עבור לתוכן

האם מיקרוסופט (חושבים שאנחנו) מטומטמים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
בתור מערכת הפעלה, 8 עדיפה על 7. בדברים רבים היתרון שלה על 7 גדול מאשר היתרון של 7 על ויסטה.

לדוגמא?

• תגובות 162
  • צפיות 15.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^

זמני עליה קצרים (דיברו על זה המון)

פורסם

^בכמה הם יותר קצרים ?

אני לא אעבור למערכת הפעלה אחרת , אחרי שהתרגלתי ל 7 , בגלל זמני טעינה קצר מעט מאשר ב 7 .

אני לא רואה צורך לשנות משהו , באם הוא עובד . עד כה במשך כמעט שנתיים 7 לא עושה לי בעיות .

וכל היתרון של מסכי המגע בנייחים / ניידים נראה כמו ניסיון , שפספס את הרכבת , בזמן שיש נתונים שמראים על ההאטה ניכרת במכירותיהם .

פורסם

ךםך מה?

טאבלטים בשנה האחרונה מכרו יותר ממחשבים נייחים+ניידים ביחד.

כמעט כל מחשב נייד חדש שמוכרז בתקופה האחרונה מגיע עם מסך מגע (ובד"כ גם יודע להתקפל לתצורת טאבלט)..

המגמה היא בפירוש לכיוון של מכשירים עם מסכי מגע, על מה אתה מדבר?

פורסם

ולכן מה?

סמארטפונים מוכרים אפילו יותר מטאבלטים וניידים, זה אומר שאני צריך על הדסקטופ שלי מערכת הפעלה לסמארטפון?

גם אם לכל המכשירים הניידים בעולם יהיה מסך מגע, במחשבים נייחים לא נראה שיש בכלל נטיה בכיוון הזה, או צורך כזה. למעשה עם המסכים הגדלים נוצר צורך לשבת רחוק יותר מהמסך, באופן שמגע בכלל לא נוח (עד בלתי אפשרי לפעמים). אין שום סיבה לשווק למחשבים נייחים מערכת הפעלה שמתאימה בעיקר לניידים/טאבלטים.

פורסם

נכון.

אבל WIN8 היא לא כזו. קולם של האנשים שמרוצים מהמערכת נשמע הרבה פחות מכול מי שצועק שהוא לא מרוצה. יש כמה יתרונות לממשק החדש, לצד החסרונות שגם הם קיימים. בסך הכול עדיין אפשר לעבור במצב DESKTOP רגיל, זו לא מערכת שמיועדת אך ורק למסך מגע.

פורסם
ולכן מה?

סמארטפונים מוכרים אפילו יותר מטאבלטים וניידים, זה אומר שאני צריך על הדסקטופ שלי מערכת הפעלה לסמארטפון?

לא, זה אומר שאתה זן בסכנת הכחדה, וכבר לא צריכים להתחשב ברצונות שלך כמו שפעם התחשבו

פורסם

זה זן בסכנת הכחדה עבור שימוש ביתי ובידורי. במקומות עבודה, זה לא הולך להעלם. בכל הנוגע לעסקים ותאגידים, הדברים זזים לאט. וזהו לא חלק קטן מן השוק.

פורסם
ךםך מה?

טאבלטים בשנה האחרונה מכרו יותר ממחשבים נייחים+ניידים ביחד.

כמעט כל מחשב נייד חדש שמוכרז בתקופה האחרונה מגיע עם מסך מגע (ובד"כ גם יודע להתקפל לתצורת טאבלט)..

המגמה היא בפירוש לכיוון של מכשירים עם מסכי מגע, על מה אתה מדבר?

אווטאר, במספר שמילפורד ציין כלולים גם תחנות עבודה של ארגונים.

תאגידים גם לא מחליפים גרסת וינדוס כל יום מאותה סיבה. רובם אפילו לא שדרגו עדיין לוינדוס 7 או ל 2008R2 את רוב מחשביהם כי הם תלויים באפליקציות ארגוניות אשר לא מוחלפות/משודרגות כל יום ואשר לא עובדות טוב אפילו על 7.

פורסם
קולם של האנשים שמרוצים מהמערכת נשמע הרבה פחות מכול מי שצועק שהוא לא מרוצה.

זה תמיד ככה בכל דבר ובכל תחום.

פורסם

אין לי מושג מה הבעיה עם הוידאו בתחילת הסרטון. הוא זהה אחד לאחד לכל הצגת גרסא חדשה של OSX

פורסם

של-OSX יש את הפאנבוייז המשוגעים שלה שיוציאו אותך להורג אם תאמר שהיא לא מדהימה, ולוינדוס אין?

חוץ מזה, אפל מבוססת היטב בעולם הנייד. את המוצרים ששייכים ל-"ספינה הטובעת" הזו, של המחשוב של פעם, עם עכבר ומקלדת וכל הארכאיות הזו הם מרשים לעצמם לא לשדרג יותר מדי, ובמקום זאת לאט לאט למזג את זה למערכת הניידת שלהם. שינויים קטנים והדרגתיים בדרך למעין iOS. אחלה תמורה לעשרים דולר :P

פורסם
לדוגמא?

* מהירות עלייה (שכבר נאמר) היא דבר שאכן מורגש

* באופן כללי תגובתיות יותר טובה כמעט בכל דבר - זה לא מבדיקה אישית, אבל גם משהו ששמעתי מכמה אנשים שהתנסו

* תמיכה טובה יותר בחומרה מן הקופסה (לפחות חומרה מודרנית). בין היתר - יש תמיכה מובנית בUSB3 - לרוב הבקרים לא צריך דרייבר, והביצועים עדיפים מאשר היו עם דרייברים של היצרן בWin7 - זה מנסיון אישי שלי. מדובר כאן במשהו שלא השתנה מאז XP SP2.

* שיפורים נוספים בקרנל ובמודלים של הדרייברים (למרות שזה די אינקרמנטלי)

* ניהול נוח יותר של התקנות תיקון למיניהן בלי הצורך במדיה חיצונית

* Windows to Go שמאפשרת סוף-סוף boot נורמלי בלי קומבינות מUSB, למרות שעדיין מוגבל ל"התקנים תומכים".

זה רק מה שנתקלתי בו אני או חברים.

אפשר לראות רשימה יותר מלאה בוויקיפדיה כמו תמיד:

http://en.wikipedia.org/wiki/Features_new_to_Windows_8

(אבל חלק מהדברים המוזכרים שם הם כמובן דברים של ממשק ולכן שנויים במחלוקת)

^בכמה הם יותר קצרים ?

אני לא אעבור למערכת הפעלה אחרת , אחרי שהתרגלתי ל 7 , בגלל זמני טעינה קצר מעט מאשר ב 7 .

ברור שזו לא סיבה לעבור ממערכת יציבה וטובה. כמו שלא עברתי מVista SP2 ל7. וגם עכשיו לא אעבור ל8. אבל מי שקונה מחשב חדש, בהחלט שווה לו לשקול את 8, למרות שאני בעד לחכות ל8.1 - השינויים הקטנים בממשק הם לטובה, ויש שמועות גם על שיפורים נוספים מאחורי הקלעים.

לא. אבל זה טיפשי לקרוא ל8 מערכת הפעלה לסמארטפון.

פורסם
  • מחבר

ברור שיש שיפורים אבל מכאן ועד לומר שההבדל יותר גדול מההפרש בין 7 לויסטה המרחק גדול. לי אישית עלה הסעיף כשהוא הציג את הדרך לגישה מהירה אל כל היישומים ע"י SWYPE של המסך כלפי מעלה. הבנתי שמיקרוסופט ממשיכה ראש בקיר עם חווית המגע שלה ולעזאזל עם 99% מהמשתמשים.

פורסם
אווטאר, במספר שמילפורד ציין כלולים גם תחנות עבודה של ארגונים.

תאגידים גם לא מחליפים גרסת וינדוס כל יום מאותה סיבה. רובם אפילו לא שדרגו עדיין לוינדוס 7 או ל 2008R2 את רוב מחשביהם כי הם תלויים באפליקציות ארגוניות אשר לא מוחלפות/משודרגות כל יום ואשר לא עובדות טוב אפילו על 7.

ובכל זאת קשה להתעלם מהעובדה שרוב ההכנסות של מיקרוסופט ממכירת מערכות הפעלה מגיעות מהשוק הארגוני. מה שהם עושים כרגע זה לסכן את מקור ההכנסות העיקרי שלהם כדי לנסות להשיג נתח משוק שבו אין להם הרבה סיכוי.

מה גם שאפילו אם יתפסו נתח שוק גדול בתחום המכשירים הניידים (טאבלטים), הם יצטרכו בשביל זה תמחור אגרסיבי כדי להתמודד עם העובדה שרוב המתחרות משתמשות במערכות הפעלה בקוד פתוח או בכאלה שפתחו בעצמם, מה שאומר שלא בטוח שמהשוק הגדול יותר אכן ייצא רווח גדול יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים