עבור לתוכן

יאיר לפיד נואם בכנסת

Featured Replies

פורסם

וזה בסדר גמור. המדינה לא יכולה ולא צריכה להכריח ממש אף אחד לעבוד. היא כן צריכה לדאוג להסרת כל תמריץ שמעודד אנשים לא לעבוד.

אם גבר חרדי מוכן שהמשפחה שלו תחיה בעוני, מתרומות וצדקה, ובלבד שהוא לא יילך לעבוד - זכותו המלאה. אבל מהמדינה הוא לא צריך לראות אפילו לא שקל אחד.

את הפגיעה במשפחות חילוניות אפשר למנוע בקלות על ידי התניית מתן הקצבאות במיצוי כושר השתכרות.

• תגובות 279
  • צפיות 37.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
מוצרי יוקרה שעליהם יחול מיסוי נוסף מופיעים בעמוד 236 של הצעת התקציב:

http://go.calcalist.co.il/pic/ad/calcalit2013-14.pdf

אתה צוחק, נכון? המס המוגדל על רכבי יוקרה, שיהווה תוספת 20% על החלק בעלות שמעל 300,000 שקל (כלומר, על רכב העולה כיום 320 אלף שקל תהיה תוספת של 4,000 שקל בלבד, ועל רכב שעולה 295 אלף לא תהיה תוספת כלל) אמור להיות בדיחה? וה15% השלמים שישולמו כמס על מטוס פרטי (עדיין הרבה פחות מאשר על רכב פרטי)? וה20% השלמים על ג'קוזי? וה90% על סיגרים, שזה אולי נשמע כמו הרבה אבל המס על סגריות הוא כ300% אם לא יותר?

מה עם העלאת מס על רכבים שעולים כיום מעל 200,000 ולא 300,000? מה עם היטלים על מזון יוקרה (ולא רק אמנון מתובל)? מה עם היטל על דירות הגדולות מ140 מ"ר (בתחום ישוב עירוני)?

פורסם

ואגב, עד כמה שאני תומך בכל צעד שיגרום לחרדים להצטרף לשוק העבודה, ההשוואה של איסתרא לעלייה של תחילת שנות ה90 אינה הגיונית. אותה עלייה הוסיפה לישראל לא רק מחפשי עבודה, אלא גם צרכנים שלא היו בה קודם. היה צריך דירות חדשות, וחנויות חדשות, ורהיטים חדשים, וחשמל בהיקף של רבע מליון משפחות חדשות, ומים בהיקף דומה, ומורים לכרבע מליון ילדים חדשים, וכולי. החרדים הם כבר כאן - הם לא ידרשו שירותים נוספים על אלו הקיימים ממליא עם יציאתם לעבודה. יחי ההבדל הקטן, איסתרא.

אבל אם החרדים יצאו לעבוד, יהיה להם יותר כסף ואז הם יצאו ממעגל העוני, ואז הם גם יהיו צרכנים-אולי לא כמו העולים מברה"מ אבל הרבה יותר ממה שהם עכשיו.

פורסם

משפחה עניה שמרוויחה עד 5280 שח להורה לא נפגעת מהעלאת מס הכנסה באחוז וחצי ומשפחה שמרוויח יותר מזה עד 9009 שח תאבד בין 80 ל130 שח לחודש.

תוסיף לזה עד 100 שח שיורד מהמע"מ היא תאבד בין 180 ל230 שח בחודש שזה משהו סביל ביותר.

צריך לשקול מחדש לדעתי את הסבסוים והקצבאות השונות אבל בגדול התוכנית של לפיד חיונית.

עלייה במע"מ + עלייה בשיעורי המס + הקטנה של קצבאות הילדים + התייקרות ארנונה + התייקרות החשמל + ביטול או ייקור של כל מיני שירותים מסובסדים. משפחה ממוצעת תאבד בערך 500-600 ש"ח הכנסה פנויה בחודש. סכום משמעותי מאוד. אני אפילו לא מדבר על הביזיון הטלת מס רכישה מהשקל הראשון על דירה שנייה גם למשפרי דיור.

אני לא מאשים את לפיד. הוא נדרש להכין תקציב תוך חודש ונאלץ להשתמש בפתרונות מדף פשוטים כדי לספק את הסחורה. בנוסף הוא שבוי בתקציב הדו-שנתי שלא מאפשר לו מרווח תמרון. המבחן של לפיד יהיה בתקציב 2015. נראה אם הוא יציע פתרונות אמיתיים לעיוותים שיש במשק או שימשיך בגזרות על מעמד הביניים כדי לסגור חורים בתקציב.

- - - נערך: - - -

אבל אם החרדים יצאו לעבוד, יהיה להם יותר כסף ואז הם יצאו ממעגל העוני, ואז הם גם יהיו צרכנים-אולי לא כמו העולים מברה"מ אבל הרבה יותר ממה שהם עכשיו.

לא יהיה להם יותר כסף. חרדים במקרה הטוב ישארו באותו מצב כלכלי-חברתי. ההבדל שהם לא יחייו על כספי משלם המיסים.

פורסם

אנשים, זה מתחיל ונגמר בהסבר די פשוט

אדם שחייב כסף לא הולך לבקש הלוואות בשביל לסגור את החוב, הוא עובד יותר

עכשיו תשנו את זה למדינה

מדינה שיש לה גרעון לא הולכת ומגדילה אותו (במקרה שלנו כן, פשוט בשביל לכווץ חלק מהכיסוי חוב) אלא הולכת למקור הכסף שלה, המיסים

במקרה הזה לכיס של כולנו, כי אין למדינה שום דרך אחרת להרוויח

האם זה קל? לא

האם זה נעים? לא

האם נסבול מזה? בטח שכן

האם יש ברירה? לא

אנשים צרי מחשבה וראיה מסתכלים רק על ישראל, תסתכלו על העולם, יוון, איטליה, ספרד למען השם... מדינות קורסות

אנחנו לעומת זאת לא קורסים, אבל זה הכיוון שאליו נלך אם לא נעשה משהו

לפיד עושה משהו קשה אבל שחייבים לעשות, פוליטיקאים לפניו התקפלו בסוף מול האנשים, הממשלה וכו'..

הוא החליט ללכת על הצעד הקשה אבל הנבון

רוצים דוגמא טובה, טאצר (ז"ל) עשתה משהו דומה בבריטניה בזמנו, שנאו אותה על זה (ראו את החגיגות באזכרה שלה)

אבל אף אחד לא יוכל להגיד שהיא לא הצילה את אנגליה מהמצב בו היא הייתה... אף אחד

צעדים קשים נחוצים לפעמים, אי אפשר להיות רק "נחמד" צריך לדעת מתי גם לעשות את הדברים הכואבים, כי צריך

רק העתיד יוכל לשפוט את לפיד

אם הכלכלה של ישראל תצמח בשנים הקרובות בגלל סגירת הגירעון או לא

לגבי הסיסמאות שלו... אין קשר בין העלאת מיסים לבין הורדת מחירים של דברים כמו מים וחשמל, דלק וכו'...

כן זה חלק מהסיפור אבל החלק החשוב הוא שליטה בתאגידים שגורמים למחירים האלו

פורסם
עלייה במע"מ + עלייה בשיעורי המס + הקטנה של קצבאות הילדים + התייקרות ארנונה + התייקרות החשמל + ביטול או ייקור של כל מיני שירותים מסובסדים. משפחה ממוצעת תאבד בערך 500-600 ש"ח הכנסה פנויה בחודש. סכום משמעותי מאוד. אני אפילו לא מדבר על הביזיון הטלת מס רכישה מהשקל הראשון על דירה שנייה גם למשפרי דיור.

אני לא מאשים את לפיד. הוא נדרש להכין תקציב תוך חודש ונאלץ להשתמש בפתרונות מדף פשוטים כדי לספק את הסחורה. בנוסף הוא שבוי בתקציב הדו-שנתי שלא מאפשר לו מרווח תמרון. המבחן של לפיד יהיה בתקציב 2015. נראה אם הוא יציע פתרונות אמיתיים לעיוותים שיש במשק או שימשיך בגזרות על מעמד הביניים כדי לסגור חורים בתקציב.

- - - נערך: - - -

לא יהיה להם יותר כסף. חרדים במקרה הטוב ישארו באותו מצב כלכלי-חברתי. ההבדל שהם לא יחייו על כספי משלם המיסים.

שוב, אמרתי שאני בעד לחשוב בשנית על כל עניין הקצבאות כי כי זה באמת קצת בעייתי אבל חשמל וארנונה זה חלק מהוצאות הבית ואם תצרף את התייקרות כל החשבונות שיושפעו בפועל, תקבל עליה זעומה יחסית. קצבאות וסבסודים זה משהו אחר ואנשים העלו פה טענות שיש לחשוב גם עליהן לגבי מתן סיבה לאנשים לא לעבוד, אבל בכל זאת אני אמרתי שצריך לבחון את העניין הזה שוב.

ולגבי החרדים, הקצבאות שהם מקבלים ממש לא שקולות למשכורת חודשית שהם יכולים להביא אז כן, כן יהיה להם יותר כסף.

ובכל מקרה אני שמח שיש עוד אנשים שמסכימים שלפיד הוא לא האשם המרכזי ואין לנו יותר מידי ברירה ואכן רק העתיד המבחן כרגע.

דוגמה לשינוי:

קצבאות הילדים זה דבר שמקבל כל מי שיש לו ילד גם כאלה שלא זקוקים לקצבה.

וכאן באמת יש בזבוז כספים.

הדרך לאזן את ההורדה לאלה שכן יושפעו חזק מההפחתה הזו שמשמעותית רק למשפחות מרובות ילדים היא למשל לשנות את הקריטריונים לקבל השלמת הכנסה.

כמדומני ישנו סעיף שאומר שבעל רכב לא יהיה יהיה זכאי להשלמת הכנסה וזה לדעתי דבר שצריך להוריד שכן ישנם מקרים שאין אפשרות להסתדר בלי רכב לאותה משפחה.

ככה משפחות שמגיעה להם יקבלו יותר יותר על חשבון אלה שמראש לא זקוקים לקצבאות הללו.

פורסם

זה מדהים איך התקשורת מנסה להפיל את יאיר בכל דרך אפשרית עם כותרות גרדיוזיות.

פורסם

עם כל מה שאני חושב על התקשורת הישראלית, עדיין לא תארתי לעצמי שהתקשורת תעבור כ"כ מהר מלקדם את לפיד בכל דרך אפשרית (לפני הבחירות, כשהעיתונאים חשבו שלפיד יהיה מספר 2 במחנה השמאל וימליך עלינו את יחימוביץ) לנסיונות להפילו בכל דרך אפשרית.

פורסם

אני בור מוחלט בכל הקשור לכלכלה;

מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה עם גירעון של 40 מיליארד?

מאנשים שלומדים כלכלה, הבנתי שהגירעון בישראל מנופח מעבר לכל פרופורציה. אנשים שמרנים כמו סטנלי פישר חושבים שצריך לצמצם עד לכדי מינימום את הגירעון, ירון זליכה מציג גישה אחרת לגמרי.

צמצום הגירעון שלעצמו (המהלכים שבהם נוקט יאיר לפיד), פוגעים אף הם בכלכלה ובמשק אולי אפילו יותר מהגירעון עצמו.

"הגירעון לא נעים, אבל לא נורא" - כך טוענים בבית ההשקעות אפסילון בסקירה השבועית שפרסמו למשקיעים. כידוע, הממשלה סגרה את 2012 עם גירעון של 39 מיליארד שקל שהיוו 4.2% מהתוצר - פי 2 מהיעד הממשלתי

המספר עצמו (מיליארדים) לא רלוונטי, אלא האחוז מהתמ"ג.

לכל כלכלה מודרנית יש גירעון לראיה נקח את ארה"ב הגירעון שם הגיע ל- 1.09 טריליון דולר (!) כ-4.3 אחוז מהתמ"ג

פורסם

ארה"ב חיה על זמן שאול. הבעיה לא בגודל הגרעון כרגע אלא במגמה.

פורסם

ביבי נתניהו עשה לו תרגיל יפה, הוא ידע איפה לשים אותו,לא פראייר הבחור(ביבי).

תרגיל בפוליטיקה..

פורסם

אני לא חושב שאפילו ביבי יכל לצפות את ההתנפלות של התקשורת על לפיד.

פורסם
ארה"ב חיה על זמן שאול. הבעיה לא בגודל הגרעון כרגע אלא במגמה.

http://degeladom.wordpress.com/2013/01/19/%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%AA-%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%A2%D7%95%D7%9F/

התכווצות

אבל יש משהו שכן נראה לי ברור ובזה דווקא סביר שאנשי האוצר צודקים, סביר שההכנסות המדינה ממיסים יקטנו (או ליתר דיוק – שהכלכלה ששיעור ההכנסות ממיסים נגזר ממנה, לא תגדל כמו שהיא יכולה וצריכה). הן יקטנו, למרות העלאות המעמ ושאר המיסוי העקיף, כי המשק הישראלי מאט וחלקים גדולים ממנו כבר שקועים במיתון שמוסווה עדיין ע"י הפריחה של סקטורים קטנים יחד עם בועה פיננסית.

גם הגרעון יגדל, הוא יגדל למרות הקיצוצים בתקציב, בדיוק כמו שכבר גילו בספרד, יוון, פורטוגל ואירלנד. מדינות שהואכלו בתרופת הצנע הזו ואז גילו לתדהמתם שהגרעון התקציבי גדל דווקא אחרי כל קיצוץ אדיר נוסף בהוצאות המדינה. הוא יגדל כי הקיצוצים האלו הן ההפך ממה שכלכלה ממותנת צריכה. כפי שכלכלני קרן המטבע "גילו" לתדהמתם (או לפחות לתדהמת עיתונאי החצר הישראליים) – המכפיל הקיינסיאני חי וקיים. קיצוץ בתקציב, העלאות מחירים, והעלאת מיסים רגרסיבית מורידים את ההכנסה הפנוייה ומכאן את ההוצאה במשק. וכשאנשים לא קונים, המשק שוקע. המשק שוקע והכנסות המס קטנות. ההכנסות קטנות והגרעון גדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים