עבור לתוכן

רשימת ההישגים של נתניהו

Featured Replies

פורסם

אנשים כמוני הכי לא מושפעים מתקשורת. אני שואב נתונים ממנה, קורא אותם ומנתח כל פרט ופרט. אני מציין עובדות. אם יש לך איך להפריך אותם, כולי אוזן. אם יש לך עובדות אחרות, צרף אותן. יש יותר מדי מציאות גרועה ששום כלי תקשורת אינו יכול להתעלם ממנה.

פפפחחחח. כלי התקשורת יוצרים מצג של מציאות, גם אם היא לא קיימת בפועל. שוב, לא מזמן התפרסמו התוצאות של סקר ההכנסות וההוצאות של הלמ"ס. הההכנסות של המעמד הבינוני גבוהות ב- 20% מההוצאות שלו. נחנק? בכלל לא.

שואלים אנשים מה המצב שלהם והם אומרים שהוא בכלל לא רע. שואלים אותם מה המצב של אזרחי המדינה והם אומרים שהוא איום ונורא. למה? כי הם קראו בעיתון שהאזרחים נאנקים תחת העול. רגע, אבל הם לא חלק מאותם אזרחים?

1. המשבר הכלכלי באירופה נגרם בגלל ליקויים חמורים מאוד במערכת השילטון של מדינות ספציפיות. פנסיות מוגזמות, חופשים ועוד מרעין בישין שאכלו את יסודות האלף בית בכלכלה וגרמו למפלתן. מכיר את המחדל האחרון בחברת החשמל שבו נעלמו מיליארד וחצי ש"ח בלי שאף אחד יודע? זאת המקבילה הישראלית. חוסר ניהול משווע ואנשים שאין להם כישורים כדי להיות חוטבי עצים ושואבי מיום, מנהלים תאגיד ממשלתי גדול.

הגורם הישיר למשבר באירופה הוא המשבר בארה"ב. כלכלה גלובלית, מה לעשות. בחסות הריבית הנמוכה בעולם משנת 2001, התפתחו בועות (בעיקר של נדל"ן) בהרבה מדינות. כשהריבית עלתה בתגובה למשבר בארה"ב, הן קרסו. זה הגורם העיקרי למשבר באירלנד למשל. במדינות אחרות, הממשלה הוציאה עוד ועוד כסף על חשבון הגרעון כדי "להטיב עם העם" בלי לנסות להגדיל במקביל את ההוצאות. כשמחזיקי אגרות החוב התחילו להילחץ בעקבות המשבר בארה"ב, התברר שהממשלות באירופה לא מסוגלות לעמוד בהתחייבויות שלהן ולא הסכימו לתת להם הלוואות נוספות. זה מה שקרה ביוון, למשל. יש עוד סיבות, אבל אלו העיקריות.

חברת החשמל? מי שמנהל אותה במידה רבה זה הוועד. זו הסיבה שהמשכורת הממוצעת החברת החשמל היא בין הגבוהות במגזר הציבורי, 22K לחודש. תנחש מי תומכת בהם בכל פה? רמז: עיתונאית לשעבר, היום יו"ר מפלגה.

כאן בארץ, אנחנו לא רחוקים משם למרות שזה נראה כך. בור ענק! בתקציב של 13 מיליארד ש"ח מאט את המשק, אך יש כאן עם שאותו ניתן לסחוט ואם היו כאן הפגנות כמו באירופה, היינו בדיוק כמותם. הם לא מסכימים לקיצוצים, אנחנו כן.

או, אנחנו כל כך רחוקים משם. כשיוון קרסה ב- 2009, הגרעון הממשלתי היה יותר מ- 15% מהתמ"ג! אולי אפילו יותר, כי המספרים לא לגמרי ברורים. הגרעון של ממשלת ישראל הוא באזור ה- 3% מהתמ"ג, אולי יגיע ל- 4%. 13 מיליארד? תקציב המדינה הוא באזור ה- 350 מיליארד, כלומר הבור הענק שלך הוא פחות מארבעה אחוזים מהתקציב. ומה יצר אותו? הורדות מיסים כתוצאה מוועדת טרכטנברג, חוק חינוך חינם לתינוקות כתוצאה מטרכטנברג והעלאות שכר למורים, רופאים, שוטרים ועו"סים. מה לדעתך מיותר ואפשר לוותר עליו?

הסיבה שהם לא מסכימים לקיצוצים היא שהם טפשים. הם חושבים שמסתתרות ערימות ענק של יורו במקום כלשהו והאנשים הרעים מעדיפים לקחת מהם במקום להשתמש בערמות האלו. כל אחד מנסה להגן על זכויות הייתר שלו. כנראה שאנחנו חכמים יותר.

2. ביבי לא גורר אותנו למלחמה מיותרת? הוא כמעט תקף/יתקוף באירן כדי להציל לא אותנו אלא את הקדנציה שלו. זה באמת מיותר. אמנם, יש צורך לטפל בעניין הנ"ל אך לתקוף ולעכב את בניית הכור בשנה עד שנתיים לטעמי, מיותר. אני זקוק לפיתרון פרמננטי יותר.

מדינת אוייב מוצהרת מפתחת נשק גרעיני ומצהירה השכם והערב שמדינת ישראל תושמד. איום? איפה יש כאן איום? לא צריך לטפל בזה... אה, רגע, אתה מסכים שכן צריך לטפל באיום אבל תקיפה לא מספיק טובה לך? אז מה אתה מציע, המטרת פצצות מימן על איראן?

3. ביבי החזיר את גלעד כדי להציל את הקדנציה שלו. אולמרט יכל לעשות בדיוק את אותו הדבר במחיר אף קטן יותר. הוא לא הסכים וביבי "הרוויח"? לא מגיע לו על זה קרדיט, מגיע לעם קרדיט, הוא זה שלחץ לשיחרורו.

שטויות. אולמרט יכול היה לשחרר את שליט במחיר הרבה יותר נמוך, נכון. אבל הוא הודיע שלא יהיה מו"מ עם החמאס ועד שהוא התחיל במו"מ, המחיר עלה.

החזיר כדי להציל את הקדנציה? בחייך. מה זה עוזר כמה שנים לפני הבחירות? לו זו היתה המטרה, היו מגיעים לסיכום בעוד חודשיים ושליט היה משתחרר שבועיים לפני הבחירות.

5. לא ממש הוא זה שהעלה את שכר המינימום. האמת, עדיף שיפעל להורדת מחירים, אז נוכל לקנות חלב במחיר הגיוני. גם כשהיה שכר המינימום 3000 ש"ח הסתדרנו, היום עם הרבה יותר אנחנו לא מסתדרים..אתה מביןו את ההבדל??

פשש. אתה יודע שהיתה אינפלציה בינתיים? ושרמת החיים עלתה, כלומר אנשים רוצים לקנות יותר?

בהחלט פועלים להורדת המחירים. חלב? מנסים כבר לא מעט זמן לעשות רפורמה בשוק החלב שתגדיל את התחרות. כרגע אין - אף מחלבה לא מתחרה והחלב של כולן מטופל ע"י תנובה. הגיעו לכמה הסכמות שעשויות להוריד את המחירים (למשל סגירת רפתות קטנות והעברת מכסות החלב שלהן לרפתות גדולות ויעילות יותר), אבל מה שיכול ממש לעזור זה פתיחה הדרגתית של השוק לייבוא. אם אין תחרות בארץ, מביאים תחרות מחו"ל! החקלאים והלובי החזק שלהם נלחמים בזה בכל הכח.

ומי מתנגדת בתוקף לתחרות בשוק, כדי שלא לפגוע בהכנסות הרפתנים? רמז: שם פרטי מתחיל בש', שם משפחה מתחיל בי'.

אבל אז, בשני המקרים לא היו יכולות להיות השלכות הרות אסון על המדינה. זה חכם לתקוף כשעכשיו יש להם טילים עד הבית של ההורים שלך ומצד שני והרבה יותר חשוב, הפיתרון הוא זמני ביותר! אז הפצצנו והכל בסדר, עוד שנה הם יחזרו לפעילות גם בגלל הציר הרוסי והסיני ואז מה? אתה חושב שנוכל להפציץ שוב פעם?

אם עכשיו, כשיש להם טילים שמכסים את כל הארץ, הם מסוכנים, כמה מסוכנים הם יהיו כשעל אותם טילים יהיו רש"קים אטומיים? כבר ירו עלינו טילים ארוכי טווח עם רש"קים קונבנציונאליים במלחמת המפרץ בשנת 91. אותי אישית פיספסו פעמיים (נפילות במרחק של פחות מקילומטר). היו שלושה הרוגים - אחד מטיל, שניים ששכחו להסיר את הפקק ממסיכות האב"כ ונחנקו מהלחץ.

מי בכלל מבטיח לך שהם יתקפו?

למה אתה חושב שזה יעכב אותם בשנה בלבד? אחרי הפצצת הכור העירקי, תוכנית הגרעין נתקעה להרבה שנים. מאז הפצצת הכור הסורי לא היתה פעילות ניכרת בתחום בסוריה. וגם שנה זה משהו. עוד שנה לשפר את מערכות ההגנה, עוד שנה להתכונן להתקפה נוספת על תוכנית הגרעין האיראנית, עוד שנה שבה הסנקציות יחנקו את איראן.

בנוגע לחינוך המחורבן: הוא באמת מחורבן. אבל הוא מחורבן כבר הרבה מאוד זמן. צריך לבצע רפורמה רצינית. ותנחש מה? אחרי ששורה של שרי חינוך ניסו ולא הצליחו להזיז כלום (ארגוני המורים מתנגדים בתוקף לכל רפורמה), הממשלה הנוכחית הצליחה להגיע איתם להסכם על רפורמה! שעות העבודה של המורים יעלו בתמורה להעלאה משמעותית בשכרם.

בנוגע לשביתות: נכון, העלאות השכר (חוץ משל השוטרים, שלהם אסור לשבות) באו אחרי שביתות ארוכות. אז מה? היו שביתות גם בזמן ממשלות אחרות ועדיין לא ראית כאלו העלאות שכר. בזמן השביתה מתלוננים שביבי המניאק לא דואג לאזרחים שנפגעים ולא לשובתים שקורעים ת'תחת בשביל שכר מביש, אחרי השביתה מתלוננים שביבי המניאק בזבז הרבה כסף על משכורות. או, במילים אחרות, "למה ביבי בלי כובע".

• תגובות 298
  • צפיות 30.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם עובדי חברת החשמל יכולים לשבות, זה לא אומר שדפקו אותם.

פורסם

מעייף להתדיין על זה ... בשורה התחתונה - אני לא מרוצה ממשלת ביבי... אני לא אבחר בו.

המצב בארץ חרבנה. וכן - קשה מאוד היום למעמד הביניים.

לפחות פעם היית יכול לקנות בית שזה הדבר הכי בסיסי שאזרח צריך לקבל.

פורסם

אני בכלל לא רוצה להתייחס לשאר השטויות שכתבת, במיוחד בסוף, יש גבול לכל תעלול.

עוד מצביע שמאל לאוסף. הדבר הכי טוב שיש לך להגיד הוא "לא רע". גם שלי יחימוביץ' "לא רעה". תצביע לה.

אני לא בא לשכנע אף אחד לאיזו מפלגה להצביע, אבל נפתח כאן דיון בחסות כל מיני אנשים שלא מבינים חצי דבר בפוליטיקה או כלכלה ויוצאים בהצהרות שהכל רע במדינה, שום דבר טוב לא נעשה בארבעת השנים האחרונות, ויש כאן מנהיג שמטרתו לעשות רע לעם. יש כאן מקום להציג גם דיעות אחרות, כמה שזה לא אופנתי.

חבל שאתה לא עונה למה שכתבתי בסוף.

האם זה לא נכון שבתקופתו נהיה פילוג גדול בעם מבחינה חברתית כלכלית? ששכבת הביניים נעלמת ושהעשירים רק התעשרו יותר? שהוא מיליונר?

אתה נתת קישורים למה שחברי כנסת ממפלגות שונות עשו, אני כתבתי שעם כל הכבוד למה שהם עשו, זה לא מה שביבי עשה.

מנהיג נשפט לפי חזון ולפי פעולות.

למנהיג הזה אין דרך, אין חזון, ובטח שהאזרח הקטן לא מעניין אותו בגרוש.

מבחינת הפעולות, הוא גיבור גדול כשנכנס לנו לכיס במקום לעשות רפורמות רציניות, כמו למשל מלחמה בהון השחור.

אני כבר לא מדבר על הזלזול שלו, "אין ארוחות חינם", ובאותה השעה שהוא מממן ארוחות ב-400 ש"ח לראש מכספי הציבור.

הפעולות שלו נגד אובאמה, לפי דרישת "אדונו" שלדון, מינוי שרים ליצנים כמו ליברמן שלא מתאים לתיק החוץ ושטייניץ שלא מתאים להיות שר אוצר ועוד ועוד.

שורה תחתונה, המזל שלו שיש אנשים כמוך, שמשתינים להם על הראש והם חושבים שזה גשם.

אני, אגב, לא מצביע שמאל, אין לי מושג למי להצביע. בגלל זה אני אומר שהוא ייבחר כי מצב המנהיגים בימינו הוא, איך נגיד, לא משהו...

פורסם

^^^

פעולות נגד אובמה לפי דרישות שלדון? מאיפה הקרצת את השטות הזו?

כלכלה - נו באמת, המעמד הבינוני מצטמצם רבותיי, כל שנה עוד ועוד.

צודק. המעמד הבינוני הולך ומצטמצם. זה קורה תחת כל ראשי הממשלה, אגב. יודע למה? התשובה פשוטה: כי בני המעמד הנמוך מתרבים מהר יותר מבני המעמדות הבינוני והגבוה, זה הכל. בממוצע, במשפחות עניות יש יותר ילדים מאשר במשפחות מבוססות. מי שנולד למשפחה עניה נוטה בד"כ להיות עני ומי שנולד למשפחה מבוססת נוטה בד"כ להיות מבוסס והתוצאה היא שכל שנה אחוז העניים בחברה גדל. אבל זה לא אומר שיש פחות אנשים במעמד הבינוני - המספר שלהם ממשיך לגדול, אבל לאט יותר ממספר העניים.

אבל אין בעיות, תבחר במי שרוצה לקחת יותר מיסים, אותם כידוע משלמים המעמדות הבינוני והגבוה. זה יקרב אותם למעמד הנמוך מבחינת ההכנסה. מיסוי גבוה גם יבריח מכאן יותר אנשים שהכנסתם גבוהה, מה שעוד יוריד את הממוצע. אז יהיו פחות פערים כי נהיה יותר עניים...

מישהו כתב פה שהמעמד הבינוני חוסך 20%, הייתי רוצה לראות מאיפה הקריץ את הנתון הזה.

כתבתי בדיוק מאיפה "הקרצתי" את הנתון הזה: מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. לא מאמין לי? בדוק בעצמך:

http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201223282

3. הכנסות והוצאות

במשקי בית ביישובים במעמד הגבוה ובמעמד הבינוני ההפרש בין ההכנסה הכספית נטו לבין ההוצאה הכספית הממוצעת למשק בית עומד על כ- 20%: במעמד הגבוה (15,297 ש"ח הכנסה נטו לעומת 12,609 ש"ח הוצאה) ובמעמד הבינוני (11,677 ש"ח הכנסה נטו לעומת 9,691 ש"ח הוצאה), לעומת זאת, במשקי בית ביישובים במעמד הנמוך ההוצאה הכספית גבוהה מההכנסה נטו ב- 8.7 (8,083 ש"ח הכנסה לעומת 8,860 ש"ח הוצאה).

הטענות שלי מבוססות על נתונים. על מה מבוססות הטענות שלך?

בסופו של התהליך יהיה לנו אספסוף עני ושכבה עשירה ומבסוטה מהחיים. להזכיר לכם, ביבי כבר עכשיו מיליונר, אני יודע לאיזו שכבה הוא משתייך...

כל עוד ביבי לא ינער ממנו את החרדים, ויתחיל באמת לדאוג לשכבה שמחזיקה את המדינה על הגב שלה, ולא בכל מיני חוקים פופוליסטיים של הסרת המכס על מכונות כביסה מעל 1200 ש"ח או שאר בלבולי ביצים...

בחייך. תן לשלי שמונה שנים ותישאר רק עם עניים, כי העשירים יברחו והמעמד הבינוני ימוסה עד העצם כדי לממן את המעמד הנמוך. הפתרון הוא להביא את המעמד הנמוך למצב בו יוכל לעמוד בכוחות עצמו ולא יזדקק לקצבאות ותמיכות, מה שיוביל להורדה משמעותית בתקציב המדינה (הסעיף התקציבי הגדול ביותר הוא תשלומי ההעברה!) ויאפשר להוריד את המיסים על כל השאר.

נכון, ביבי מליונר. בקצה העליון של המעמד הבינוני או התחתון של המעמד הגבוה. אז? את השווי של "אביר מעמד הביניים" לפיד העריכו בכ- 20 מיליון. הוא טוען שזה מוגזם. בכל מקרה, הוא קנה מכונית מנהלים שהמחיר שלה 450K (הוא בטח קיבל הנחת סלב כלשהי) ואח"כ החליף אותה למה שהוא הגדיר מכונית ניסאן עממית - רכב שטח שמחירו 360K. אז גם אם זה לא 20 מיליון, הוא מסודר יופי. ושלי? השכר החודשי שלה בערוץ 2 היה - תחזיק חזק - 54 אלף בחודש! את מה שאני עושה בשנה, היא עשתה בחודשיים וקצת. אגב, שים לב לצביעות:

בחדשות ערוץ 2 הועסקתי בחוזה גלובלי והשכר שלי היה 54 אלף שקל לחודש. היה ברור לחלוטין שאני לא מקבלת שעות נוספות כשאני עושה שעות נוספות בשבת. הבעיה היא שגם התחקירנית והמפיקה שקיבלו 6,000 שקל בחודש היו חתומות על אותו חוזה כמוני ורק הסכום בקצה היה שונה.

לו באמת היה לה אכפת מהשכר של התחקירנית והמפיקה שלה, היא היתה יכולה להציע לערוץ להוריד את השכר שלה ב- 6K לחודש ולהגדיל את השכר של שתי בעובדות האחרות ב- 3K כל אחת. היא בכלל לא היתה מרגישה את זה (וממילא מאחר שהיא בדרגה העליונה של מס ההכנסה, יותר מחצי מה- 6K האלו היו הולכים למדינה כך שההפסד שלה יהיה רק 3K), אבל להן זו היתה תוספת מאוד משמעותית. אבל מה, לדאוג לחלשים ולעניים זה חשוב, אבל לא על חשבון שלי!

להתנער מהחרדים? יאללה. ואז עם מי תהיה קואליציה? הרי לשמאל יש דברים חשובים יותר מלשלב את החרדים בשוק העבודה. כך אולמרט ישב בממשלה עם החרדים, לבני ניסתה לגייס אותם לקואליציה, ברק ישב איתם, פרס ישב איתם ואפילו רבין, שהיו לו 61 חברי כנסת בלי החרדים, נתן לש"ס כל מה שביקשה כדי שיכנסו לממשלה. רוצה בחירות של שנה וחצי עד שנתיים?

השכבה שמחזיקה את המדינה? קוראים לה "המעמד העליון" ושלא יספרו לך סיפורים. בגדול, המעמד העליון אחראי לכ- 25% מהמיסים שהאזרחים משלמים, המעמד הבינוני לבערך 70% והתחתון בקושי ל- 5%. אז למה המעמד התחתון כמעט לא משלם זה ברור, אין להם, אבל למה העליון משלם רק שליש מהבינוני? האם הוא מופלה לטובה?

בכלל לא - המעמד הבינוני גדול בערך פי 20 מהמעמד העליון. כלומר בממוצע, כל אדם במעמד העליון משלם מיסים פי 7 מכל אדם במעמד הבינוני. אלא האנשים שמשלמים כחצי מהמשכורת שלהם למדינה. האנשים שרבים מהם היו יכולים למצוא עבודה דומה בחו"ל ואז תוכל לגבות מהם אפס שקלים בחודש. רק כדי שתבין, אם מחר במעמד העליון מחליט שנמאס לו להיות הפרה החולבת של המדינה וכולם יורדים ביחד, כדי לשמור על הכנסות המדינה יצטרכו להעלות את המיסים על המעמד הבינוני ב- 35%! יש גבול לכמה שאפשר לסחוט מאנשים.

אני הייתי מסכם את הבחירות האלה ככה:

ראש ממשלה גרוע ושנוא על הציבור ימשיך להיבחר בגלל שהמתחרים שלו אפילו יותר גרועים ממנו...

אל תיתן לעובדות לקלקל את השקפת העולם שלך...

אה, נ.ב.

זה באמת הישג חשוב, אבל כדאי לסייג ולהגיד שבמקום לתת לצרכנים להנות מגז מוזל ימכרו את רובו לחו"ל, בסופו של דבר אנחנו נמשיך "להנות" ממחירים גבוהים

כרגיל, לא נכון. אישרו לייצא בערך חצי מהגז, את החצי השני אפשר למכור רק בארץ. ההערכה היא שהוא יספיק לצרכי המדינה ל- 25 שנים.

פורסם

אני לא עונה לשטויות שאתה ממלמל בגלל שאתה מעמת אותי עם כל כך הרבה "עובדות" שקיימות רק בתוך הראש שלך שזה בזבוז זמן.

איסטרא בא והוכיח לך שהנתון שהוא הביא אמיתי מגובהה במספרים. זה ישנה את הדיעה שלך? כמובן שלא. אתה תתעלם / תשאל אותו איך הוא מסביר את שאר ה"עובדות" / תחפש נתון אחר בכתבה שיפריע לך. אין עם מי לדבר, אתה עקשן כמו פרד. גם אם סטנלי פישר יבוא ויגיד לך שאתה טועה אתה תשפוך עליו את העובדות שלך ותשאל אותו איך הוא מסביר אותן.

אני כבר לא עונה לך בחור, זה לא דיון, זה מזוכיזם.

^^^

מאיפה שהוא בטח ממציא את כל השטויות במיץ עגבניות שלו - וואינט/ידיעות אחרונות.

פורסם

אתה מקל עליי את החיים, בלהראות שאתה עיוור, חירש וכנראה גם אילם:

^^^

- לא יודע אם קראת את הביביתון בזמן האחרון, אבל כתבות על שלדון ואשתו והתמיכה שלהם ברומני לא חמקו מעיני. ובעל המאה הוא בעל הדיעה, אתה יודע. כל מי שלא מתעלם מהאמת מבין שביבי הוא בסך הכל הכלבלב של הדון...

תן לי סיבה הגיונית אחרת למה שראש ממשלה בישראל יתערב בבחירות בארה"ב...

צודק. המעמד הבינוני הולך ומצטמצם. זה קורה תחת כל ראשי הממשלה, אגב. יודע למה? התשובה פשוטה: כי בני המעמד הנמוך מתרבים מהר יותר מבני המעמדות הבינוני והגבוה, זה הכל. בממוצע, במשפחות עניות יש יותר ילדים מאשר במשפחות מבוססות. מי שנולד למשפחה עניה נוטה בד"כ להיות עני ומי שנולד למשפחה מבוססת נוטה בד"כ להיות מבוסס והתוצאה היא שכל שנה אחוז העניים בחברה גדל. אבל זה לא אומר שיש פחות אנשים במעמד הבינוני - המספר שלהם ממשיך לגדול, אבל לאט יותר ממספר העניים.

אבל אין בעיות, תבחר במי שרוצה לקחת יותר מיסים, אותם כידוע משלמים המעמדות הבינוני והגבוה. זה יקרב אותם למעמד הנמוך מבחינת ההכנסה. מיסוי גבוה גם יבריח מכאן יותר אנשים שהכנסתם גבוהה, מה שעוד יוריד את הממוצע. אז יהיו פחות פערים כי נהיה יותר עניים...

כתבתי בדיוק מאיפה "הקרצתי" את הנתון הזה: מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. לא מאמין לי? בדוק בעצמך:

http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201223282

הטענות שלי מבוססות על נתונים. על מה מבוססות הטענות שלך?

-המממ, אני מבין שאתה לא מתייחס בכלל לעליה במחירי הדיור, הרי זו פשוט הצלחה גדולה של ביבי ...

ביבי אלוף בלזיין את העם, אוהב לקחת מהעניים - מסים עקיפים על הדלק, סיגריות, אפילו בירה. הכי קל לקחת מהעם, ותאמין לי שאף עשיר לא יברח מפה, זה גן עדן בשבילם. מאז שביבי הגיע, העשירים רק התעשרו - זו דרכו הכלכלית.

אם אתה חושב שבמדינה שצריכה להיות מלוכדת בגלל המצב הבטחוני, הבדלי מעמדות זה דבר טוב, כדאי שתחשוב על זה טוב טוב.

המממ, מה עוד? מה עם העובדה שיש לי 2 ילדים בגיל טרום חובה ואני משלם עליהם 6000 שקל בחודש? זה הגיוני?

המשכנתה שלי, אגב, 3150 שקל - היא מעל הממוצע - נו באמת...

בקיצור, אני מסתכל על עצמי בתור מעמד ביניים קלאסי ואני לא חוסך גרוש. לפני לא הרבה זמן, לכסף שלי היה הרבה יותר ערך.

אתה יכול להגיד שאצל האחרים זה לא יהיה יותר טוב, זכותך, אבל אל תהלל את אדון ביבי על "הישגיו" המרשימים.

בחייך. תן לשלי שמונה שנים ותישאר רק עם עניים, כי העשירים יברחו והמעמד הבינוני ימוסה עד העצם כדי לממן את המעמד הנמוך. הפתרון הוא להביא את המעמד הנמוך למצב בו יוכל לעמוד בכוחות עצמו ולא יזדקק לקצבאות ותמיכות, מה שיוביל להורדה משמעותית בתקציב המדינה (הסעיף התקציבי הגדול ביותר הוא תשלומי ההעברה!) ויאפשר להוריד את המיסים על כל השאר.

- אתה צודק, לפני ביבי לא היתה מדינה, לא היתה כלכלה, לא היה פה כלום. עכשיו - המצב מצויין. צא מהסרט שלך חביבי.

איך המעמד הנמוך יעמוד בכוחות עצמו אם כל המסים העקיפים מזיינים בעיקר אותו, והדיור, המזון והדלק כל כך גבוה, איך?

נכון, ביבי מליונר. בקצה העליון של המעמד הבינוני או התחתון של המעמד הגבוה. אז? את השווי של "אביר מעמד הביניים" לפיד העריכו בכ- 20 מיליון. הוא טוען שזה מוגזם. בכל מקרה, הוא קנה מכונית מנהלים שהמחיר שלה 450K ,(הוא בטח קיבל הנחת סלב כלשהי) ואח"כ החליף אותה למה שהוא הגדיר מכונית ניסאן עממית - רכב שטח שמחירו 360K. אז גם אם זה לא 20 מיליון, הוא מסודר יופי. ושלי? השכר החודשי שלה בערוץ 2 היה - תחזיק חזק - 54 אלף בחודש! את מה שאני עושה בשנה, היא עשתה בחודשיים וקצת. אגב, שים לב לצביעות:

לו באמת היה לה אכפת מהשכר של התחקירנית והמפיקה שלה, היא היתה יכולה להציע לערוץ להוריד את השכר שלה ב- 6K לחודש ולהגדיל את השכר של שתי בעובדות האחרות ב- 3K כל אחת. היא בכלל לא היתה מרגישה את זה (וממילא מאחר שהיא בדרגה העליונה של מס ההכנסה, יותר מחצי מה- 6K האלו היו הולכים למדינה כך שההפסד שלה יהיה רק 3K), אבל להן זו היתה תוספת מאוד משמעותית. אבל מה, לדאוג לחלשים ולעניים זה חשוב, אבל לא על חשבון שלי!

פה אתה צודק מאה אחוז, בגלל זה אני לא בוחר לא שלי ולא לפיד. אבל זה לא אומר שביבי יותר טוב מהם אלא גרוע בערך כמותם. ביבי נהיה מליונר אחרי שהפך לראש ממשלה, מעניין מאיפה הכסף הזה הגיע...

העיקר החוצפן מעז להופיע בטלויזיה ולהגיד שאין ארוחות חינם. כולם עוד זוכרים את הנסיעות עם המשפחה לחו"ל על חשבוננו. טוב בתקופה ההיא הוא כנראה עדיין לא היה מליונר אז שרה קצת התקמצנה, אפשר לסלוח לו על זה, לא?

להתנער מהחרדים? יאללה. ואז עם מי תהיה קואליציה? הרי לשמאל יש דברים חשובים יותר מלשלב את החרדים בשוק העבודה. כך אולמרט ישב בממשלה עם החרדים, לבני ניסתה לגייס אותם לקואליציה, ברק ישב איתם, פרס ישב איתם ואפילו רבין, שהיו לו 61 חברי כנסת בלי החרדים, נתן לש"ס כל מה שביקשה כדי שיכנסו לממשלה. רוצה בחירות של שנה וחצי עד שנתיים?

מסכים גם עם זה, כולם חארות שמוכרים אותנו בלי למצמץ.

מה שכן, במקרה של ביבי זה קצת שונה, החרדים הם בעלי הברית שלו.

אני בטוח שאפשר לנסות ממשלה ציונית בלבד, אבל לביבי זה ממש לא בוער כנראה. העיקר הכיסא.

השכבה שמחזיקה את המדינה? קוראים לה "המעמד העליון" ושלא יספרו לך סיפורים. בגדול, המעמד העליון אחראי לכ- 25% מהמיסים שהאזרחים משלמים, המעמד הבינוני לבערך 70% והתחתון בקושי ל- 5%. אז למה המעמד התחתון כמעט לא משלם זה ברור, אין להם, אבל למה העליון משלם רק שליש מהבינוני? האם הוא מופלה לטובה?

בכלל לא - המעמד הבינוני גדול בערך פי 20 מהמעמד העליון. כלומר בממוצע, כל אדם במעמד העליון משלם מיסים פי 7 מכל אדם במעמד הבינוני. אלא האנשים שמשלמים כחצי מהמשכורת שלהם למדינה. האנשים שרבים מהם היו יכולים למצוא עבודה דומה בחו"ל ואז תוכל לגבות מהם אפס שקלים בחודש. רק כדי שתבין, אם מחר במעמד העליון מחליט שנמאס לו להיות הפרה החולבת של המדינה וכולם יורדים ביחד, כדי לשמור על הכנסות המדינה יצטרכו להעלות את המיסים על המעמד הבינוני ב- 35%! יש גבול לכמה שאפשר לסחוט מאנשים.

-הרבה לפני זה המעמד הבינוני יפסיק לשלם מסים ולעשות צבא בעוד העניים ייצאו לרחובות. צא מהסרט שלך...

המזל היחיד של ביבי הוא שפה העניים שהוא דופק אותם מצביעים לו כמו עדר. בארה"ב ראינו שקורה בדיוק ההיפך.

אל תיתן לעובדות לקלקל את השקפת העולם שלך...

אה, נ.ב.

כרגיל, לא נכון. אישרו לייצא בערך חצי מהגז, את החצי השני אפשר למכור רק בארץ. ההערכה היא שהוא יספיק לצרכי המדינה ל- 25 שנים. - קרא את זה כדי שתבין למי הממשלה באמת דואגת - http://www.themarker.com/markets/oil-and-gas-exploration/1.1809387

יכלו לדאוג לנו, האזרחים, יותר. אבל זה לא מפתיע. חוץ מכחלון, שביבי דאף להעיף, אף אחד בממשלה הזו לא באמת דואג לאזרח הקטן.

פורסם

נו, בחייך. זה בכלל לא רציני.

אם שלדון נגד אובמה, העיתון בבעלותו של שלדון יהיה נגד אובמה. אבל למה אתה חושב שביבי הוא בבעלותו של שלדון? בניגוד לרומני, לביבי אסור לאדלסון לתרום. אבל נגיד שאדלסון התקשר לביבי והורה לו לפעול נגד אובמה ובעד ביבי. ונגיד שביבי ציית. אז מה הוא עשה? איך הוא תמך בבחירתו של רומני והתנגד לבחירתו מחדש של אובמה? אני לא מתכוון לדעתו האישית, שהרי הוא לא יכול להצביע בבחירות בארה"ב (ובכל מקרה קולו של אדם אחד חסר משמעות), מה הוא עשה כדי שפחות אנשים יצביעו לאובמה או יותר יצביעו לרומני?

התשובה היא "שום דבר". גורנישט. על מה דיברו לפני הבחירות? אמרו שישראל יכולה לתקוף באיראן לפני הבחירות בארה"ב, מה שיוביל לעליה במחירי הנפט, לפגיעה בכלכלה האמריקאית וכך לפגיעה באובמה. אני לא בטוח שזה נכון - אם בעקבות תקיפה ישראלית הכלכלה האמריקאית היתה נפגעת, לטווח הקצר אובמה היה יכול להטיל את כל הבעיות הכלכליות של ארה"ב על ישראל והיו בולעים את זה. אבל בכל מקרה, אתה זוכר את התקיפה לפני הבחירות? זו שלא היתה? אז לא היתה כאן התערבות בבחירות בארה"ב.

הדבר השני שדיברו עליו הוא הביקור הממלכתי של רומני בישראל. זה באמת היה. אלא מה, הוא לא המועמד היחיד לנשיאות ארה"ב שבא לבקר בישראל והתקבל באותו אופן. היה לפניו, למשל, איזה אחד שקוראים לו ברק אובמה.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/764/495.html

מועמד המפלגה הדמוקרטית לנשיאות ארצות הברית, הסנטור ברק אובמה, הגיע שלשום (ג') לביקור בישראל. בביקורו הקצר הספיק אובמה להיפגש עם שורה של אישים בכירים בצמרת השלטון בישראל, בהם נשיא המדינה שמעון פרס, ראש הממשלה אהוד אולמרט, שרת החוץ ציפי לבני, שר הביטחון אהוד ברק, ראש האופוזיציה בנימין נתניהו ואישים נוספים.

אובמה הספיק בביקורו הקצר לבקר בנקודות ציון מרכזיות בחיי העם היהודי, וערך סיור במוזיאון יד ושם. בנוסף לכך הגיע אתמול בערב הסנטור, בטיסה מעל שמי ישראל, לביקור בשדרות שם התקבל בחמימות רבה. לפני שעזב אובמה את ישראל הוא חתם את ביקורו בכותל המערבי.

התערבות בבחירות? מה פתאום. כל פוליטיקאי אמריקאי בכיר מקבל יחס כזה ומועמד לנשיאות היא בדרג מאוד בכיר.

אז מה ביבי עשה? הרי כבר הראית שאין לך תשובה. אז התשובה היא שהוא לא עשה שום דבר כדי לתמוך ברומני או להתנגד לאובמה.

ובקשר לשאלתך "למה", זה בגלל שרומני וביבי הרבה יותר קורובים בעמדותיהם המדיניות והכלכליות מאשר אובמה וביבי. לכן ביבי תמך ברומני באופן אישי. אבל מאחר שהתערבות בבחירות בארה"ב היא דבר שיכול לפגוע בישראל בצורה מאוד חמורה, הקפידו שלא לנסות להשפיע.

מה הקשר למחירי הדיור? היתה לך בעיה עם הטענה שלי והוכחתי אותה. מה יש לך לומר על זה?

העליה במחירי הדיור לא משפיעה בכלל על מי שכבר יש לו דירה, שזה רוב אזרחי המדינה (שיעור הבעלות על בתים בארץ הוא בין הגבוהים במערב). לכן העליה התלולה במחירי הדירות כמעט ולא משפיעה על המדד. אבל מה הקשר בין עליית מחירי הדירות לביבי? לוקח בממוצע שש שנים לבנות בניין בארץ. כלומר גם אם ביום שבו הממשלה היתה מושבעת היו מתחילים לבנות כאן בהיסטריה, עדיין המחירים לא היו יורדים. אחת הסיבות לעליה התלולה במחיר בגוש דן היא החלטה של הממשלה הקודמת שלא להוציא יותר קרקעות לבניה במרכז. גם זו אשמת ביבי?

הסיבה העיקרית לעליה במחירים, כפי שכבר הסברתי כמה פעמים, היא המשבר הכלכלי שהתחיל ב- 2008. ריבית נמוכה, סיכון גבוה בכל אפיקי ההשקעה וחשש של בנקים במתן אשראי מביאים לעליה בביקוש לדירות ולירידה בהיצע. אם יותר אנשים רוצים לקנות אבל יש פחות סחורה, המחירים עולים. איך הממשלה אשמה בזה?

אחד מהדברים הראשונים שביבי ניסה לעשות היתה רפורמה במנהל מקרקעי ישראל שתביא לשחרור הרבה קרקעות לבניה ולפישוט הליכי האישור והתכנון (קראתי לפני כמה ימים על שטח בגוש דן שהאישור לבנות בו נגרר בוועדות כבר 38 שנים!). החשודים הרגילים טרפדו את הרפורמה הזו, כי "ביבי רוצה למכור את המדינה לחברים העשירים שלו". גם כשסוף-סוף הצליחו להעביר גרסה מאוד מסורסת של הרפורמה הזו, ה"חברתיים" שלנו התנגדו. הנה למשל מה שהיה ליחימוביץ' לומר, מהבלוג שלה:

http://www.shelly.org.il/node/2489

"מדובר בהפרטה הגדולה והמופקרת ביותר בתולדות המדינה, אשר תעביר שטחים עצומים מאדמות המדינה לידיהם של בעלי הון, ותגרום נזקים רבים לציבור. "רק" ארבעה אחוזים מאדמות המדינה אשר עליהם מתרברבים אנשי נתניהו כאילו "מיתנו" את הרפורמה הם 800 אלף הדונמים היקרים ביותר במרכז המדינה אשר יעברו כמטבע עובר לסוחר לכל המרבה במחיר

יחימוביץ' הצליחה למתן סעיפים ברפורמה במאבק מתמשך – אך אומרת כי היא נותרה מסוכנת ומזיקה

בירה ודלק זה עניים? מה יש, עשירים לא מתדלקים ולא שותים? תפסיק עם השטויות. להבין מזה שעברת לדבר על העניים שהבנת שהמצב של המעמד הבינוני לא כל כך רע כפי שאתה חושב או שסתם החלפת טיעון?

למה אתה חושב שעשירים לא יעזבו? קח דוגמאות מהחיים. נשיא צרפת הודיע שהוא הולך להעלות את המס השולי לעשירים מאזור ה- 50% לאזור ה0 75% והאדם העשיר ביותר בצרפת הודיע בתגובה שהוא עובר למדינה אחרת (לא זוכר אם הולנד או בלגיה). אז רצו לקחת ממנו 75% במקום 50% ומה שיצא זה שייקחו ממנו 0% במקום 50%. כי אם אחד מוכר בזול והשני ביוקר, אנשים ילכו לזה שמוכר בזול.

זה נכון גם לחברות כמובן. רק השבוע פורסם שאפל בבריטניה משלמת למדינה פחות מ- 2% מס. למה? כי הרווחים נרשמים באירלנד, שבה מס החברות נמוך יותר. חוקי לחלוטין. האירים לא מפסידים בגלל שמס החברות אצלם נמוך יותר, להפך - הם מרוויחים. הם מקבלים מס על מכירות שבכלל לא נעשו אצלם. גם גוגל למשל עושה תרגיל דומה.

מה מפריע לך שהעשירים מתעשרים? נאמר שהיו לוקחים מכל עשיר חצי מהכסף שלו וממך רק רבע מהכסף שלך. הנה, העשירים הרבה פחות עשירים ויש הרבה פחות פערים. תהיה מרוצה? עכשיו נאמר שכל אחד מהעשירים מקבל תוספת של 50% למה שכבר יש לו ואתה מקבל תוספת של 25% "בלבד". הם עכשיו עוד יותר עשירים ממך והפערים גדלו בצורה משמעותית. תהיה עצוב? מבין שתי האפשרויות האלו, מה עדיף בעיניך?

אבל איך ביבי עזר לעשירים? ע"י הגדלת מס הבורסה? או ע"י הגדלת המס על הדיווידבדים? ע"י ביטול הנחות ופטורים בחוק לעידוד השקעות הון (הפרצות שאיפשרו את צבירתם של אותם מיליארדי "רווחים כלואים")? במקום לדבר בסיסמאות, דבר בעובדות. זה כמובן יחייב אותך לדעת משהו על מה שאתה אומר, אבל זה תמיד טוב. אלא כמובן אם אתה נעול על התזה שלך ולא רוצה שהעובדות יפריעו...

לא, זה לא הגיוני לשלם 6,000 בחודש על שני ילדים. אתה משלם אותם לממשלה? לא? אז מה אתה רוצה מהממשלה? תכף תתלונן שהיה חם במיוחד בקיץ וגם זה באשמת הממשלה. אבל יודע מה, בעקבות המחאה החליטו ליישם סוף-סוף את חוק חינוך חינם גם על גילאי טרום חובה, כלומר שיהיה לך גן במימון המדינה (אם לא השנה, כיוון שלא הספיקו להיערך עדיין ב- 100%, אז בשנה הבאה). טוב שהזכרת לי את זה, כי זה עוד אחד מהסעיפים שהביאו לאותו בור של 13 מיליארדי השקלים בתקציב. כי הכסף שהמדינה הולכת להוציא על גנים צריך לבוא ממקור כלשהו. זה כמובן לא יפריע לך להתלונן שאין גני טרום-חובה במימון המדינה מצד אחד ומצד שני שיש גרעון בגלל מימון אותם גני טרום-חובה... מה אתה חושב יקרה כשתהיה כאן ממשלה "חברתית" שתחליט לממן לך הרבה יותר דברים? יהיה בור הרבה יותר גדול בתקציב ויעלו את המיסים עוד יותר. כסף שיוצא צריך קודם להיכנס.

הכסף שלך באמת היה שווה יותר. הוא מאבד בערך 3-4% כל שנה. קוראים לזה "אינפלציה". וכן, זה אצל כולם. אלא מה, יש את מי שמנסה לעזור ויש את מי שעושה כאילו הוא מנסה לעזור, לפעמים מתוך שיקול ציני ולפעמים סתם מתוך תמימות ואי הבנה. כמו בסיפור הידוע, לא כל מי שמחרבן עליך רוצה לפגוע בך ולא כל מי שמוציא אותך מהחרא רוצה לעזור לך. אז לביבי החלט היו השגים שלא היו לראשי ממשלה אחרים. מרשימים? את זה אתה אמרת, לא אני.

אני מסביר לך שהאפשרות השניה גרועה ואתה מאשים אותי שאני חושב שהאפשרות הקיימת נהדרת? בשום מקום לא אמרתי את זה. תפסיק לקרוא דברים בהודעות שלי שבכלל לא כתבתי. העליה במיסים העקיפים היתה, תתפלא לשמוע, די מינורית. אם תביט לטווח קצת יותר ארוך, המיסים העקיפים היום הרבה יותר נמוכים מכפי שהיו עד לפני קצת יותר מעשר שנים. למה אז אף אחד לא התבכיין?

דלק? הדלק עלה בכל העולם. יודע למה? כי עברנו את שיא התפוקה. העולם צורך יותר דלק מכפי שהוא יכול להפיק. יותר ביקוש, פחות היצע. הסיפור הרגיל. וזה רק יחמיר, הביקוש ממשיך לעלות וההיצע צפוי רק לרדת. כובן שהממשלה יכולה לפצות על העליה במחיר חומר הגלם, הנפט, ע"י הורדת המס על המוצר המוגמר, וגם עשו את זה לזמן מסויים, אבל אז שוב יהיה חסר כסף לכל מיני דברים לא חשובים כמו בטחון, קיצבאות וגני טרום-חובה. או שיורידו את המס על הדלק ויעלו מס אחר, נאמר את המע"מ. אז יצא לך פחות כסף מכיס ימין אבל יותר מכיס שמאל. איך בדיוק זה יעזור?

המזון? עולה בכל העולם. אבל עדיין אפשר לצמצם את הנזק ע"י הוספת תחרות. מאחר שאין מחסור במזון בעולם, אפשר להגדיל את ההיצע בארץ וכך להוריד את המחיר. איך? לאפשר ייבוא של מזון. מנסים כבר שנים (עכשיו יש עוד סיבוב) להילחם בלובי החקלאי ולפתוח את שוק החלב לייבוא. עד עכשיו זה לא הצליח. ה"חברתיים" כמו שלי מתנגדים בתוקף. נחזור לאתר של שלי:

http://www.shelly.org.il/node/5209

" 'פתרון הקסם' של שר האוצר, לאפשר ייבוא מוצרי חלב, הוא פתרון הרסני, ושליפה מהמותן, ויביא לסגירת מפעלים ולפיטורי עובדים שיועלו על המזבח האופנתי של סערת הקוטג'. מוטב לשר האוצר שיעשה בדיוק ההיפך: עידוד של יצוא הקוטג' הישראלי ומוצרים דומים לאירופה. צעד זה יעלה את היקף הייצור, יגביר צמיחה במשק, יוזיל עלויות לצרכן, יגדיל את הכנסות החקלאים, ויוסיף עובדים לתעשיית ייצור מוצרי החלב בארץ, המעסיקה אלפי עובדים.

זו טענה מטופשת במיוחד, אפילו בסטנדרטים של יחימוביץ', שהרי אם המוצר הישראלי זול יותר מהמיובא, גם אחרי שמוסיפים למוצר הזר את עלויות השינוע לארץ, הרי שהיצרנים המקומיים בכלל לא יפגעו (מי יקנה קוטג' עוד יותר יקר אם מה שכבר יש יקר לנו?). אם לעומת זאת המוצר הישראלי יקר יותר, הרי שאי אפשר יהיה למכור אותו באירופה, בוודאי לא כשיוסיפו לו את עלויות ההובלה לשם. כלומר אם היצרנים המקומיים יפגעו, זה רק בגלל שהצרכנים המקומיים ישלמו פחות על מוצרי ייבוא זולים יותר ואם אפשר לייצא את המוצרים מהקומיים, הרי שהיצרנים המקומיים בכלל לא יפגעו מהורדת המכסים על הייבוא.

כמובן שמדינות אחרות יטילו על תוצרת החלב שלנו מיסים גבוהים בתגובה למיסים הגבוהים שאנחנו מטילים על התוצרת שלהן, מה שיבטיח שהיצרן הישראלי לא יוכל להתחרות בכלל בשווקים בחו"ל.

דיור? על זה כבר כתבתי. רוצה שהדירות יהיו זולות יותר? תבנה יותר! אחד מהדברים שצריך עבור זה זה יותר קרקעות לבניה, דבר נוסף שנחוץ הוא פחות ביורוקרטיה. יחימוביץ' נגד שניהם.

איך ביבי הפך מיליונר? אז, זה לא סודי. כראש ממשלה לשעבר, הוא מרצה מאוד פופולארי. מדובר על עשרות עד מאוד אלפי דולר להרצאה. יש לו גם ספרים שנמכרו בכלל לא רע. פוליטיקאים בכירים לשעבר הם בד"כ מאוד מבוקשים כדירקטורים בחברות, גם בזכות הקשרים שיש להם וגם כקישוט יוקרתי. הנ"ל נכון גם במקרה של ברק. אצל אולמרט הסיפור בעייתי יותר כיוון שהוא לא לקח פסק זמן מהפוליטיקה כדי "לעשות לביתו".

כן, אין ארוחות חינם. גם אצלו זה לא היה חינם, היה מי שמימן. וזה בד"כ לא היית אתה. הסיפור המפורסם היה על נסיעה במימון יהודים בחו"ל, לצורכי הסברה למען המדינה בזמן מלחמה. מפריע לך, נכון?

החרדים בעלי ברית של ביבי בדיוק כפי שהם בעלי ברית של כל מי שמשלם. הם היו בעלי ברית של קדימה ובעלי ברית של העבודה. הם ישבו בממשלה עם מרץ, שכל עוד היא באופוזיציה היא מציגה את עצמה כמפלגה "אוכלת חרדים". ברור שאפשר להקים ממשלה ציונית בלי החרדים. כל מה שצריך זה שהצד שהפסיד בבחירות יודיע שהוא מבין שהעם בחר באופציה השניה ושעד לבחירות הבאות, הוא מוותר על הניסיון להפיל את הממשלה, לפחות כשזה נוגע לדברים שהאמת חשובים לו, קרי כן שטחים או לא שטחים. במקרה הזה לא היה צריך להקים קואליציות עם כל מיני סחטנים. כמעט הגענו לזה כשקדימה הצטרפה לממשלה, אבל מופז, במקום לקבל שבחים על כך שהביא סוף-סוף למצב בו יש סיכוי להיפטר מסחטנות החרדים, זכה בתקשורת לקיתונות של בוז בלתי פוסקים על הבדלים ממש מינוריים (קראתי כותרת בעיתון לפיה פלסנר רצה לתת פטור רק ל- 1500 בעוד שביבי הציע לגייס רק 6000. מאחר שכל מחזור חרדי כולל 8500 חייבי גיוס, ההבדל בין שתי ההצעות הוא בסה"כ 500 איש בשנה.אלא מה, אם היו אומרים שפלסנר רצה לגייס 6500 וביבי רק 6000, אף אחד לא היה מבין על מה קדימה פרשה, אז התקשורת המוטה פוליטית שלנו נתנה הצגה מעוותת של המספרים) עד שפרש מהממשלה.

החרדים ממש רוצים שיחזירו את קיצבאות הילדים לרמה הקודמת שלהן, לרמה שהיתה לפני שביבי קיצץ אותן, כשעל הילד הרביעי קיבלו יותר מעל שלושת הראשונים ביחד ועל החמישי קיבלו יותר מעל ארבעת הראשונים ביחד. זה מאוד השתלם להם (ולערבים). עשו את זה? לא.

כן, גם לביבי זה לא בוער. יש לו דברים חשובים יותר. למשל למנוע גרעין איראני. למשל למנוע הקמת מדינת טרור בשטחים. בדיוק כפי שלשמאל יש דברים חשובים יותר. להזכיר לך שוב כמה יריקות בפרצוף מרץ חטפה מש"ס כששתיהן ישבו ביחד בממשלת רבין? כי למרץ היה חושב יותר לקדם את הסכמי השלום מהילחם בחרדים.

נראה לך שהעשירים לא יעזבו? קח עוד דוגמה. היה ויכוח בין רשות המס לשרי אריסון על גובה המס שהיא צריכה לשלם על הרווח ממכירת מניות בארה"ב. המדינה דיברה על שישים מיליון (לא זוכר אם דולר או שקל), אריסון דיברה על שני מיליון. סיפור מסובך שנוגע לאמנות למניעת כפל מס בין המדינות. בסופו של דבר אריסון הודיעה שנמאס לה ועזבה לארה"ב לזמן מסויים. לו היא היתה נשארת שם, גם את השני מיליון אי אפשר היה לקבל ממנה.

רוצה עוד דוגמה? כשהנפיקו את פייסבוק, המייסדים של החברה הפכו למיליארדרים. זה אומר הרבה מס למדינה בארה"ב. אז אחד מהם ויתר על האזרחות האמריקאית שלו וארה"ב לא יכלה לגבות ממנו אפילו סנט.

למה נראה לך שעשירים יישארו במקום שלוקח להם את רוב כספם ועוד מתייחס אליהם כאל עלוקות, כשישנם מקומות אחרים, טובים לו פחות, שיקבל אותם בזרועות פתוחות וייקח מהם הרבה פחות? קח למשל את תופעת "בריחת המוחות": אנשי מחקר בכירים שעוזבים את הארץ למשרות טובות יותר בחו"ל. בסופו של דבר, מה שמעניין אדם זה כמה נשאר לו בכיס. אם יציעו להם משכורות טובות יותר בארץ בברוטו, אבל אז ימסו אותם עד שישאר להם פחות בנטו, אין שום סיכוי שתשכנע אותם לחזור. להזכירך, בניגוד למה שאתה חושב, העשירים משלמים הרבה יותר מיסים ממך, גם במספרים מוחלטים וגם באחוזים מההכנסה. המקרים היחידים בהם הם משלמים קצת פחות הם אותם מקרים בהם המדינה רוצה לעודד השקעות דווקא במקומות בהם הם לא מעוניינים להשקיע ולכן נותנת להם הקלות במס, למשל על הקמת מפעלים באזורי הפריפריה, וההקלות האלו לא שמורות רק לעשירים - גם אם אתה תקים מפעל בערד תשלם מס חברות מופחת.

הקישור שלך בנוגע לגז מוכיח בדיוק את הטענה שלי באותו נושא. מתוך הקישור שלך:

הדו"ח הסופי, לעומת זאת, הגדיל את שריון הגז לצרכים מקומיים ל-450 BCM, אך גם נקב במכסה של 500 BCM שתותר ליצוא, לאחר שציין כי יש סבירות של כ-90% לפחות לתגליות בנפח 150 BCM נוספים במימי הים של ישראל, כלומר שסך ההיצע של הגז הוא בעצם 950 BCM. המשמעות היא שכמות הגז שתותר ליצוא זינקה ב-30%, על בסיס תוספת של 150 BCM להיצע, אף שזו לא הופיעה בדו"ח הביניים של הוועדה, ואף שמדובר בעתודות וירטואליות לכאורה - שכלל לא הוכחו/נקדחו.

450 לשוק המקומי, 500 לייצוא - בערך חצי חצי. ומה אני אמרתי? בדיוק את זה. יודע מה יקרה אם לא ימצאו עוד 150 מיליארד קוב של גז? אז הם יוכלו לייצא פחות, כי הגדילו את הכמות שמשוריינת לצריכה מקומית ל- 450 מיליארד קוב. מה שקרה זה שמאחר שהניחו שסביר שימצאו עוד גז ומאחר שכבר דאגו לצרכי השוק המקומי ל- 25 השנים הבאות, איפשרו לחברות הגז לייצא את רוב הכמות הנוספת, בהנחה שתימצא. מה הבעיה שלך עם זה? הרי בכל מקרה הם ישלמו הרבה מאוד מס על הייצוא הזה.

פורסם

^ משעמם לך בחיים? ???

ברגע שהבנתי שקראתי רק חצי הפסקתי... :screwy:

פורסם

איסתרא- כמה תווים בדקה אתה מקליד?

פורסם

^ משעמם לך בחיים? ???

ברגע שהבנתי שקראתי רק חצי הפסקתי... :screwy:

לך לא משעמם עם התגובות המיותרות ?

לדעתי אין טעם להתווכח עם מטומטמים. אך תכלס, עדיפים עשרות מונים המגילות המנומקות של איסטרא על פני הסלוגנים האינפנטילים "הקצרים" שהאחרים כותבים כאן.

פורסם

חחח - אשכרה ממשלת מרכז שמאל יותר דואגת לביטחון מאשר ממשלת ימין -_-

מבלי לגרוע מחומרת המצב או מהאשמה התורמת של הממשלה הנוכחית ("תורמת" שכן לא הם אלו שיצרו את הבעיה), יש הסבר פשוט מאוד לתופעה שאתה מתאר: כשיש ממשלת ימין בשלטון, רוב הגורמים המזוהים עם השמאל, ובכללם הפרקליטות, העיתונות, בג"ץ וכו', וכמובן מפלגות השמאל, יעשו כל שביכולתם כדי להתנגד לכל צעד של הממשלה שנתפס כ-, או שניתן להציגו כ-, "ימני". באופן פרדוקסלי, הטענה לעיל נראת נכונה גם בהקשר של צעדים מסויימים שהשמאל בעצמו היה נוקט לו הוא היה בשלטון.

האם מבצע כ"עופרת יצוקה", על כל מגרעותיו והקפו הלא מספק, היה מתאפשר בזמן שלטון ימין? על גופתו של השמאל. כשהשמאל פעל למען בטחון המדינה, ראש האופיזיציה הימני, אחד בשם נתניהו, היה עסוק בלהסתובב בעולם ולהסביר את העמדה של ישראל. כשהימין פועל למען בטחון המדינה, ראשי האופוזיציה השמאלנים (כתוב ברבים, שכן מדובר בלבני\אולמרט\מופז\שלי) יוצאים מעל כל במה אפשרית בארץ ובחו"ל נגד פעולות ישראליות ש"מרחיקות את השלום".

פורסם

זה שטויות.

לא היו הפגנות נגד מלחמת לבנון השניה מצד גורמי שמאל? לא היו הפגנות נגד עופרת יצוקה?

גורמי השמאל שעושים הסברה שלילית למדינה בזמן מלחמה הם ממש לא אותם ראשי אופוזיציה. אלה גורמים קיצוניים, וחברי מפלגות ערביות. אבל כמובן שזה נוח לך. יותר מזה, לי זכורות הצהרות חד משמעיות של ראשי אופוזיציה משמאל (ומימין) שכשזה נוגע לנושאים (ומבצעים) בטחוניים, הם מעניקים גיבוי מלא לראש הממשלה.

זה סתם תרוץ עלוב לזה שביבי מפחד לצאת למבצע צבאי. הרי המצב בעזה דורש את זה, אבל חס וחלילה ביבי יצא למערכה צבאית.

תדמית בעולם? גם ככה המצב שלנו לא היה בכזה שפל אף פעם וזה לא נראה כאילו זה הולך להשתפר.

אנחנו לפני בחירות? גם בעופרת יצוקה היינו חודשיים לפני בחירות וזה לא בדיוק עזר לקדימה (למרות שטכנית היא "ניצחה").

נכון, אני יכול לחשוב על מיליון סיבות למה לא לצאת למבצע (שיקולים סבירים ולגיטימיים, לא שמאל-ימין), אבל המצב בעוטף עזה, שמאות אלפי אזרחים לא יכולים לחיות בשקט ובשלווה הוא בלתי נסבל, והמצב הזה לא חדש והיה קיים בממשלות ימין ושמאל. ואגב, לא אכפת לי אם ראש הממשלה יהיה גם מהמפד"ל או ממר"צ, כל ממשלה שלא עושה כלום נגד המצב הזה יכולה למתג את עצמה כ"בטחונית" עד מחר, מבחינתי היא לא שווה כלום. ובבקשה אל תשלוף את הקלף שבתקופתו של ביבי הייתה כמות אפסית של פיגועים, המצב בעוטף עזה (למרות שהיום עוטף עזה זה כבר לא תיאור מספיק מדויק. אשדוד, אשקלון וב"ש ואפילו יותר רחוק זה כבר לא ממש עוטף עזה) בלתי נסבל וגרוע בדיוק באותה מידה. כיפת ברזל? פתרון נחמד... אבל לא יעיל נגד פצמ"רים וקסאמים.. ואנחנו רחוקים מלהשיג כיסוי מלא של עוטף עזה, מה גם שבעמת מלחמה כמות הרקטות משם תעלה באלפי אחוזים בעוד שכיפת ברזל תנותב להגנה על מקומות אסטרטגיים יותר (מה לעשות, מדינת ישראל יכולה לסבול פגיעה של טיל בבית באשדוד, אבל פגיעה בבסיסים אסטרטגיים בצפון או בבתי זיקוק בחיפה למשל היא בלתי נסבלת הן מבחינת התשתיות והן מבחינת הנזק הפוטנציאלי של שריפות ענק והשמדת חלקים מחיפה ומהקריות)..

אז אולי בחיפה, ת"א ובירושלים אפשר לחיות בשקט - אבל זה ממש לא נותן לגיטימציה למצב הזה.

פורסם

מבלי לגרוע מחומרת המצב או מהאשמה התורמת של הממשלה הנוכחית ("תורמת" שכן לא הם אלו שיצרו את הבעיה), יש הסבר פשוט מאוד לתופעה שאתה מתאר: כשיש ממשלת ימין בשלטון, רוב הגורמים המזוהים עם השמאל, ובכללם הפרקליטות, העיתונות, בג"ץ וכו', וכמובן מפלגות השמאל, יעשו כל שביכולתם כדי להתנגד לכל צעד של הממשלה שנתפס כ-, או שניתן להציגו כ-, "ימני". באופן פרדוקסלי, הטענה לעיל נראת נכונה גם בהקשר של צעדים מסויימים שהשמאל בעצמו היה נוקט לו הוא היה בשלטון.

די כבר לתת לביבי הנחות ולהצטדק בשבילו. לא נדע לעולם אם "עופרת יצוקה" היה יוצא לפועל, אבל יש לי הרגשה שלא, כי ביבי האימפוטנט לא ממש מוביל צעדים כלשהם, אלא נגרר אחרי הסיטואציה, בדיוק ההיפך ממנהיג אמיתי.

בתכל'ס - ראש ממשלה כושל, גם בקטע הבטחוני:

- טילים בעוטף עזה ובערי ישראל הדרומיות ללא תגובה.

- גרעין איראני (שיהיה גם יהיה בסוף, מי יעצור את הגרעין, אובאמה? בטח לא ביבי...)

- מסתננים שהפכו את הארץ שלנו למדינה אפריקאית

- טילים מסיני על אילת ופיגועים מהגבול המצרי

- שחרור גלעד שליט תמורת מאות מחבלים

המזל שלנו שאולמרט נתן כאפה מצלצלת לחיזבאללה, אחרת גם הם היו מתעוררים.

לגבי המצב הכלכלי, התירוצים שלכם למען ביבי משעשעים אותי מאוד, כנראה שכמו שהשמאלנים מפחדים להסתכל לאמת בעיניים ולהודות ששלום עם ערבים כבר לא יהיה בגלגול שלנו, גם הימניים עיוורים לא פחות...

ואני חייב להוסיף - ביבי יביא את הכלכלה שלנו לסף קריסה, ואפילו בעתיד הקרוב... זכרו איפה קראתם את זה קודם. ברגע שהמעמד הבינוני יתעורר ויבין שנגמרו לו החסכונות, הצמיחה בשוק תיעצר ואיזה מיתון יהיה פה בחסות ביביהו והכלבלב שלו שטייניץ... או אז נראה אם העשירים שאיסטרא בלגינה כל כך אוהב לטפח יישארו פה. משום מה יש לי הרגשה שלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים