עבור לתוכן

מה קורה עם כל אותם משחקים שדורשים אקטיבציה ,כאשר החברות ניסגרות ?

Featured Replies

פורסם

אני שנים כבר לא קונה משחקים בגלל כל אותם מנגנוני DRM ארורים אשר מחייבים גם אקטיבציה,גם חיבור תמידי לרשת כדי להשתמש בהם וגם מגבילים את מספר ההתקנות כך שמצבו של אותו לקוח פרייאר שטרח להגיע לחנות ובזבז על זה דלק ,זמן וטרחה וקנה כחוק את המשחק ,הינו נחות באופן אבסורדי מכל אותם אנשים (99 אחוז ) שהורידו אותו חינם אין כסף תוך פרק זמן קצר וללא כל מאמץ.

למעשה כל אותם פריארים מעולם לא הפכו לבעלים האמיתיים של כל אותם תוכנות שהם רכשו במיטב כספם,משום שמרבית חברות המשחקים שפשטו רגל \ניבלעו על ידי חברות גדולות,לא טרחו לעשות את המינימום המתחייב מבחינה מוסרית וצרכנית למען הלקוחות הפריארים "ולשחרר" את כל אותם משחקים ממנגנוני ההגנה , לפני שהן נסגרות סופית.

לי למשל יש מספר משחקים טובים מלפני מספר שנים ויש מצב שאני אחזור לשחק בהם בקרוב ,מפני שהם לא דורשים יותר מדי משאבי מערכת ויכולים לעבוד באופן סביר על מחשב נייד ממוצע.

למיטב ידיעתי הם דורשים רק אקטיבציה ראשונית.

מה קורה במצב כזה שבו החברה שהוציאה את המשחק כבר לא קיימת ?

הרי שאם הפיתרון היחידי במקרה שכזה הוא קראק ,על מנת להסיר את הצורך באקטיבציה של תוכנה שנרכשה כחוק ,אז בעצם מלכתחילה היה עדיף להוריד אותה פרוצה ולא להכניס "ראש בריא למיטה חולה ב-DRM " .

• תגובות 86
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למעשה אתה צודק לחלוטין.

steal_this_comic.png

http://xkcd.com/488

אישית, כבר הרבה שנים שלא הורדתי משחק באופן לא חוקי (אני בעיקר קונה משחקים מsteam במבצעים). אם אי פעם תהיה בעיה ולא תהיה לי גישה למשחקים שלי יותר, אני אפרוץ אותם ואשחק בהם במצפון שקט (בדיוק כמו שאני מוריד משחקי "abandonware" במצפון שקט).

אני גם קונה משחקים שיוצאים ב-Humble Indie Bundle (עד היום קניתי את כולם).

פורסם

זו באמת מכה נוראית בתעשיה כל ה-DRM הזוועתי והמבזה הזה (אפילו שבמקרה של סטים לפחות משתדלים לתת ערך מוסף, הרע במיעוטו), אבל עדיין יש מקומות שמוכרים משחקים חוקיים ללא כל DRM כמו GOG.COM

וגם יש את http://www.gamersgate.com/

מוכרים יותר משחקים, ויש קטגוריית סינון שלמה למשחקים חסרי DRM.

עצוב שזה נהייה גורם בקניית משחק בימינו.

חבילות HIB באמת דבר נפלא שבכיף אני משלם עליו 10-20 דולר, מקבלים כ"כ הרבה ערך מוסף, בלי DRM ותורמים לצדקה, אחלה דבר. אני מקווה שבחבילות הבאות יהיה את ההמשכים של SHANK ו-TRINE.

ככה שיש עוד איפה לקנות בלי שיירקו עלייך :) כמובן שאם מישהו מכיר עוד מקומות כמו GOG או GG אשמח לדעת עליהם.

פורסם

במציאות של היום השימוש בDRM כתירוץ לגניבת תוכן דיגיטלי הוא פשוט פטתי לדעתי.

כפי שצינו כאן יש מספיק אלטרנטיבות מה גם שסטים ומערכת הDRM שלה בכלל לא מפריעות למשחק - אפשר לעבור למצב offline מתי שרוצים ואני בטוח שאם (וזה בהחלט אם גדול מאוד) valve יפשטו את הרגל ימצאו פתרון לתוכן שכביכול אבד.

פורסם

זה ממש לא נכון, החברות שלרוב משתמשות ב DRM נוראי לא משתמשות בכלים ש EA ו VALVE מספקים עם ORIGIN ו STEAM (הוספתי את ORIGIN כי היא החלופה היחידה ל STEAM שראויה לשימוש).

UBISOFT משתמשת ב DRM משלה, עד היום היה מדובר ב DRM הכי נוראי בשוק אבל נראה כאילו הם הבינו שזה היה מפגר וירדו מהעץ. בכל מקרה הם משתמשים היום ב UPLAY (למי שלא ניסה מדובר בגועל נפש נוראי), גם אם קנית את המשחק מ STEAM תחוייב להתקין ולהפעיל את UPLAY.

WBIE משתמשים ב GFWL ו SecuROM (למרות שעכשיו הם הוציאו משחק עם STEAMWORKS אז אולי נראה שינוי בעתיד). GFWL הוא אסון, פוגם שמירות, מונע גישה לשמירות במקרה שמתנתק לך האינטרנט, אין לו מתיכה מלאה ברוב העולם והוא מאוד מקשה על ההפעלה הראשונים. SecuROM היה אמור למות לפני שנים, אין לו שום מקום בעידן שבו כל משחק מקושר למשתמש מסויים ולא ניתן להעברה, הוא מגביל את מספר ההתקנות ונועל לך גישה ממוצרים ששילמת עליהם כסף. בגירסאות החדשות שלו באמת הוא עבר שינוי ולא מחייב הגבלה של מספר ההתקנות אבל האפשרות לא אמורה להיות קיימת בכלל.

BLIZZARD גם משתמשים בכלים משלהם וגם המשחקים שלהם דורשים חיבור קבוע לאינטרנט ויש איתם עוד בעיות בכל מה שקשור ל DRM.

בקיצור DRM עדיין בעייתי, הרבה חברות לא משתמשות בו נכון...

בקשר לנפילה של חברות, כרגע כל החברות שמפעילות שירותים כאלה נמצאות במצב יחסית טוב, EA במצב טוב וגם מחפשים משקיעים שיעזרו להם להגדיל את החברה, VALVE הציגו לאחרונה את הגידול שלהם בשנים האחרונות (כ 100% כל שנה), BLIZZARD לא הולכת לשום מקום בשנים הקרובות ו UBISOFT מתחזקת בשנים האחרונות.

פורסם

@HuGeMouTh

ubisoft היא החברה היחידה בשוק? הם משתמשים בDRM דרקוני - אז לא קונים מוצרים שלהם. אבל כמעט כל החברות האחרות שעובדות מול steam לא משתמשות בDRM נוסף מעבר לDRM של סטים. כלומר לא חסרים מוצרים שהבחור יכול לקנות.

פורסם

אני חושב שרוב החברות פותחות את המוצר אחרי מותן-

למשל, מי שקנה לפני איזה מליון שנה עותק חוקי של דיסנט 3, יכול להוריד פאטצ' שמבטל את הצורך בדיסק הפיזי להפעלה וב-DRM (היה מנגנון רישום פרמיטיבי של אינטרפלי, וחובה לשחק עם הדיסק בכונן, גם עם הכל כבר שמור על הדיסק הקשיח). זה קרה בשנה שאאוטרייג' שפיתחה אותו מתה.

יש לצפות מהחברות שפיתחו את המשחק, שרכשת במיטב כספך, שלא ישאירו אותך עם הז** ביד כשהן נעלמות.

אבל אי אפשר לסמוך על זה, ולכן הקומיקס ששניצל העלה מדוייק למדי.

פורסם

סטים גם לא טלית שכולה תכלת - לפני כמה שבועות הם שינו את תנאי הרישיון, ומי שלא הסכים לקבל את התנאים החדשים איבד גישה למשחקים שלו.

אף תוכנה ואף מנגנון שהמטרה שלו היא למנוע ממני גישה למוצר שקניתי לא יתקרבו למחשב שלי. ההעדפה המוחלטת שלי היא לקנות עותקים פיזיים, כי ככה אני נשאר עם מוצר בידיים שהוא שלי ותמיד תהיה לי גישה אליו. אם המשחק מפותח ע"י חברה קטנה שאין לה אפשרות להפיץ עותקים פיזיים אני קונה ישירות מאתר החברה או משירות אחר כמו GOG שאני משלם לו כסף, מקבל את המוצר, ובזאת דרכינו נפרדות. אם החברה החצופה מוכרת את המשחק רק דרך שירותים חודרניים כמו סטים ואוריג'ין או מנגנון DRM פרטי אני פשוט מוריד את המשחק מאתר טורנטים.

לשם השוואה, קניתי דיסק חוקי לחלוטין של סקיירים ביום ההשקה. בניגוד לאובליביון ומשחקים אחרים שהגיעו ללא גחמות, סקיירים חייב אותי להתקין סטים כדי להפעיל את עצמו. לכן בניגוד למשחקים הקודמים, שבהם יכולתי לבחור איזו גירסה של הפאצ' אני מתקין ומאיפה להוריד אותה, סטים חייב אותי להוריד עדכון השקה מהשרתים שלו, שכמובן ירד לאט מאוד. כשיצא עדכון 1.2 הידוע לשמצה, לא היתה דרך חוקית לחזור אחורה ל-1.1!

וויתרתי על התענון והורדתי את הגרסה של Razor ששאלה אותי בנימוס איפה להתקין את המשחק (סטים דחף את המשחק לתיקיה מוגדרת מראש), ואז יכלתי להוריד את העדכון שאני רוצה כדי שיעבוד הכי טוב עם ה-add-ons שלי, ומאיפה שאני רוצה.

בקיצור, כל מנגנון DRM הוא רע, בין אם יש לו הרבה מעריצים (סטים) ובין אם לא (יוביסופט), והאפשרות שלך להשתמש במוצר שקנית בכסף שלך תלוייה בגחמות של אותן החברות.

פורסם

99% מהמשחקים היום מגיעים עם תוכנה כלשהי, גם אם קנית עותק פיזי. כדאי שתעבור לקנות את האפשרות הזולה ביותר :lol:

בקשר לתנאי רישיון, אתה רוצה לא להסכים לתנאים ולהמשיך להשתמש בתוכנה? נשמע טיפה לא הגיוני :lol: חוץ מזה מדובר בתנאים רגילים ביותר, אין סיבה לא להסכים (אני גם בטוח שבמצב כזה אם פונים לחברה היא לסדר את הבעיה ותפתח את הגישה לחשבון) :screwy:

זה שניה לשנות את התיקיה שאליה מתקינים משחקים ב STEAM (בדיוק לפני כמה ימים פתחו על זה דיון פה בפורום). עדכונים מ STEAM אמורים לרדת על מהירות מקסימלית, אם זה לא ככה או שלא הגדרת נכון את התוכנה או שהספקית שלך בת זונה ומגבילה שירותים חוקיים. עדכון אוטומתי זה דבר טוב (ברור שמידי פעם זה יגרור בעיות, גם ל PORTAL 2 היה עדכון דפוק שעשה בעיות ביצועים), אני בטוח שגם סדרו דיי מהר את הבעיות שהיו בעדכון המדובר. חוץ מזה ש STEAM גם מאפשר תשתית מצויינת למודים ותוספות של הקהילה, משהו שעד היום לא היה קיים.

אתה מסוג האנשים שמגזימים ורק מחפשים סיבה להתלונן...

הזכרתי גם את WBIE ו BLIZZARD, יש עוד מספר חברות שלא הזכרתי.

בעבר גם EA ו BIOWARE היו ברשימה הזו, אבל הם מהר מאוד ישרו קו עם VALVE.

אני בטוח שיש לפחות דוגמה אחת למשחק שהמפתחת שלו לא העיפה את ה DRM ופשוט נתנה למשחק למות איתה :P מצד שני יש חברות כמו ID שלרוב מוציאות עדכון למשחק שמבטל את ה DRM (למרות שעם RAGE כנראה שזה לא יקרה).

להגיד לא קונים משחקים שלהם זה נחמד אבל מה לעשות שאנשים רוצים לשחק STARCRAFT 2, DIABLO 3, BATMAN:AA, BATMAN:AC, סדרת AC ו FARCRY3.

מדובר במשחקים מאוד טובים שחלק גדול מהם נרצחו עם DRM נוראי וחלק עוד לא ידוע בדיוק איך יגמר הסיפור עם ה DRM שלהם.

אני כרגע חושב ברצינות לקנות את FARCRY 3, כרגע אני עוצר את עצמי בגלל חוסר האמון ב UBISOFT :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

למעשה אתה צודק לחלוטין.

אישית, כבר הרבה שנים שלא הורדתי משחק באופן לא חוקי (אני בעיקר קונה משחקים מsteam במבצעים). אם אי פעם תהיה בעיה ולא תהיה לי גישה למשחקים שלי יותר, אני אפרוץ אותם ואשחק בהם במצפון שקט (בדיוק כמו שאני מוריד משחקי "abandonware" במצפון שקט).

אני גם קונה משחקים שיוצאים ב-Humble Indie Bundle (עד היום קניתי את כולם).

הבעייה שב- Humble Indie Bundle אין את המשחקים הפופלריים .

לגביי STEAM :

כשאתה עושה עידכון ,אז גם ה-DRM מתעדכן ....

מה שאומר שהמשחק הולך ומתרחק מבעלותך האמיתית.

פורסם

בקשר לתנאי רישיון, אתה רוצה לא להסכים לתנאים ולהמשיך להשתמש בתוכנה? נשמע טיפה לא הגיוני :lol:

קשה לי להסכים איתך בנקודה הזו. נניח הסכמתי לתנאים של סטים כשהצטרפתי, וקניתי שם 100 משחקים, ומגיעה לי היכולת להשתמש במשחקים כל עוד אני עומד בתנאים שהסכמתי אליהם בזמן הקניה. מה שלא הגיוני זה שסטים יוכלו מתי שהם רוצים לשנות את תנאי השימוש למשהו שלא מקובל עלי, ואני לא יכול לסרב כי אז אני מפסיד את כל 100 המשחקים שקניתי.

פורסם

^

כנראה שהיה סעיף בהסכם המקורי שמאפשר להם לשנות את ההסכם :lol:

פורסם

תקנה משחק ותתקין קראק,מה הבעיה פה?

פורסם

^

האמת שרפרפתי קצת על ההסכם שימוש של סטים (Steam Subscriber Agrrement) ולא שמתי לב שיש סעיף כזה. אולי יש עוד מסמך כזה שבו סעיף כזה מצויין.

בכל מקרה, זה סעיף שיהיה קיים ב 99.9% מהסכמי שימוש שכן זהו סעיף "כיסוי תחת" וכמו שאנחנו כבר יודעים, כיסוי תחת זה דבר חשוב לכל חברה גדולה.

פורסם

מה שלא הופך את זה להוגן או הגיוני. אם זה חוקי - אני גם בספק. הרי באותה מידה הם היו יכולים לשנות את הסכם השימוש כך שכל מי שקנה משחקים צריך לשלם עליהם שוב כדי לשחק, או כל דבר הזוי אחר.

בכל אופן, הדיון לא היה על אם הם יכולים או מותר להם, אלא על איך זה נחשב בתור יחס ללקוח המשלם. הרי גם לubisoft מותר להשתמש בDRM הדרקוניים שלהם, מה שלא משנה את העובדה שזה מעצבן את כולם ומרחיק מהם לקוחות. בסיס הטענה היה שvalve לא בהכרח יותר טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים