עבור לתוכן

חרדים עובדים בשחור

Featured Replies

• תגובות 470
  • צפיות 24.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רו"ח מרוב המכללות לא מוצאים עבודה היום

בלי קשר אם הם חרדים או לא

פורסם

וחוץ מרו"ח- משפטים. הענף הכי מוצף בשוק הישראלי כנראה.

אז מי בדיוק מתפלא...?

פורסם

רוני, אתה יכול פעם לקרוא עד הסוף? מנין לך שלא יש תחושה שאתה בא בגישה מזלזלת, לא קורא עד הסוף ובטוח מדי בצדקתך, וזה די מתיש לחזור כל הזמן על אותם דברים.

שוב, יש הלכות שהותאמו לתקופה- אין בית מקדש, לכן בוטלה הקרבת קורבנות.

למה היום, שאין סנהדרין ואין מלך כסמכות עליונה, למה לא קבעו מי הסמכות שנותנת אישור למלחמת מצווה בימינו?

בכל אופן, אני כבר מואס בדיון הזה, תן תשובה מוחצת ונגמור עניין.

פורסם

דוד משה, לפני שאני עונה, רק רוצה להיות בטוח, אתה בוחר באפשרות בראשונה, או בשלישית?

פורסם

'הדוד משה' כיוון שיש לי ניסיון. אינך שואל בשביל לדעת/סקרנות. לכן למה לבזבז לי ולך את הזמן.

בכל אופן הדת תמיד מותאמת לחיים ולכן היא נראית בכל דור אחרת זה תנאי בסיסי בכל ענין אנושי שישים לב לתנאים, עם זאת אין זה אומר שכל מה שבא לך (או למישהו אחר) ניתן לשינוי יש קריטריונים וכללים שנקבעים לפי סיבות אובייקטיביות .

...

מי אתה רוצה שהיום יקבע לכולם? בזמן הסנהדרין לא היית מחלוקות בישראל-כיוון כבר קיימים והם היו קובעים וזה חל על כולם.היום יש מחלוקות לכן לא ניתן לקבץ כמות חכמים כסנהדרין ולשים אותה כהמילה הסופית לכולם .

פורסם

תן תשובה מוחצת ונגמור עניין.

אתן לך תשובה מוחצת. טפיל, לא יכול להפוך לתורם.

הם התרגלו לחיות בצורה מסויימת שממש ממש משתלמת להם ונלחמים על לשמר את זה.

בדיוק כמו שטייקונים יילחמו לשמר הנחות מס שהם מקבלים, למרות שיש את כל הסיבות

ההגיוניות בעולם שהם יקבלו פחות הנחות, כולל את הסיבה שזה לא ינגוס להם כ"כ ברווחים ומצד שני אנשים יוכלו לחיות בכבוד.

ככה זה אנשים רשעים ושבעים, הם מספיק חזקים בשביל להלחם על האוכל שיש להם.

כמובן מוסיפה לזה הבורות הקיצונית בה חיים חרדים, שאינם מבינים מה מתרחש בעולם. כל נושא הם חייבים לברר עם הרב

(אם גוי התחכך בי, האם אני טמא?).

פורסם

החרדי הפשוט בקושי נהנה מזה. היו רוצים לעבוד.

מי שמרוויח זה המנהיגות שלהם, ושותפיהם הפוליטיים.

פורסם

כל מי שלא מוגדר אברך הוא עובד גם אם חרדי (יש גם אברכים בשחור :P ) .

הדוד משה לזרוק דברים באויר זה קל. צריך טיעון עם בסיס של מידע . מה זה היו רוצים? אף אחד לא מונע משום חרדי לעבוד גם לא רב. זה דברים כל כך פשוטים שכל מי שמכיר בעיניים.. וחבל שיש רבים שגרים באותה מדינה ועם חוסר ידע כל כך גדול וצריך להסביר במאמץ כמו לאיזה אנטישמי משוויץ שליהודי אין באמת קרניים על הראש. לא נולדתי דתי ובמיוחד לא חרדי ואכן יש גם דברים לא טובים כמו בכל חברה אבל יש כל כך הרבה שקרים והכללות וכאדם שמכיר בעיניים =זה מאוד חבל שהמצב הוא כך. שום אדם לא מחזיק את האברך בכולל הוא יכול למחרת לעזוב וללכת לעשות שירות קטן ( תלוי בגיל וילדים) ולעבוד. כל עבודה בלי צורך בידע כללי ירוויח האברך פי כמה... במנקה מדרגות ירוויח פי 5 .

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=21456

בקשר ל

Lev0

הוא אינו יהודי והידע שלו ביהדות ובחרדים קלוש מאוד.הוא אפילו יגיד לך שיהודים (שומרי מצוות ) מכינים מצות מדם של גוים. מדובר באדם מאוד קיצוני .

שום דת ועתקות (נצרות ) לא מתקרבת ליהדות . צריך להתאחד ולהכיר היטב את החברות בישראל כי יש הרבה גזענות של שטויות. כי כמות האנשים בעולם שרוצים להרוג אותנו רק בגלל שהנו יהודים ובלי קשר למעשינו -רבים.. רבים מאוד.... אז בנתיים לפני שנתאחד נצפה בדת הטיפשית ( יענו יהודים באו לעולם בשביל שירצחו אותם -ללא סיבה אני מדגיש ללא, זה אללה אמר. אז למה אללה מראש ברא יהודי ::) ) שבלינק ..הרי מתי נתאחד? במלחמה.

פורסם

לא רוני, זה משאיר כתם על המשפחה בחברה החרדית, ובכך מעכיר את יחסיו עם המשפחה.

לעיתים, בכדי להמנע מכך, המשפחה לגמרי מנדה את היוצא בשאלה (יושבים עליו שבעה וכל המעשיות המוכרות).

אם רוב החרדים עובדים ומתפרנסים, למה לא שירות צבאי? עזוב שטויות, וויתרנו לכם על חוק שירות צבאי, שירות לאומי חובה וגמרנו.

מסכים?

ושוב, אני לא מבין, למען השם:

למה המדינה צריכה לתת לאברכים אגורה שחוקה אחת אפילו על בחירה באורח חיים דתי? למה?! ולא מעניין אותי שזה קשה לאברך.

אתה מוכן להסביר לי את זה בטיעונים לא רוחניים? ולא "כשתהיה מלך אז הב הב לי הכל".

אני באמת לא מבין למה המדינה מממנת מישהו שבוחר במודע לא לעבוד (חילוני לא יקבל אבטלה אם זה ימשיך ככה. ולא אכפת לי שאבטלה יותר גבוה).

פורסם

אתה חי בסרט הוליוודי . אכן יש חרדים (בעיקר אשכנזים) שמנדים אבל זה באדם שחזר בשאלה ולא הלך לעבוד .וגם אגב מדוע תמיד שמדברים על חרדים הולכים אך ורק לקיצונים? אה שכחתי כמעט רק אותם מציגים בתקשורת. לכן כבר ציינתי הקושי בלהסביר זה אותו קושי כלאנטישמי מחול שלא מכיר יהודים אלא רק ממה שרצו שידעו.

הרבה חרדים שאישית מכיר עשו צבא בגיל 23 24 . למה שתשמע עליהם? תן לשמן לבעור. היום מכל העבר יש הכי הרבה עיסוק וצבא... אבל יש כאלה רוצים את כולם לכן לא משנה .

אל תדבר אלי ברבים -תודה. אתמול איזה אדם שאינו דתי רצח האם אני אקשר אותו אלייך? .

אין דבר כזה לוותר,כל חרדי חייב בגיוס אלא אם הוא כל שנה דוחה תחת היותו בן ישיבה או אברך. כפי שציינתי אלו שבאמת יושבים ולומדים החרדים לא יוותרו עליהם..

הוא לא בחר לא לעבוד, המדינה בחרה בשבילו לא לעבוד בכלל -זה כבר בפעם הרביעית. גם חרדי בפני עצמו כמו החילוני לא יקבל דבר. יש אברכים שרוצים רוב היום ללמוד וזה מה שהתוכניות שהצליחו לעשות עם ראשי המדינה. אתה צריך להבין שלדעתי התוכנית לא הכי טובה.. שאני ואתה ניהיה בכנסת נארגן משהו אחר :hat: .

פורסם

בקשר ל

Lev0

הוא אינו יהודי והידע שלו ביהדות ובחרדים קלוש מאוד.הוא אפילו יגיד לך שיהודים (שומרי מצוות ) מכינים מצות מדם של גוים. מדובר באדם מאוד קיצוני .

שום דת ועתקות (נצרות ) לא מתקרבת ליהדות . צריך להתאחד ולהכיר היטב את החברות בישראל כי יש הרבה גזענות של שטויות. כי כמות האנשים בעולם שרוצים להרוג אותנו רק בגלל שהנו יהודים ובלי קשר למעשינו -רבים.. רבים מאוד.... אז בנתיים לפני שנתאחד נצפה בדת הטיפשית ( יענו יהודים באו לעולם בשביל שירצחו אותם -ללא סיבה אני מדגיש ללא, זה אללה אמר. אז למה אללה מראש ברא יהודי ::) ) שבלינק ..הרי מתי נתאחד? במלחמה.

אתה מבין שזה די שקוף שאין לך מה להגיד כנגד הטיעונים שלי, אז אתה תוקף אותי אישית?

חוץ מזה, תתקן את עצמך במשהו נוסף. אני "לא יהודי" לפי ההלכה הגזענית, המגעילה שלך. מבחינה תרבותית וגנטית, אני דווקא כן.

א. מעולם לא הבעתי כאן דעות אנטישמיות. מה שכן, אני סבלתי ועדיין סובל מ"אנטי גוי" של יהודים, שחלקם אפילו לא דתיים בכלל.

וכמובן, מהמדיניות הדתית הקיצונית במדינה שכופה עליי אורך חיים יהודי למרות שאני לא.

ב. זה שרודפים יהודים ברחבי העולם ויש אנטישמיים לא נותן לך לגיטמציה לכפות על אחרים את האמונות שלך.

ג. יש לי ידע על הדת היהודית הרבה יותר מהחילוני הממוצע, למדתי 5 שנים בבית ספר ממלכתי דתי ולמדתי מעבר לתנ"ך,

גם מקצועות כמו תושב"ע, דינים והייתי הולך לקריאת תהילים פעמיים בשבוע.

הסיבה שאני אתאיסט היא לא מבורות, אלא להיפך, מהיכרות יחסית מעמיקה ולא שטחית.

פורסם

כמה שנים שאני רואה את כתביך והם לרוב אינם מדיוקים גם ביהדות. הרי התכתבנו .היה זילזול גדול גם בי אפילו באשכול כאן והכללות בצורה הקיצונית ביותר-לכן לא מתייחס .

ציטוט:

צריך להיות כל כך הזוי בשביל לכתוב ככה ועוד לקבץ אותי.

איך רוני וחבריו קוראים ומבינים את הסיפור:

פעם, היו צדיקים שהחליטו להביא את תורתם הקדושה לציבור חילונים בורים חסרי השכלה ביהדות וחוטאים גדולים.

במטרה לעשות כן, השתלטו על מבנה שאף אחד ממילא לא השתמש בו.

יום אחד, עברה ליד המבנה הקודש שלהם שיקצע פרוצה שקראה תיגר על קדושתם ו"העמידה" את "אמונתם" במבחן.

מיד ניגשו בשיא הנימוס לאותה שיקצע על מנת להרביץ בה תורה קדושה, שתלמד מה תפקידה של אישה בעולם.

אך השקיצע, רשע ונקם בער לה בעורקים והיא קראה לחבריה הגויים, הנאו-נאצים להשליט טרור על אותם יהודים קדושים על לא עול בכפם.

מאז ועד היום, נשארה השכונה ללא רוח השכינה, ללא דת וללא מצפון ואם עוברים ליד השכונה ומקשיבים טוב, ניתן לשמוע רוסים שעובדים את השטן

שוחטים תינוקות יהודיים.

עכשיו אתן רק כמה פרטים.

אם אני זוכר נכון אבא שלך יהודי ואמך לא. על פי היהדות אתה לא יהודי ומעולם לא היית מחלוקות בזה -זה דבר ברור בכל מהלך ההיסטוריה.אבל אפשר גיור... אם היה באמת איכפת לך להיות יהודי. וזה לא חוק גיזעי מהסיבה שכל אחד יכול להצטרף.. חוק גזעי זה כמו של הנאצים שנאמר אתם (היהודים) נחותים מהשורש לכן לא יכולים בשום אופן להצטרף להעם הגרמני המשובח מטבעו.

אכן אתה עדיין סובל כמו שסודני סובל-- מה נעשה זאת בעיה שורשית של כל בני האדם - לקבל את "השונה" .

המדינה הזאת יהודית ורובה חופשית ויש דברים שנראו כחושבים לשימור היהודים, וכך נקבעו בכנסת. אם אתה לא יהודי על פי הדת אין מצב שצריך לחייב אותך. מישהו מחייב אותך כאן בארץ להתחתן ברבנות? ההפך . כל העניין שלא התערבבו יהודים וגוים ובסוף העם היהודי יצומק. אוסרים עלייך לאכול חזיר ?(אגב יש בשפע וחופשי) זה בכלל דברים שלא שייכים למי שאינו יהודי-מותר לו על פי היהדות.

פורסם

"גזענות" זו אכן לא המילה הנכונה, ולשם שינוי - בדיוק מהסיבה אותה רוני ציין. המילה הנכונה לטעמי היא "התנשאות תרבותית", המגיעה לפעמים למימדים קיצוניים. יחד עם זאת, "זלזול" גם הוא אינו מושג נכון. לסרב להקשיב כלל לאדיוט בפוטנציה שאינך מכיר, זה זלזול. להקשיב לו, להרהר בדברים, ואז להבין שהאדיוט בפוטנציה הוא גם אדיוט בפועל, זה לא זלזול... ואם מבחינתו צריך להתייחס לדבריו כדברי חוכמה אפילו כשמדובר בהבלים מוחלטים, ואחרת מדובר ב"זלזול", הרי שחזרנו לעניין הקודם של ההתנשאות הקיצונית.

פורסם

זילזול וליצנות באדם עצמו.. ובלי קשר לטיעונים -אם אפשר לקורא לזה טיעון במקרה של לב.

אז מי שנוהג כך אינו מראה על הקשבה אלא רק לזרוק את מה שעובר לו בראש.. כל אחד מוזמן לעשות כך ואף אחד לא מפריע לו ...אבל לגביי הוא לא שווה התיחסות -לא חבל על הזמן של שנינו.

על פי היהדות יש תוכנית ומטרה ליהודי בעולם ( בזכות אברהם אבינו ) ששונה מאינו יהודי -זה הכל. מי שרוצה להצטרף -יכול .

מי שאינו יהודי יש מצוות בסיסיות של 7 מצוות בני נח. מצוות שכליות שכל תרובות מוסרית תקבל -כמו לא לרצוח.. להקים בתי משפט וכו'.. בכלליות כל אדם נמדד על פי מעשיו ולא משנה מה הוא מוגדר ולכולם יש שכר .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים