עבור לתוכן

בנוגע לחיבור כונן חיצוני לNetGear בעל יציאת USB

Featured Replies

פורסם

ברשותי שני כוננים:

3.5" 500G USB2

2.5" 1T USB3

א. לראוטר שלי יש יציאת USB 3. כשאני מחבר את כל אחד מהכוננים, מהירות ההעברה מהמחשב לשם והפוך ממש נמוכה - אולי מגה או שניים לשנייה. זו בעיה בחיבור?

ניסיתי גם מנייח וגם מלפטופ.

ב. ניסיתי לחפש מתאם ככה שאחבר את יציאת הUSB ישירות לשקעי הLAN הקיימים בראוטר אך לא מצאתי. מכירים חנות שמוכרת את זה באיזור ראשל"צ/ת"א/חולון ?

ג. בעת חיבור כונן רשת, בלי קומבינות ובלי כלום, ישירות לראוטר, זה גם יתפקד במהירות נמוכה?

בתודה מראש :)

פורסם

ממשק הUSB בהרבה מהנתבים איטי ומגושם. בלי שכתבת אפילו באיזה נתב מדובר - קשה לדעת אם מה שאתה מתאר נורמלי לדגם הזה או לא.

אין מתאם "טיפש" שיאפשר לך לחבר את הכונן ישירות לLAN של הנתב. מה שיכול לעזור לך זה שרת אחסון (NAS) נפרד עם חיבורי USB.

פורסם
  • מחבר

ממשק הUSB בהרבה מהנתבים איטי ומגושם. בלי שכתבת אפילו באיזה נתב מדובר - קשה לדעת אם מה שאתה מתאר נורמלי לדגם הזה או לא.

אין מתאם "טיפש" שיאפשר לך לחבר את הכונן ישירות לLAN של הנתב. מה שיכול לעזור לך זה שרת אחסון (NAS) נפרד עם חיבורי USB.

Netgear VVG2000

למען האמת, קיוויתי שקיים דבר 'מטומטם' כמו זה, רק הפוך:

http://dx.com/p/usb-2-0-100mbps-ethernet-lan-network-adapter-102459

חבל שלא.

לגבי שרת האחסון - אשמח ללינק למוצר כזה.

ואם כבר, לא יהיה לי נוח יותר וזול יותר עם מוצר דומה לכוננים פנימיים? ( שאני כמובן, אקנה בנפרד. הם פשוט זולים ומהירים יותר, לא? )

פורסם
  • מחבר

UPצ'י

אני אנסח מחדש -

אם אני אחבר כונן ביציאת רשת, זה יעביר על 300Mb?? ( כ 40 מגה בייט לשנייה )

פורסם

לשאלה הזו דווקא יש תשובה קלה - אין סיכוי. הרשת החוטית בנתב שלך מוגבלת ל100Mbit, וכלל אצבע לגבי Wifi - קח את המהירות המוצהרת, חלק ב10 וזה כנראה מה שתקבל. :)

פורסם
  • מחבר

לשאלה הזו דווקא יש תשובה קלה - אין סיכוי. הרשת החוטית בנתב שלך מוגבלת ל100Mbit, וכלל אצבע לגבי Wifi - קח את המהירות המוצהרת, חלק ב10 וזה כנראה מה שתקבל. :)

*חלק ב8, ההמרה בין סיבית לבייט.

אבל למה 100?? זה תקן N.

עריכה:

ויש לי גם נייח. המהירות שם תהיה זהה?

פורסם

אני רואה שלא הבנת אותי.

תחלק ב10 - כלומר תצפה לקבל 30Mbit. כמה זה בבתים - תחשב בעצמך.

למה 100? כי זו המהירות של המתג החוטי שלך, אם עוד לא הבנת את זה.

פורסם

אני רואה שלא הבנת אותי.

תחלק ב10 - כלומר תצפה לקבל 30Mbit. כמה זה בבתים - תחשב בעצמך.

:nixweiss:

אני מחובר במהירות 50 מגה ביט ומקבל גם באלחוטי 50 מגה ביט.

אם אתה מדבר על ממ"ד/קומות זה כבר משהו אחר.

הכלל היחיד שיש באלחוטי זה שאם משהו מפריע רק צריך למצוא מה.

לגבי השאלה המקורית.

אין מתאם מ-USB לכניסת LAN. חלק מההארדיסקים החיצוניים גם מקבלים חשמל מהחיבור. משהו שהוא לא יקבל מחיבור LAN.

עד כמה שידוע לי בנטגיר החיבור הוא USB2 ולא USB3, אבל יכול להיות שאני טועה.

ניסית בכלל לחבר את הכונן ל-USB? למה שיעבוד במהירות יותר נמוכה? אני אמנם שומע שהחיבור בנתבים לא עובד כל כך טוב, אבל לא ניסיתי בעצמי. הדבר הכי פשוט זה לחבר את זה למחשב ולשתף את זה ברשת.

פורסם

*חלק ב8, ההמרה בין סיבית לבייט.

אבל למה 100?? זה תקן N.

עריכה:

ויש לי גם נייח. המהירות שם תהיה זהה?

תקן N הוא תקן אלחוטי לא קווי.

הנתב יכול להעביר סך הכל מידע במהירות של 300מגהביט. לא לכל מחשב בנפרד.

פורסם

זה אולי נכון בתאוריה. מעשית, יש גורמים רבים שלא בשליטתך. מה אם הבית שלך בנוי מבטון והנתב והמחשב מצויים בקצוות שונים שלו? מה אם יש עוד 20 רשתות אלחוטיות בסביבה הפרושות על פני הערוצים, כך שלא משנה באיזה ערוץ תבחר - יש עוד 2-3 רשתות על אותו ערוץ ועוד כמות דומה שמצטלבת איתך (שזה לרוב יותר גרוע)?

פורסם
  • מחבר

:nixweiss:

אני מחובר במהירות 50 מגה ביט ומקבל גם באלחוטי 50 מגה ביט.

אם אתה מדבר על ממ"ד/קומות זה כבר משהו אחר.

לגבי השאלה המקורית.

אין מתאם מ-USB לכניסת LAN. חלק מההארדיסקים החיצוניים גם מקבלים חשמל מהחיבור. משהו שהוא לא יקבל מחיבור LAN.

עד כמה שידוע לי בנטגיר החיבור הוא USB2 ולא USB3, אבל יכול להיות שאני טועה.

ניסית בכלל לחבר את הכונן ל-USB? למה שיעבוד במהירות יותר נמוכה? אני אמנם שומע שהחיבור בנתבים לא עובד כל כך טוב, אבל לא ניסיתי בעצמי. הדבר הכי פשוט זה לחבר את זה למחשב ולשתף את זה ברשת.

קבעתי USB3 כי זה בצבע כחול.. קשה לי להאמין שיצבעו את הפלסטיק בשביל הכיף.

ניסיתי כונן 3.5" במהירות USB2 וגם כונן 2.5" במהירות USB3.

זה מעביר בכל מצב על גג מגה לשנייה, כשגם על כונני USB2 בחיבור ישיר למחשב זה מעביר על 5-10 מגה.

המחשב צמוד לראוטר ברוב הזמן אבל אני רוצה גם אפשרות לגשת מרחוק. חוץ מזה שאני עובד מלפטופ וןזה ממש לא נוח.

מכיוון שאין לי נייח, אני ממש לא רוצה להתחיל לחבר ולנתק את המחשב כל פעם שאני מכניס או מוציא אותו מהתיק ( כל בוקר ביציאה למכללה ובחזור בערב ).

בקיצור, המהירות המקס' שאקבל בחיבור אלחוטי לנייד היא 300Mbit ובחיבור זה גם ינצל את מלוא ה10/100/1000.

מעולה. תודה רבה לכולם :)

פורסם
  • מחבר

נא למחוק, דאבל בטעות!

פורסם

קבעתי USB3 כי זה בצבע כחול.. קשה לי להאמין שיצבעו את הפלסטיק בשביל הכיף.

לפי המפרט זה USB2.

ובחיבור זה גם ינצל את מלוא ה10/100/1000.

לפי המפרט - זה לא 10/100/1000, אלא 10/100 בלבד.

או שפשוט טעית בשם הדגם.

פורסם
  • מחבר

הולי שיט.

ידוע לכם על ראוטר של בזק שכן מגיע ל10/100/1000 ?

פורסם

בשבוע הבא בזק תכריז על מודם/נתב vdsl עם כניסות של 1g. תהיה גם סקירה שלי עליו בקרוב מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים