עבור לתוכן

עד כמה חשובה תחזוקה במחשב נייד?

Featured Replies

פורסם

אני אנסה להסביר, ביליתי עכשיו שעה מתישה בלפרק את הלפטופ שלי כדי לנקות את המאוורר שלו רק כדי לגלות שזה כמעט בלתי אפשרי..

וזאת נקודה שלא חושבים עליה בד"כ בקניית מחשב נייד, מחשב נייח מנקים פעם בחצי שנה, שנה ומה עם נייד?

זכרון והרדיסק אפשר להחליף בבורג או שניים כמעט בכל לפטופ היום.. אבל מישהו ניסה פעם לנקות מאוורר?

פורסם

אכן זה הטעות הגדולה של מי שונה לפטופ כדיי להשתמש איתו בצורה יומיומית במקום דסקטופ

בלפטופ גם שטח צלעות הקירור קטן יותר, כלומר המאוורר נתאמץ יותר בשביל אותה רמת קירור בהשוואה לדסקטופ - התוצאה - לפטופ צובר יותר אבק מדסקטופ, מתחמם יותר, והוא צריך יותר תחזוקה ולא פחות - למרות שהוא נראה כמו "קופסה סגורה" יותר

ניקוי אבק מהמאוורר הוא חובה (פעם בכמה זמן - תלוי בכמות הזמן שהמחשב עובד)

פורסם

הלפטופ שלי פועל כנראה יותר מכל מחשב ממוצע כאן בפורום ובכל זאת הוא נשמר מעולה מאבק. פני הלוח, זכרונות וה-SSD ממש מבריקים (לפטום מ-2009).

יוצא דופן הוא המאוורר שצובר רק מעט אבק שנעלם קליל בנשיפה דרך פתחי האוורור שלמטה דרך פתחי האוורור שמאחור.

פורסם

האבק שלא רואים מצתבר על הצד הפנימי של צלעות האוורור. אפשר לתפור סקביאס צבאי תקני מכמות האבק שיש בלפטופ שעבד כמה שנים

פורסם

יש מחשבים שבהם זה יותר קל ויש כאלה שבהם זה באמת קרוב לבלתי-אפשרי. הנדסת אנוש הוא אלמנט חשוב במחשב נייד ומשתנה מאוד מדגם לדגם.

פורסם

^^^^^.

נכון.

פירקתי בשבוע שעבר נייד בן 9 שנים. Presario 2500.

לא פורק מעולם, והיה די נקי. (ועבד הרבה)

פורסם

רואים שלא פירקת לפטופ מעולם.

פורסם

101010101011010100101010101010100101010101010101001100 תמצת את זה היטב. בניידים מצטברת כמות גדולה מאוד של אבק, לא משנה איפה אתה עובד. ברוב המקרים לחץ אוויר חזק (ממכשיר, לא פחית) ינקה מספיק בשביל עבודה סדירה של הנייד אא"כ מדובר על הנדסת אנוש גרועה במיוחד.

פורסם
רואים שלא פירקת לפטופ מעולם.

???

מאיפה "רואים" בדיוק?

פירקתי עשרות.

אני מפרק על בסיס שבועי.

פורסם

יש דבר שנקרא ניסיון. עברו תחתי מאות מחשבים ניידים. אני יכול לספור על יד אחת את המחשבים שלא היו מפוצצים באבק אחרי כמה שנות עבודה.

פורסם

על איזה מקום במחשבים הניידים מדובר ? האבק מצתבר על הצד הפנימי של צלעות הקירור. אם לא הגעת לשם בפירוק זה אומר שלא פירקת עד הסוף

פורסם

אני גם מחליף מאווררים (לא את כל גוף הקירור)

נכון, יש טיפה אבק, אבל לא משהו שיגרום להתחממות.

פורסם
  • מחבר

לאחר שפירקתי לגורמים את הנייד שלי הרבה אבק לא היה שם (משמעותית פחות מנייח והנייד שלי בקרוב חוגג 4 שנים) ..

לא רציתי לפרק את המאוורר כי אין לי משחה טרמית (הוא משום מה מחובר לגוף קירור ולא מצאתי דרך לנתק אותו) אני מתאר לעצמי שרוב האבק אכן מצטבר בצלעות של הגוף קירור כמו במחשב נייח רגיל.

הסיבה שפירקתי אותו הוא שהוא נכבה לי באמצע משחק, ובבדיקת טמפ' גיליתי שהוא מגיע ל 88 מעלות בעת מאמץ (משחק).

בעבר הוא לא נכבה לי מעולם גם במשחקים ופשוט רציתי לנקות את המאוורר כמו בנייח רגיל..

כדי להימנע מפירוק נוסף אנסה קודם עם לחץ אויר אם כי אני חושש שגושי אבק עשויים להיתקע במאוורר עצמו ולגרום לנזק פיסי..

פורסם

בחלק מניידים ניתן להפריד את ה "קופסה" של המאוורר (קופסת פלסטי בצורת D ) מהצלעות בלי להפריד את הצלעות מהלוח ואז אתה יכול להימנע מחומר קירור חדש (בשביל הרגע) - אם זאת ברוב המחשבים שפירקתי הוא כל כך יבש שבכל מקרה צריך להחליף אותו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים