמנית. אם אתה כן הולך לפתוח דברים כמו דפדפן אם כמות גדולה של אתרים פתוחים תצתרך דסקטופ קל יותר כמו LXDE

פורסם
  • מחבר

אז ההמלצה שלך היא לשים במחשב את archlinux עם kde ואם זה לא עובד טוב לעבור לlkde?

ומה לגבי הdok?

נערך על-ידי eido300

פורסם

זה מה שאני משתמש איתו ולדעתי הדסקטופ/מערכת הטובים ביותר, אבל אתה יודע זה לינוקס והבחירה חופשית..... תנסה כל דבר שבא לך לנסות או שימליצו לך......

ל DOK - יכול להיות שתרצה מערכת נפוצה ומוכרת כמו opensuse בגרסאת live (שעובדת מ USB, אבל כנראה לא תהיה מהירה במיוחד), ויכול להיות שתרצה מערכת קטנה, לא מוכרת, אבל שיכולה לעבוד מהר יותר גם דרך מהירות של USB - אני מניח שתמצא המלצות לכמה כאלה אם רק תחפש.... (אני בעצמי משתמש גם למטרה הזאת ב Arch אז זה לא מתאים לתנאים שלך)

פורסם
  • מחבר

יש יותר מדי המלצות וזה הבעיה יש המלצות על כל הגירסאות שאני מכיר ככה שאני לא יודע מה לבחור...

פורסם

נניח שאני עכשו אמליץ לך על משהוא, מה עושה את ההמלצה שלי לטובה יותר מהאחרות ?

תיקח כמה מהדברים שהכי נראים לך, ותתחיל לנסות.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים