עבור לתוכן

מעבד i5 או i7?

Featured Replies

פורסם

א. עדיין, זה לא אותו דבר כי החומרה היא בייצור מיוחד לסוני

ב. להזכירך זאת הולכת להיות קונסולת משחקים שבהם הרכיב המשמעותי הוא ה-GPU

ג. המבנה של החומרה הזאת שונה מכל PC (גישה לזיכרון GDDR5 משותף לCPU ולGPU) זה יאפשר לבצע חישובים על הGPU.

ד. אתה לא יכול לטעון שכל אטום או i5 יעמוד במשימה (כפי שהוא) בלי לקחת בחשבון את העוצמה הגרפית במעבד המקוסטם הזה.

• תגובות 110
  • צפיות 26.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המעבד הגרפי הזה לא כל כך גדולה כמו שאתה מתאר..

פורסם

לא קראתי את כל הדיון, ואני לא מומחה גדול ואפילו לא מומחה קטן, אבל אני יכול לספר לך מינסיון מאוד דומה שהיה לי לפני 5 שנים בערך. עמדתי לפני קניית מחשב חדש והתלבטתי בין dual core לבין quad core, ההבדל באותו רגע היה כמה מאוות שקלים בודדות (נדמה לי בערך 300), כל המומחים פה אמרו dual core, כי אין אף משחק שיודע לנצל 4 ליבות, שמעתי להמלצות וקניתי E8400, עברו בערך שנתיים, ויצא BF3 שכמובן יודע לנצל 4 ליבות, והמעבד שלי כבר היה חלש מדי. באתו רגע לקנות quad core היה מאוד לא משתלם, כבר נחשב מעבד מיושן שעולה בערך 1500ש"ח. ושידרגתי ל i5 מה שכמובן חייב גם החלפת Mother board וזכרונות. לעומת זאת אם הייתי עם quad core לא הייתי צריך לשדרג כלום באותו רגע.

פורסם

BF3 יצא ב2011 , זה שקנית מעבד בן שנתיים ב2009 זה נטו על אחריותך , וחוץ מזה כמו שאמרתי כבר ,יש הבדל בין היום ואתמול , כשאתה קנית את הE8400 כבר היו מרובעי ליבות בשוק המיינסטרים, מAMD ואינטל ,והQ9550 היה חזק פי שניים מהE8400 , היום המצב שונה ,אין בשוק המיינסטרים מעבדים עם יותר מ4 ליבות, והi7 לא מביא פי שניים ביצועים לעומת הi5,אם כל הכבוד לHT הוא לא עד כדי כך טוב (גם בתוכנות עריכה) , מבחינת חשיבה לעתיד היה הגיון ב2009 לקנות כבר מרובע ליבות ולא דו ליבתי , אבל היום אין הגיון להעדיף i7 על i5 .

פורסם
BF3 יצא ב2011 , זה שקנית מעבד בן שנתיים ב2009 זה נטו על אחריותך , וחוץ מזה כמו שאמרתי כבר ,יש הבדל בין היום ואתמול , כשאתה קנית את הE8400 כבר היו מרובעי ליבות בשוק המיינסטרים, מAMD ואינטל ,והQ9550 היה חזק פי שניים מהE8400 , היום המצב שונה ,אין בשוק המיינסטרים מעבדים עם יותר מ4 ליבות, והi7 לא מביא פי שניים ביצועים לעומת הi5,אם כל הכבוד לHT הוא לא עד כדי כך טוב (גם בתוכנות עריכה) , מבחינת חשיבה לעתיד היה הגיון ב2009 לקנות כבר מרובע ליבות ולא דו ליבתי , אבל היום אין הגיון להעדיף i7 על i5 .

טוב אני חייב להתערב כי מה שאתה אומר שגוי, וזה כבר מעליב.

הראתי קודם ביקורת מאמצע 2010 שמסכמת שעדיין אין סיבה לקחת מעבד מרובע ליבות על מעבד כפול ליבה, חוץ מזה שהE8400 יצא ב2008 ולא ב2007 וגם זה לא אומר כלום כי לקח לו הרבה זמן לרדת לרמת מחירים נורמלית (בהתחלה זה היה הE8200 בכלל שהיה במחיר יחסית סביר, לאט לאט הE8400 החליף אותו באותו מחיר +- עם E8500 וE8600 שהיו ה"פרימיום")

אז לקנות את הE8400 (שעלה 800 ש"ח) בתחילת 2009 היה נורמלי לגמריי, QUAD CORE מיושן כמו הQ6600 עלה טיפה יותר מהE8400 אז, והQ9300 החדש יותר עלה כבר דיי הרבה יותר (Q9550 בכלל עלה איזה 1500+ ש"ח) . רוב האנשים העדיפו לקחת מעבד 45NM עם שתי ליבות מאשר 65NM מיושן ומתחמם עם ארבע ליבות, במיוחד עם כל ההמלצות של ה"מומחים" שהתבססו על מבחני ביצועים של אותה תקופה ופסקו שלגיימינג אין צורך ביותר משתי ליבות, אכן במשחקים של אותו זמן לסדרת ה E8XXX היה יתרון, הם פעלו בתדרים גבוהים יותר, פעלו קריר יותר, והיה להם פוטנציאל OC טוב יותר מהE6XXX שהם החליפו ושהQ6600 התבסס עליו.

היו גם מעבדי CORE I7 שיצאו כבר באותה תקופה אבל היו יקרים מאוד, ודיברו יותר אל אותם אנשים שעכשיו היו קונים מעבדי LGA 2011, ולא אל הצרכן הממוצע.

מסכים איתך שהHT לא מביא וגם לא יביא פי שתיים ביצועים, אבל זה לא אומר שלא כדאי להעדיף I7 על פני I5 אם אתה קונה את זה במחשבה על משחקים עתידיים ולא של היום.

פורסם
  • מחבר
לא קראתי את כל הדיון, ואני לא מומחה גדול ואפילו לא מומחה קטן, אבל אני יכול לספר לך מינסיון מאוד דומה שהיה לי לפני 5 שנים בערך. עמדתי לפני קניית מחשב חדש והתלבטתי בין dual core לבין quad core, ההבדל באותו רגע היה כמה מאוות שקלים בודדות (נדמה לי בערך 300), כל המומחים פה אמרו dual core, כי אין אף משחק שיודע לנצל 4 ליבות, שמעתי להמלצות וקניתי E8400, עברו בערך שנתיים, ויצא BF3 שכמובן יודע לנצל 4 ליבות, והמעבד שלי כבר היה חלש מדי. באתו רגע לקנות quad core היה מאוד לא משתלם, כבר נחשב מעבד מיושן שעולה בערך 1500ש"ח. ושידרגתי ל i5 מה שכמובן חייב גם החלפת Mother board וזכרונות. לעומת זאת אם הייתי עם quad core לא הייתי צריך לשדרג כלום באותו רגע.

בדיוק, אבל בדיוק מה שהיה איתי. כולם, אבל כולם אמרו שאין שום צורך ב4 ליבות ושE8400 מספיק בהחלט.

עד היום אני תקוע איתו ואני מצטער מאוד שלא הלכתי על סדרת הQ.

לכן החלטתי שאני לא נותן לעצמי לעשות את הטעות הזאת עוד פעם, והלכתי לבסוף על הI7.

צריך לקבל את המחשב בשבוע הבא.

פורסם

בפעם המאה ,כשהפוקוס היה על ביצועי מעבד אז החשיבה לעתיד היתה הגיונית ,הQ9550 היו חזקים משמעותית מהדו ליבתיים , במשמעותית אני מתכוון 2X , היום אין יותר פוקוס אמיתי על ביצועי המעבד, אלה על צריכת חשמל , וליבות גראפיות וכו'.. הi7 חזק יותר אבל לא בגיימינג , שניהם מרובעי ליבות ,וביום שמחשקים ידרשו מתומני ליבות אמיתיים (משהו ברמת ביצועים של Xeon מטומן של ימינו ולא הFX8350) ה25% שהHT אולי יתן לך בגיימינג יהיה ממש זניח .. זה כמו להגיד שGTX780 בעוד חמש שנים יאפשר לך לשחק משחקים בצורה סבירה אבל הGTX770 לא ...

פורסם

בדיוק, הם לא מתומנים ואין להם כוח חישובי גדול משל i5.

פורסם
בדיוק, אבל בדיוק מה שהיה איתי. כולם, אבל כולם אמרו שאין שום צורך ב4 ליבות ושE8400 מספיק בהחלט.עד היום אני תקוע איתו ואני מצטער מאוד שלא הלכתי על סדרת הQ.

לכן החלטתי שאני לא נותן לעצמי לעשות את הטעות הזאת עוד פעם, והלכתי לבסוף על הI7.

.

פותח הדיון החליט לקנות i7 , זה מה שאני חושב על ההחלטה שלו:

CXE2Nfl.gif

פורסם

אל תשכח להוסיף עוד פעם גם את התמונה של המריחות בLCD 60HZ. :)

את ההחלטה של פותח הדיון דווקא אפשר להבין. כבר נכווה בעבר מכל מיני חכמולוגים שייעצו לו "לחסוך".

גם אם במקרה הזה יסתבר בעתיד שלא הייתה הצדקה, מה הוא כבר הפסיד? קצת כסף? כנראה הוא יכול להרשות לעצמו בקלות את ההפרש, אחרת הדיון לא היה על הפרק בכלל. את ההבדל בכסף הוא בטוח לא ירגיש בעוד 3 שנים. את ההבדל במעבד - אולי כן. אפילו אם זה אולי קטן מאוד.

במצבו גם אני הייתי הולך על המעבד החזק יותר. אבל אולי זה כי אני באמת מידי פעם משתמש במחשב לדברים שהם לא רק משחקים. :)

פורסם

אכן, משעשע איך הגלגל חוזר על עצמו.

גם אני זוכר טוב מאוד שבזמנו היתה בחירה בין מעבדי אינטל מדור core2 בין dual ל quad.

הבחירה היתה בין quad ל dual שמהיר ממנו בתדר ב 0.4-0.5Ghz . המחירים היו דומים פלוס-מינוס, ורובם המוחלט של המומחים כאן המליצו חד משמעית על ה dual, באותו טיעון שמשתמשים כעת.

מצחיק איך במהלך הזמן הבחירה התגלתה שגוייה להחריד.

פורסם

הQ9550 היו חזקים מהE8400 פי שניים ,הHT בi7 לעומת זאת במקרה הכי טוב יוסיף 50 אחוז בביצועים ,וגם זה לא במשחקים .. אז באמת שאין פה מקום להשוואה.

יש הבדל בין לשלם עוד 600 שקל על 200% ביצועים ,או על 120% ביצועים .

פורסם

לא לשכוח גם שהייתה תקופה בה מכרו Q6600 ביד שנייה כמו זבל וב-300 ש"ח יכולת לקנות אחד.

פורסם

מאז ועד היום זרמו הרבה מים בנהר. :) Q6600 לא בדיוק המעבד שהייתי קונה (בדיוק מסיבה זו מכרו אותו כמו זבל ביד-2), אבל מי שקלט כבר לפני 3 שנים שעשה טעות עם C2D, יכול היה בסבלנות וקצת מעקב על לוחות יד שנייה למצוא באותו מחיר של 300 ש"ח גם Q9550 (ובהסתברות קטנה יותר אפילו Q9650).

פורסם

אני הייתי קונה I7 ,אני הייתי באותו מצב לפני יותר משלוש שנים בסוף קניתי I7 950 והנה עד היום לא חושב על שדרוג אפילו. ולפי המבחן שעשו פה למעבדים הI7 920 הרבה טוב יותר מה I5 שיאצאו אז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים