עבור לתוכן

AOpen H700 עדכון -הרכבת הלופ חלקית .08/06/13 ע"מ 16

Featured Replies

• תגובות 156
  • צפיות 36k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אז אני לא מבין משהו.... 3/8 פנימי זה יותר קטן מ 1/2 (מה שיש לי כרגע)... אז איך בדיוק הזרימה טובה יותר ??

מבחינת הקוטר החיצוני כרגע יש לי 5/8, כלומר מבחינה אסטטית זה יראה אותו דבר, רק בעצם הזרימה תפגע לטובת גמישות משופרת. אבל מאחר ואני הולך להשתמש בזויות אין לי צורך בגמישות טובה של הצינורות.

או שאין קשר בין פיטנגים לצנרת? אני לא כל כך מבין, אשמח אם מישהו יעשה פה סדר.

פורסם

הזרימה לא תיפגע, וגם לא תשתפר, תזכור שהכניסות / יציאות של הבלוקים הן 1/4" ככה שתמיד יהיה צוואר בקבוק עם ההברגה.

תגדיר "קשר" בין פיטינגים לצנרת, אם יש לך פיטינגים נוראיים עם "תעלה" פנימית צרה מאוד אז הביצועים ייפגעו, אבל זה ממש לא המצב.

זה בעיקר אסטתי ועניין של גמישות. ב-3/8 ה-WALL של הצנרת עבה יותר, אז יש פחות סיכוי שהיא תיקרע עם הזמן (התפוררות של פלסטיק).

פשוט קוטר פנימי 3/8 נחשב נפוץ יותר מהשילוב היחסית "נדיר" של 1/2 ו-5/8, ויש יותר מגוון צנרות (הערכה)

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז השילוב המתבקש זה 3/8 פנימי 5/8 חיצוני לפיטינגים וצנרת 16/10 ?

הפיטינגים שיש לי כרגע לא יתאימו לצנרת 16/10? כי אני חושב שדווקא כן...

עריכה - טוב אני לא מצליח למצוא בחנות אחת את כל החלקים שאני מחפש בצבע ניקל שחור .

אז החלטתי פשוט ללכת על ניקל רגיל כמו שיש לי, פשוט להוסיף את הפיטינגים שחסרים לי כרגע לצנרת 1/2-5/8

לפני שאני הולך לבצע את ההזמנה הנה הפירוט :

** אם אני אשלב פיטינג שהוא לא קומפרשן אלה פיטינג רגיל + סוגר רגיל עם הזוויות האלה בכדי להוזיל את החבילה, האם אתם חושבים שזה יפגע במראה ?

פורסם

אמרת פיטינגס אבל זאת הגדרה כללית. אם אתה רוצה קומפריישן אז כל שעליך לעשות זה לקנות קומפריישן בגודל התואם לצנרת, שזה אותו קוטר פנימי ואותו קוטר חיצוני. זה חייב להתאים אחד לשני. אם בבארבים עסקינן, אז אתה צריך בארב 1/2" ומומלץ בארב "סטאבי" (מקוצר) של BP. הם הכי אלגנטיים וגם לא יקרים (כמדומני 4$ לאחד). לגבי השאלה של אם לערבב סוגי פיטינגס.. זה נורא תלוי אבל אומר ככה, אם תדבוק באותו סוג של פיטינגס, תקבל בעצם אחידות ואחידות יש לה אספקט של יופי. אפשר לשלב אבל צריך לתכנן היטב. לדוגמא, אם יש לך בלוק למעבד ובלוקים ללוח-אם, אפשר להשתמש בצנרת PVC רגילה בין הרדיאטור לבלוק הפותח (נגיד מעבד או לוח) ובין המעבד ללוח במעברי קריסטל לינק ומתאמי מולטי-לינק. זאת דוגמא ליישום מוצלח ואתה לדעתי יכול לראות את זה בחלק מהבניות של סינגיולרטי כי הוא באמת עשה כל מיני שילובים מעניינים. אפשר גם לעשות שילוב של קומפריישנים BP עם בארבים מקוצרים של BP.

לגבי מאיפה לקנות... SIDEWINDER חנות נחמדה אבל שמתי לב שהוא טוב רק לדברים מאד מסויימים. אם אתה עושה הזמנה מגוונת אז PPC עדיפים בהרבה. אפשר גם לעשות השוואת מחירים בין החנויות ואם משהו יקר באופן חריג אצל PPC, אפשר לשלוח להם מייל ויש סיכוי טוב שהם יורידו את המחיר. אני יודע שאני הזמנתי, אז הם הורידו את המחיר על כמה וכמה חלקים שהיו יותר יקרים (חלק באופן לא הוגן ופעם אחת אפילו, סתם טעות במחיר) אז כדאי מאד לעשות את זה כדי לא לצאת פרייארים, סה"כ הדברים האלה לא זולים והחיסכון יכול להיות לא מבוטל.

הערה אחרונה, אחרי שקניתי את הצנרת של פרימוצ'יל "מתקדם" LRT והשוויתי למסטר קליר... טוב אין מה להשוות, הפרימוצ'יל מוצר הרבה יותר מושקע, גם מיוצר בארה"ב לעומת השאר שזה בדר"כ ייבוא מסין. את הצנרת 10\16 של מסטר קילר שהגיעה בגוון צהבהב, לא שלחתי חזרה ל PPC אלא קיבלתי מהם זיכוי. הם גם היו כנים ואמרו שכל הסחורה של מסטר קילר שהייתה במחסן הגיעה ככה מה שמביא אותי להערה האחרונה, אחרי שעושים הזמנה כדאי מאד להציק להם במייל שיבדקו את הסחורה היטב לפני שהם שולחים (רשמתי את זה גם באשכול שלי). לא לרשום בהערה של ההזמנה ולקוות לטוב, אלא ממש לשלוח מייל. זה יכול לחסוך המון זמן ומפח נפש.

פורסם

קוטר חיצוני של 5/8 הוא אחלה לעומת ה3/4 שלא נוח בעליל במערכות קטנות יחסית שדורשות תמרונים רבים.

בנוגע לקוטר הפנימי, 3/8 הוא סביר ביותר, עבדתי איתו במערכת הקודמת שלי בלופ המשני. אבל בבניה הבאה אני הולך על 7/16 שנותן עוד MM בודד ולא כ"כ ישפיע על התנהגות הצינור בעקבות עובי דופן גדולה יחסית.

שווה לבדוק.

את ה7/16 אגב, ניתן להלביש על BARB רגיל בעזרת מים חמים וליצור מראה נקי ללא מחברי לחץ (ואין צורך בבנדים או חבקים למיניהם)

פורסם

^אבל^ יש צורך באצבעות שסיימו מסלול במטכ"ל..

פורסם

השרייה במים רותחים בהחלט עוזרת בלבשה של הצינור. אם הפעולה אלימה מידי - הצינור יקרע - יש לשים לב טוב טוב שהוא לא נסדק לאחר ההלבשה.

פורסם

לא מסכים עם האמירה ש"רק צנרת שחורה או שקופה נראית טוב"...

דוגמא סותרת:

murderbox-mk2-06.jpg

ויש עוד הרבה.... :P

בכ"מ, בנושא הזרימה- שמעתי מלא מעט ערוצים ביוטיוב שאין פגיע במהירות של הזרימה בגלל צינורות/פיטינגס צרים יותר... בסכ"ה המים עוברים שם מהר יותר בגלל שזו מערכת סגורה.

פורסם
  • מחבר

המחשב השחור מדהים ...

בא לי לשחק ב BIOSHOCK החדש, אבל פירקתי את המחשב והרכבתי עליו את הבלוקים.

עכשיו צריך לחכות לפיטינגים איזה חודש :kopfpatsch:

טוב אני החלטתי ללכת על פיטינגים שהיו לי 1/2-5/8 . עכשיו אני רק צריך להחליט אם אני מזמין קומפרשן או רגילים.

עכשיו לפי שאני מזמין - האם זה נכון שלא משנה איזה בלוק מקררים קודם אם הזרימה במערכת גבוהה ??

פורסם

דוגמא סותרת:

ויש עוד הרבה.... :P

בכ"מ, בנושא הזרימה- שמעתי מלא מעט ערוצים ביוטיוב שאין פגיע במהירות של הזרימה בגלל צינורות/פיטינגס צרים יותר... בסכ"ה המים עוברים שם מהר יותר בגלל שזו מערכת סגורה.

זו צנרת נחושת מצופה בניקל, זה משהו אחר...

פורסם

התייחסתי לצנרת PVC בלבד. שום קשר לצנרת נחושת מצופה כרום, שזה אגב מה שאני עושה בפרוייקט שלי. :)

פורסם
  • מחבר

בתיאבון לכולם.

ניקיתי את הבלוקים מבפנים ומבחוץ, הדבקתי עליהם מדבקת קארבון והרכבתי הכל על הלוח אם בכדי לתכנן את הלופ.

הלופ על הלוח הולך ככה : רדיאטור 240 > מעבד >מוספטים > צ'יפסט > כרטיס מסך >רדיאטור 360 .

פירוט פיטנגים :

רדיאטור 240 > מעבד - 2 פיטינגים 45 מעלות .

בלוק מעבד > מוספטים - 2 פיטינגים 90 מעלות .

מוספטים > צ'יפסט - 2 פיטינגים 90 מעלות.

צ'יפסט > כרטיס מסך - 1 פיטינג רגיל + 1 90 מעלות.

כרטיס מסך > רדיאטור - 1 פיטינג רגיל/45 מעלות (עוד לא ברור) + 1 פיטינג "נחש" 3 חוליות.

עכשיו זה יוצר מראה של 2 צינורות בולטים (ארוכים) במתחם של הלוח אם + 2 צינורות במתחם העליון של הספק .

כל השאר צינורות קטנים.

השאלה שלי היא האם יש משמעות בסדר של הבלוקים בלופ כזה שהצנרת בו מואטה + זרימה ולחץ חזק מהמשאבות.

הנה התמונה להמחשה -

20130401221611.jpg

פורסם

דווקא במקרה שהצינורות דקים יש עוד פחות השפעה בגלל הסדר.

הסדר שלך מעולה, הביצועים לא ישתנו אם תשים אחד מהרדיאטורים באמצע.

פורסם

אין משמעות לסדר, תעשה הרצות קצרות של צנרת, מה שהכי נראה יפה. עדיף לוותר על מעלה-שתיים תאורתיות בשביל שיפור ניכר במראה.

אני שוב ממליץ לראות סרטונים של Singularity Computers יש לו הסברים מפורטים מאוד על כל העניין הזה של סדר החלקים ולופים מורכבים.

חשבת על צנרת אקרילית בשביל ההרצות הקצרות בין המעבד למוספטים וללוח האם? יכול להיראות מדהים אם נעשה נכון. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים