עבור לתוכן

רשימת ההישגים של נתניהו

Featured Replies

פורסם

ביבי יתקוף באיראן - ביבי הכניס אותנו למלחמה מיותרת בגללו מתים אזרחים וחיילים.

ביבי לא יתקוף האיראן - ביבי כל היום מדבר ולא עושה כלום.

ביבי יתקוף בסיני - ביבי הרס את השלום עם מצריים.

ביבי לא יתקוף בסיני - ביבי אימפוטנט.

ביבי יתחיל מבצע ברצועה - ביבי פותח ב"מבצע בחירות".

ביבי לא יתחיל מבצע ברצועה - ביבי אימפוטנט.

ביבי לא משחרר את גלעד שליט - SMS-ים, צעדות, הפגנות.

ביבי שחרר את גלעד שליט - ביבי מסיח את דעת הקהל מהמחאה.

"המזל שלנו שאולמרט נתן כאפה מצלצלת לחיזבאללה" - גם ביבי ייתן - כמו אולמרט - עוד כמה שנים.

ביבי עושה הסברה למען ישראל - ביבי ושרה מטיילים בעולם ואוכלים על חשבון מיליונרים יהודים.

לעומתו - ציפי ליבני ל-CNN: "הוכח שנתניהו אינו רוצה לשנות את המציאות"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4265884,00.html

שלי לעומתם נופת צופים:

ב-96' הצבעת לחד"ש.

"ב-96', כשהיתה לי אפשרות לשים שני פתקים, הצבעתי לשמעון פרס לראשות הממשלה, כמובן שלא הייתי מצביעה לחד"ש לראשות ממשלה. זה דבר שלא עולה על דעתי. אגב, גם מאוד אהבתי את תמר גוז'נסקי, אני חושבת שהיא היתה מחוקקת מדהימה".

אבל לא הצבעת רק בשבילה. נתת את קולך גם לעזמי בשארה שהיה באותה רשימה של חד"ש.

"האמת היא שאני לא זוכרת. אני זוכרת שמאוד אהבתי את תמר גוז'נסקי. על כל פנים, זה קו מגדיר מאוד בהשקפת העולם שלי. אם אנחנו קוראים תיגר על הציונות, אז אין שום משמעות לקיום שלנו כאן".

http://www.haaretz.co.il/misc/1.1374238

הבנתם? היא לא זוכרת.

האם ביבי מושלם? לא. אבל השמאל בארץ הוא מיעוט הוזה שאין לו שום זכות להעביר ביקורת על ממשלת הימין. עבודה - 24 מנדטים (אני לארג'), מרץ -4 (אני ממש לארג').

28 מנדטים מתוך 120 (תעשו את החישוב) מנהלים את התקשורת, האקדמיה, מערכת בתי המשפט. כל שאר גוש השמאל - ערבים.

שבו באופוזיציה עוד 4 שנים, אולי תתפכחו וב-2016 תיכנסו לקואליציה עם הליכוד ביתנו.

• תגובות 298
  • צפיות 30.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נו, אז לפני יותר מ-15 שנה היא הצביעה לחד"ש. מה זה אומר עליה היום?

אנשים משתנים.

אריק שרון נלחם למען הגנת הארץ, היה ראש ממשלה מטעם הליכוד ובסוף ימיו החריב לאלפי אזרחים את הבתים בתמורה לכלום.

פורסם

מצטער, כנראה פספסתי את הקטע שבו היא אומרת" השתניתי מאז".

פורסם

היא לא צריכה לומר כלום.

מעשיה מדברים בעד עצמם. היא נמצאת בראשות מפלגת העבודה ולא בראשות חד"ש.

פורסם

ביבי יתקוף באיראן - ביבי הכניס אותנו למלחמה מיותרת בגללו מתים אזרחים וחיילים.

ביבי לא יתקוף האיראן - ביבי כל היום מדבר ולא עושה כלום.

ביבי יתקוף בסיני - ביבי הרס את השלום עם מצריים.

ביבי לא יתקוף בסיני - ביבי אימפוטנט.

ביבי יתחיל מבצע ברצועה - ביבי פותח ב"מבצע בחירות".

ביבי לא יתחיל מבצע ברצועה - ביבי אימפוטנט.

ביבי לא משחרר את גלעד שליט - SMS-ים, צעדות, הפגנות.

ביבי שחרר את גלעד שליט - ביבי מסיח את דעת הקהל מהמחאה.

בקיצור - לדעתך ביבי לא צריך לעשות כלום, וזה מצויין, כי זה בדיוק מה שהוא עושה. ראש ממשלה לתפארת מדינת ישראל.

מעניין שברק, אולמרט ושרון אשכרה עשו דברים, כנראה שזה אפשרי למרות כל הבבל"ת שלך.

אה, רגע, סליחה ששכחתי, הוא דווקא כן עשה שני דברים:

הוא שחרר את שליט, "הישג" מופלא ממש.

ובמצוות אדונו הלך להתערב בבחירות באמריקה ולהסתכסך עם הנשיא - גאון הבנאדם.

לגבי יחימוביץ', היא המזל הגדול של ביבי, כי אם היה רץ מולו מישהו נורמלי הוא כבר היה מפסיד את הבחירות האלה מזמן.

לא ברור לי איך אפשר להצביע למישהי שבחרה חד"ש, או למישהו שהורשע בבית משפט.

פורסם

איסתרא- כמה תווים בדקה אתה מקליד?

די מעט. אני מקליד עם שתי אצבעות ועושה המון שגיאות תוך כדי.

חחח - אשכרה ממשלת מרכז שמאל יותר דואגת לביטחון מאשר ממשלת ימין -_-

מרכז-שמאל? מה פתאום מרכז? טוב, הם מעדיפים להיקרא מרכז כי כולם אוהבים להיות במרכז, אבל מפלגת שמאל היא מפלגת שמאל. הממשלה הקודמת, למשל, שרוב חברי הכנסת שבה באו ממפלגות שמאל (קדימה והעבודה, ביחד 48 מנדטים) ורק מיעוטם ממפלגות מרכז (ש"ס וגיל, 19 מנדטים) היא יותר מרכזית מהממשלה הנוכחית, שבה היחס בין מפלגות הימין (ליכוד, ישראל ביתנו והבית היהודי, ביחד 45 מנדטים) למפלגות מרכז (ש"ס ויהדות התורה, ביחד 16 מנדטים) כמעט זהה? אם הראשונה מרכז-שמאל, הרי שהשניה מרכז-ימין.

מבלי לגרוע מחומרת המצב או מהאשמה התורמת של הממשלה הנוכחית ("תורמת" שכן לא הם אלו שיצרו את הבעיה), יש הסבר פשוט מאוד לתופעה שאתה מתאר: כשיש ממשלת ימין בשלטון, רוב הגורמים המזוהים עם השמאל, ובכללם הפרקליטות, העיתונות, בג"ץ וכו', וכמובן מפלגות השמאל, יעשו כל שביכולתם כדי להתנגד לכל צעד של הממשלה שנתפס כ-, או שניתן להציגו כ-, "ימני". באופן פרדוקסלי, הטענה לעיל נראת נכונה גם בהקשר של צעדים מסויימים שהשמאל בעצמו היה נוקט לו הוא היה בשלטון.

זה נכון, אבל לא כל הסיפור. ישנם עוד שתי נקודות ששווה להתעכב עליהן. הראשונה היא ארה"ב. היחסים עם ארה"ב הם נכס אסטרטגי ראשון במעלה לישראל, שני רק לנשק הגרעיני שלפי פרסומים זרים וכו'. פוגעים ביחסים האלו רק אם ממש ממש אין ברירה. לממשלת אולמרט היה את בוש, שבאותו שלב כבר בקושי היה אכפת לו מהפלשתינאים, לביבי היה את אובמה על הראש, שהנטיה שלו היא הרבה פחות לטובת ישראל והרבה יותר לטובת הפלשתינאים מאשר בוש. מבצע כדוגמת "עופרת יצוקה" היה גורם נזק לכל מו"מ עם אש"ף (אמנם החמאס שולט ברצועת עזה והוא אויבו של אש"ף, אבל אבו מאזן רואה את עצמו כראיס של כל הפלשתינאים והוא לא ישב בשקט כשפלשתינאים נפגעים) וגורם לפגיעה חמורה ביחסים עם ארה"ב. האיום הגרעיני מצד איראן הוא קיומי, אם אין ברירה אפשר לפגוע ביחסים עם ארה"ב כדי להתמודד מולו, אבל רקטות מעזה? זה קשה וכואב, אבל זה לא איום קיומי.

הנקודה השניה היא, איך אומרים, "דברים שרואים מכאן, לא רואים משם". או, עדיף, "שום דבר אינו בלתי אפשרי למי שלא צריך לעשותו". באופוזיציה תמיד הכל קל יותר: לא צריך להתפשר ואין תוצאות למעשים (כי אין מעשים). כשאתה באופוזיציה, אתה יכול להתחייב שכשתגיע לשלטון, כולם יחיו לפחות עד 120, שהמיסים ירדו לאפס, שהטמפ' המקסימלית בקיץ לא תהיה מעל 30 מעלות ושכל אזרח יקבל מכונית שמונעת בעמבה. מה אכפת לך? ממילא אין לך את היכולת אפילו לנסות לממש את ההבטחות האלו, אתה באופוזיציה. אם זה יסייע לך להקים ממשלה , מה רע?

אז כשהימין בשלטון, השמאל משמיע הבטחות כאלו. ראה למשל את כל הפוליטיקאים מהשמאל שיוצאים נגד המדיניות הכלכלית האנטי-חברתית כביכול של הממשלה, כשרק לפני כמה שנים, כשהם היו בקואליציה, הם הנהיגו מדיניות כלכלית זהה. כי מה אכפת להם להבטיח עכשיו? הנ"ל נכון גם כשהימין באופוזיציה. להבטיח לרסק את החמאס זה קל, כל עוד אתה לא מי צריך לממש את זה.

אז למה הפוליטיקאים לא אומרים את האמת? כי תמיד יהיו פראיירים שיאמינו להבטחות חסרות כל שחר. אז מי שיאמר את האמת ימצא בנחיתות לעומת מי שישקר: הראשון יבטיח רק דם, יזע ודמעות והשני יבטיח מדינה שכיף לחיות בה. כשזו הבחירה, מי יבחר בראשון? זה יעבוד רק כשברור שהמדינה על סף תהום. הפוליטיקאים משקריםפ כי אנחנו בולעים את השקרים וכך אין להם ברירה. זה לחץ אבולוציוני חזק לטובת השקר - הפוליטיקאי הישר לא שורד.

זה שטויות.

לא היו הפגנות נגד מלחמת לבנון השניה מצד גורמי שמאל? לא היו הפגנות נגד עופרת יצוקה?

הקצה הקיצוני של השמאל. המיינסטרים לא השתתף בהפגנות האלו. למה אתה חושב היו שם רק כמה מאות, רבם מהם ערבים?

יותר מזה, לי זכורות הצהרות חד משמעיות של ראשי אופוזיציה משמאל (ומימין) שכשזה נוגע לנושאים (ומבצעים) בטחוניים, הם מעניקים גיבוי מלא לראש הממשלה.

בחייך. לא שמעת בחודשים האחרונים ראשי אופוזיציה (בפועל ומטעם עצמם) מנגחים את הממשלה בנוגע למדיניות כלפי התגרענותה של איראן, עד שימוש באיומי מלחמה גרעינית והצהרות על טירוף העומד בראשות הממשלה?

זה סתם תרוץ עלוב לזה שביבי מפחד לצאת למבצע צבאי. הרי המצב בעזה דורש את זה, אבל חס וחלילה ביבי יצא למערכה צבאית.

תדמית בעולם? גם ככה המצב שלנו לא היה בכזה שפל אף פעם וזה לא נראה כאילו זה הולך להשתפר.

אנחנו לפני בחירות? גם בעופרת יצוקה היינו חודשיים לפני בחירות וזה לא בדיוק עזר לקדימה (למרות שטכנית היא "ניצחה").

שוב, בחייך. צא למבצע צבאי מול אויב חלש קצת לפני הבחירות ותזכה לעליה משמעותית בפופולאריות שלך. לו היו כאן רק שיקולים אלקטורליים, שום דבר לא היה עוצר את ביבי. זה גם היה מעביר את כל הדיון הפוליטי למגרש הבטחוני, ושם למפלגת השמאל המרכזית יש חיסרון ברור מול הליכוד.

מה כבר יש לביבי להפסיד? להפך, הקונספירטורים שבקרב השמאל כבר מפנטזים על מבצע בעזה (או אפילו באיראן) מעט לפני הבחירות כדי להעלות את הפופולאריות של ביבי. בדיוק כפי שטענו כשהיה סיבוב קצר של חילופי אש בזמן המחאה העלאק-חברתית. גם דיברו על התקפה באיראן ממש לפני הבחירות בארה"ב כדי לפגוע בסיכויים של אובמה. אז אמרו.

ואני חייב להוסיף - ביבי יביא את הכלכלה שלנו לסף קריסה, ואפילו בעתיד הקרוב... זכרו איפה קראתם את זה קודם. ברגע שהמעמד הבינוני יתעורר ויבין שנגמרו לו החסכונות, הצמיחה בשוק תיעצר ואיזה מיתון יהיה פה בחסות ביביהו והכלבלב שלו שטייניץ... או אז נראה אם העשירים שאיסטרא בלגינה כל כך אוהב לטפח יישארו פה. משום מה יש לי הרגשה שלא.

יש עובדות ויש אותך. אם המעמד הבינוני מצליח בממוצע לחסוך 20% מההכנסה שלו, איך יגמרו החסכונות? אם כל חודש חוסכים סכום חיובי, החסכונות גדלים, לא קטנים.

מיתון? סביר מאוד. כל העולם במיתון, ברור שזה יגיע גם אלינו. אבל האלטרנטיבה היא יחימוביץ', שרוצה להגדיל את הוצאות הממשלה ולצורך זה מתכננת להגדיל את המס על מעמד הביניים (היא אומרת בבירור שהיא רוצה להחזיר את המס ללפני הרפורמה), שתומכת במונופולים כל עוד הם משלמים שכר גבוה לעובדים ומתנגדת להורדת מחירים כי זה יכול לפגוע בעובדים, שמדברת על העלאת מכסים ועל שורה של צעדים שיבריחו מכאן אנשים שיש להם כסף (כסף מייצר עוד כסף ע"י השקעה - חושב שאפשר להשיג צמיחה בלי שיהיו השקעות?). איתה המיתון יגיע הרבה יותר מהר ויהיה הרבה יותר חריף.

העשירים? כל עוד המצב בארץ יהיה יותר טוב מאשר ברוב מדינות המערב, הם ישארו פה. אבל אם שלי תביא למיתון חריף, תנסה לקחת את רוב הכסף שלהם ותעודד את השנאה אליהם כמי שאחראים לכל תחלואי החברה וגוזלים את פת לחמם של העניים, נראה לך שהם ישארו? אתה היית נשאר בעבודה במקום שעומד על סף קריסה, כשהמשכורת שלך מקוצצת וכשהבוס מספר לכל העובדים שאם העסק יסגר והם יפוטרו זה יהיה רק בגלל שאתה דופק אותם, כשיש מימון עסק מצליח שמציע לך משכורת גבוהה יותר אם רק תסכים לבוא לעבוד שם?

פורסם

די מעט. אני מקליד עם שתי אצבעות ועושה המון שגיאות תוך כדי.

עכשיו אני כבר באמת לא מבין איך אתה מסוגל לכתוב את הפוסטים שלך :screwy:

פורסם

הוא משלם לקלדנית.

פורסם

הקצה הקיצוני של השמאל. המיינסטרים לא השתתף בהפגנות האלו. למה אתה חושב היו שם רק כמה מאות, רבם מהם ערבים?

זו בדיוק הנקודה שלי..

בחייך. לא שמעת בחודשים האחרונים ראשי אופוזיציה (בפועל ומטעם עצמם) מנגחים את הממשלה בנוגע למדיניות כלפי התגרענותה של איראן, עד שימוש באיומי מלחמה גרעינית והצהרות על טירוף העומד בראשות הממשלה?

אל תשווה בין מבצע הכרחי בעזה לבין תקיפה (כן או לא הכרחית) באיראן. כמו שאתה בעצמך אמרת - מדובר באויב חלש וקרוב פיזית לעומת אויב חזק ורחוק מאוד פיזית.

ובינינו? כל קשר בין מופז למציאות הוא מקרי בהחלט..

שוב, בחייך. צא למבצע צבאי מול אויב חלש קצת לפני הבחירות ותזכה לעליה משמעותית בפופולאריות שלך. לו היו כאן רק שיקולים אלקטורליים, שום דבר לא היה עוצר את ביבי. זה גם היה מעביר את כל הדיון הפוליטי למגרש הבטחוני, ושם למפלגת השמאל המרכזית יש חיסרון ברור מול הליכוד.

מה כבר יש לביבי להפסיד? להפך, הקונספירטורים שבקרב השמאל כבר מפנטזים על מבצע בעזה (או אפילו באיראן) מעט לפני הבחירות כדי להעלות את הפופולאריות של ביבי. בדיוק כפי שטענו כשהיה סיבוב קצר של חילופי אש בזמן המחאה העלאק-חברתית. גם דיברו על התקפה באיראן ממש לפני הבחירות בארה"ב כדי לפגוע בסיכויים של אובמה. אז אמרו.

אני לא חושב שיש גורם שפוי שחושב שמבצע בעזה אינו הכרחי במצב הנוכחי (פעם היית ה"הסלמה" פעם בכמה חודשים. לאחרונה זה כל שבוע..). אז יהיו גורמים קיצוניים/ערבים שיטענו שזה תעמולת בחירות.. נו מילא.

אני גם לא חושב שהשיקול למבצע צבאי אי פעם צריך להיות אלקטורלי - חס וחלילה אם הוא היה כזה. השיקול במקרה הזה הוא אחד ויחיד - מאות אלפי אזרחי ישראל literally לא מסוגלים לחיות. די.

פורסם

זו בדיוק הנקודה שלי..

נראה לי שקצת איבדת את עצמך. זאת בדיוק הנקודה שלי שכנגדה הגבת, כשטענת שהשמאל דווקא התנגד לעופרת יצוקה. מי התנגד? קומץ, הרוב תמכו. למה? כי לא היה להם ראש ממשלה להפיל באותו רגע, אז למה לא לתמוך?

פורסם

אני קצת יותר במחנה של יואב כאן. אם מחר יתחיל מבצע צבאי בעזה, השמאל המתון יעמוד מאחורי ביבי ויצדיע. לפחות כל עוד המבצע נמשך פחות מחודש ואין יותר מידי אבדות לאחד משני הצדדים. בין אם זה נובע מפטריוטיות, הבנה שאין ברירה או שיקול אלקטורלי (אם הממשלה עושה משהו פופולארי זה בד"כ לא רעיון טוב להיות נגד), התוצאה תהיה אותה תוצאה.

בכל מקרה, צתחילת הירי המאסיבי של רקטות בשנת 2008 ועד לפתיחת מצבע "עורפת יצוקה" עברו בערך שישה שבועות. אז לביבי יש עוד זמן ;) .

מופז? זה לא רק מופז, הוא רק הבוטה שבהם.

פורסם

אני קצת יותר במחנה של יואב כאן. אם מחר יתחיל מבצע צבאי בעזה, השמאל המתון יעמוד מאחורי ביבי ויצדיע.

את זה אני רוצה לראות. גם אם הם לא יתנגדו למבצע עצמו, הם ינגחו את ביבי על כל פרט ופרט.

פורסם

אם ייצאו למבצע צבאי בעזה השמאל היא קיצוני יתמוך. איזה סיבה תיהיה להם להפגין נגד? השמאל השפוי תומך בביטחון לישראל או שאני ממש תמים

פורסם

השמאל השפוי (מיהו, אגב? מר"צ? שלי?) אולי תומך בבטחון ישראל בדרכו (המשונה, לטעמי), אבל הוא קודם כל תומך בלהפיל את ביבי.

פורסם

את זה אני רוצה לראות. גם אם הם לא יתנגדו למבצע עצמו, הם ינגחו את ביבי על כל פרט ופרט.

עדיין לא הבנתי - אתה חושב שצריך לצאת למבצע או לא?

לפי התגובות שלך זה נראה שאתה חושב שטוב שביבי לא יוצא למבצע בגלל שהשמאל יתקוף אותו :screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים