עבור לתוכן

פסיכולוגים טוענים: מי שלא נמצא בפייסבוק - פסיכופת

Featured Replies

פורסם

ארז, אם נדייק, לא סיפקת תוצאות אלא תצפיות.

אתה מתבונן בסביבה שלך ושם לב (לשיטתך) שרוב חסרי הפייסבוק הם אנשים עם "דיעות הזויות על מכל מני דברים והתנהגות שונה מאוד מהמינסטרים,בדרך כלל הפוכה ומטובלת בתנשאות וגאווה".

אני לא יודע עד כמה התצפיות שלך מלמדות משהו על הכלל.

לא.

ארז,לא לפתוח פייסבוק זה להיות שונה מהשאר דווקא? מה הקשר? אתה טוען שאי קיום חשבון פייסבוק הוא סימפטום לדעות הזויות והתנהגות משונה עם גאווה והתנשאות?

אח שלו, אתה בטוח שיש לך חשבון פייסבוק? הסימפטומים שלך לא מתאימים לתוצאות :lol:

לא.

האם אתה מבין שלא הייתה כאן שום הכללה? האם אתה מבין שאני לא מדבר על פייסבוק?

האם אנחנו בתדר שונה? מה נסגר עם שניכם? טוק-טוק!

נסיון אחרון! אמממ,דוגמא:

בתירונות,אחד החיילים,דרוזי,ניסה לניילן את הת.א שלו.בנסיון הראשון הוא שרף את הניילון,בנסיון השני הוא שרף את הניילון,התחיל לקרוע בפרעות את הניילון והת.א,וזרק את הכל על הריצפה והתחיל לדרוך על הכל. כמה חברה הרימו גבה והבינו שמשהו לא תקין אצל הבחור,השאר צחקו (כולל אלה שישנים בחדר שלו :smile1: )

אם נעצור לרגע את הסיפור, בסיפור הזה, אתם האנשים הלא כל כך חדים שצחקו.

בהמשך התירונות אותו אדם הספיק ליזרוק אבנים על המפקדים(למי שלא עשה צבא לא,זה לא דבר תקין)

לאיים על מישהו בנשק

אה,ולהתאבד.

כל הדוגמא הזאת נועדה בס"כ לרמוז לכם שאתם קצת איטיים.

ועכשיו לנושא!

אם לאדם אין חשבון פייסבוק, זה לא אומר שום דבר רע! (גופן 12/14 מספיק?)

קפיש?

אבל! אם לאותו אדם יש עוד כמה סימנים מחשידים,כגון : אי שימוש בחשמל,אכילת תמרורים נמרצת,ופחד מאנשים עם בעיות בהבנה

אזי יש חשד סביר שהבן אדם עלול להיות,כנראה,אבל לא בטוח,פסיכי.

אי שימוש בפייסבוק הוא,במקרה החמור ביותר,רק הרמת גבה בשעשוע,בדיוק כמו אדם שמסרב לנסוע באוטובוסים בירושלים: רוב הסיכויים שלבחור יש סיבה,כנראה די מטופשת,אבל אפילו רצינית ואמיתית ללמה לא כדאי להשתמש באוטובוסים(או בפייסבוק ;) ).

ART , ליבי נישבר.

הסבר יותר הגיוני,לפני שמרטתי את שערותי,תוכלו לראות בתגובה שלי בדף 4.

• תגובות 187
  • צפיות 16.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

:lol: :lol: :cool2: :cool2:

פעם ראשונה שאני משתמש כאן בסמיילים .. :lol: :lol:

פורסם

erezme אתה גאון

פורסם

ארז, תודה על ההסבר.

עכשיו אני מבין את כוונתך, למרות שאני עדיין לא מסכים איתך :) .

פורסם

ארז

"אז אם לבנאדם יש סימנים מחשידים, שמעידים על נפש מעורערת, כנראה שיש לו נפש מעורערת, בלי קשר לפייסבוק בהכרח"

THANK'S CAPTAIN OBVIOUS

בכל אופן, הכתבה מצהירה, ואני מצטט את הכותרת: " פסיכולוגים טוענים: מי שלא נמצא בפייסבוק - פסיכופת". נכון נכון, כותרת מנופחת וכל זה, ובסה"כ הם טוענים שאי קיום חשבון פייסבוק הוא סימפטום להפרעה נפשית. אתה גם מסכים איתם, אבל לא הבנתי איך אתה מוכיח שטות כזאת בדיוק. וכן, צריך להוכיח.

ליאור A

עכשיו אולימפיאדה, ובפורום כללי של HWZONE התלהמות היא ספורט לאומי :hat:

עריכה: כוסאומו כל הציטוט הצ'טקמק לי :pissed:

פורסם

כמה אתם מקשקשים... :screwy:

כבר 7 דפים, פסיכופטים!

פורסם

זה כי אין לנו פייסבוק לקשקש בו ;)

פורסם
  • מחבר

מה בדיוק הבעיה לשמור קשר על האנשים שצריך לשמור איתם קשר בטלפון/תוכנות IM למיניהן במקום הצ'אט הצולע והנוראי של פייסבוק?

זה מאוד עצוב שאתה מחשיב רשת חברתית כתחליף לתוכנת IM או טלפון.

זה רק מראה שאין לך ממש מושג מה בכלל המהות של רשת כזאת, וזה נהיה עוד יותר מגוחך אם חושבים על זה שאתה כן מודע להבדל העצום (!) בערך הכספי של החברה הזאת מול הערך הכספי של ICQ לדוגמה, אבל עדיין חושב שמדובר על "צ'אט צולע".

היה לי חשבון למספר חודשים אי שם בשלהי 2009 שלא מצאתי בדיוק מה אני אמור לעשות איתו חוץ מלדווח לעולם שאכלתי צהריים/לצלם להם את הכיסא של החדר בפילטר שחור לבן ולחשוב שאני אומן דגול

אז כנראה שיש לך בעיה חברתית כלשהי. אולי קושי בתקשורת בין אישית, אולי סתם חוסר מזל ביצירת קשרים חברתיים.

אני יכול לספר לך למשל שכבר הרבה מאוד זמן לא "דיווחתי לעולם שאכלתי צהריים", ולצלם את הכיסא של החדר זה משהו שלא עשיתי מעולם (אגב, פילטרים לתמונות זה בכלל לא קשור לפייסבוק אלא לרשת אחרת לגמרי בשם אינסטגרם, אבל היי.. למי אכפת המהמציאות). מה שכן עשיתי בפייסבוק זה ליצור, לפתח, ולתחזק קשרים חברתיים, על בסיס יום יומי.

עושה רושם שלך פשוט אין כאלה, ולכן זה יכול להסביר מדוע אתה מוצא את זה כלכך מיותר. ואתה לא סתם בעל דעה נטרלית, אלא ממש אנטי.

אני ממש מסכים עם זה..

בנאדם שהכל בסדר אצלו, התבגר והכל מעוניין לדעת מה אנשים אחרים עושים, אם זה חברים לא קרובים שאולי תצטרף אליהם בעתיד, אם זה אנשים שאיתך בעבודה/צבא שאתה מנסה להתחבר איתם יותר, אם זה בחורות..

בנאדם שיש לו איזה בעיה חברתית והוא מרוצה מזה, פשוט לא יעניין אותו הדברים האלה. רק הוא ועצמו מעניינים אותו.

ואני בצבא במקום עם הרבה חננות תוכניתנים ואני רואה את זה. כמה שהבנאדם יותר מוזר במציאות ככה הוא פחות זמן בפייסבוק.

הניסיון שלי דומה. אני מסכים עם המשפט האחרון המודגש.

פורסם

^

המשקיעים עוד יאכלו אותה עם הערך הכספי שלה.

אני בכל אופן לא מוצא שום סיבה ממשית להשתמש בפייסבוק-

♣מהירות- לא רלוונטי, יש מייל ו-IM

♣אמינות- כנ"ל

♣מחיר- לא רלוונטי, היום הכל חינמי

♣נוחות- אמנם יש יתרון בכך שהכל מרוכז ביחד, אבל איזה שימוש יש לרוב הדברים? צ'ט, מעיין פורום אישי של כל אחד (וול בעגה הפייסבוקאית)... וזהו. דרך אגב, מה זה נותן הוול הזה? אני באמת אשמח אם תסבירו לי.

♣שיתוף- אנשים זקוקים לשתף אנשים אחרים במה שקורה להם. אפילו אם לא מקשיבים להם. אני משתף בחוויות אנשים לפי בחירה, במסגרות שונות (מפגש עם חברים קרובים, טלפון\שיחת ווידאו עם חברים רחוקים). אני לא צריך שכל העולם ואחותו ידע שנסעתי לחופשה בקאריביים והיה אחלה (גוגל פלוס פתר את הבעיה חלקית עם המעגלים, אבל הרשת קצת שוממת, ככה הבנתי)

♣שמירה על קשרים- בעייתי, אנשים רבים פשוט טובעים בכל הג'אנק שמגיע מ"חברים" ובפרסומות או פרסומות סמויות. ויש כמה שיודעים לנהל נכון את החשבון, אבל מה זה עוזר אם חברים שלהם לא יודעים.

♣עיסוק בשעות הפנאי\תחביב\מילוי זמן מת\עיסוק כפייתי או התמכרות תורנית- יש לי כמה משלי, לא צריך עוד, תודה.

מהות- אין לי צורך לתחזק קשרים באמצעות אתר יעודי. אני נפגש הרב העם אנשים שהייתי רוצה להיות איתם בקשר, ושומר על קשר יותר רחוק עם אנשים יותר רחוקים.

חוץ מזה, פשוט לא מוצא חן בעיני העירבוביה של הכל ביחד שם.

בקשר לקשרים חברתיים- שטויות. אני מכיר כמה טיפוסים שמכורים לחברה (אין מפגש של החבר'ה לפחות פעם בשבוע- התחרבן להם כל השבוע). לאחד היה פייסבוק, והוא לא ממש השתמש בו. אחד נוסף אפילו לא פתח. וכל טיפוס כזה שאני מכיר לא מתחזק חשבון פייסבוק כבר שנים.

שיטוט קצר בצהובון ווינט יראה לך המון טיפוסים הזויים שמכורים לתגובות מתחכמות (יש ממש כתבות על כאלה). איך שקורא משהו, צצים כל הפסיכים האלה וכותבים משהו מאוד מתוחכם ושנון על זה. בא כתב מווינט וקוצר את שדה השנינויות הזה, ומשווק את מרכולתו לקורא המסכן שמחפש משהו טוב לקרוא, ולא על הזבל הזה.

אגב, אני מכיר כמה שהתמכרו ולכן הפסיקו...

בקיצור, פסיכים יש בכל מקום, הקשר לפייסבוק מקרי בהחלט. כל מי שטוען אחרת, מוזמן להביא נימוקים. עד אז, הוא פסיכופט מבחינתי 8)

פורסם
  • מחבר

לא יעזור לך בית דין, אנשים שאין להם פייסבוק מטעמי "פרנציפ" הם אנשים עם בעיה פסיכולוגית.

אגב, אני כל פעם רואה את אותם טיעוני נגד, וזה פשוט מגוחך. כל פעם מחדש בא לי לתת כל מיני דוגמאות שסותרות על הטענות המטופשות האלה, אבל אני מרגיש שזה כמו לדבר אל הקיר ואין לי כוח להיכנס לזה אפילו...

קח בכל זאת סתם דוגמה קטנה בשלוף מהימים האחרונים:

אני גר בצפון. בתחילת השבוע היו לי כל מיני סידורים באיזור הרצליה, בשעות הצהריים עד הערב.

רציתי לעשות משהו בערב כדי לא להרגיש שהנסיעה לא מוצתה עד תום...

העלאתי פוסט בפייסבוק ושאלתי מי מהחברים שלי נמצא היום (אז) בערב באיזור הרצליה ורוצה להיפגש לעשות משהו.

נחש מה? באותו ערב נפגשתי עם חברים.

אתה חושב שהייתי יכול לעשות את זה בלי הפייסבוק? איך בדיוק? לשלוח הודעה ב-IM (איזה IM בכלל? אייסיקיו? מסנג'ר? מי עדיין משתמש בחרא הזה?) לכל החברים שלי? לשלוח אימייל לכל אנשי הקשר שלי? אולי לשלוח להם סמס? או אולי להתקשר אליהם אחד אחד בשביל השאלה הפשוטה הזאת? פשוט מגוחך.

וזאת סתם דוגמה קטנה רק בשביל הקטע, יש לי הרבה מה לכתוב על כל אחד מהסעיפים שכתבת (שכל אחד מהם מגוחך ומוטעה יותר מהשני) אבל באמת שאני לא רואה בזה טעם. אי אפשר לשכנע אנשים מוזרים שהם מוזרים, ע"ע דרור חזן :)

פורסם

חלק מהדברים שאנשים משתפים נורא מעניינים. ראה בזה במה לבלוגים אישיים.

אה, מי שלא משתמש בפייסבוק אין לו זכות לומר שמדובר בערבוביה, פרסומות סמויות ושער מרעין בישין. אתם לא שם אז אתם לא יודעים.

פורסם

אתה רציני?

זה נראה כמו הודעת ספאם לטיפשים. מי הסתום שבולע את זה?

פורסם

לא יעזור לך בית דין, אנשים שאין להם פייסבוק מטעמי "פרנציפ" הם אנשים עם בעיה פסיכולוגית.

את זה אתה החלטת וקבעת, ו"הפסיכולוגים" מהלינק שקישרת אליו...

http://www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=FILFHG&c41t4nzVq=EE

פורסם

אגב, אני כל פעם רואה את אותם טיעוני נגד, וזה פשוט מגוחך. כל פעם מחדש בא לי לתת כל מיני דוגמאות שסותרות על הטענות המטופשות האלה, אבל אני מרגיש שזה כמו לדבר אל הקיר ואין לי כוח להיכנס לזה אפילו...

קח בכל זאת סתם דוגמה קטנה בשלוף מהימים האחרונים:

אני גר בצפון. בתחילת השבוע היו לי כל מיני סידורים באיזור הרצליה, בשעות הצהריים עד הערב.

רציתי לעשות משהו בערב כדי לא להרגיש שהנסיעה לא מוצתה עד תום...

העלאתי פוסט בפייסבוק ושאלתי מי מהחברים שלי נמצא היום (אז) בערב באיזור הרצליה ורוצה להיפגש לעשות משהו.

נחש מה? באותו ערב נפגשתי עם חברים.

אתה חושב שהייתי יכול לעשות את זה בלי הפייסבוק? איך בדיוק? לשלוח הודעה ב-IM (איזה IM בכלל? אייסיקיו? מסנג'ר? מי עדיין משתמש בחרא הזה?) לכל החברים שלי? לשלוח אימייל לכל אנשי הקשר שלי? אולי לשלוח להם סמס? או אולי להתקשר אליהם אחד אחד בשביל השאלה הפשוטה הזאת? פשוט מגוחך.

וזאת סתם דוגמה קטנה רק בשביל הקטע, יש לי הרבה מה לכתוב על כל אחד מהסעיפים שכתבת (שכל אחד מהם מגוחך ומוטעה יותר מהשני) אבל באמת שאני לא רואה בזה טעם. אי אפשר לשכנע אנשים מוזרים שהם מוזרים, ע"ע דרור חזן :)

בטח הרגשת גבר גבר, שאקל חברתי ובחור נערץ ביותר.

האם על הדרך עשיתם אחד לשני צ׳ק אין וצחקקתם כמו ילדות קטנות שמשתעשעות באחו?

פורסם

והאדם שכותב פוסטים אגרסיבים ומלאי ארס בכל דיון שפוי?

אין ספק שיש לפייסבוק יתרונות רבים ובשימוש נכון זה יכול להיות כלי חזק מאוד. מצד שני פייסבוק גורם להרבה מאוד בעיות. תראה מה אומרים מומחים על פייסבוק:

"פייסבוק רק מתחזה לכלי לתקשורת עם החברים שלך. בפועל, הוא הערוץ המשמעותי ביותר לטיפוח נרקיסיזם", הוא אומר. "הוא ממש מכריח אותך ליצור סוג של פרסונה, הצגה עצמית מאוד סלקטיבית, שדורשת השקעת המון זמן ומחשבה. אפילו כשאתה מצטלם בטיול עוברת לך בראש השאלה איך תשתלב התמונה, כשתעלה לאלבום שלך, עם הפרסונה הדיגיטלית המיוחדת שלך.

"משתמשי פייסבוק נכנסים לאתר כמה פעמים ביום, לכאורה בשביל להתעדכן מה קורה עם החברים שלהם, כשבעצם מה שהם באמת רוצים לראות זה כמה תגובות הם קיבלו ואם מישהו התייחס לסטטוס שלהם. שימי לב, אגב, שאנשים לא כותבים אף פעם בפייסבוק על דברים כואבים ולא מעלים תמונות 'לא שמחות'. מי שמשוטט בין אלבומי התמונות יכול לחשוב בקלות שזה עולם מושלם, שיש בו רק תמונות מטיולים מחו"ל, מסיבות ומפגשים עם חברים.

"זה עולם אידאלי שכולם בו במצב רוח נפלא ואין בו בדידות, ולכן אנשים נשאבים לשם. אני רואה איך זה חודר לטיפולים. בני 20 שמגיעים אליי אומרים לעתים קרובות שהם מרגישים שהחיים שלהם הם לא החיים האמיתיים. כשאתה מסתובב בפייסבוק, אתה מרגיש שהחיים שלך אפרוריים לעומת אחרים. מכאן הדרך ל'חפירה עצמית' קצרה מאוד".

"מה שאותי מטריד הוא שתרבות הפייסבוק מתחילה היום בגיל 10–11. זה אומר שהדור הבא יהיה מסובך בזה פי כמה: כבר בגיל צעיר מאוד הם לומדים להשקיע ביחסי ציבור במקום במערכות יחסים. תרבות האני־ואני־ואני מתחילה כבר בבית הספר היסודי".

מטפלת מתבגרים מובילה בארצות הברית:

אבל דווקא את הכלי האולטימטיבי לשימור קשרים רחוקים, פייסבוק, ג'יי מתעבת. "לא תאמין כמה שעות בשבוע אני מקשיבה לסיפורי פייסבוק", היא אומרת. "יש לרשת החברתית הזאת יתרונות, כמו הרגשת החיבור שהוא נותן והיכולת לשמור על קשר עם מכרים. אבל הנזק שהיא יוצרת אדיר".

הנזק של פייסבוק צריך לעניין במיוחד את הישראלים, שמתחרים על אליפות העולם בשריפת זמן ברשת החברתית: 94% מבין הגולשים הישראלים חברים בפייסבוק או ברשת חברתית מתחרה, וזמן הגלישה הממוצע באתר עומד על כמעט 12 שעות בשבוע, פי שניים מהממוצע העולמי.

ג'יי מכנה את הנזק "שנאת פייסבוק". שנאת פייסבוק אינה שנאה כלפי האתר, אלא רגשות של תיעוב וקנאה משתקת שתוקפים אנשים שמבלים זמן רב מדי בבילוש ומעקב בפייסבוק אחר חבריהם. את התופעה הזאת חקר פרופ' ג'וזף וולתר, מומחה לתקשורת, תורת המידע וקשרים בתיווך ממוחשב מאוניברסיטת מישיגן בארצות הברית. בצמד מאמרים שפרסם ב־2008 גרס וולתר שצעירים נוהגים לפרסם בפייסבוק מידע שמציג בעיקר את ההיבטים המושכים בחייהם: צילומים מאושרים מטיול בחו"ל, בן זוג יפה, מסיבה שמצטלמת טוב ועבודה שנשמעת יוקרתית. את התסכולים מבן הזוג ומהעבודה, את הבדידות והכישלון הם לא חולקים. וכך פייסבוק מציג תמונת עולם מסולפת שגורמת למי שגולש בו לקנא בחייהם של כל סובביו, ולחשוב שהם מצליחים יותר ומתוסכלים פחות ממנו. הפוטושופ שכל אחד עושה לחייו בנפרד מסב אומללות הולכת וגדלה למי שמבלה יותר מדי שעות בפייסבוק.

"השם המקצועי הוא 'השוואה חברתית מאדירה' (Upward social comparison)", אומרת ג'יי, "הלילות בטרנינג מול המסך עושים לנו רע וגורמים לנו להרגיש שאין טעם. מטופלת שלי אמרה לי פעם שכל ביקור בפייסבוק הוא עבורה מלחמה ב־314 החברים שלה, ובכל פעם היא מפסידה, כי החיים שלהם תמיד טובים יותר. הרבה מטופלים לקחו הפסקה ארוכה מפייסבוק כשהבינו שהאתר הזה עושה להם מה שהוא עושה לנערות שמשוות את הגוף שלהן לזה שמופיע בתצלומי שערים של מגזיני אופנה".

לא מפתיע בכלל שפייסבוק כל כך מצליח בארץ. ישראלים מאוהבים בתחת של עצמם וכל אחד חושב שהוא נצר הבריאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים