עבור לתוכן

מתלבט איפה ללמוד מדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

לצערי לאוניברסיטה אין לי יכולת להתקבל בגלל ציונים נמוכים מדי, 93.8 בגרות משוקלל, ו657 פסיכו

אז אני מחפש חלופות עם עדיפות לאזור המרכז ובכללי שנוח להגיע. מה שמצאתי בנתיים:

אקדמית ת"א יפו - יש דעות חיוביות וגם שליליות לגביה, בעיקר חיוביות - שכר אוניברסיטאי - להגיע לשם בעייתי... 40 דקות+- כרגע אופציה מובילה

אניברסיטת אריאל - הפכה בדיוק לאוניברסיטה ככה שהיא טיפה אטרקטיבית יותר מפעם - שנה ראשונה חינם, יוצא תואר זול - לא הצלחתי להבין האם מדובר במקום שנחשב סביר במדעי המחשב או לא - להגיע גם לא קל 40 דקות+-

מכללת רמת גן - לא הצלחתי למצוא חוות דעת כלשהן - הבנתי שהתואר הוא בעצם מהאוניברסיטה הפתוחה - שכר אוניברסיטאי - קרוב וקל להגיע, יתרון.

מכללת דן בפתח תקווה - קרוב לי מאוד לבית ולכן השכר הלימוד היקר מאוד מתקזז עם העובדה שאני לא יצטרך אוטו צמוד - אך לא הצלחתי למצוא חוות דעת אובייקטיביות

אלו המוסדות שהצלחתי למצוא באזור, בכללי מה שחסר לי כדי להחליט זה חוות דעת על המוסדות, גם על מהלך הלימודים והתואר אבל בעיקר על אופציות תעסוקה לאחר מכן, אז אודה למי שיכול לשפוך קצת אור.

הצעות נוספות אפשריות כמובן.

תודה.

• תגובות 74
  • צפיות 17k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לך גם את הבינתחומי (מאוד יקר ) והאו"פ

פורסם

יש לך גם את hit, הרמה שלהם דיי טובה בתחום.

פורסם

מצטרף להמלצה על HIT

פורסם

ממליץ לך לקפוץ ליום פתוח בכל אחד מהמוסדות לקבל רושם ראשוני על כל אחד מהמקומות.

אני לומד באקדמית ת"א-יפו ובאופן אישי אני ממליץ על המכללה הזאת.

הרמה של הלימודים גבוהה (הרבה מאוד מרצים מאונ' ת"א) ונידרשת השקעה רבה, מצד שני למכללה יש שם טוב וסטודנטים משתלבים יפה בתעשייה.

גם שכר הלימוד הגיוני ולא מוגזם כמו בבין-תחומי והמכללה למנהל (דעה אישית בלבד).

אם יש לך שאלות ספציפיות על המכללה אשמח לענות לך (נשמע כמו נציג של המכללה :))

פורסם

לך לאקדמית ת"א יפו , נחשבת המכללה הכי טובה בארץ.

זה שאריאל הפכה ל"אוניברסיטה" לא הופך אותה לטובה (ההחלטה היא בכלל הייתה פוליטית).

פורסם

ממליץ לך לקפוץ ליום פתוח בכל אחד מהמוסדות לקבל רושם ראשוני על כל אחד מהמקומות.

אני לומד באקדמית ת"א-יפו ובאופן אישי אני ממליץ על המכללה הזאת.

הרמה של הלימודים גבוהה (הרבה מאוד מרצים מאונ' ת"א) ונידרשת השקעה רבה, מצד שני למכללה יש שם טוב וסטודנטים משתלבים יפה בתעשייה.

גם שכר הלימוד הגיוני ולא מוגזם כמו בבין-תחומי והמכללה למנהל (דעה אישית בלבד).

אם יש לך שאלות ספציפיות על המכללה אשמח לענות לך (נשמע כמו נציג של המכללה :))

אני מתחיל ללמוד באקדמית באוקטובר שנה א'

אשמח לשמוע בכללי (אין לי שאלות ספציפיות), על מהלך שנת הלימודים, מבחינת עומס במערכת שעות (האם יש חלונות באמצע? כמה שעות כל יום וכו'), מבחינת האווירה במכללה (גם חברתית וגם מבחינת לימודים) ובכללי אשמח שתפרט איך הכל מתנהל שם (לימודים, עבודות, מבחנים, ש"ב וכו') :)

פורסם
  • מחבר

טוב אז אגיב קצת על מה שנאמר.

בין תחומי, יקר מדי, רחוק, ולא בישבילי.

או"פ חשבתי על זה אבל שמעתי לא מעט שאומרים שממש קשה לסיים שם תואר, למרות שאני לא מבין בדיוק למה, בכללי האופציות האחרות נראות לי קצת יותר טובות.

ואם כבר או"פ אז אני יודע שיש אפיק מעבר לת"א אבל הבנתי שזה מאוד מאוד קשה.

HIT נראת גם כאופציה סבבה.

מכללת דן ורמת גן יורדות, פשוט לא מצליח למצוא חוות דעת כלשהיא.

בעיקרון בראש כרגע נמצאות האקדמית יפו ואריאל, אני שומע על שניהם בעיקר דברים טובים, יש בשישי יום פתוח באריאל, אני ילך לשם ובמקביל יברר מה הולך ביפו.

מבחינה לימודית אני מאמין שאני יסתדר בכל אחד מהמוסדות האלו, מה שחשוב לי זה בעיקר להגיע למוסד שסוגר כמה שפחות דלתות בשוק העבודה לאחר מכן, וגם מקום שאני יוכל להעביר בו את התואר בסבבה ולא סבל מתמשך לאורך 3 שנים.

פורסם

באוניברסיטה הפתוחה "קשה לסיים תואר" משתי סיבות:

א. התואר באמת קשה. הלימודים דורשים המון משמעת עצמית - אתה צריך להיות מסוגל להושיב את עצמך וללמוד הרבה חומר בעצמך. אין הרצאות פרונטליות כמו באוניברסיטאות אחרות, אלא במקום זה יש מפגשי הנחיה (שכנראה יותר דומים לתרגולים באוניברסיטה מאשר להרצאות).

ב. האוניברסיטה הפתוחה מיועדת בין השאר לאנשים שאין להם זמן ללמוד לתואר באוניברסיטה רגילה. אנשים כאלה בדרך כלל לוקחים מספר מועט של קורסים בסמסטר, ולכן התואר נמתח לאורך זמן. בניגוד לאוניברסיטאות אחרות, האו"פ לא מגבילה את כמות הזמן שבה ניתן לסיים את התואר (או שכן מגבילה, אבל הרבה פחות), ולכן קל למצוא אנשים שכבר עושים תואר במשך 10 שנים (קורס או שניים בסמסמר).

פורסם

אני מתחיל ללמוד באקדמית באוקטובר שנה א'

אשמח לשמוע בכללי (אין לי שאלות ספציפיות), על מהלך שנת הלימודים, מבחינת עומס במערכת שעות (האם יש חלונות באמצע? כמה שעות כל יום וכו'), מבחינת האווירה במכללה (גם חברתית וגם מבחינת לימודים) ובכללי אשמח שתפרט איך הכל מתנהל שם (לימודים, עבודות, מבחנים, ש"ב וכו') :)

בשנה הראשונה יש מערכת שעות די סטנדרטית 3-4 ימים בשבוע אם אני לא טועה ארבעה קורסים בסמסטר, אחרי שנה א' בדרך כלל אפשר להרשם לקורסי בחירה ואז זה תלוי בך איך תיראה מערכת השעות שלך ( למשל אם יהיו בה חלונות וכמה שעות ביום תלמד).

לכל מקצוע יש את הדרישות שלו מבחינת הגשות של עבודות ותרגילים אבל בדרך כלל יש תרגיל בכל שבוע.

פורסם
  • מחבר

טוב אז נשאר לי להתלבט עם עצמי בין האקדמית לאריאל, אני מסתכל גם על תחומי ההתמחות,

באקדמית: תקשורת ואינטרנט, בינה מלאכותית, ניהול, וביואינפורמטיקה.

באריאל: - מחשבים-ראשי, מתמטיקה-משני או ביואינפורמטיקה-ראשי, מחשבים-משני

מדעים מדוייקים מאוד מעניינים אותי, והבאסה המרכזית בישבילי במדעי המחשב היא שהתחום הוא לא ממש מחקרי, בגלל זה אני חושב אולי ביואינפורמטיקה יהיה מעניין, יקרב אותי לתחום מחקרי, אבל אני מתאר לעצמי שגם פחות שימושי טיפה מהשאר.

התואר באריאל הוא אוניברסיטאי, ולמרות שאני לא יודע עד כמה זה משנה בתכלס, זה נשמע לי שיש עדיפות בקטע הזה לא?!

תודה לכולם על התשובות, אני חייב להירשם בימים הקרובים שלא יגמר לי המקום :P

פורסם

מדעים מדוייקים מאוד מעניינים אותי, והבאסה המרכזית בישבילי במדעי המחשב היא שהתחום הוא לא ממש מחקרי

huh? ודאי שזה תחום מחקרי. מה אתה חושב שעושים סטודנטים לתואר שני / דוקטורט במדעי המחשב?

ולא, זה שהממשלה החליטה לקרוא לאריאל "אוניברסיטה" לא אומר שום דבר על התואר. התואר הוא אותו תואר.

פורסם

מכללת אריאל בתחום מדעי מחשב נחשבת מכללה בינונית ומטה, זה שהפכו אותה לאוניברסיטה לא יגרום למעסיקים להסתכל עליה בצורה טובה יותר.

הנה תקרא מה אנשי הייטק חושבים על אריאל

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=308&messageid=163422490

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אני רואה הרבה דעות שליליות על אריאל מבחינת רמה.

אז נשאר לי האקדמית ת"א יפו או או"פ שהבנתי שהתואר משם דווקא עדיף על תואר ממכללות, מה גם שאני יכול לנסות להתברג באפיק מעבר ולסיים בת"א.

אישית אני יודע שאני מתאים יותר למסגרת לימודים רגילה, המסגרת עוזרת לי, אני פשוט לא מבין 100% איך זה הולך בפתוחה.

באוניברסיטה רגילה יש מרצים, באים להרצאות, ומבצעים מטלות (נכון?),

מה שונה בפתוחה? זה נשמע כאילו בפתוחה אני מקבל ספרים ומטלות ופשוט יושב לבד לפענח את הספרים האלו(?!)

פורסם

בפתוחה אפשר להירשם להנחייה רגילה שהיא פעם בשבועיים עד חודש, או להנחייה מוגברת שהיא בד"כ פעם בשבוע. בהנחייה המוגברת מסבירים את החומר ומתרגלים. בהנחייה רגילה כמובן שמסבירים בקצב גבוהה הרבה יותר. בנוסף יש אתר עם פורום שבו אפשר לשאול שאלות, ולפעמים גם הרצאות מוקלטות.

אבל בגדול כן - אתה מקבל חבילה של ספר(ים) וחוברת של 5-8 מטלות שאתה צריך להגיש במהלך הסמסטר. הלימודים מבוססים בעיקר על הבנה עצמית של החומר (לרוב הספרים מצויינים), וכל השאר משמש רק לעזר. אני לומד מחשבים בפתוחה כי אני אוהב להתמודד עם החומר לבד מול הספר, ובהרצאות בדרך כלל אני לא מבין כלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים