עבור לתוכן

כמה לא חוקי להתקין ווינדוס פיראטי?

Featured Replies

• תגובות 149
  • צפיות 28.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
מה, אתה רציני?

אני צפיתי בתסריט שבו מיקרוסופט ישלחו אלי את הסוכנים החשאיים שלהם כמו שעשתה אפל כשגנבו להם את הפרוטוטייפ של האייפון 4..

מאיפה הגיע הרעיון שהם יסכימו עם זה שאגנוב את מערכת ההפעלה שלהם?

כאדם פרטי הם יעדיפו שלא תעבוד בשום דבר אחר מלבד חלונות. ואם לא תקנה תוכנה, הם יעדיפו שתעבוד עם עותק גנוב מאשר שתעבוד למשל עם לינוקס (או מק, זה לא ממש משנה מה). זה גם ברור מדוע - כאשר תצטרך לקנות משיקולים עסקיים או אם תהיה בפוזיציה שמחליטה על תוכנות ומחשוב - אתה תקנה מה שאתה מכיר וזה חלונות.

פורסם
אם אני משתמש בתוכנה ואני מרוצה, אני לא רואה שום סיבה לא לקנות אותה ובכך לתמוך במפתחים (או מייקרוסופט במקרה הזה).

אני חושב שיש פה משהו שהוא קצת מעבר ל"לתמוך". מייקרוסופט לא צריכים "תמיכה". הם לא מסכנים.

אבל זה עסק. עסק שמשלם לעובדים שלו, שבסהכ עובדים קשה (פחות או יותר) בשביל השכר (הטוב) שלהם. מיקרוסופט היא מעסיק מאוד הוגן. צריך לשלם על המוצרים לא כי זה "תומך" בהם, אלא כי פשוט נהוג לשלם על דברים שמישהו אחר עבד בשבילם.

בעבר בהחלט הייתי "פורץ". לאחרונה קניתי גירסת WIN7 + WIN8 PRO גירסת שדרוג (אשכרה חוקי לחלוטין... לא רק שדרוג) במחיר מאוד טוב. אני חושב שאם המחיר הוגן, אנשים קונים. מיקרוסופט צריכים לחשוב שוב על התמחור של הגירסת הביתיות שלהם.

פורסם

I got other ideas...like a micro brewery that also serves frozen yogurt. I'm a call it, Microsoft

חחח

ה'בן' של טרייסי מרוק 30...

וכל עוד מיקרוסופט ימכרו במחיר שאנשים יכולים להרשות לעצמם , אז אנשים יקנו את התוכנה ולא יורידו אותה(כולל עדכונים מלאים...).

פורסם
אני חושב שיש פה משהו שהוא קצת מעבר ל"לתמוך". מייקרוסופט לא צריכים "תמיכה". הם לא מסכנים.

אבל זה עסק. עסק שמשלם לעובדים שלו, שבסהכ עובדים קשה (פחות או יותר) בשביל השכר (הטוב) שלהם. מיקרוסופט היא מעסיק מאוד הוגן. צריך לשלם על המוצרים לא כי זה "תומך" בהם, אלא כי פשוט נהוג לשלם על דברים שמישהו אחר עבד בשבילם.

בעבר בהחלט הייתי "פורץ". לאחרונה קניתי גירסת WIN7 + WIN8 PRO גירסת שדרוג (אשכרה חוקי לחלוטין... לא רק שדרוג) במחיר מאוד טוב. אני חושב שאם המחיר הוגן, אנשים קונים. מיקרוסופט צריכים לחשוב שוב על התמחור של הגירסת הביתיות שלהם.

זאת הייתה הנקודה שלי.

פורסם

יש דבר אחד שאני לא אוהב במה שהם עושים ברשיונות וינדוס ואני רוצה להזכיר והוא הרשיונות של וינדוס שמגיע מותקן מראש על מחשבי מותגים (ניידים למשל אבל לא רק)

אני קונה מחשב (חדש או יד שניה). המחשב מגיע כמובן שלם, כולל סטיקים של RAM מורכבים בתוכו. אבל אני יכול לשדרג - כלומר אני שם לו סטיקים חדשים, וזה הוגן שאני אעביר את הסטיקים הישנים למחשב אחר במקום לזרוק אותם

כשאני רוצה לעשות החלפה כזאת במערכת ההפעלה, אני לא רואה משהוא לא הוגן בזה שאותו וינדוס (חוקי, ששילמתי עליו כחלק מהמחיר של המחשב) יעבור למחשב אחר ויהיה בשימוש שם (בעותק 1, כשהוא לא מותקן יותר על המחשב המקורי) - אבל הרישיון לא מאפשר. למה ? קניתי משהוא ואתם אומרים לי מה לעשות ומה לא לעשות אם זה ? (ולא אני לא מתכוון ליצירת עותקים פיראטיים)

פורסם
כמה עלה לך אם אפשר לשאול ?

250 שקל -מבחינתי זה מחיר טוב מה שמקבלים

היום זה כבר עולה יותר ,וחבל

אבל מי שמיתאמץ יכול לקנות דרך מורה או משהו בזול

פורסם
  • מחבר
יש דבר אחד שאני לא אוהב במה שהם עושים ברשיונות וינדוס ואני רוצה להזכיר והוא הרשיונות של וינדוס שמגיע מותקן מראש על מחשבי מותגים (ניידים למשל אבל לא רק)

אני קונה מחשב (חדש או יד שניה). המחשב מגיע כמובן שלם, כולל סטיקים של RAM מורכבים בתוכו. אבל אני יכול לשדרג - כלומר אני שם לו סטיקים חדשים, וזה הוגן שאני אעביר את הסטיקים הישנים למחשב אחר במקום לזרוק אותם

כשאני רוצה לעשות החלפה כזאת במערכת ההפעלה, אני לא רואה משהוא לא הוגן בזה שאותו וינדוס (חוקי, ששילמתי עליו כחלק מהמחיר של המחשב) יעבור למחשב אחר ויהיה בשימוש שם (בעותק 1, כשהוא לא מותקן יותר על המחשב המקורי) - אבל הרישיון לא מאפשר. למה ? קניתי משהוא ואתם אומרים לי מה לעשות ומה לא לעשות אם זה ? (ולא אני לא מתכוון ליצירת עותקים פיראטיים)

כן, צודק לגמרי. אחת הסיבות שלא קניתי ווינדוס מאז 2002.

יצרתי גרסת קאסטום שהיא בין ווינדוס 7 ל8, הורדתי את כל הדברים חסרי התועלת, הוספתי את כל התוכנות שכן צריך והעלאתי אותה על זיכרון USB 3 עם מהירות העברה של 70MB/s. התקנה על SSD לוקחת כמה דקות.

עכשיו שהתקנתי את הגרסה שלי לכמה אנשים, אני לא רוצה לחשוש שזה יחזור לנשוך אותי בתחת כי זה באמת מרגיש אחלה להתקין לאנשים ווינדוס עדכני בחינם ולראות כמה הם שמחים..

אבל הקטע הוא שאני לוקח כסף רק על ההתקנה עצמה, לא על ווינדוס, אז זה לא כאילו שאני מוכר משהו שהוא לא שלי..

פורסם

זה לא משנה, אתה עובר על החוק.

זה שלא אוכפים (בינתיים) זה משהו אחר.

פורסם

מי אמר שלא אוכפים? כשמישהו מתקין לאחרים תמורת כסף (וזה לא משנה אם זה "רק על ההתקנה עצמה"), אוכפים ועוד איך. זכורים לי מקרים שהתפרסמו, של 'טכנאים' שנתפסו ונתבעו על סכומים גדולים בגלל שהתקינו לאנשים וינדוס ותוכנות אחרות ללא רשיון. מן הסתם הסיכוי להיתפס לא גדול מדי, אבל אם אכן עולים עליך, אף אחד לא יעשה לך הנחות.

פורסם
  • מחבר
מי אמר שלא אוכפים?

תקרא את כל התגובות ותחזור. גם אני המום.

פורסם

אני עדיין שומר על מקוריות בכל התכנות שברשותי (מייקרוסופט, לא מייקרוסופט, לא באמת משנה לי, מי שעבד צריך לקבל תגמול).

פורסם
זה לא משנה, אתה עובר על החוק.

זה שלא אוכפים (בינתיים) זה משהו אחר.

בטח שאוכפים -רק מאוד קשה לתפוס טכנאי לא רשום שכזה

יש גם תהליך בישראל של תלונה במישטרה ,ומשפט אזרחי

בדרך כלל שומעים על חנויות שניתפסו -כי הרבה יותר קל לMS להגיע אליהם

מאשר לבחור שמתקין למשפחה וחברים קרובים

פורסם
כשאני רוצה לעשות החלפה כזאת במערכת ההפעלה, אני לא רואה משהוא לא הוגן בזה שאותו וינדוס (חוקי, ששילמתי עליו כחלק מהמחיר של המחשב) יעבור למחשב אחר ויהיה בשימוש שם (בעותק 1, כשהוא לא מותקן יותר על המחשב המקורי) - אבל הרישיון לא מאפשר. למה ?
כי זה רשיון OEM, ושילמת עליו הרבה פחות ממה שהיית משלם על רשיון retail.

בכל אופן יותר ויותר יצרנים החלו להציע מחשבים ללא Windows מותקן וללא רשיון, אם אתה לא מעוניין לשלם על רשיון כזה.

אבל מי שמיתאמץ יכול לקנות דרך מורה או משהו בזול

וזו גם עבירה על תנאי הרישיון (אם אינו מורה). שיתקין פיראטי וזהו. :)

פורסם
  • מחבר
בטח שאוכפים -רק מאוד קשה לתפוס טכנאי לא רשום שכזה

יש גם תהליך בישראל של תלונה במישטרה ,ומשפט אזרחי

אז אני מבין שאין פה הסכמה?

חצי מהאנשים אומרים שזה נגד החוק ושיש אכיפה וחצי מהאנשים אומרים שלמיקרוסופט בכלל אין כוונה לתבוע כי הם רוצים כמה שיותר עותקים של ווינדוס על כמה שיותר מחשבים.

אז מה נכון? אני לא רוצה להתקין ווינדוס ל100 אנשים ואז שיתבעו אותי ב1,000 ש"ח על כל התקנה, או משהו עד כדי כך מוזר (שאני שומע שעושים בארה"ב כל הזמן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים