עבור לתוכן

מפרט למתכנת שובב ו-OC'er חובב

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם,

הגיע הזמן למחשב חדש, ואני מתרגש (-:

אני עוד לא סגור על מפרט סופי, אבל רצית לשאול מה אתם חושבים עד כה ולקבל הצעות להמשך:

CPU- 4770K

Cooling : Kraken x60 - push/pull

MB: asus z87Pro

Ram: G.skill 32GB kit 2400 MHZ

לגבי האחסון אני על הגדר, יש לי OCZ VERTEX 3 256GB, ואני שוקל להריץ ברייד0 עם עוד אחד, או פשוט לקנות אחד של 512

(כנראה אלך על 840P).

מבחינת צרכים:

לא משחק על ה-PC, ככה שלדעתי הכרטיס מסך במעבד יספיק.

כן מקמפל גם פרוייקטים גדולים, ובד"כ יש לי יותר מ-VM אחד פתוח.

חשוב לי מאוד הביצועים של האחסון ויכולת מולטי ת'רד טובה מהמעבד.

אני עובד עם שלושה מסכים, אבל שוב לא במשחקים ככה שזה לא באמת אמור להשפיע יותר מדי.

אני בטוח אלך על אוברקלוק, למרות שאני לא אשתגע עם המתחים כי זה מחשב שאמור לעבוד כמה שנים טובות.

אין לי העדפה מיוחדת למאיפה לבצע את הרכישה מעבר למחיר ולאחריות. אני זמין לבצע רכישות מאירופה וארה"ב.

מעבר לחלקים שבחרתי אני אצטרך את כל שאר המחשב חוץ ממסך.

(פתחתי ת'רדים לגבי האחסון והקירור בפורומים הרלוונטיים אז אפשר להתמקד בכל השאר).

תקציב - שאלה בעייתית. לא הגדרתי לעצמי תקציב מסויים, אני כן מזיל ריר על הכי חדש ונוצץ אבל חשוב לי לא להתפרע יותר מדי.

תודה לכולם,

נאור

פורסם

אמרת שאתה לא הולך להשתגע עם מתחים משמע אוברקלוק בקטנה, כמו כן להאסוול יש את המגבלות שלו, לכן כדי לך לקחת לוח אם יותר "פשוט" מהסדרה Z87 של אסוס כיוון שהפרו הוא מאוד יקר ולרוב הסדרה של אסוס כמעט יש את אותם מאפיינים...לכן הייתי ממליץ על לוח אם מדגם Asus Z87 Plus או Asus Z87 A ששניהם נותנים אותה תמורה כמו הפרו והיא מעל ומעבר לכל אוברקלוק שתרצה גם בקטנה וגם ב"גדולה" וכך תוכל לחסוך קצת.... כמו כן אם אתה לא משחק אתה יכול לחסוך עוד יותר ולקחת לוח אם מסדרת H87 ולאו דווקא מהZ, כמו לדוגמא זה:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10932

לקנות זכרונות במהירות רגילה של1600MHZ ומקסימום 16G וכך לחסוך עוד יותר(כיוון שהזכרונות שלקחת מוגזמים לגמרי)....

הנה השונות בין הלוחות סדרת Z87 של אסוס אם אתה מתעקש לקנות רק את שלהם:

z87features.jpg

נערך על-ידי oza87

פורסם

כבר במעט שבחרת יש הרבה בזבוז, רצוי שתבין שתוספת המאות שקלים במחיר עם הרכיבים שבחרת לטובת OC לא שווים עקב

יכולות ה-OC העלובות של מעבדי האסוול, הלוחות מעולים, המעבדים מבזים. כמו כן כמו שנאמר אין יתרון בזכרונות יקרים,

תוספת ביצועים הזניחה אם בכלל אינה שווה את הפרשי המחיר הגדולים, גם ב-OC כיום זה חסר משמעות.

פשרה עלובה פחות היא ללכת על מעבד אייבי, אם אתה חובב OC ורוצה תמורה גדולה לכסף הייתי אפילו מחפש מעבד K אייבי יד שניה

בכמה מאות שקלים פחות שהיה בשימוש לא רב ותחת אחריות, צצים כאלו כל הזמן במדורי יד שניה.

מעבר לזה אתה חייב תקציב כלשהוא, אתה יכול לציין את התקציב המקסימלי שאתה רואה לנכון להשקיע ולבקש לחסוך במידת האפשר, ביחד

עם שאר השאלות שנותרו ללא מענה, הכל נמצא בטופס שצריך למלא:

http://hwzone.co.il/community/threads/467788-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%90!

פורסם

מה שהכי חשוב למתכנת זה SSD מהיר ומספיק RAM. המעבד תלוי באיזה תוכנות אתה עובד ואם הם מנצלות את כל הליבות.

אז כמו שאמרתי, אם בעת קימפול התוכנה מנצלת את כל הליבות ל-100% רק אז אתה תהנה מאוברקלוק. אם לא, אז אפילו אל תחשוב על זה מפני שזה סתם הוצאת כסף מיותר.

בקשר ל-RAM הגזמת שם מפני שכרגע המעבדים החדשים של אינטל מנצלים רק 1600Mhz ודבר שני אני לא יודע אם אתה צריך כל כך הרבה זיכרון כמו שרשמת שם (32GB). אבל כן רשמת שאתה עובד עם VM... אבל תראה אם מספיק לך 16GB.

אם בכל זאת אתה רוצה לבזבז כסף אז שיהיה לך בכיף.

פורסם
  • מחבר

שלום כולם, תודה על התגובות.

לגבי השאלון, מתנצל אם היה משהו חסר:

1. שקט- חשוב. קירור מים עם מאווררים יעילים על הרדיאטור יסדרו את זה.

2. ציוד היקפי ותוכנות - אין צורך כרגע.

3. תקציב- זה כלי עבודה, בסופו של יום זה הפרנסה שלי. אם להוציא עוד אלפיים שקלים יחסוך לי רבע שעה ביום בשנתיים הקרובות, זה משתלם. כל עוד זו העלות תועלת- אנחנו בתקציב. בתאכלס, אם חייב לנקוב במספר, אז נגיד שעשר נשמע לי תקציב סביר, אבל מאוד גמיש לשני הכיוונים.

אוקיי, אז לגבי האוברקלוק אולי טיפה המעטתי בכוונותיי, אני כן הולך לנצל את המסגרת התרמית עד למקס של 85-90 מעלות בבנצ סינתטי במעמס מקסימלי. אני מניח שעם הקראקן זה יהיה באיזור ה- 1.25-1.3v, עם זה אני עוד מרגיש בנוח- וזה נטו לכיף ;-)

לגבי הלוח אם - אין לי העדפה לא ללוח אם, לא לדגם ולא ליצרן, אני אשמח לקבל המלצות.

אבל, אני אצטרך משהו עם גשר צפוני רציני כי אני משאיר לי אופצייה להוסיף כ.מסך ל openCL...

לגבי זכרונות- אני אכן זקוק לנפח הזה. Ramdisk חוסך לי המון זמן ויהיה לי מאוד קשה לוותר עליו. ואני אכן עם vm תמידית, לרוב יותר מאחת. לגבי המהירות, העדפתי מהירות גבוהה יותר כדי למנוע bottle neck ב oc. אני אשמח לקבל המלצות לזיכרונות זולים יותר, ועבור הבדל משמעותי לא תהיה לי בעיה לרדת במהירות.

תודה רבה,

נאור

עריכה: לגבי האייבי, אני מעדיף לא לקנות לוח עם סוקט ישן, זה די תוקע אותי בשדרוגים עתידיים...

נערך על-ידי naorai1

פורסם

באילו שידרוגים זה יתקע אותך?

נערך על-ידי Roy.T

פורסם

נכון להיום במחשב שיש לך - כמה זמן לוקח לקמפל את הפרוייקט הכי גדול?

לגבי הזכרונות... אני מציע לחכות ולא לקנות מחשב חדש, חכה להוזלה ואז תוכל לשים 64GB וזכרונות 4800MHz....

עם המעבד שבחרת אין צורך בשום OC.

פורסם
  • מחבר

שלום כולם,

לגבי השדרוג, אני מניח שמעבדים חדשים ייצאו ל1150 ולא ל-1155.

ולגבי קימפול- בערך 4 שעות אם אני עושה לוקאלי, אבל אני בד"כ משתמש באמאזון C-2.

תמיד עדיף לחכות, ואולי באמת שווה לסחוב עוד חודש לתחילת תקופת מבצעי החגים האמריקאים. אני לא באמת מצפה לקבל אישהו רווח סופר משמעותי מאוברקלוק, ברור לי שזה לא מה שהיה פעם (אחח נוסטלגיה...) אבל זה פאן ונחמד, אז למה לא?

בכל מקרה, מה לגבי שאר חלקי המחשב יש הצעות לגבי ספק, מארז אחסון וכו?

תודה,

נאור

פורסם

(למקרה שלא שמת לב, ההערה על הזכרונות היתה סרקסטית...)

אתה לא צריך 32 ג"ב בשביל קומפילציות. זה ערך מופרז גם אם אתה משתמש בריבוי מערכות הפעלה בסביבה וירטואלית, מהירות של 2400 מה"צ תורגש אולי ע"י בנצ'מרקים אבל אתה בעבודה שוטפת לא תרגיש שום הבדל (יחסית ל1600 מה"צ)

כמה שאלות:

מה אתה בונה שלוקח 4 שעות?

מה המעבד הנוכחי?

האם תהליך ה-build יודע לנצל ריבוי ליבות/מעבדים? אם לא - גם מעבד של 100 ליבות לא יעזור לך בהרבה

האם אתה משתמש באופטימיזציות אגרסיביות מדי? (אלה כידוע מאטות)

פורסם
  • מחבר

אממ... כן יצאתי בוק, סרקאזם לא עובר כמו שצריך בכתב (-:

א. לדוגמא, קרנל לינוקס.

ב. core i-7 740

ג. אכן יודע לנצל ריבוי ליבות.

ד. האם מדי- לא חושב. האם בכלל- כן, בטח.

לגבי הנפח, תראה RAMDISK זה דבר נהדר, הוא כמעט ומשחרר את צוואר הבקבוק ממשימות שהם Storage intensive. לגבי המהירות של ה-RAM - רשמתי לפניי וירדתי מהעניין. על מה היית ממליץ?

תודה,

נאור

פורסם

היי לכולם,חייב להתערב פה.אני גם מפתח שמשתמש לא מעט ב VM ובמחשב שלי יש כבר יותר משנה (אולי שנתיים, לא זוכר) 32GB זיכרון ואני חייב לומר לכם שאם הייתי יכול הייתי שם יותר זיכרון. רק זיכרון משחרר את צוואר הבקבוק בעבודה עם VM. במקביל אני עובד גם עם VS ככה שזה לא מיותר בכלל.

פורסם

מאחר שאתה על אובונטו, תוכל להשוות ישירות בין מה שיש לך עכשיו ובין 4770k

קפוץ לסקירה:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel_4770k_linux&num=1

בעמוד 5 יש זמן בניה של קרנל...

עכשיו תתקין: apt-get install phoronix-test-suite

ותריץ בנצ' קומפילציה של קרנל: phoronix-test-suite benchmark build-linux-kernel

התוכנית (PTS) תוריד קוד מקור של גירסת קרנל, תבנה אותו ותציג את התוצאה.

תוכל ככה להשוות בין התוצאה שלך ובין התוצאה של המבחן "הרשמי" וכך לקבל מושג לכמה שיפור לצפות אם תשדרג.

פורסם
  • מחבר

יגאל - תודה על התמיכה המוראלית (-:

בור ועם הספר - בכיף. אני עוד בעבודה עכשיו, אני אריץ את זה כשאגיע הביתה.

חברים, לגבי שאר המפרט יש רעיונות?

תודה,

נאור

פורסם

אוקיי אז ככה, אתה צריך הרבה כוח עיבוד פה. הטכנולוגיה של Hyper-Threading גם תעזור.

ו-OC כפי שציינת שאתה רוצה גם יהיה מבורך אבל לא תוכל להעלות יותר מדי את התדר כמו שהיה פעם אז אל תצפה ליותר מדי. קימפול של הרבה זמן ב-100% למעבד זה כמו מבחן סטרס בעצמו.

עכשיו הקטע הזה עם השימוש ב-RAMDISK, כדי להמהיר את העסק הוא דיי מעניין.

ה-SSD היה אמור לפתור את הבעיה הזאת אבל אם הפרויקט עובד עם הרבה קבצים קטנים יש מצב שזאת הסיבה.

פורסם
  • מחבר

אהלן,

SSD בהחלט עוזר, אבל אנחנו עדיין מדברים על הבדל של כמעט שני סדרי גודל בsequential write/read and random access, והדברים האל באים לידי ביטוי מאוד משמעותי ככה שזה עדיין שווה את ההשקעה אם הצורך קיים. אני מודע ליתרון בכמה שיותר ת'רדים שירוצו במקביל, אבל אין לי כל כך לאן לזוז, AMD חלשים מדי בסינגל ת'רד וsandy bridge-E יקר מכדי להיות שווה את ההשקעה.

אז חברים, תוכלו לעזור לי לגבי שאר המפרט?

תודה,

נאור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים