עבור לתוכן

מה קורה עם כל אותם משחקים שדורשים אקטיבציה ,כאשר החברות ניסגרות ?

Featured Replies

פורסם

דיסקים חיים הרבה דווקא. מצאתי לא מזמן המחסן של הבית חבילת MSDN של מיקרוסופט- עם ווינדוס XP בטא (!). בדקתי כמה דיסקים והם עובדים כראוי.

וזה אחרי שהיתה הצפה...

• תגובות 86
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

", BR עדיין יחסית יקר והחדירות שלו נמוכה. זה המדיה היחידה היום שיכולה להחזיק משחק מלא בלי צורך למספר דיסקים"

יש פורמט סיני שמבוסס על הטכנולוגיה של הHD-DVD שבתאוריה יכול להכיל משחקים גדולים על דיסק בודד

לא יודע עם יעשו בו שימוש במישחקים ,אבל בסין הרבה סירטי HD יוצאים אליו

פורסם

בקשר למשומשים, לא דיcרתי על שירותים סחטניים כמו gamespot שמיועדים ללקוחות אמריקאים עם הרבה כסף ומעט שכל. יש עוד הרבה דרכים להחליף משחקים. ושוק משומשים קיים בהרבה מאוד סוגי מוצרים - מכוניות, מחשבים, מוצרי חשמל, סרטים, מוזיקה וכו'. האם זה פוגם במכירות? כן, אבל הרבה פחות ממה שחושבים כי בזכות המשומשים להרבה אנשים יש אפשרות לקנות הרבה יותר משחקים ממה שהם היו יכולים לאפשר לעצמם בלי למכור את המשחקים הישנים. לכן גם מי שקונה משחק ישן בעקיפין "תורם" את הכסף לגיימר שרוב הסיכויים שישתמש בו לקניית משחק חדש.

קרירין, תאר לך שסטים נפרצת כמו שקרה ל-PSN ובמשך יותר מחודש לא ניתן לא רק לקנות משחקים חדשים, אלא גם לא לשחק במה שכבר יש לך. חודש שלם בלי משחקים בכלל! האם ואלב היו מפיצים קראקים שהיו נותנים גישה חופשית למשחקים? אני לא חושב. דיסק של משחק פשוט מקצר את הלולאה המיותרת של בקשת רשות מהחנות. אם סוני הייתה מחייבת חיבור קבוע לאינטרנט בזמן משחק לא נראה לי שהיא הייתה שורדת את המשבר. אבל מה שקרה הוא שנגרמה אי-נוחות זמנית, אבל עדיין אפשר היה לשחק בשקט במשחקים שקנית, אפשר היה לקנות משחקים חדשים, והעולם המשיך להסתובב.

פורסם

פרצו לשרתים של סטים מעט אחרי שפרצו לשרתים של סוני, בניגוד לסוני הם ידעו את כולם מייד ואמרו בדיוק לאיזה מידע נגשו הפורצים. הם הסבירו מה יכול להגרם כתוצאה מזה והבטיחו פיצוי הולם לכל מי שתיהיה לו בעיה (לא היה אפילו אחד שהתלונן), STEAM חזר לעבור אחרי כמה שעות ומעט אחרי זה גם אפשרויו פחות חשובות כמו הפורום שלהם ומערכת הקומיוניטי.

פורסם

"

קרירין, תאר לך שסטים נפרצת כמו שקרה ל-PSN ובמשך יותר מחודש לא ניתן לא רק לקנות משחקים חדשים, אלא גם לא לשחק במה שכבר יש לך. חודש שלם בלי משחקים בכלל! האם ואלב היו מפיצים קראקים שהיו נותנים גישה חופשית למשחקים? אני לא חושב. דיסק של משחק פשוט מקצר את הלולאה המיותרת של בקשת רשות מהחנות. אם סוני הייתה מחייבת חיבור קבוע לאינטרנט בזמן משחק לא נראה לי שהיא הייתה שורדת את המשבר. אבל מה שקרה הוא שנגרמה אי-נוחות זמנית, אבל עדיין אפשר היה לשחק בשקט במשחקים שקנית, אפשר היה לקנות משחקים חדשים, והעולם המשיך להסתובב."

עם זה היה קורה עדין היתי יכול לשחק ברוב הגדול של המשחקים בסינגל

כי רובם מאפשר לך לשחק אופלין ולא מצריך בדיקה עם השרת

האקטיויזציה ברובם זה לדברים שקשורים באונלין

לא כולם משחקים של הובי סופט ,עם הDRM המחורבן

פורסם

אתה חושב שסוני לא היו רוצים להחזיר את הרשת אחרי כמה שעות? כנראה שהפריצה אליהם היתה הרבה יותר חמורה.

אבל לא דיברתי על מה גנבו ואיך גנבו, דיברתי על האפשרות התיאורטית (ומתקבלת על הדעת) שחנות משחקים תושבת לתקופה ארוכה מאיזושהי סיבה (פריצה, שריפה, קשיים כלכליים וכו'). מאיזה שלב לדעתך החנות תתחיל להוציא קראקים למשחקים שלה. אם סטים תושבת לחודש האם היא תהיה מוסרית מספיק לשחרר את המשחקים שלה? אם לשלושה חודשים? חצי שנה? זה תלוי ברחמים ובטוב הלב של בעל החנות, שתי תכונות שבעלי חנויות לא מצטיינים בהן. לדעתי גם אם סטים תכנס לקשיים כלכליים לחצי שנה הם לא ישחררו את המשחקים אלא יחפשו קונה וישאירו את המשתמשים בתור בני ערובה.

קרירין, מהניסיון המועט שלי ושל גיימרים אחרים מצב האופליין של סטים הוא זמני ומאוד בעייתי. אחרי כמה ימים / שעות צריך להתחבר לשרתים.

פורסם

בערך באותה מידה שקנית ספר יד שניה (או השאלה מחבר, או קריאה בספריה ציבורית) פוגעת במכירות ספרים. ראית מישהו צועק על הנושא?

גם אני לא צועק על הנושא, כל מה ששאלתי זה איך אפשר שלא להבין איך זה פוגע?

פורסם

סוני לא הצליחו להחזיר את השרתים באותה מהירות מכמה סיבות:

1. הם היו מאוד לא מסודרים ומאוד לא מוכנים למצב כזה, הם לא ידעו בדיוק מה קורה והם לא היו שקופים מספיק עם המשתמשים.

2. המערכת הגנה של סוני הייתה נוראית והם ידעו שלא יתנו להם להחזיר את PSAN לפעילות כל עוד אין הגנות טובות למערכת.

3. היפנים ידועים בזה שהם הולכים ראש בקיר, כנראה שהם לא היו מוכנים על פחות ממושלם ובזבזו הרבה מאוד זמן בגלל זה.

4. יכול מאוד להיות שהעובדים של VALVE לא ישנו עד שהם לא הצליחו לסדר את הבעיה.

כמו שאמרתי, הסיכוי שאחת מהחברות האלה תגיע לקשיים כלכליים כל כך קשים שהם יגרמו לשיבושים בפעילות אפסיים. נשארו רק החברות הגדולות והיציבות ביותר. החברה הכי פחות יציבה מבין כל החברות האלה היא סוני והסיכוי שהיא תצא מהשוק אפסי.

פריצה כמו שראינו עם VALVE וחברות אחרות זה משהו שניתן לסדר ב 24-72 שעות אם החברה מוכנה לזה.

לא מזמן הייתה שרפה במרכז השרתים של VALVE, ה DOWNTIME היה פחות מ 24 שעות אם אני זוכר נכון. הם מוכנים גם למצבים האלה ואני מאמין שגם חברות אחרות מוכנות לזה (רעידת האדמה ביפן נגיד לא גרמה להרבה בעיות עם PSN).

בקשר לכמה זמן עד שהחברה תוציא פתרון במצב שהיא לא יכולה לתפקד, משתנה מחברה לחברה, VALVE כנראה יעשו את זה מהר ופשוט יוציאו עדכון לסטים שיאפשר גישה למשחקים. בטוח תיהיה חברה אחת שפשוט תזרוק זיין ותיתן למשחקים למות אבל מה לעשות, זה היה ככה גם לפני זה כשהפסיקו יצור של דיסקים או הפסיקו למכור את המשחק.

פורסם

דיסק מקורי לא מחזיק 20 שנה, יש לי הרבה מאוד דיסקים של מוזיקה שאחרי שנה התחילו לקפץ ולהשמיע רעשים מוזרים (ולא שמעתי אותם כל יום). יש גם לא מעט אנשים שקנו את אותו משחק פעמיים-שלוש ואפילו יותר כי הדיסק מת והיה צריך דיסק חדש בשביל להתקין את המשחק שוב. דיסק זה מדיה שאורך החיים שלה מאוד קצר, רגישות לחום, לחות, אור (תדרים מסויימים) ובלאי טבעי שפשוט גורמים לזה שנדיר למצוא דיסק שמחזיק טוב.

ראשית, אתה מגזים בטירוף. נכון, יש דיסקים שנהרסים מבלאי, אבל האחוזים הרבה יותר נמוכים ממה שאתה מתאר. אין שום דיסק שלא יחזיק שנה אלא אם שרטת אותו או הפעלת אותו איזה 1000 פעם. אם לא משתמשים, הבלאי הוא כמעט אפס. מתוך עשרות של דיסקים של משחקים ומוזיקה שקניתי / קיבלתי ב15 שנה האחרונות בודדים הגיעו למצב שחלקים מהם לא קריאים, וגם זה רק אחרי כמה שנים טובות של שימוש מואץ.

מעבר לכך, אתה משבח את החנויות הדיגיטליות כי בזכותן לא צריך דיסק שיכול להיהרס ואז "אכלת אותה?" מה מונע ממך לשכפל את הדיסק שלך 20 פעמים ולעשות עוד 100 עותקים דיגיטליים?

בעצם יש לכך תשובה - הגנות מסוימות של משחקים מסוימים מנעו מהם לעבוד טוב מדיסק צרוב או ללא דיסק, והיה צריך להשיג noCD כלשהו. לא שזה בעיה למשתמש המתמצא, אבל למשתמש הפשוט זה יכול להוות קושי מסוים, עם זה אני מסכים.

עוד בעיה עם דיסקים זה קצב ההתפתחות שלהם, BR עדיין יחסית יקר והחדירות שלו נמוכה. זה המדיה היחידה היום שיכולה להחזיק משחק מלא בלי צורך למספר דיסקים. הגענו למצב שאו משתמשים בדיסק BR ואז אף אחד לא יקנה כי צריך לקנות גם כונן BR, או שמתמשים בהרבה דיסקים של DVD או שמשתמשים בדיסק בודד (או 2) ודורשים מהמשתמש להוריד חלק גדול מהמשחק מהאינטרנט (שזה המצב עם רוב המשחקים היום).

זה דווקא טיעון מעניין ונכון. נפח המדיה עולה בקפיצות, בעוד שהגדלים של משחקים עולים בצורה הדרגתית, וזה מביא למצב שבנקודות זמן מסוים, משחק ממוצע צריך יותר מדיסק אחד וזה לא נוח (היו תקופות כאלה לפני שCD החליפו את הפלופי, ואח"כ לפני שDVD ירשו את הCD). עכשיו אנו במצב דומה שרוב המשחקים צריכים יותר מDVD אחד, ואילו BR/HD-DVD עדיין יקר ולא מאוד זמין (וייתכן שלעולם יישאר במצב זה).

אבל בסופו של דבר - הויכוח פה הוא לא על עותק דיגיטלי לעומת דיסקים וקופסאות אלא על עניין הDRM. כשהDRM היה על הדיסק (או בחוברת המשחק), לפחות יכולת להיות בטוח שכל עוד העותק המקורי בידיך ולא נפגם, אף אחד לעולם לא יימנע ממך לשחק. כעת כשהDRM נמצא באיזה שרת מרוחק, שהחברה המנהלת אותו עשויה להיסגר / להיפרץ / לשנות מדיניות, מה שעשוי להפוך את התוכן שנראה לך כאילו "רכשת" ללא שמיש ברגע, טבעי שאנשים מרגישים לא בנוח עם המצב.

פורסם

"פריצה, שריפה, קשיים כלכליים וכו')"

טוב אז אני מבין שהבית שאתה גר בו יותר שמור מהבית של האפיפיור ,נכון

אף פעם אין סיכוי שיגנבו לך \ישרף לך\רטיבות \וכו

אתה יודע למה אני קונה לפעמים ריטל ולא דיגיטלי ?

כי אני מנסה למכור אותם אחרי שאני מסיים עם המישחק

בלי זה ,זה היה נאבד לי ברחבי הבית ,ועם זה מבוסס מדיה כמו דיסק ,אני בטוח שחלק מהמישחקים היו נשרטים

אז תפסיק עם הפארנויות ,לא רוצה לקנות דיגיטלי ? תפספס מיבצעים של סטים

ודרך אגב אל תגיד לי "אין אפשרות למכור אחרי זה את המשחקים שקניתי "

כי יש מספיק אנשים שמכרו חשבונות סטים גם עם וולב אומרת שזה לא חוקי

ועכשיו אני יחזור לכבוש את בריטנה העתיקה ב"מלחמה טוטלית-ימי הבינים " ,ואל תזלזלו בי כי לפני זה אפכתי לשוגן של יפן העתיקה ...

מי ידע שהסדרה הזאת כזאת ממכרת שמשחקים רמה קלה ורק על הלוח (אני זבל בניהול קרבות )

פורסם

אתה פשוט מסיים משחקים בקצב מטורף, בגלל זה השיקול הכלכלי הוא העיקר בשבילך. כשאני קונה משחק, אני בד"כ חוקר אותו לעומק, מנסה להשיג את כל ה-trophies/achievements שיש. אני משחק במשחקים טובים לפחות שבועיים, וזה בלתי-נתפס מבחינתי לא להשאיר ממנו מזכרת על המדף שמוקדש למשחקים. קנייה דיגיטלית מוצדקת מבחינתי רק כשהחברה קטנה ואין לה אפשרות להדפיס דיסקים. לגבי סטים, כמו שאמרתי, יש חנות הרבה יותר זולה - "מפרץ הפיראטים", ואין לי איתה שום בעיה מוסרית. למען האמת עד לא מזמן הייתי לקוח קבוע שלה, אבל כשהחלטתי "לחזור בתשובה" לא עלה בדעתי להמשיך להוריד משחקים, רק שמכרטיס האשראי שלי יתחיל לדלוף כסף לאנשהו במרחב הדיגיטלי. אולי זאת בעיה פסיכולוגית של פיראטים לשעבר, אבל אני מכיר המון גיימרים שלא רוצים להתעסק עם רכישות דיגיטליות. כשאני מסתכל על מדף המשחקים שנכבשו על-ידיי מתחילת 2012 כשקניתי את ה-PS3 (ואחרי זה את ה-XBOX 360) אני מרגיש גאווה, ואני תמיד נהנה להוסיף אליו עוד משחקים.

אגב, בדור הבא של הקונסולות אני לא רואה סיבה לא לנקוט בגישה ההיברידית - אם קנית משחק הוא נרשם אצלך בפרופיל, ואם הדיסק נשרט אפשר להוריד את הקבצים שנפגעו מהרשת של הקונסולה, או את כל המשחק אם הדיסק נאבד. זה יהיה, לשם שינוי, ניצול לטובה של רשת האינטרנט.

פורסם

השאלה היא האם הBR בכלל יתפוס?

זוכרים את המינדיסק? האם הוא בכלל יתפוס?

בכלל, פורמטים ניידים שסוני נוגעת בהם נוטים להיות יקרים ובעלי תפוצה יחסית מצומצמת...

פורסם

BR לא התחיל על ידי סוני, הם פשוט אלה שנתנו את הדחיפה הראשונה של המוצר המוגמר עם ה PS3 ועם הסרטים שהם מפיקים. הדחיפה הזו של סוני היא זו שהרגה את ה HD DVD. בזמן שטושיבה וחברות אחרות התקשו למכור נגני BR ו HD DVD סוני פשוט הוציאה דור חדש לקונסולות המשחק שלה שכלל כונן BR, נכון שהמחיר היה יקר אבל כשאנשים שמעוניינים בקונסולת משחקים ובנגן BR ראו את הדיל הזה הם קפצו עליו בשמחה.

ה BR תפס מצויין, כל סרטי ה HD היום יוצאים על BR בלבד (לא מרגישים את זה בארץ כי אין פה חנויות לסרטי DVD/BR), גם משחקי PS3 נמכרים יפה ויכול מאוד להיות שבדור הבא MS ישתמשו ב BR (ה DVD מאוד מגביל אותם וזה או להשתמש ב BR או לפתח משהו חדש שיהיה בלעדי ל XBOX הבא).

הבעיה עם BR זה שהוא הגיע מאוד מוקדם כתוצאה מהדחיפה הזו, סוני ראו את זה כהזדמנות להראות את היכולת של ה PS3 (הרבה משחקים משתמשים בפורמטים לא דחוסים מה שנותן תמונה וסאונד טובים יותר). הם הוציאו משחקים של 20-50G שנראו מדהים אבל הם גם הציפו את השוק במוצרים יקרים מאוד.

עד עכשיו המחירים של מוצרי BR ירדו בכ 50% והיום אפשר למצוא דיסקים וכננים במחירים יחסית סבירים אפילו בארץ (300 שקל לכונן COMBO שקורא BR אבל צורב רק DVD ו CD).

אתה אומר ש STEAM זה גרוע אבל מצד שני אתה אומר שלא יפריע לך אם בקונסולות החדשות יעשו את אותו הדבר, אתה באמת חושב שהם יקשרו את המשחקים לחשבון מסויים וישאירו את האפשרות להעביר את המשחק לחשבון אחר? תיהיה רציני...צעד כזה רק ידפוק את שוק הקונסולות שברובו עדיין מתבסס על משחקים לכמה שחקנים שלרוב הולכים איתם לחברים במקום לעביר את המכשיר מבית לבית.

פורסם

גם אני לא צועק על הנושא, כל מה ששאלתי זה איך אפשר שלא להבין איך זה פוגע?

מי דיבר עליך? הכוונה היתה לחברות המשחקים שצועקות ונלחמות על ההפסדים שזה לכאורה גורם להם, כאשר הוצאות הספרים סבלו לכאורה מאותו מצב במשך הרבה יותר זמן ובכל זאת לא ראית אף הוצאת ספרים מנסה להוציא את הספריות הציבוריות אל מחוץ לחוק (או כל שיטה אחרת למלחמה ב'יד שניה').
פורסם

אני בכלל לא בטוח שסיפריות ציבוריות קנות את הספרים במחיר הרגיל שלהם לצרכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים