עבור לתוכן

שינוי דרמטי: טלוויזיה שלא מחוברת לממיר אינה מחויבת עוד באגרה

Featured Replies

פורסם

סופסופ ואמנם לא לגמרי וכמו שצריך אבל יש שינוי מסויים בעניין אגרת רשות השידור לגבי אנשים שאינם קולטים רשות השידור.

לינק מכלכליסט

• תגובות 72
  • צפיות 10.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מבין למה אני שמשלם כל כך יקר על מנוי ב-YES, צריך לשלם גם אגרת טלוויזיה בשביל רשות השידור המפגרים האלו.

האמת שאף פעם לא שילמתי להם, חודש שעבר הם שלחו שובר על סך כ300 ומשהו ₪ ורשמו שאם אשלם ימחקו לי כל חובותי.

הם בטח אומרים לעצמם מה שנתפוס הרווחנו..

הלכתי לשלם באחד הימים האחרונים לתשלום וסניף הדואר היה סגור, בקיצור שוב לא שילמתי )-:

פורסם

לדעתי מדובר בהונאה, ואני חושד שהם עושים את זה כדי לקבל מאגר משתמשים מלא על אנשים שבאופן אקטיבי פועלים נגד תשלום האגרה - כדי שהם יוכלו להיכנס בהם בכל הכוח ולהפעיל עליהם בצורה ממוקדת יותר את מחלקת החקירות/סחיטה באיומים שלהם.

פורסם
  • מחבר

עידן,אתה באמת שואל?זה חוק וחוק דפוק אבל אין קשר בינו לבין המחיר המופקע שאתה בוחר לשלם ליס. מה שכן,מעניין שהם עדיין לא התחילו להציק לך. מקווה בשבילך שתמשיך להנצל מהם.

מילפורד,זו החלטת בית משפט אבל במקרה שלהם הכל יכול להיות. הם קצת כמו הוט אבל גרועים שבעת מונים.

הבה נקווה שלא.

פורסם

את יודעת כמה אנשים יש שלא משלמים להם?

פורסם
  • מחבר

המון. אבל הם נוטים להתחיל להציק ברגע שמתחתנים. עד אז במקרים רבים מבחינתם אתה לא קיים.

פורסם

טוב אני נשוי כבר 4 שנים וחוץ מלשלוח פעם בכמה חודשים שובר הם לא עשו יותר מדי, מקווה שישאר ככה.

פורסם

נו, אם הם התחילו לשלוח לך שוברים אז חביבי - אתה שקוע עמוק בחרא.

זה שהם עדיין לא הגיעו לשלב שהם שולחים לך מאפיונרים הביתה - זה רק עניין זמני. אל תדאג, בינתיים החוב שלך צובר ריביות שמנות.

לגבי הנושא של החתונה - זה נכון. מבחינתם כל עוד אתה עדיין ילד רווק, כנראה שאתה גר עם ההורים..

ברגע שאתה מתחתן הם מקבלים אוטומטית את הכתובת הרשומה שלך - ומתחילים לשלוח לך דרישות לתשלום.

כנ"ל גם אם אתה קונה טלוויזיה חדשה - הם מקבלים מהחנות (!) את הכתובת שלך ומשם אתה מתחיל לאכול חרא. לכן עדיף לקנות טלוויזיה במקום פיזי ולא לתת להם כתובת מגורים או שום פרט מזהה עליך.

לגבי הדרישה של בית המשפט - זה נכון, אבל צריך לשים לב שחובת ההוכחה היא על האזרחים ולא על רשות השידור. הם לא צריכים להוכיח שיש לכם טלוויזיה עם מקלט, אתם אלה שצריכים להוכיח (ולהצהיר, ולשלוח טפסים, ולחזור על התהליך כל שנה מחדש) שאין לכם!

וברגע שתהיו ברשימות האלה שלהם - לדעתי זה רק יגרום לכם לקבל "הקפצה" בעדיפות של רשימת החוקרים הפרטיים שלהם...

פורסם

אני מקווה שיבטלו את תשלום האגרה בהקדם..

הזכרת לי משהו בקשר למאפיונרים שבאים הביתה, כשהייתי ילד אני זוכר שרשות השידור היו שולחים גובים לבתים של האנשים שלא שילמו.

אני לא אשכח שני דברים:

1. את השכן של ההורים שלי רב איתם ושובר להם את הטלוויזיה שלו על הריצפה כדי שלא יקחו לו אותה חחחחח..

2. אותי בן איזה 8 נשאר בבית של סבתא שלי לבד, שומע את הגובים רבים עם השכן של סבתא שלי ואותי בשקט בוכה מאחורי הדלת מחשש שאולי סבתא שלי לא שילמה והם יפרצו בכח :cwm27: היה מפחיד אז חח..

פורסם

מי שיש לו טלוויזיה עם טיונר דיגיטאלי מובנה כן צריך לשלם אגרה. 99% מהטלוויזיות מגיעות עם טיונר מובנה. רק מי שקנה לפני 4-5 שנים או במקרה קנה טלוויזיה בלי טיונר מובנה פטור. שימו לב שבטופס בקשת פטור צריך לציין דגם טלוויזיה - בדיוק בשביל זה.

הבעיה היא שרוב מי שאין לו יס/הוט אבל כן מחזיק טלוויזיה אלה אנשים שרואים מהמחשב או עם סטרימר - לרוב אלו אותם אנשים שתמיד קונים חדש/טוב/מודרני ואלה בדיוק האנשים שכנראה מחזיקים טלוויזיה מודרנית עם טיונר מובנה...

קיצר האוכלוסיה שבאמת מרוויחה פה משהו מאד מאד מצומצמת. השינוי הזה בחוק מינורי.

פורסם

מה זה טיונר, ומה זה טלוויזיה?

יש לי מסך שאני מחבר למחשב, (בלבד) איך אני יודע אם הוא עונה להגדרה "טלוויזיה"?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב, אתם מודעים לזה שהאגרה הזו לא באמת הולכת לרשות השידור.

משרד האוצר מנווט את הכספים האלה כרצונו, ומה שהוא רוצה שיגיע לרשות השידור - יגיע. ומה שלא, לא. (כמו כל מס אחר, בלי קשר לשאלה מי מבצע את הגבייה, ומה התירוץ האקראי לגבייה שלה)

אגב, רשות השידור פונה לאדם גם ברגע שנרשמת דירה על שמו. (לא שזה שיקול מהותי בקניית דירה, אבל תדעו שהם בד"כ לא רודפים אחרי שוכרי דירות)

פורסם

לא כל כך נכון.

אני ואשתי שוכרים דירה, וכבר 5-6 שנים רודפים אחרינו (אבל אין לנו טלויזיה).

פורסם

אין לכם טלוויזיה למה?

פורסם

אני יודע שיש אנשים שאין להם, בכל זאת זה מוזר לי.

אשתי עובדת YES ומספרת שיש הרבה אנשים שמתקשרים להציע להם והם טוענים שאין להם טלוויזיה.

אני רק מנסה לדמיין מה הייתי שם לבן שלי לראות, הטלוויזיה מעסיקה אותו, כמו כן ישנם סדרות וערוצים שממש מעשירים את הידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים