עבור לתוכן

לא יצאת צדיק. עוד סיפור על חנות מחשבים.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אין פה שום טעות של הלקוח

עם המחשב החדש נקנה דיסק קשיח חדש, עליו הותקנה מערכת הפעלה. הדיסק הנוסף שהובא לחנות, היה דיסק נתונים וכל מה שהיה צריך לעשות זה לחבר אותו. הדיסק נבדק על ידי באותו יום שהגיע לחנות ונמצא תקין (ביום ששלפתי אותו מהמחשב הישן).

אין לי כל עניין בלגרום לנזק כלכלי לחנות. ולכן אני לא מפרסם את השם

• תגובות 31
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

"אין פה שום טעות של הלקוח"

אני חולק אליך

לדעתי זה קודם כל טעות לקוח ,ורק קצת טעות חנות

ובמיוחד עם לקוח שמבין בתחום

להביא לחנות דיסק בלי גיבוי של הדברים החשובים זה לא טעות במחינתך ?

לדעתי זה האמא של הטעויות,גם עם זה לא הדיסק שישמש למערכת ההפעלה

פורסם

הטעות של הלקוח היא לא מהסיבה שהוא הרס את הPARTITION אלא מכיון שהוא הביא את הדיסק עם נתונים ללא גיבוי.

עם זאת כנראה שהיית גם טעות של הטכנאי שפרמט את הדיסק הלא נכון :) .

פורסם

הטעות היא של החנות, הביא הארדיסק לחבר ופירמטו אותו. הטעות של הלקוח היא סהכ"ל חוסר אחריות, אם יש בידיו הארדיסק עם חומר רגיש אז צריך לגבות, זה א', ב' בסיסי. על כמה וכמה לא להביאו לאדם זר שיחבר אותו. סהכ"ל לוקח לחבר כונן קשיח שתי דקות כולל פתחיה וסגירה של המארז.

וזה רק אני או שלמרות שהוא לא מפרסם את שם החנות, די ברור מי החנות...

פורסם

עם הוא מבין במחשבים וגם ככה הארד דיסק לא נועד למערכת

אני לא מבין למה הוא נתן אותו לחנות מהתחלה ?

מה הבעיה לחבר אחרי זה בשתי שניות ?

המערכת תקבל את הארד דיסק כמישני גם עם מחברים אותו אחרי ההתקנה

פורסם

וזה רק אני או שלמרות שהוא לא מפרסם את שם החנות, די ברור מי החנות...

זה לא שיש יותר מידי אופציות :)

פורסם

אני לא מבין למה הוא נתן אותו לחנות מהתחלה ?

מה הבעיה לחבר אחרי זה בשתי שניות ?

המערכת תקבל את הארד דיסק כמישני גם עם מחברים אותו אחרי ההתקנה

יותר "פשוט" לשלב את הHD ששלב בניית המחשב מבחינת סידור כבלים+תכנון חיבורים. אפשר כמובן גם להגיד לחנות שיעשו הכנה לHD נוסף.

פורסם
  • מחבר

תרשו לי לסכם:

1. הורכב מחשב חדש ע"י חנות מחשבים (פופלארית), כולל דיסק קשיח חדש למטרת מערכת הפעלה שנקנתה גם היא.

2. לחנות הובא בנפרד דיסק קשיח בן 3 חודשים תקין לחלוטין, במטרה שהחנות תחברו במחשב החדש ולא יותר.

3. בוצע QUICK FORMAT לדיסק קשיח נתונים שהובא להרכבה ע"י החנות.

4. אחרי מספר שיחות טלפון, הוחזר הדיסק קשיח לחנות והיא הסכימה לבצע שחזור . שוחזרו הרוב הגדול של הנתונים בהצלחה.

5. לאחר מספר תקיעות בלתי מובנות, גיליתי בשליטה מרחוק, שלא הותקנו דרייברים במחשב כמו שצריך - אם בכלל.

לאחר התקנת הדרייברים, הפסיקו התקיעות.

לגבי נושא הגיבוי:

כן, גיבוי זה חשוב וחשוב מאוד שמעבירים דיסק קשיח ממחשב למחשב. זה לא משנה את מה שקרה כאן. נקודה.

הייתה פה הערה שאני מפחד מתביעה על הוצאת דיבה ולכן אני לא מפרסם את שם החנות. כן, בסדר.

כמו שרשמתי מספר פעמים, אין לי שום רצון לגרום להם נזק כלכלי ושכל מי שיעשה חיפוש על שמם , יגיע לשרשור הזה -

מספיק אנשים עשו 1 ועוד 1 והבינו על מי מדובר.

פורסם

סיכום יפה, אך מה מוסר ההשכל שאתה רוצה שאנשים יסיקו מהסיפור שלך?

פורסם
  • מחבר

לחשוב פעמיים לפני שקונים שם

פורסם

אם זה היה קורה לך באיבורי או ב ksp , אז אני בספק גדול אם הם היו עושים לך שחזור דיסק.

והרבה מהאנשים פה באתר מרכיבים את המחשב ובטח מתקינים את מערכת ההפעלה לבד.

רוב האנשים שפחות מבינים במחשבים גם ככה קונים באיבורי או ב KSP , בגלל הפרסום שלהם והתפוצה.

פורסם

אני דווקא מופתע לטובה מהיחס של החנות אליך. בהשוואה לסיפורי הזוועה על חנויות אחרות, מחיקה של דיסק בטעות (שבכל מקרה היית חייב לגבות) ואי-התקנה של דרייברים הן טעויות שוליות ביותר שבוודאי נעשו בתום לב.

פורסם

לחשוב פעמיים לפני שקונים שם

קונים איפה? בחנות שאת שמה אתה לא מפרסם?

:screwy:

פורסם

מסקנה: לא לסמוך על אף אחד בעניין נתונים, עדיף שאתה היית מתקין את ה-HDD בעצמך לחבר.

ראה PM.

אגב מתוך סקרנות, הלקוח הפשוט גם היה יכול לשחזר נתונים מHDD? עם אילו תוכנות? ידוע לך עם אילו תוכנות הם עבדו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים