עבור לתוכן

פסיכולוגים טוענים: מי שלא נמצא בפייסבוק - פסיכופת

Featured Replies

פורסם

זה מאוד עצוב שאתה מחשיב רשת חברתית כתחליף לתוכנת IM או טלפון.

זה רק מראה שאין לך ממש מושג מה בכלל המהות של רשת כזאת, וזה נהיה עוד יותר מגוחך אם חושבים על זה שאתה כן מודע להבדל העצום (!) בערך הכספי של החברה הזאת מול הערך הכספי של ICQ לדוגמה, אבל עדיין חושב שמדובר על "צ'אט צולע".

אני לא מחשיב רשת חברתית כתחליף לתוכנת IM או טלפון. אחת הסיבות שאני מתלונן היא שהמון אנשים אחרים כן מחשיבים, מאז שפייסבוק תפס פופולריות, המון אנשים ברשימה של המסנג'ר/סקייפ אצלי מתחברים פעם ב 400 שנה.

ומה הקשר לערך הכספי של החברה? (נעזוב את זה שמדובר בכישלון של הנפקה ובאחת המניות הגרועות בעשור האחרון...)

צ'אט צולע זה צ'אט צולע. אתה לא יכול להשוות אותו לסקייפ או מסנג'ר לדוגמה, אני לא מבין למה אני צריך שיהיה חלון של הדפדפן פתוח, דבר עם גישה לא נוחה, במקום quicklaunch בסטארטבאר.

אז כנראה שיש לך בעיה חברתית כלשהי. אולי קושי בתקשורת בין אישית, אולי סתם חוסר מזל ביצירת קשרים חברתיים.

אני יכול לספר לך למשל שכבר הרבה מאוד זמן לא "דיווחתי לעולם שאכלתי צהריים", ולצלם את הכיסא של החדר זה משהו שלא עשיתי מעולם (אגב, פילטרים לתמונות זה בכלל לא קשור לפייסבוק אלא לרשת אחרת לגמרי בשם אינסטגרם, אבל היי.. למי אכפת המהמציאות). מה שכן עשיתי בפייסבוק זה ליצור, לפתח, ולתחזק קשרים חברתיים, על בסיס יום יומי.

עושה רושם שלך פשוט אין כאלה, ולכן זה יכול להסביר מדוע אתה מוצא את זה כלכך מיותר. ואתה לא סתם בעל דעה נטרלית, אלא ממש אנטי.

יש לי בעיה חברתית כלשהי? אולי קושי בתקשורת בין אישית? זה מעניין, תמיד חשבתי שזה שאני מעדיף לדבר עם אנשים בצורה ישירה ושיחה רציפה במקום להשאיר הודעה ולחכות לתגובה אחרי פרק זמן מסוים מעיד על ההפך.

"קשרים חברתיים"? פייסבוק היא הרשת בעלת הקשרים המזויפים בתבל. לכל אחד יש רשימה של 300+ איש שהוא דיבר עם רובם אולי פעם אחת. בהרבה מהמקרים מדובר במצב שמישהו רואה ברשימה של חבר שלו אנשים ומוסיף אותם סתם, מבלי שהחליף איתם מילה.

בנוסף, אשמח אם לא תנסה לעשות ממני אידיוט. אני יודע טוב מאוד מה זה אינסטגרם, ממתי זה קיים, למה, כמה, מי ואיך.

אני לא יודע ממתי יש לך פייסבוק, אבל עוד ב 2009 לפני שגעון האינסטגרם בפייסבוק היו מספיק סטטוסים סתמיים, תמונות כאילו-אומנותיות של עצמים דוממים, ואנשים שפשט תוקעים חלקים משירים כסטטוסים.

אינסטגרם רק הקל על הסרטן הזה וגרם שבמקום שאנשים יעלו תמונה מעצבנת כזו פעם בכמה ימים, זה קורה 10 פעמים ביום.

בנוגע ליצירת קשרים חברתיים, תודה רבה, אבל אני מעדיף ליצור את הקשרים שלי עם אנשים שאני רואה בעיניים או מכיר דרך נושא עניין משותף כזה או אחר. אם אני מעוניין לשמור עם מישהו על קשר יש IM, שמאפשר לי לדבר עם אנשים בצורה נוחה יותר, ואם אני רוצה גם לערוך ועידות של כמה אנשים בזמן אמת.

בנגוע לבעיות פסיכולוגיות- אולי אתה זה שסובל מבעיה כזו או אחרת? צורך בלתי פוסק בתשומת לב? צורה כלשהי של חרדת נטישה? התמכרות? כפייתיות? אלו דברים שמאפיינים חלק עצום ממשתמשי פייסבוק. תנסה לחיות שבוע בלי הפרופיל, תעשה בדיקה לעצמך.

לגבי הנקודה האחרונה, כן, הפכתי להיות אנטי פייסבוק, אבל זה קרה רק בימים האחרונים- ואתה תגלה בקרוב למה.

• תגובות 187
  • צפיות 16.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למרות שאין ממש "כימייה" ביני לבין מילפורד,בלשון המעטה, עדיין הוא בין הבודדים שנתנו דוגמא מה היתרונות שפייסבוק כן יכול לתת מעשית.

וזה מה שהדיון הזה היה צריך מלכתחילה - במקום להיעלב בפוטנצייה ולהתגונן או לחילופין ל"הצטדק",

כל אחד ואחד מהמגיבים היה צריך פשוט מאוד לתת דוגמא למה כן ולמה לא - בעד ונגד.

בצורה כזו, הדיון היה מקבל כמעין "מאפיין נוסף" אשר היה מעיד לכולם, גם לקוראים וגם למגיבים, האם אותו מגיב מסויים מסיבותיו האישיות שלו

אשר בוחר שלא להשתמש בפלטפורמת התקשורת המדוברת והפופולרית - הוא אכן סובל מהפרעה פסיכולוגית או חלילה, הפרעה נפשית,

גם אם בפוטנצייה.

הנקודה שלי למי שלא הבין עד עכשיו, היא שבצורה כזו כולנו נקבל תמונת מצב שמשקפת את ההשפעות החיוביות והשליליות של

הפלטפורמה זו וכמו כן, גם אי השימוש באותו פלטפורמה.

אה.. ועוד דבר אחד אחרון..

ארז, אתה אולי לא פסיכופט - אולי..

אבל אתה בהחלט סובל מOVER תיאטרליות.

פורסם

בנגוע לבעיות פסיכולוגיות- אולי אתה זה שסובל מבעיה כזו או אחרת? צורך בלתי פוסק בתשומת לב? צורה כלשהי של חרדת נטישה? התמכרות? כפייתיות? אלו דברים שמאפיינים חלק עצום ממשתמשי פייסבוק. תנסה לחיות שבוע בלי הפרופיל, תעשה בדיקה לעצמך.

זו בעיה. בעל כורחו הוא יהפך אוטומטית לפסיכופת.

עריכה:

בלי שום קשר, אני דווקא חושב כי-ככה זו סיבה מספיק טובה. אני לא חושב שעל כל צעד ושעל שאנחנו עושים בחיים, אנחנו צריכים לתת דין-וחשבון.

פורסם

לא יעזור לך בית דין, אנשים שאין להם פייסבוק מטעמי "פרנציפ" הם אנשים עם בעיה פסיכולוגית.

תודה על הדיאגנוזה, דוקטור. אני רץ מיד לאבחן את עצמי.

אגב, יש לי איזה מכר שאשכרה מנסה להגמל מפייסבוק, כי זה כמעט כפייתי אצלו. לא איזה סממן מובהק לשפיות, לא?

אולי עבורך הפייסבוק נותן משהו, אני יודע? אני פשוט לא מוצא אותו מועיל בשום דרך שהיא.

חלק מהדברים שאנשים משתפים נורא מעניינים. ראה בזה במה לבלוגים אישיים.

אה, מי שלא משתמש בפייסבוק אין לו זכות לומר שמדובר בערבוביה, פרסומות סמויות ושער מרעין בישין. אתם לא שם אז אתם לא יודעים.

זה מה ששמעתי מכמה שנמאס להם, אנא עארף? :nixweiss: . אפילו הייתה כתבה בערוץ 2 מתישהו לפני בערך שנה על בתי עסק שמשלמים למשתמשי פייסבוק פופולאריים (כאלו שיש להם הרבה "חברים") בשביל לספר איך הם נהנים מהמוצר X שנקנה ב-Y. אמרו שזה צובר תאוצה, אבל אני לא יכול לאמת את זה מניסיון, אלא רק מפה לאוזן, בזה אתה צודק.

lev-27

זה מעניין... אתה טוען שפייסבוק גורם לדיכאון בגלל שאנשים רואים שהדשא של השכן לכאורה ירוק יותר?

לא יצא לי לראות את זה גם על אנשים שאובססיביים לפייסבוק, אבל באמריקה הגדולה הכל יכול להיות ;)

אגב, אולי הפתרון עבורם הוא לראות סרטים דוקומנטריים על בעיית הרעב העולמית? מחד יראו שחייהם סבבה, מאידך יחטפו דיכאון מכיוון אחר...

פורסם
  • מחבר

אנשים פה ממש חיים בסרט. אני עדיין מתלבט אם זה מעציב אותי או משעשע :)

פורסם

מה הדבר הבא? למי שאין אייפון/סמארטפון הוא פסיכופת?

פורסם

תגיד עמרי, אתה רציני בתגובות שלך?

אני מצפה ממך לרטוריקה קצת יותר מתקדמת מזו של ילד בן 7.

אולי הפייסבוק קצת פגע ביכולת הביטוי שלך בכתב? :D

פורסם
  • מחבר

אני מתנצל שאין לי כל מיני תיאוריות ארמגדון נוראיות להמציא ולהציג כאן כמציאות הזויה..

פורסם

אני חושב שהבעיה העיקרית בפייסבוק, היא שצריך תירוץ למה אין לך חשבון שם.

כאילו, מה קרה? כל הקטע של האינטרנט בתחילת שנות ה90, היה החופש.

היית מתחיל לגלוש (לאט), ולא היית בטוח איפה תגמור, כמו איזה טרק אל הלא נודע.

היום זה יותר כמו צעידה או נסיעה באוטובוס ברחוב סואן ומואר היטב.

פורסם

לו אין פייסבוק

פורסם

ד"א תראו באשכול שרשורים למטה " מי הקים נגדי תנועה בפייסבוק "

פשוט אדיר :lol:

פורסם

אז בואו נראה,

יש לנו מנהל פורום שבכל פוסט שני שלו מקלל משתמש אחר בפורום

הוא מאמין שסקס עם ילדים זה לגיטימי כל עוד נעשה בהסכמה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=364646.msg3148116#msg3148116

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=179272.msg1544873#msg1544873

אבל, אבל, הוא רשום לפייסבוק! ולכן הוא יותר שפוי ממכם!

לפחות בדבר אחד הבחור צודק:

אי אפשר לשכנע אנשים מוזרים שהם מוזרים

פורסם

^אני לא מסכים עם עומרי אבל לדעתי, זה לא לעניין לחטט למישהו בהיסטוריית ההודעות, ולהציג דעות שלו מדיוני עבר שבכלל לא קשורות לדיון...

פורסם
  • מחבר

LOL !!!!!!!!!!

אשכרה חפרת בהודעות ישנות שלי והגעת עד הודעות משנת 2006 !!!! רק בשביל למצוא איזושהי דעה (שאני עדיין עומד מאחוריה ב-100%, מי שרוצה שיקרה את כל הדיון ולא רק את המשפט הדמגוגי של "BornToBeBanned" (כינוי מעניין)) שכביכול מוכיחה שאני "לא שפוי" ?

עד 2006 הגעת! אתה קולט?? 6 שנים אחורה! כמה זמן לקח לך למצוא את ההודעות הישנות האלה יא פסיכופט?!

העיקר שאחר כך אתה טוען בתוקף שהמחקר הזה לא נכון! חחחחח :lol:

אתה האמא של הפסיכופטים! חחחחחחחחח ג'יזס פאקינג קרייסט.

עריכה: ידעתי שהכינוי הזה לא הגיע סתם... משתמש כפול שנרשם היום רק בשביל ההודעה הזאת :) נחמד.

ביי :)

פורסם

אפשר בקלות למצוא את ההודעות של כל משתמש פה ע"י חיפוש בגוגל עם מילת מפתח מתאימה + כינוי + site:hwzone.co.il.

אגב, גם אני חלקית מסכים עם הדעה של עמרי.. זה לא בהכרח הופך אותו לבן אדם לא שפוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים