פורסם 2013 בדצמבר 1011 שנים הייתי ממש קרוב להזמין מכונה בגודל 4060אבל המכס עושה צרות. אפילו אם מביאים יחידה אחת, זה לא נחשב לייבוא אישי אלא מסחרי. בקיצור, בעיה להכניס את זה לארץ. אם מישהו כן יצליח לשפוך אור בנושא אני אשמח. וכןשקלתי לייבא את המכונה בחלקים ולא בחבילה אחת.
פורסם 2013 בדצמבר 1211 שנים מחבר אם יצליח לסיים את הבניה הזאת כמובן שאני ירצה לשדרג ל CNC, אני יצטרך לשדרג את המנועים, רצועות כנראה יצטרכו להתחלף למוטות הברגה ואקסטרודר לספינדל. וגם אחד הצירים שעכשיו יהיה פשוט מיסבים שמחליקים על מוט יצטרכו גם להיות מסילות ליניאריות. ובבקשה חברה, את הדיונים על מכונות CNC תעבירו לאשכול של אנטולי.
פורסם 2014 בינואר 3011 שנים מחבר אני בדילמה קשה לגבי המסילות. האם בשיטה של V groove bearings אני יקבל תנועה מספיק מדוייקת? או שעדיף לעבור למוטות כאלה: ורוכבים: מה דעתכם?
פורסם 2014 בפברואר 111 שנים מרבית מדפסות הreprap מבוססוסת על מוטות אלומיניום ולאו דווקא על V groove bearings...ובאותה נימה - אתה יודע איפה ניתן לרכוש מוטות אלומיניום בארץ?
פורסם 2014 בפברואר 211 שנים מחבר אם אתה מתכוון למוטות שפירסמתי אז אלה מוטות נירוסטה או מתכת קשה אחרת ולא אלומיניום. והמקום היחיד שאני מכיר זה EBAY, המחירים לא ממש גבוהים. אם תמצא מקום בארץ אני ישמח לדעת עליו גם. אני חושב אני ינסה ציר עם VGROOVE לראות כמה זה חלק ומדוייק.
פורסם 2014 בפברואר 311 שנים אכן התכוונתי למוטות נירוסטה קצת הזוי שאין בארץ, אני כבר כמה שבועות מחפש להשיג מוטות נירוסטה, ללא הצלחה. לגבי VGROOVE, שווה לך לנסות בconlog. בזמנו יצרתי איתם קשר לגבי פרופילי אלומיניום והם דווקא שמחו לעזור http://www.conlog.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%90%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%94
פורסם 2014 בפברואר 411 שנים מחבר מקווה שתצליח למצוא בארץ. אם כן תעדכן.ותודה על ההמלצה אבל יש לי כבר ספק שקרוב אלי, "דגש הספקה" בישוב משמר השבעה.אני יקפוץ לשם השבוע.
פורסם 2014 בפברואר 511 שנים אין בעיה להשיג בארץ. אני השתמשתי במוטות של 12 16 20ממ, והכל מהארץ. יש בחדרה מקום שמוכר לתעשיה, אבל הוא מתעסק בדרכ רק בכמויות גדולות. לכן הלכתי לחרט באיזור תעשיה וקניתי ממנו והוא חתך לי לפי מידה בלי בעיה. המחירים יצאו לדעתי זולים יותר מאשר מאיביי כולל משלוח, הדבר הזה שוקל המון.
פורסם 2014 בפברואר 1111 שנים להם יש:http://www.neiditch.co.ilלא זוכר מחירים. אבל מהפעם האחרונה שביררתי זכור לי מחיר זול..מגיע באורך של 3 מטר.
פורסם 2014 בפברואר 1411 שנים אם אתה מתכוון למוטות שפירסמתי אז אלה מוטות נירוסטה או מתכת קשה אחרת ולא אלומיניום. והמקום היחיד שאני מכיר זה EBAY, המחירים לא ממש גבוהים. אם תמצא מקום בארץ אני ישמח לדעת עליו גם. אני חושב אני ינסה ציר עם VGROOVE לראות כמה זה חלק ומדוייק. מצאתי! סגלוביץ בהרצל ת"א - מוכרים מוטות נירוסטה + חיתוך במקום http://www.d.co.il/16094860/13950/
פורסם 2014 בפברואר 1511 שנים מחבר אני חושב שאני פשוט ישתמש במסילה ליניארית אחת לכל ציר. יש לי שתי מסילות ליניאריות באורך 60 ס"מ, אם אני ישתמש באחת מהן לציר Y ואחת לציר X אני לא יצטרך להשיג מסילות נוספות. המסילות דיי רחבות והרוכבים מסיביים מספיק בשביל העומס הקטן יחסית שמופעל במדפסת. יש כמה מדפסות מסחריות שמשתמשות במסילה אחת לציר. אני חושב שזה יהיה בסדר. לציר Z יש לי שתי מסילות יותר קצרות. השבוע יש לי כמה ימים פנויים, אני חייב לסיים לפחות ציר אחד. נערך 2014 בפברואר 1511 שנים על-ידי Arik.G
פורסם 2014 בפברואר 1711 שנים מחבר קפצתי היום למחסן מתכות במשמר השבעה "דגש הספקה" וקניתי מוט אלומיניום 10X25 מ"מ. האמת שרציתי 10X40אבל המחיר היה כפול בגלל המשקל היותר גדול אז חשבתי שגם 10X25 יהיה בסדר גמור. את המסילה אני לא חותך כי פשוט חבל לי עליה, אולי בעתיד אני ירצה להשתמש בכל האורך ועד שהשגתי כאלה מסילות אין לי לב לחתוך אותן. התקנת את המסילה של ציר Y: כמו שכתבתי בתגובה הקודמת החלטתי להשתמש במסילה אחת לצירים X,Y. השלב הבא הוא להתקין את המנוע ואת הרצועה. הבמה (Stage) כנראה תיהיה מפלטה אלומיניום שתעבור עיבוד בCNC כדי שתיהיה שטוחה וישרה כמה שאפשר. הבנתי שיש בעיה להשתמש בזכוכית עם פלטה חמה כי הזכוכית יכולה להתנפץ בגלל שינויי הטמפרטורה. נערך 2014 בפברואר 1711 שנים על-ידי Arik.G
פורסם 2014 בפברואר 2111 שנים נראה שהמנוע של ציר Y יהיה בתצורה שהיראת נמוך בהרבה מהבמה. אתה מתכוון להוסיף גלגלות לרצועה?אולי בגלל הפרשי גובה עדיף שהמנוע יהיה אנכי?
פורסם 2014 בפברואר 2111 שנים הנה מדפסת מסחרית חדשה במקום העבודה שלי: [ATTACH]5306[/ATTACH] היא עולה רק 250,000 דולר
פורסם 2014 בפברואר 2611 שנים מחבר היום המשכתי לעבוד על הציר Y. התקנתי את המנוע ואת הפולי שלו, והכנתי את השולחן עבודה. השולחן בנוי מלוח פרספקס שמעליו ישב לוח אלומיניום כאשר בינהם יהיו 4 ברגים עם קפיצים בשביל כיוון. הפלטת פרספקס היא בגודל 220X220 מ"מ שזה טיפה יותר גדול מהפלטות החמות הנפוצות ביותר (214X214 מ"מ) השארתי טיפה שוליים בשביל הברגים. הכנתי תושבת למנוע: אחרי זה התחלתי לעבוד על התושבת לפולי (Pulley). קדחתי חור בגודל של המיסב: ואחרי זה חתכתי את אחד הצדדים, הברזתי בורג מלמעלה שילחץ את המיסב במקומו. את הפולי עצמו חיברתי על בורג שיושב על שני מיסבים. נגמרה הסוללה במצלמה אז יותר מאוחר אני יעלה תמונה גם של התושבת של הפולי מורכבת. לא אוהב איך שיצא הפולי כי המיסב מאוד חלש ועדין, בגלל הלחץ שמופעל עליו הוא מתעוות ולא מסתובב חלק. אני יצטרך למצוא שיטה אחרת, או להביא את המדפסת למצב הדפסה ולהדפיס חלקים חשדים שיחליפו את חלקי האולומיניום שלא כל כך מוצלחים. השולחן לא פוגע במנוע, יש בינהם כמה מילימטרים מרווח. שבוע הבא אני יכין את החיבור של הרצועה לשולחן עצמו ונעבור לציר X. עריכה: כמו שהבטחתי הנה עוד תמונות: נערך 2014 בפברואר 2611 שנים על-ידי Arik.G
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.