עבור לתוכן

יאיר לפיד נואם בכנסת

Featured Replies

פורסם

מוטיבציה היא בונוס לא דרישה...

ניקיתי רצפות וכלים. מוטיבציה אפס... אבל זה כסף וזה המוטיבציה.

ברגע שהאפשרות שהמדינה תעזור לך נעלמת תתפלא כמה מהר יהיו עובדים שיתפשרו על העבודה ויעבדו כמו גדולים כי זה עבודה או להיות רעב.

המדינה לא צריכה להאכיל אנשים בכפית... לא יכול לעבוד? נעזור. לא מוכן לעבוד? אתה בכוחות עצמך

• תגובות 279
  • צפיות 37.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רוב העבודות שאתה מדבר עליהן הן עבודות זמניות, לעיתים במשרה חלקית. לא משהו שאתה היית מוכן לעבוד בו כל החיים. עובדה, בחרת להיות סטודנט. למה? כדי לרכוש השכלה, ולהשיג עבודה נורמלית עם משכורת אמיתית. העניין הוא שאתה לא יכול לשלוח אדם בעל משפחה לעשות את אותו הדבר. גם אם יצא לעבוד בעבודות המוזכרות, לעולם לא יהיה לו הזמן והכסף ללמוד, כלומר הוא תקוע איתן לכל החיים. תגיד בכנות, אתה היית מוכן לכזה דבר?

גם אם מישהו כן היה מוכן לעבוד בעבודות כאלה כל החיים, העבודות לא מוכנות להחזיק אותו. רוב המעסיקים מהסוג הזה בוחרים להיפטר מעובדים זמניים אחרי חצי שנה, כדי להימנע מלתת להם זכויות כמו פנסיה (אמרו לנו את זה כשהתקבלתי לעבודה בורד הגליל), מה שאומר שאתה גם מחפש עבודה מחדש כל חצי שנה, וגם נשאר בסוף בלי פנסיה למרות שעבדת כל החיים.

בנוסף, גם העבודות מהסוג הזה מרוכזות ברובן באיזור המרכז. בפריפריה (צפון/דרום) קשה למצוא אפילו עבודות מהסוג הזה, למרות ששם יש הרבה יותר אנשים שמוכנים לעבוד בכאלה עבודות. אלא מה? כדי לעבוד במרכז צריך לגור במרכז, ולמצוא דירה למשפחה באיזור המרכז יעלה לך את מרבית המשכורת אם לא כולה (עוד לפני ארנונה), זה להבדיל מאדם בודד/סטודנט שיכול לגור בדירת שותפים או מגורי סטודנטים ולצאת הרבה יותר בזול.

מוטיבציה היא בונוס לא דרישה...

תלוי של מי. ספר את זה לאותו אחד שסירב לקבל אותי לעבודה כמשווק כרטיסי אשראי בסופר, כי הוא ראה בקורות החיים שלי שאני עוסק במחשבים ולכן סירב להאמין שאני באמת מעוניין לעבוד בעבודה כזו (הוא הסביר לי באריכות שאם אני לא בטוח לגמרי שארגיש טוב עם עבודה כזו הם לא מעוניינים, כי הם רוצים אנשים עם מוטיבציה ולא עם "אין ברירה").
פורסם

אבל הראו לך שיש מקומות עבודה

אגב, גם בחקלאות ובבניין צריכים עובדים במקום עובדים זרים.

מן הסתם הם גם ייצרו מקומות עבודה.

וכבר הראתי שכמות מקומות העבודה ללא הכשרה נמוכה בהרבה וזה בלי להתחשב במיקום ובשכר. לא ראיתי שמישהו חלק על זה.

פורסם

וכבר הסברתי שכניסה של אנשים חדשים לשוק העבודה תיצור עוד מקומות עבודה (ובמקביל תעלה את התמ"ג ותשפר את המצב של כולנו)

במקביל, יש כיום כ - 60 אלף משרות פנויות במשק ועוד כרבע מליון משרות שכרגע מאויישות ע"י עובדים זרים רק בגלל שאין מי שיעבוד בהם

עצירה של ה"דלת המסתובבת" של העובדים הזרים תוסיף אלפי משרות כל חודש.

אם אתה מתכוון לחכות שיהיו מאות אלפי משרות פנויות במשק בשביל להכניס את החרדים לשוק העבודה, אתה תחכה עד כלות הימים...

פורסם

רוב העבודות שאתה מדבר עליהן הן עבודות זמניות, לעיתים במשרה חלקית. לא משהו שאתה היית מוכן לעבוד בו כל החיים. עובדה, בחרת להיות סטודנט. למה? כדי לרכוש השכלה, ולהשיג עבודה נורמלית עם משכורת אמיתית. העניין הוא שאתה לא יכול לשלוח אדם בעל משפחה לעשות את אותו הדבר. גם אם יצא לעבוד בעבודות המוזכרות, לעולם לא יהיה לו הזמן והכסף ללמוד, כלומר הוא תקוע איתן לכל החיים. תגיד בכנות, אתה היית מוכן לכזה דבר?

גם אם מישהו כן היה מוכן לעבוד בעבודות כאלה כל החיים, העבודות לא מוכנות להחזיק אותו. רוב המעסיקים מהסוג הזה בוחרים להיפטר מעובדים זמניים אחרי חצי שנה, כדי להימנע מלתת להם זכויות כמו פנסיה (אמרו לנו את זה כשהתקבלתי לעבודה בורד הגליל), מה שאומר שאתה גם מחפש עבודה מחדש כל חצי שנה, וגם נשאר בסוף בלי פנסיה למרות שעבדת כל החיים.

בנוסף, גם העבודות מהסוג הזה מרוכזות ברובן באיזור המרכז. בפריפריה (צפון/דרום) קשה למצוא אפילו עבודות מהסוג הזה, למרות ששם יש הרבה יותר אנשים שמוכנים לעבוד בכאלה עבודות. אלא מה? כדי לעבוד במרכז צריך לגור במרכז, ולמצוא דירה למשפחה באיזור המרכז יעלה לך את מרבית המשכורת אם לא כולה (עוד לפני ארנונה), זה להבדיל מאדם בודד/סטודנט שיכול לגור בדירת שותפים או מגורי סטודנטים ולצאת הרבה יותר בזול.

תלוי של מי. ספר את זה לאותו אחד שסירב לקבל אותי לעבודה כמשווק כרטיסי אשראי בסופר, כי הוא ראה בקורות החיים שלי שאני עוסק במחשבים ולכן סירב להאמין שאני באמת מעוניין לעבוד בעבודה כזו (הוא הסביר לי באריכות שאם אני לא בטוח לגמרי שארגיש טוב עם עבודה כזו הם לא מעוניינים, כי הם רוצים אנשים עם מוטיבציה ולא עם "אין ברירה").

אני אישית עבדתי בבמרכז אריזה של תנובה, קייטרינג, בניין ועוד עבודות כאלו כדי לממן את הלימודים שלי. בגיל שלושים ואחת נכנסתי להייטק כסטודנט. זאת אומרת שבמשך 6 שנים שעברתי בין עבודות כאלו לא חיכיתי שמישהו יבוא אלי עם משרת החלומות וחייתי מקצבא של 1000 שקל ושלחתי את בת הזוג שלי לעבוד בשבילי.

מבחינתי כשאתה מודה שיש עבודה ויש מובטלים אבל צריך לחכות עם זה כי אלו לא קריירות או שהעבודה לא טובה אתה פשוט הזוי. כשיש אוכלסייה שיש לה בעייה להיקלט לשוק העבודה אז לא מחכים אלא מתחילים תהליך, וזה מה שקורה פה. כבר 30 שנה "עובדים על זה" ותראה לאן הגענו, יותר ממלצית הגברים החרדים לא עובדים בכלל! וקצת פחות מהנשים החרדיות. אף אחד לא זורק אותם לרחוב, פשוט רוצים להעלות את אחוז ההעסקה של החרדים.

אתה גם מנסה לצייר תמונה כאילו אין עבודה, או שיש רק עבודה במרכז ולא יודע מה. אז בוא אני יתקן לך את תמונת המציאות, יש המון עבודה, יש כל כך הרבה עבודה שכמעט כל חייל משוחררו וצעירים בשנות ה-20 חסרי ניסיון וחסרי השכלה מוצא עבודה. יש כל כך הרבה עבודה שכמעט כל עולה חדש מוצא עבודה. יש עבודה כמעט בכל איזורי הארץ. יש מספיק עבודה כדי להעלות בעשרות אחוזים את שיעורי ההעסקה בקרב חרדים וזו המטרה.

פורסם

שמע, אתה קצת הזוי לדעתי או שפשוט לא מחובר למציאות

בוא אני אתן לך קצת מידע "אישי"... אני בן 25, בן יחיד למשפחה חד הורית

אמא שלי עבדה עד לפני שנה ומאז שנת 91 כשאנחנו הגענו לארץ בעבודות של שכר מינימום~ יותר משכר מינימום, אבל לא קרוב אפילו לממוצע

עם כל זה, אנחנו חיים חיים טובים, הדירה שלנו בבעלותנו, המשכנתה שנשארה היא בדיחה

אם הצלחנו עם משכורת אחת לעשות את זה אז תאמין לי שאין בעיה שכל אחד יעשה את זה, צריך רק לדעת להתנהל כלכלית

אפשר לחיות משכר מינימום, כל מי שחושב שלא פשוט לא יודע איך להתנהל עם הכסף שיש לו

אני מכיר די ויותר אנשים שעובדים שנים בעבודת "זמניות", מאבטחים, קופאיות וכו'... לך ותגיד להם שהעבודה שלהם "זמנית"

האם הם היו רוצים להתקדם? בטח... למה לא? אבל לא כל אחד מצליח, אבל תתפלא, הם שורדים

למה הלכתי ללמוד? כי הבנתי שבלי תואר ראשון אין לי דרך להתקדם

תתפלא אבל גם בלי התואר הראשון בין הצבא ללימודים עבדתי גם במשרות לא רעות כמו מאבטח טיולים (מי שלא היה לא מבין) בינינו מת לחזור לעסק הזה, ותמיד יש שם ביקוש. השכר טוב והחיים לא סטטיים.

עכשיו בוא נראה... אני סטודנט, שנה ג להנדסה, לומד 4 ימים בשבוע, עובד חלקית 6 ימים בשבוע (עכשיו חזרתי לבית מ11 שעות עבודה רצופות כי הבוס ירד לאילת)

שקל אני לא לוקח מאמא שלי אלא להפך אני כרגע נחשב ה"מפרנס" היחיד בבית, גם לומד, גם עובד וגם תתפלא חי בנוחות יחסית

אין לי ארמון, אין לי רכב, אבל ברוך השם לא חסר כלום (חוץ משיפוץ לחדר... וזה כי אני עצלן מדי מכדי לעשות את זה)

אני גר בטבריה, רוצה לדעת מה הולך פה?

בנו מרכז מסחרי בצומת פוריה

בנו מרכז מסחרי בצומת צמח

מסיימים לבנות קניון בעיר

חסר עבודה אתה חושב? ואני עוד גר בעיר שנחשבת לחור בצפון

אתה רוצה להגיד שלא קיבלו אותך לעבודה? זה קורה... יופי, סוף העולם הגיע, דחו אותך בעבודה מס 1

שאני אגיד לך כמה דחו אותי עד שהעסיקו אותי? זה חולף... היו לי תקופות שישבתי בבית רגל על רגל ולא מצאתי עבודה... זה תקופות, לא כל החיים.

בן אדם שצריך כסף יעשה מה שצריך בשביל להרוויח אותו

כשהיה צורך בכסף בבית בגיל 16 הלכתי ושטפתי כלים בשביל גרושים בשביל לסגור את המינוס שהיה לנו (תקופה לא נעימה בחיים)

אל תגיד לי שיש אנשים שלא מוצאים עבודה

יש אנשים עם האף בשמיים שמחשיבים את עצמם כטובים מדי בשביל עבודות כאלו או אחרות, עבודה יש... הרבה עבודה

כל כך הרבה שבישראל צריכים להביא עובדים זרים בשביל לעשות את העבודות השחורות שהישראלים ה"יפים" מפחדים ללכלך את הידים שלהם בהם.

יש אוכלוסיה שלמה שהתרגלה לחיות על חשבון המדינה, קיצבאות, תרומות... כל זה בולשיט אחד גדול

אם יש קהילות יהודיות בכל העולם שבהן חיים בסדר גם בלי הממשלה, גם פה אפשר...

המשפט הוא אם אין לחם אין תורה, לא ההפך... הולכים ועובדים, ברוך השם גם כמה מגדולי הדת הבינו את זה, היום פשוט שחכו את זה.

יש הבדל בין עבודה לקריירה, אבל יש גם משהו בסיסי שזהה בשניהם, מרוויחים בהם כסף בכבוד

אני שואף להשיג קריירה, אבל כרגע מסתדר גם עם עבודה...

פורסם

אתם הזויים. איך אתם בכלל מסוגלים לעשות השוואה בין חיים של רווק בלי שום התחייבות שרוב הסיכויים גר אצל ההורים לחיים של אדם מבוגר שצריך לפרנס משפחה?

רוב המשרות בארץ נמצאות בין חדרה לגדרה. ליתר דיוק בין ראשון לציון להרצליה. שנית ה-מ-ו-ן משרות שאתם מדברים עליהן משרות בשכר מינימום בלי ביטחון תעסוקתי, אפיק התקדמות ובחלקיות משרה. במציאות בארץ לרוב האנשים עם ילדים בכלל לא משתלם לצאת לעבוד כי השכר שהם ירוויחו בקושי יכסה את הגנים והמטפלת. בנוסף הם יאבדו את ההטבות הסוציאליות.

זוג עם שני ילדים צריך לרוויח לפחות 16 אלף נטו בחודש. תגידו תודה שהחרדים יודעים לחיות ברמת חיים מינימלית אחרת הרחובות היו עולים בלהבות.

פורסם

וואו אתה ממש....... לא פלא שהגענו למצב כזה.איזה 16,000 נטו? אתה מטומטם? אתה רוצה להגיד לי שיותר מחצי מבתי האב בישראל לא קיימים ולא מתקיימים מפחות מזה? אתה באמת מדהים אותי.

פורסם

לחצי מבתי האב אין 8-10 ילדים. גם אם המספר שלו מוגזם קשה להאמין שניתן להחזיק משפחה כזו מ2 משכורות מינימום.

פורסם

ואיך זה בדיוק לא מצדיק השתתפות בהוצאות? בוא תן לי מענק סוציאלי אחד לגבר בריא עם 10 ילדים שלא מגיע לאדם עובד הגדולה משכר מינימום, I DARE YOU. אל תדאג, אף אחד לא יתן להם לרעוב למוות ולגור ברחוב, את זה לפיד כן אמר. אבל המינימום שצריך לעשות לעבוד זה לצאת לעבוד ובעתיד, לזוגות נשואים חדשים, לשקול טוב את צעדיהם.

פורסם

אבל זה מה שטענתי כל הדיון! אם אתה מוציא אותם לעבוד ואז משלם להם מענקים מה הרווחנו? זו הסיבה שאני חוזר ואומר שיש צורך ליצור משרות חדשות שיתאימו במקום לזרוק אותם לשוק כמו שהוא ואח"כ לשלם קצבאות.

פורסם

בוא'נה בן אדם, אתה מנותק מהמציאות ברמות שאני לא מסוגל אפילו לתאר במילים. אתה חי בבועה וכדאי שתצא ממנה מהר, מאוד מהר.

פורסם

אבל זה מה שטענתי כל הדיון! אם אתה מוציא אותם לעבוד ואז משלם להם מענקים מה הרווחנו? זו הסיבה שאני חוזר ואומר שיש צורך ליצור משרות חדשות שיתאימו במקום לזרוק אותם לשוק כמו שהוא ואח"כ לשלם קצבאות.

ברור שהרווחת, כל אדם שנכנס לשוק העבודה במקום לשבת בבית משפר אתה המצב שלך

אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה, לחכות שיהיו מאות אלפי משרות "טובו" כדי שיכנסו לשוק העבודה?

פורסם

לא, שיפעלו עכשיו ליצירת משרות חדשות ולא להזכר (כרגיל) מאוחר מדי. קרפציו - גמרתי להתייחס אליך.

פורסם

וואו, איש, אתה פשוט בן אדם הזוי. אנחנו בכלל חיים באותה מדינה? הממשלה פועלת ליצירת מקומות עבודה חדשים בכל קדנציה ובכל רגע ורגע. מה אתה חושב, שזה השקעה של קצת כסף וזבנג וגמרנו? זה תהליך מתמשך של הכשרת אנשים, השקעת כסף, הבאת משקיעים ועוד ועוד ועוד. ומה אז? על מה לעזאזל שטייניץ התפאר בערף כל הקדנצייה שלו? וכשיהיו עבודות חדשות מה אז? החרדים יצעדו לעבודה עם אילו כישורים בדיוק? אידיש כשפה שנייה? צא מהסרט שלך!

אתה חושב במושגים של חילוני צעיר. מתאים, שכר נורמלי, קריירה? זה ז'ארגון של בני 20+ משוחררים מהצבא שההורים שלהם עוזרים להם. בד בבד יש לך שכבה שלימה מהעם שעובדים וחיים על 8 9 נטו ולא גומרים את החודש. בשבילך אולי "אין עבודה" זה "אין משהו נורמאלי" אבל הם עובדים בדיוק בעבודות האלו.

כבר שמענו את השטויות שאתה פולט בעלייה הרוסית במאה הקודמת, ובעליות לפני כן ונחש מה? אלו היו סך הכל נבואות זעם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים