עבור לתוכן

מה הדרך הכי טובה לחמם HeatShrink?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אם היית מצלם תמונה קצת יותר ברורה של ראש ההלחמה הייתי יכול לומר לך האם ניתן להציל את הראש.

כששאלתי לגבי ניקוי ראש של מלחם, הכוונה הייתה לגבי המלחם החדש - ה-goot הכחול..

כלומר איך לנקות אותו מידי פעם, כדי שלא יהרס..

אני לא חושב שאפשר לנקות את הראש של ה-Antex..

שם נראה לי שכדאי לקנות חדש - אם מתכוונים להשתמש במלחם הזה שוב..

(אין לי כוונה להשתמש בו שוב)

מה שחשוב לי כרגע הוא לשמור על ה-goot נקי,

ואם אקנה את ה-goot הלבן(עם הבורר טמפרטורה), אז גם עלי הראש שלו אני רוצה לשמור, שלא יהרס מהר.

לכן היו השאלות..

• תגובות 109
  • צפיות 10.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
כששאלתי לגבי ניקוי ראש של מלחם, הכוונה הייתה לגבי המלחם החדש - ה-goot הכחול..

כלומר איך לנקות אותו מידי פעם, כדי שלא יהרס..

אני לא חושב שאפשר לנקות את הראש של ה-Antex..

שם נראה לי שכדאי לקנות חדש - אם מתכוונים להשתמש במלחם הזה שוב..

(אין לי כוונה להשתמש בו שוב)

מה שחשוב לי כרגע הוא לשמור על ה-goot נקי,

ואם אקנה את ה-goot הלבן(עם הבורר טמפרטורה), אז גם עלי הראש שלו אני רוצה לשמור, שלא יהרס מהר.

לכן היו השאלות..

אם אתה שואל אותי המלחם הזה נראה לי סתם צעצוע עם מעגל אלקטרוני שיחזיר את נשמתו לבורא מהר מאוד.

אתה יכול לנסות לנקות את הראש בעדינות עם בד שמיר עדיין בדרגת חיספוס של 2000 גריד מבלי לפגוע בציפוי של ראש ההלחמה.

אם קיים חור או שקע בראש ההלחמה אז בהחלט אפשר לומר שלא ניתן להציל את הראש, אבל כול עוד הראש סתם מלוכלך כמעט תמיד ניתן להצילו.

- - - תגובה אוחדה: - - -

גם לחברת אקו יש מלחם עם אפשרות של כיוונון הטמפ'.

תבדוק איתם את המחיר.

http://www.harzion.co.il/,prodinfo,1346

http://www.hakko.com/english/products/hakko_fx600.html

פורסם
  • מחבר
אם אתה שואל אותי המלחם הזה נראה לי סתם צעצוע עם מעגל אלקטרוני שיחזיר את נשמתו לבורא מהר מאוד.

ה-goot הכחול?

לא יודע למה אתם קוטלים אותו, מלחם חביב דווקא :)

(מעניין אם היה לי את גרסאת ה-20W שלו, אולי הטמפרטורה הייתה בדיוק מה שאני צריך)

גם לחברת אקו יש מלחם עם אפשרות של כיוונון הטמפ'.

תבדוק איתם את המחיר.

http://www.harzion.co.il/,prodinfo,1346

http://www.hakko.com/english/products/hakko_fx600.html

נראה נחמד מאד..

באיביי המחיר של זה הוא 98$..

זה אומר שבארץ זה יהיה באיזור ה-450שח, במקרה הטוב..

זה פי 2 מה-goot הלבן עם הבורר טמפרטורה..

עדכון: זוכר שאמרתי שהחנות שנקראת "הר ציון" בשדרות הר ציון יקרה בהשוואה לשאר החנויות?

אז מתברר שהמלחם הזה, עולה אצלהם: 700שח, +מע"מ. כל מילה מיותרת

פורסם

מלחמים תוצרת אקו=שם דבר בתעשייה.

איכות וביצועים שווים כסף.

לי יש תחנת עבודה של אקו מדגם 936 כבר כמעט 8 שנים והתחנה דולקת 8 שעות ביום כ-5 ימים בשבוע ועדיין לא החלפתי אף ראש הלחמה.

האמת שאני עובד עם 3-4 ראשי הלחמה שונים במידות גדולות וגם במידה 0.5 מילימטר עבור רכיבי SMD.

אחרי שתעבוד עם מוצר איכותי אתה תבין לבד.

קשה או לא ניתן להעביר מסרים מסויימים דרך סרטים ביוטיוב או כתיבה טכנית.

פורסם
  • מחבר

8 שעות ביום? :o

פורסם

8 שעות ביום התחנה דולקת אבל אני לא מלחים 8 שעות אני פשוט מכבה אותה רק בסיום יום העבודה.

יש תחנות עבודה שאחרי זמן מסויים שאתה לא מלחים התחנה עבורת למצב סטנדביי קרי פחות צריכת חשמל ופחות בלאי לראש ההלחמה.

פורסם
  • מחבר

דרך אגב

1101 העלה מקודם את הרעיון של להשתמש ב-Dimmer כפוטנציומטר עבור מלחם שהוא עם הספק גבוה מידי(וקבוע).

אתה יכול לחבר "פוטנציומטר" כזה מבחוץ, תשים את המלחם על דימר רגיל לתאורה
רעיון לא רע בכלל.. :)

אם אני רוצה טמפרטורה נמוכה יותר, וקבועה,

האם אפשר פשוט לשים בפנים נגד שמתאים ל-220v, על החוט החום?

אחרי שאמצא את ההתנגדות המתאימה, למשל בעזרת דימר, כמו שהצעת..

1101 ענה שאי אפשר להכניס בפנים נגד..

אבל.. במברגי טסטר, כן יש בפנים נגד..

אז אין שום אפשרות למצוא נגד שיתאים(אחרי שיודעים את ההתנגדות הרצויה), וש-כן יוכל לעבוד עם מלחם?

(אין נגדים שמתאימים למתח גבוה ולתצורה הנ"ל - כלומר חיבור בטור, אל גוף חימום - במקרה הזה מלחם?)

פורסם

אתה תשרוף חום אסטרונומי על הנגד, שככל הנראה ימיס לך את הפלסטיק. בנוסף אתה תצטרך למצוא נגד עם הספק של כמה וואטים טובים - הם יקרים וגדולים מאוד.

ד"א, לנגד אין דירוג מתח, זה פשוט פונקציה של ההספק שלו.

פורסם
  • מחבר

הממ

אני מבין.

אז אולי יש טריק אחר?

הרי למשל, במלחם עם פוטנציומטר, כן יש לנו נגד..

במקרה של המלחם שבתמונה, זה נגד משתנה אפילו:

108227526_681.jpg

1101 הזכיר מקודם טריאק, שזה כמו טרנזיסטור ל-AC,

אז אולי נגד קבוע(כמו שרציתי) + טריאק, כן יעשה את העבודה - בלי לייצר המון חום וכל זה?

(המטרה היא לא להפוך את המלחם לטמפרטורה משתנה,

אלא להוריד את הטמפרטורה לטמפרטורה אחרת, גם כן קבועה)

פורסם

הפוטנציומטר (Trimmer) סה"כ שולט על מעגל אלקטרוני פנימי, שהוא בעצם מבצע את השינוי בחום של הגוף חימום. אולי זה ע"י Triac או מעגל שדומה לדימר, או משהו דיגיטלי אחר, אני לא בטוח.

פורסם
  • מחבר

אני מבין.

הפוטנציומטר (Trimmer) סה"כ שולט על מעגל אלקטרוני פנימי, שהוא בעצם מבצע את השינוי בחום של הגוף חימום. אולי זה ע"י Triac או מעגל שדומה לדימר, או משהו דיגיטלי אחר, אני לא בטוח.

כיוון שאני רוצה התנגדות קבועה, אז אני אצטרך נגד אחד כלשהו,

+ רכיבים אחריו.

האם ה"רכיבים אחריו" הם רכיב אחד או כמה?

אם זה פשוט, אני אשקול לעשות את זה בתוך המלחם שיש לי כרגע, ושנותן טמפרטורה גבוה המידי לטעמי.

אם זה לא פשוט(למשל כמה וכמה רכיבים - שלא בטוח שיהיה להם מקום בתוך החלל הנוכחי שיש במלחם) אז כנראה אקנה חדש..

פורסם

אני מציע לך לבנות בעצמך תחנת עבודה בעלת הספק נמוך ולמתח עבודה של 12 וולט.

יש לך סקופ ומלחם יישן והמון רכיבים שרכשת באיביי ומה שנשאר לך זה להתחיל פרוייקט מבצעי חדש.

פורסם
אבל.. במברגי טסטר, כן יש בפנים נגד..

אז אין שום אפשרות למצוא נגד שיתאים(אחרי שיודעים את ההתנגדות הרצויה), וש-כן יוכל לעבוד עם מלחם?

(אין נגדים שמתאימים למתח גבוה ולתצורה הנ"ל - כלומר חיבור בטור, אל גוף חימום - במקרה הזה מלחם?)

במברגי "טסטר" יש נורת ניאון עם נגד בטור. הזרם שעובר בנגד אפסי, ולכן מספיק אחד בהספק רבע או שמינית וואט.

במלחם של 30W עובר בחישוב זהיר זרם של 130ma. כדי להוריד את הזרם ב10% נניח, תצטרך נגד של 200 אום. על הנגד יפלו 10% מהמתח, ולכן ההספק שנופל עליו יהיה משהו כמו 2.7W. נגד של 3W יהיה גבולי, ולא בטוח שנגד בגודל כזה יכנס בידית מלחם. אולי שניים של 2W כ"א. בנוסף, קשה לדעת מה תהייה ירידת הטמפרטורה יחסית לירידה בזרם.

פורסם
  • מחבר

מרק:

אני אוהב יותר מלחמים שהכל ביחידה עצמה, בלי תוספות..

(אם הייתי מלחים כל יום, הרבה, אז תחנת עבודה הייתה אכן מתאימה. אבל אני צריך משהו שיותר נשלף בקלות ממגירה/ארון, ולכן תחנת עבודה תהיה מסורבלת)

אגב איך קשור סקופ לסיפור?

ההספק שנופל עליו יהיה משהו כמו 2.7W.

נגד של 3W יהיה גבולי, ולא בטוח שנגד בגודל כזה יכנס בידית מלחם. אולי שניים של 2W כ"א.

באמת הם כל כך גדולים?

אוקיי

אבל מה לגבי הרעיון השני שהעליתי? נגד+Triac

הנגד כאן יוכל להיות נגד פשוט אני מניח, וה-Triac הוא זה שיעשה את העבודה הקשה..

בנוסף, קשה לדעת מה תהייה ירידת הטמפרטורה יחסית לירידה בזרם.

התכנון היה למצוא את ההתנגדות שאני רוצה, בעזרת דימר,

ואחרי שמצאתי אותה,

אז "להכניס" אותה באופן קבוע לתוך המלחם, ולהפטר מהדימר..

כך שלמצוא את ההתנגדות המתאימה, לא אמור להיות החלק הבעייתי.

פורסם

אפשרי מה שאתה אומר, אך כאמור, תצטרך למצוא את ההספק הרצוי לך. בשימוש בדימר/טראייק המדידות ומציאת ההתנגדות יהיו מסובכות יותר, כי טראייק מבצע קטיעה של הסינוס, ומכשירי מדידה סטנדרטיים די משתגעים מדבר כזה. תצטרך לעבוד עם סקופ ולבצע חישובים.

ואם חשבת להעתיק את ההתנגודת מהדימר.. אז לא. הדימר מכיל לרוב גם הצתה עם דיאק ושאר ירקות, שלא יתאימו למעגל הקטן שאתה מתכנן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים