עבור לתוכן

המחשב דורש איתחול לכונן חיצוני שיש בו גיבוי חשוב

Featured Replies

פורסם

יש לי כונן חיצוני שבו גיביתי את המחשב שלי כבר כמה פעמים (זה אומר שיש לי שם דברים שאין לי בשום מקום אחר) ועכשיו שאני מנסה להפעיל אותו המחשב מזהה אותו בתור "דיסק פנימי" במקום כונן חיצוני והוא לא פועל, במחשב אחד המחשב רוצה שאני יאתחל אותו ובמחשב אחר הוא כותב הודעת שגיאה "אין גישה אל \:H שגיאת נתונים (בדיקת יתירות מחזורית)", מה שמוזר זה שאני כבר כמה ימים משתמש בו והוא עבד מצוין, מה עושים? יש שם דברים (כמו תמונות של כל המשפחה, מסמכים חשובים של כל המשפחה וכו') שאסור לי לאבד.

נ.ב. כשאני מפעיל אותו אני שומע רעשים וציפצופים אבל לא נראה לי שהוא נהרס בגלל שהמנורה שלו דולקת והמחשב פחות או יותר כן מזהה שהוא קיים.

• תגובות 95
  • צפיות 27.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברוך הבא לפורום. :welcomeani:

אני לא מבין את האנשים שיש להם דיסק "גיבוי", אבל יש עליו תכנים שאין בשום מקום אחר...

אני לא מבין איפה כאן הגיבוי? דיסק גיבוי צריך לגבות נתונים ממקורות אחרים, כך שהם יהיו זמינים בשני מקומות.

בכל אופן לעניין, אילו רעשים הוא משמיע?

הוא קיבל מכה או נפל לפני שזה התחיל?

במחשב אחר הוא עובד?

מנורות לא מציינות כלום, גם לי יש דיסק 1TB שעדיין מראה את האור, אבל לא מצליח לעבוד ואם כן זה לא יותר מדקה.

אתה יכול לנסות להעלות אותו מ-LIVE CD.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה

הרעשים שהוא משמיע זה כעין תיקתוקים וציפצופים, אני לא חושב שהוא קיבל מכה כלשהיא, בדקתי אותו בכמה מחשבים ובאף אחד מהם הוא לא פעל כולם זיהו אותו אבל אף אחד לא זיהה אותו בשם שאמור להיות אלא בתור כונן פנימי H, וכן אף אחד לא הסכים לפתוח אותו כל אחד מהסיבות שלו(כמו שכתבתי למעלה)

ואני לא יודע מה זה LIVE CD אשמח אם תסביר לי על זה.

תודה

פורסם

live cd:

https://help.ubuntu.com/community/LiveCD

הרעש שאתה מצביע עליו זה כנראה תקתוק המוות של הכונן, בדרך כלל מצביע על קשיח גמור.

יש תכנות שיחזור קבצים אולי הם יצליחו לגשת אליו.

תנסה לבדוק אם הוא מזוהה בביוס.

פורסם
  • מחבר

הכונן חיצוני הוא של IOMEGA והדגם הוא gdhdu2,

ורק שאלה שלא כ"כ הבנתי- אם זה כמו שאתם אומרים שכנראה הוא מת כי החלקים הפנימיים שלו נהרסו איך זה שהמחשבים עדין מזהים אותו בתור כונן, שכל הבעיה שלו היא שא"א להגיע למידע שבו (זה מה שכתוב בהודעת שגיאה שהמחשבים מראים לי)?

ואם אני באמת אפרמט אותו כמו שהמחשב רוצה, אחרי זה הוא יפעל ואני אוכל לנסות לשחזר מידע עם תוכנות לשחזור מידע?

תודה.

נ.ב. איך בודקים דרך הביוס?

נ.ב. ועכשיו אני נזכר שלפני כמה ימים הוא נפל (והאמת קצת נפתחה לו המעטפת החיצונית לא לגמרי אלא ממש ממש קצת באחת הפינות) אבל מאז הוא עבד כמו שצריך יכול להיות שזה קשור לזה שעכשיו הוא לא מסכים לעבוד?

פורסם

אם כבר אתה מפרמט, שים לב שאתה עושה פרמוט מהיר ולא מלא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התשובות זה עוזר לי מאוד,

אבל רק לפני שאני עושה משהו (שיכול להיות שאני אצטער עליו) חשוב לי לדעת אם אני אנסה לפתוח אותו ולחבר אותו למחשב בתור כונן פנימי, במידה וזה לא יפתור את הבעיה האם זה יכול לגרום לזה שיהיה יותר קשה לחלץ ממנו מידע (במקרה שעוד אפשר)?

והאם יש למישהו עוד איזה שהם טיפים/הערות לצעד הבא כדי שהנזק שאולי יגרם (ואני מקווה שלא יגרם) יהיה כמה שיותר מזערי?

באיזה תוכנת שיחזור כדי להשתמש?

יעזור אם אני אקח את זה לטכנאי מחשבים (שהעבודה שלו זה עם החלק הטכני של המחשבים) והוא יפתח וינסה לראות מה אפשר לעשות בפנים?

מצטער שזה כ"כ הרבה שאלות אבל זה ממש חשוב לי

תודה

פורסם

אין מה להביא אותו לטכנאי, הוא לא יכול לעשות יותר מימך.

בקשר לתוכנות (שיחזור) אני לא יכול לעזור, ככה לעוד תגובות.

פורסם

אתה יכול אולי להתנחם בכך שהיה לחבר שלי דגם כמו שלך וגם הוא חווה תקלות. פירוק הכונן מבפנים פתר את הבעיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה לכל העונים אז החלטתי ללכת על מה שכתב kakadu999 ולחבר את זה בתור כונן פנימי אז פתחתי את זה ואת המחשב ונזכרתי ש... אין לי מושג איך לחבר את זה למחשב :nixweiss: אשמח אם משהו יוכל להדריך אותי בנושא הזה. תודה.

נ.ב. כשאני מנער אותו אני אמור לשמוע משהו זז או שזה אומר שהוא שבור (הבנתי שבפנים יש חלק שמסתובב אז אולי זה זה)? אני יכול לפתוח אותו או שזה רק יעשה יותר נזק?

שוב תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה

אשמח אם תוכל לכתוב שוב את הקישור של המדריך כי משום מה אני לא יכול לראות אותו.

פורסם
  • מחבר

יש לי אינטרנט עם סינון (רימון) כנראה לכן לא יכלתי לראות את הקישורים.

אז עשיתי מה שכתבת ("עריכה : בגדול, אתה יכול להסתכל על החיבורים של הכונן הקשיח שכבר מותקן אצלך.") ניתקתי את הכונן הקיים, חיברתי במקומו את הכונן השני והפעלתי את זה עם דיסק של אובנטו (שאיתו אפשר להפעיל את המערכת בלי להתקין אותה ובלי לפרמט את כל מה שיש בכונן) והוא לא זיהה את הכונן אני לא ממש יודע על איזה זיכרון הוא הריץ את זה (אולי על הפנימי?) אבל בטוח לא על הכונן הזה (כמות הזיכרון שהיתה כתובה ב"פרטים" לא התאימה לכמות הזיכרות של הכונן) אז כנראה שלצערי הוא מת :cry: יש אולי עוד משהו לנסות לעשות? אם לא אני אנסה לפתוח אותו לראות אולי כן אפשר לעשות משהו בפנים אולי אפי' משהו זמני רק כדי להספיק להוציא את מה שיש בפנים.

תודה רבה .

פורסם
  • מחבר

כשאני מדליק את המחשב הוא מזהה אותו הוא כותב "auto detecting 3rd master ide hard disk samsunge hd204ui 1aq10001"

אין לי ממש מושג מה זה אומר אבל מזה רואים שהוא מזהה אותו, מה עושים עם זה הלאה?

:nono:

בכל מקרה, תרד סופית מפתיחה של הכונן, זה ממש, אבל ממש

לא יתן לך כלום. מה שכן, זה יקבור סופית כל אפשרות של

שחזור החומר בחברות שמתמחות בכך ( או יקפיץ באופן משמעותי את מחיר השיחזור ).

אוף באסה רציתי לפתוח אותו ;)

עריכה:

במחשב שלי משום מה יש כבל רק לדיסק קשיח אחד לכן כשאני מחבר אותו אני מנתק את המקורי מה שיוצא זה שברגע שאני עושה את זה למחשב אין מערכת הפעלה והוא מבקש שאני יאתחל אותו או מהדיסק קשיח הזה או מדיסק מצד אחד זה טוב כי לכאורע הוא נותן לי לפתוח את זה (עוד לא ניסיתי כי אני לא יודע מה יהיו ההשלכות) מצד שני בגלל שאין מערכת הפעלה אני לא רואה איך אנחנו יכולים לעשות משהו עם זה.

פורסם
  • מחבר

מה, הדיסק הוא IDE ? או שזו ההגדרה של הביוס ?

את מה שכתבתי העתקתי מילה אחר מילה ממה שכתוב במסך ברגע שאני מדליק את המחשב (בקטע שבו הוא מראה את כל החומרה של המחשב ואת כל מה שמחובר הusb מקלדת עכבר וכו')

שמע, בלי לפגוע, תן את הדיסקלחבר / דוד / וכו'

שמתמצא קצת יותר באיך ומה לעשות איתו ונראה לי

שתצליח להציל את החומר.

ניסיתי, תאמין לי זה היה עושה לי את החיים יותר פשוטים (בנושא הזה) אבל היחיד שמבין אצלנו במחשבים (בקטע הטכני) זה אבא שלי והוא לא ממש רוצה לעזור לי בנושא הזה (נראה לי שדי נמאס לו שפעם ביומיים נהרס חלק במחשב אז הוא נותן לי לסדר את זה, מה גם שלא נראה לי שהוא מאמין שאפשר להוציא מזה משהו) אז אני מנסה להתמודד עם זה לבד (ואיתכם כמובן).

בכל מקרה תודה על כל העזרה שהבאת(ם) עד עכשיו.

פורסם

אתה מודע לזה שבפעולות שממליצים לך פה אתה לוקח סיכון שיפגע האפשרות לשחזר גם מחברות מקצועיות כן?רק רציתי לוודא].

כול מקרה יש תוכנה יותר מקצועית שהצילה לי פעם הרדיסק.

http://html5.litten.com/how-to-fix-external-disk-drive-suddenly-became-raw/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים