עבור לתוכן

מתלבט איפה ללמוד מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

לימודים בפתוחה לא קשים יותר מבאוניברסיטה מובילה אחרת (טכניון, עברית, ת"א, ב"ג).

אם אתה מסוגל לשבת ולחרוש אז המסלול שלהם מצויין (וזה לא שבמקומות אחרים חורשים פחות).

קח בחשבון שבסוף התואר אתה צריך למצוא תעסוקה. ברוב המקומות למשרות פיתוח הם מוכנים אפילו רק לזמן לראיון מצטיינים מהטופ 4 (והאו"פ לרוב).

זה לא שבוגרי מכללות לא מוצאים עבודות, פשוט זה הרבה יותר קשה ויביא לך משרות פחות טובות.

• תגובות 74
  • צפיות 17k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

^

זה בדיוק החשש שלי, אופציית התעסוקה שאחרי, אני לוקח בחשבון שבהתחלה צריך לעבוד במשרה טיפה פחות טובה לצורך צבירת נסיון, אין לי בעיה עם זה, אבל אני כן רוצה משרת פיתוח שאוכל להתקדם ממנה הלאה.

הפתוחה נשמע סביר, חבל שצריך לוותר על ההווי החברתי, אבל לא בשביל זה אני הולך ללמוד, כל עוד יש להם שיעורים ממוקלטים/ספרים טובים אז אני לא רואה כזה שוני גדול בין האו"פ לכל אוניברסיטה אחרת.

מנגד האקדמית תא יפו גם נשמעת לי בסדר, אבל עדיין מכללה.

מישהוא יודע אם נגיד אני עושה שנה בפתוחה וחושב לעבור לאקדמית זה אפשרי? יעני שהקורסים שעשיתי בפתוחה יוכרו ע"י האקדמית? מקסימום אני ארים טלפון לשאול את זה, סתם מתעניין אם זו אופצייה קיימת.

פורסם

מישהוא יודע אם נגיד אני עושה שנה בפתוחה וחושב לעבור לאקדמית זה אפשרי? יעני שהקורסים שעשיתי בפתוחה יוכרו ע"י האקדמית? מקסימום אני ארים טלפון לשאול את זה, סתם מתעניין אם זו אופצייה קיימת.

לאקדמית כנראה שלא, אבל לאוניבריסטאות אחרות כן - זה נקרא אפיק מעבר (זה עוד סיבה, אגב, שסטודנטים באו"פ לא מסיימים את התואר - הרבה מהם עוברים לאוניברסיטאות אחרות). היתרון העיקרי הוא שזה מבטל את הצורך בממוצע בגרויות או פסיכומטרי גבוה.

פורסם

לדעתי אל תוותר לעצמך ואל תתפשר.

לי גם הייתה בעייה בהתחלה אבל ישבתי וקרעתי תתחת בפסיכומטרי שני וקיבלתי 730 (70 נקודות יותר מבראשון)

זה החיים שלך בסה"כ.

פורסם
  • מחבר

למה שארצה לעבור למכללה? אולי בכל זאת לא אסתדר עם אופי הלימוד בפתוחה וארצה לעבור, אבל זה לא התכנון, רק רציתי לדעת אם האופצייה קיימת.

לגבי אפיק מעבר, אני מודע לזה, פשוט הבנתי שזה מאוד קשה, צריך להשיג ממוצע 87, תכלס זו האופצייה הכי טובה מבחינתי אם הייתי יודע בוודאות שאני מסוגל לזה.

פסיכומטרי ראשון שלי לא למדתי בכלל, ניגשתי להתנסות בתקופת הצבא, הוצאתי 608 (והייתי מופתע לטובה), כשהשתחררתי עשיתי קורס ביואל גבע, לא הייתי אומר שהשקעתי 100% אבל עשיתי הכי הרבה שיכולתי באותה תקופה, ציפיתי לציון גבוה יותר, מעל 680, ובסוף התאכזבתי עם 657.

מה שכן פסיכו 730 גם לא ממש מספיק עם הממוצע בגרויות שלי, אלא אם במקרה של ציון כזה הם פחות מתחשבים בבגרויות, לא יודע איך זה הולך.

העניין הוא שכדי להתקבל לאוניברסיטה אני צריך גם לשפר בגרויות/לעשות מכינה וגם לשפר פסיכו, אם היה לי אחד מהם כבר ביד אז הייתי בכל זאת מנסה, אבל אין לי כלום, לעשות את כל אלו יקח לי לא מעט זמן וכסף, אני מאמין שעדיף לי לסיים עם תואר ממקום טיפה פחות נחשב (אבל עדיין שאפשר להתקבל איתו למקום נורמלי) ולצבור נסיון מאשר להתחיל לרדוף אחרי פסיכו ובגרויות.

אני מאמין שאם אני יהיה טוב בתחום ועם נסיון אז החשיבות של איפה הוצאתי את התואר תרד משמעותית.

פורסם

נכון, אבל מאיפה תשיג ניסיון?

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני מבין אם אני אסיים למשל באקדמית או בפתוחה אז אני כן יוכל למצוא עבודה ולצבור נסיון, יהיה לי יותר קשה למצוא משרה מאשר יוצאי ת"א או טכניון אבל לפי מה שאני מבין מכם זה אפשרי, ואפילו אם המשרה טיפה פחות טובה כל עוד יש לאן להתקדם זה העיקר.

פורסם

נכון, אבל יהיה הרבה יותר קשה להתקבל ולהתקדם. יש הבדל בין מי שהתחיל לעבוד בפיתוך לאחד שהלך בדרך ה-QA למשל (לפעמים בלית ברירה).

הכי טוב שאתה יכול לעשות לעצמך זה לפחות לתת לעצמך את נקודת הפתיחה הכי טובה שאתה יכול לעומת בוגרים טריים אחרים.

ישנם המון מועמדים עם ניסיון ועם תארים נחשבים יותר משלך - למה שחברות יעדיפו אותך?

פורסם
  • מחבר

אני מבין מה שאתה אומר, ותכלס אני לא בקיא לגמרי במצב השוק.

אם המצב הוא כזה שבלתי אפשרי למצוא משרה טובה אלא אם אני יוצא אוניברסיטה אז ברור שאני לא ילך למכללה, אם אין ברירה אז אין ברירה.

אבל כאילו זה נראה שעדיף לי לסיים תואר עוד 3 שנים ממקום טיפה פחות טוב (אבל עדיין סביר) ולהתחיל לצבור נסיון, מאשר להתחיל לשפר ציונים ולצאת לשוק העבודה רק עוד 4 שנים במקרה הטוב, יכול גם בכיף להיות רק עוד 5 שנים.

מה גם שאני עלול בסוף להחליט באמצע התואר שזה לא בישבילי ואז בכלל בזבתי זמן (למרות שזה לא לגמרי נכון, ציונים טובים ישמשו אותי לכל מקצוע)

אני לא בא להתווכח כמובן, פשוט אני מציג מה שאני מבין וחושב, ויכול להיות שאני טועה ובשביל זה פתחתי את הדיון, לקבל עזרה.

פורסם

אם אתה רוצה ויש לך זמן (קרי, אתה לא עובד \ חייל) אין שום סיבה שתסיים את התואר תוך יותר מ-3 שנים, סמסטר נוסף במקרה הרע.

עדיף לקבל 80 באוניברסיטה מאשר 90 במכללה.

אם אתה מחליט באמצע התואר שזה לא מתאים לך, תבזבז זמן בשני המסלולים. בפתוחה לפחות הקורסים שעשית עשויים להיות מוכרים במוסדות אחרים.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי שהתואר ימשך יותר מ3 שנים.

התכוונתי שלשפר בגרויות ופסיכו או מכינה יקח לי זמן, במקרה הטוב שנה, במקרה הרע קצת יותר ואז אני יפספס עוד סמסטר.

ככה תואר + שיפור ציונים לקבלה יקח 4+ שנים

תכלס אם הפתוחה נחשבת טובה משמעותית ממכללה ולא נחותה כלכך מאוניברסיטה מובילה אז נשמע לי טוב.

פורסם

הפתוחה בהחלט נחשבת טובה ואנשים שאשכרה הצליחו לסיים שם תואר הם מוערכים בתעשיה, אבל אל תחיה באשליות כי אין ארוחות חינם.

נכון, אין להם תנאי קבלה אבל רק 7.5% ממי שמתחיל ללמוד תואר בפתוחה, גם מסיים אותו (לפי ויקיפדיה) - יש לזה הרבה סיבות, אבל זה לא משנה את המצב העובדתי.

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי למצוא הרבה חוות דעת על המכללה הזו, כל מה שמצאתי היה בפורום תפוז כמה אנשים שטענו שהלימוד זהה ללימוד בפתוחה רק ששם בעצם משלמים אקסטרה 2000 שח לשירותי משרד

אני ירים להם טלפון, מעבר לזה סך הכל הבנתי את התמונה הכללית, רק לא הבנתי עד כמה זה לא טוב אם נגיד אני ילך לאקדמית יפו, הבנתי שכמעט לכל מכללה אחרת אין בכלל מה לדבר והסיכוי שלי להתקדם עם תואר ממכללה אחרת הוא קלוש.

אם האקדמית משמעותית פחות טוב מאוניברסיטה אז אני ילך לפתוחה/ יעשה מאמץ לשפר.

אם לסיים באקדמית זה פחות טוב אבל בכל זאת אפשר להתקדם משם הלאה אז זה נשמע לי סבבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים